Top tippek a nyelvvizsgafelkészüléshez

Az Euroexam Vizsgaközpont egyik diákoknak szóló kezdeményezése keretében, alkalmanként 90 perces, magyar nyelvű, ingyenes foglalkozást tartunk nyelvvizsgára készülő középiskolás tanulócsoportok számára - ha meghívtok minket. A foglalkozás címe: Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülő diákoknak.

A 90 perc során megbeszéljük, hogy milyen elvárásaitok vannak egy „jó nyelvvizsgával” szemben, és hogy ezeknek az elvárásoknak mi hogyan próbálunk megfelelni. A nyelvvizsga mind a 6 vizsgarészével kapcsolatban kaptok konkrét felkészülési tippeket, ötleteket, és példákat elsősorban online formában elérhető anyagokhoz, melyekkel nyelvi készségeiteket tudatosan és egyben szórakozva fejleszthetitek. A nyelvi minták természetesen angol és német nyelvűek. 

Ha érdekel Benneteket, csoportotokat, osztályotokat egy ilyen foglalkozás, kérjétek meg angol és/vagy német tanárotokat, hogy jelezze ezt az igényt felénk a info@euroexam.org email címen, és mi azonnal elindítjuk a szervezést velük.

Kedvcsinálónak: 

  • Egy rövid előadás arról, hogy Kínában hogy tanulnak angolul.
  • A tökéletes kétnyelvű (angol és német) video.
  • Egyéb olvasható, nézhető, hallgatható, megoldható hasznosságok az Euroexam Facebook profilján bármikor elérhetők.

Visszajelzések résztvevő középiskolásoktól:

„Hasznos és szórakoztató előadást hallhattunk. Mivel többen is az Euroexam vizsga előtt állunk, lehetőségünk volt a vizsga pontos feladattípusainak és külön a gyakorlási lehetőségek megismerésére! A vizsgától teljesen függetlenül is használható információ-forrásokat is megismertünk!”

„Először is örültem annak, hogy rögtön az előadás elején bevont minket, diákokat. Így sokkal jobb volt a hangulat, mintha a vetítés után tettük volna fel kérdéseinket. A mutatott oldalakon van lehetőségünk gyakorolni. Mivel sok diák nehezen talál jó gyakorló feladatokat, hasznos tudni ezen weblapok létezéséről (főleg, ha azok viccesek is).”

„Átfogó képet kaptunk a nyelvvizsgáról; ez pedig mindenkinek segítség, akár mostanában, akár jövőre vizsgázik. Köszönöm a stresszlabdát (amit magammal vittem a nyelvvizsgára, talán segített is) J!”

 „Az előadó barátságosan, érthetően és kellő temperamentummal beszélt, el is érte a célját: a jövőben már nem fogok annyira tartani a nyelvvizsgától. „

 „Mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam, a tippeket hasznosnak, célravezetőnek és szórakoztatónak tartom.”

 „Bepillantást nyertünk abba, hogy hogyan mérik a kommunikációs készségünket, és hogy miért így és nem másképp. Lelkesítőnek találtam az ajánlott oldalakat, és a gondolatot, hogy a nyelvhez, nyelvtanuláshoz ilyenképpen is lehet közünk.”

 „Konkrét segítséget kaptam a vizsgafeladatokhoz. Mindenki számára testközelbe került a vizsga. Konkrét, megfogható és legyőzhető így, hogy tudjuk, mivel állunk szemben.” „Jó volt látni minél több internetes oldalt ahol tudunk tanulni, gyakorolni.”

„Tanulságos a feladatok választékossága és az, hogy figyelembe veszi a diákok érdeklődését. A közvetítés feladatról is jó véleménnyel voltunk, sokunknak tetszett.”

“Korrektnek tartom a követelményeket.” „Tetszett, hogy az előadó sok példával illusztrálta a vizsga részeit.”

 „Eddig jobban féltem a vizsgától, de most már nem rettegek annyira. Az előadó - időnként kicsit hangosan - sok újat mondott, bár kicsit túl részletesen is.”

„Szimpatikus a vizsgán, hogy hétköznapi témákat kell feldolgozni.”

 „Tetszett az őrült étkezős videó, nem is tudtam, hogy ennyi érdekes anyag van fönt a neten, amit nyelvtanulásra lehet használni.”

„A Facebook oldal ötlete és anyagai nagyon jók!!!” „Azt hiszem itt az ideje kicsit komolyabban vennem a nyelvvizsgára készülést J! Jók voltak a tippek a felkészüléshez. Jó, hogy megtudtam, melyik résznél mik a konkrét elvárások.”