1. HÉT – augusztus 2. Kedd

 

Schulsystem in Ungarn

Ez a feladat a szókincsedet méri fel azzal, hogy felismered-e a hiányzó szavakat egy szövegben, ismered-e a jelentéskülönb-ségeket. Csak önálló jelentéssel bíró szavakat (ige, főnév, melléknév, határozó) kell kiegészíteni.

letoltes.jpg

 

 

Willkommen in Berlin

A feladat megoldásánál először mindig fusd át a szöveget, hogy tudd, miről szól. Ha a bemelegítő feladattal kezdesz, látni fogod, hogy egy
könnyebb feladatnál nyilvánvaló, mi hiányzik a mondatból. Tulajdonképpen csak megerősítés, ha a négy lehetőség között ott a tipped. Ha gondot okoz a választás, próbáld meg a kizárásos módszert: húzd át, ami biztos nem illik a szövegbe.
Fontos! "Ikszelős" feladatnál soha ne hagyj üresen egy kérdést azért, mert nem vagy biztos benne! Itt min. 25% esélyed van a jó válaszra.
Egy-egy feladat után viszont nézz utána a gyakorlásnál azoknak a szavaknak, amit nem ismertél. Még jól jöhet!

letoltes.jpg

 

 

Linkajánló

A "Schulsystem"-hez kapcsolódó linket a hallásértés fejlesztésre ajánljuk. A link használatához regisztrálnod kell a megadott honlapon. A feladathoz van "Anleitung".
Kiegészítésként nézd meg a "Transkript mit Vokabelhilfen" folytatást is (olvasásértési feladat, fogalmazás-ötletek), és válogass bátran a jobbnál jobb további anyagokból (Top-Thema mit Vokabeln).
- kiemelt link
- további anyagok

Vissza a Hajrá főoldalára!