Német gyakorló feladatbank

Lépésről lépésre a sikerig

A Lépésről Lépésre feladatbank olyan német nyelvvizsga gyakorló- és vizsgafeladatokat tartalmaz, amelyek remek tréninglehetőséget kínálnak a nyelvvizsgára való felkészülésben és felkészítésben.

Az online gyakorlófeladatok azonosak az Euroexam nyelvvizsga feladattípusaival, de szókincsükben, nyelvi anyagukban néhány közkedvelt és gyakran használt német nyelvkönyv megadott fejezetére, témájára vagy szövegére vannak „ráhangolva”.

A B2-es vizsgasor (modellteszt) pedig „igazi”, eddig nem publikált vizsgafeladatokból áll.

A feladatbankot ezért éppúgy ajánljuk az önállóan készülő tanulóknak, mint iskolákban oktató, csoportokkal foglalkozó tanároknak. A PDF-formátumban elérhető felkészítő anyagok letöltése regisztrációhoz kötött és ingyenes. A közzétett feladatokat az egyes könyvekre, a vizsgasort pedig a Modelltest-re kattintva lehet elérni.

A B1-B2 szinteket felölelő tankönyvek a következők:

(A közzétett feladatokat az egyes könyvekre, a vizsgasort pedig a Modelltest-re kattintva lehet elérni.)

A feladatbank teljes anyaga feladattípusok szerint rendszerezve itt is elérhető.

A nyelvvizsga felkészítő feladatok igazodnak a diákok folyamatosan gyarapodó nyelvtudásához, és fokozatosan vezetik el őket a B1 szinttől a B2 szintű nyelvvizsga követelményéig. Használatuk révén a nyelvtanulók lépésről lépésre ismerkedhetnek meg az Euroexam nyelvvizsga feladataival, a készülés folyamatossá válik, nem a vizsga előtti pár hétre és (csak) modelltesztek kitöltésére redukálódik.

Bővebb információk a gyakorlófeladatokról

Kérdéseiket, észrevételeiket örömmel várjuk a fórumon és/vagy az alábbi email-címen: nemet@euroexam.org