2. HÉT – augusztus 10. Szerda

 

Frühstückstreff

Ebben a feladatban egy stúdióbeszélgetést meghallgatva kell megoldanod 10 feleletválasztós feladatot, amelyek közül 8 követi az elhangzó szöveg menetét, az utolsó 2 pedig a hallott szöveg egészére vonatkozik.

A felvétel lejátszása előtt 2 perced van, hogy átnézd a kérdéseket. A hallgatás során a vonatkozó részekre koncentrálj elsősorban!
A helyesen kiegészített állításokat sosem szó szerint fogod hallani a beszélgetésben! Mindig a feladatlapon jelölj először, csak a végső megoldást ikszeld be a megoldólapon.
A "Frühstückstreff" c. szöveget két változatban hallgathatod meg: az első egy eredeti rádióbeszélgetés, a második ugyanez a szöveg, B1-tempóban. B2-tempójú felvételeket az Euroexpressben vagy a honlapon találsz.

letoltes.jpg

B2:

B1:

 

 

 

Linkajánló

A Frühstückstreff témájához kapcsolódó, "kulináris" linkek a hallásértést fejlesztik, a kiegészítő feladatlapokkal a szövegek pontos, szó szerinti megértését gyakorolhatod. Hallgasd meg a szövegeket 1x (2x) a transzkriptek nélkül (a hanganyagok linkjeit lásd a PDF-fájlban!), aztán próbáld meg kitölteni a feladatlapokat. Végül ellenőrizd a megoldásaidat úgy, hogy ismét meghallgatod a felvételeket.
Saját magadnak is remek gyakorlatokat tudsz készíteni hasonló módon: egy hanganyag transzkriptjéből törölj minden mondatban néhány összefüggő szót (szintagmát), aztán 1-2 nap múlva hallgatás közben próbáld meg kiegészíteni a lyukas szöveget.
A saját készítésű feladatokat akár másokkal is megoszthatod az Euroexam Facebook-oldalán!

letoltes.jpg

Vissza a Hajrá főoldalára!