3. HÉT – augusztus 15. Hétfő

 

Superman Ch. Reeve

Ez a feladat azt méri, hogy anyanyelvi beszélők párbeszédeiből képes vagy-e "kihallani" a lényeget, azaz hogy miről beszélnek.
A 6 párbeszéd általában azonos szituációban hangzik el (pl. vásárláskor, egy iskolai szünetben), és 8 lehetőségből kell kiválasztani, konkrétan mi az egyes beszélgetések témája.

 

letoltes.jpgZukunftsvisionen

 A helyes megoldáshoz nem kell megértened minden egyes szót (ahogy a valós életben sem), inkább a szituáció egészére koncentrálj. Természetesen itt is vannak "hívószavak", amelyek egyértelműsítik párbeszéd és kép egymáshoz rendelését. Mivel azonban nem szavakat kell megérteni, hanem egy rövid beszélgetést, ne automatikusan válassz: vagyis ha az elhangzottak közül látsz valamit a képen, még nem jelenti azt, hogy "bingó". Egy-egy képet mindig több utalás azonosít be. Az itt található két feladat közül az első ismét könnyebb, a másik B2-es szintű.

 

letoltes.jpg

 

 

Linkajánló

 A 2. feladat a filmek világába kalauzolt. Ezzel kapcsolatos tipp: hasznos megnézni egy-egy (akár korábbról már ismert) film német nyelvű előzetesét a Youtube-on. Ezeknél a trailereknél is kép és szöveg együtteséből lehet megtudni, miről szól a film. 

Vissza a Hajrá főoldalára!