B2 angol középfokú májusi írásbeli - 1. oldal

Kedves Euroexam!

Kettő kérdéssel fordulnék Önökhöz.
Valami oknál fogva még mindig nem jeleníthető meg a május 17-i vizsgabeosztás. Mikortól tudom megtekinteni?
Illetve szeretném tudni, hogy mivel nekem a diplomához szükséges a nyelvvizsga, nekem a hivatalos nyelvvizsga leadási határideje Június 14. Semmi esély nincs arra, hogy ilyen esetben hamarabb kapjam meg a bizonyítványt?

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Péter!

Kérdésedre a válasz igen; az összes sikeres vizsga bizonyítványa el fog készülni a július 10-i határidőig!:)

Üdv,
Euroexam

Kedves Norberg!

Röviden: a két külön bizonyítvány minden egyesítés nélkül a felvételi pontszámításnál komplex nyelvvizsgának számít.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Márciusban megszereztem az írásbeli nyelvvizsgát, és májusban tervezem a szóbelit.
A nyelvvizsga a felvételimhez kell így a Júl. 10-i határidőhöz vagyok kötve.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Ha megszerzem a szóbelit is akkor lesz e időm egyesíteni azokat?
Feltétlenül szükséges az egyesítés, vagy külön-külön feltöltöm a kettőt a felvételi rendszerbe és így is megkapom a + pontokat?
Az egyesítés lehetséges az Euroexam-nél?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Euroexam!

Azt olvastam a honlapukon, hogy a májusi EURO vizsgák bizonyítványai ki lesznek állítva a július 10.-i határidőre. A kérdésem az lenne, hogy az EURO PRo vizsgák bizonyítványainak a kézhezvétele is megtörténik ezen határidőn belül?

Kedves Zsófia!

Ha jól látom két jelentkezésed is fut párhuzamosan a rendszerben, egy online és egy személyes jelentkezés, befizetés azonban csak a személyes jelentkezéshez történt, ezért látsz egy kiegyenlítetlen vizsgadíjat továbbra is a neved alatt.
Online jelentkezésedet visszavonhatod az euro.nyelvvizsgajelentkezes.hu oldalon. Természetesen Mi is visszavonhatjuk Neked, ám ehhez kérlek írj egy e-mailt az info@euroexam.org címre, hogy biztosan tudjuk, hogy a jelentkezés hozzád tartozik.:)

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
Jelentkeztem a májusi nyelvvizsgára és a helyszínen be is fizettem a díját, azonban mikor bejelentkezek a fiókomban azt látom, hogy a számlám kiegyenlítetlen.
Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Köszönettel:
Szabó Zsófia

Kedves Gittuka!

Tökéletesen elég!:)
Érvényes személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél egyaránt elfogadott a vizsgán.

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődnék, hogy a vizsgán elég egy érvényes személyazonosságot igazoló irat (személyigazolvány)?
A választ előre is köszönöm.

Köszönöm, ezt igazán megnyugtató olvasni! :)

Kedves Smilegirl!

A július 10-i határidőig nem csak a márciusi, de még a májusi vizsga bizonyítványai is elkészülnek!:)

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a március 22.-i angol B2 nyelvvizsga bizonyítványt július 10-ig lehetséges lesz-e átvenni? Azért lenne fontos, mert a felvételi jelentkezéshez jún. 10-ig minden dokumentumot fel kell tölteni.

Üdvözlettel: egy érettségiző diák

Kedves Elizeus!
Honlapunkról letölthető komplett vizsgatesztet szintenként valóban csak egyet találsz, gyakorlási lehetőséget azonban továbbiakat is, bőségesen. Heti gyakorlófeladatok sorozatunk minden vizsgaidőszak előtt indul, itt hetente találsz újabb és újabb vizsgafeladatokat, ami segíti a módszeres ismétlést, gyakorlást. Több tízezer használója szerint páratlanul változatos és hasznos segítséget kínálnak az Euroexam ingyenes online tanfolyamai is. Ezek valamennyi leckéje egy-egy vizsgafeladat köré épül, természetesen találsz benne íráskészség feladatokat is, sőt egy kiváló készségfejlesztő programot is.
Honlapunk nyitó oldaláról pedig emellett közvetlenül elérheted az Íráskészség fejlesztő tanulási és vizsgatippjeinket, ahol 4 szövegtípusra találsz magyar nyelvű, igencsak hasznos okosságokat.

Mindezeken túl engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljuk még Practice Test Book kiadványunkat, amelyben három komplett feladatsort, így három writing vizsgarészt is találhatsz.

A könyvet megrendelheted E-shopunkon keresztül, de megvásárolhatod személyesen is az Euro Nyelvvizsga Központban (Tábor u. 5.)

Jó gyakorlást!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Writing feladatokat előző vizsgákból honnan lehet letölteni (mert én csak egyet találtam)? Lehet, hogy csak egy van fenn?

Kedves Elizeus!
Az angol B2 expressz tanfolyam (C1 szintén) a mai napon indult, ahogyan azt az expressz tanfolyamok indulása táblázatban jeleztük. Jelenleg a placement test elérhető, jövő hétfőtől az első feladat, és így tovább, 5 héten keresztül. "Kemény" felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk. Euroexam.

Kedves Euroexam!
Valami gond van az elearning rendszerrel. Ha rámész bejön de aztán egyből elugrik és azt írja ki, hogy itt nincs semmi.
Köszönöm előre is a válszt

Kedves alomhajoz!

Péntek óta immár ez a szöveg olvasható a honlapunkon:

Megérkeztek...a 2013. májusi ANGOL és NÉMET sikeres vizsgák bizonyítványai.

A Vizsgaközpont szervezésében vizsgázók június 14-től vehetik át a bizonyítványt ügyfélfogadási időben. A vizsgahelyeken várhatóan június 17-től lesznek átvehetők a bizonyítványok.
A bizonyítványát mindenki a választott vizsgahelyén veheti át, ami az az intézmény, ahol a vizsga jelentkezést kezelik, tehát ahol a jelentkezési lapot leadtad, illetve a vizsgadíjat befizetted.

Ha a Vizsgaközpontban jelentkeztél, akkor minden a vizsgával kapcsolatos ügyintézés a Vizsgaközpontban magában zajlik, tehát a bizonyítványt is itt veheti át személyesen (a Tábor u 5. szám alatt) június 14-től az ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda, péntek: 14:00-18:00, kedd és csütörtök: 9:00-13:00).

Ha jelentkezésed valamely VIZSGAHELY-re adtad le (oda küldted, azt jelölted meg az űrlapon), akkor minden további ügyintézés is ott zajlik. A Vizsgahelyek, azok az intézmények (rendszerint nyelviskolák, néha középiskolák vagy egyetemi részlegek) amelyeket a Főoldal/Vizsgapartnerek fülre kattintva is megtalálsz, amik a vizsgajelentkezéssel kapcsolatos teljes ügyintézést végzik, tehát a bizonyítványt is náluk lehet átvenni várhatóan június 17-től.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Arról szeretnék érdeklődni hogy július 10-ig előreláthatólag lehetséges lesz-e átvenni a nyelvvizsgapapírokat?

Kedves IgazDani,
Mi is örömmel értenénk egyet veled, ha nem lennének sajnos további, megkerülhetetlen szempontok. A vizsgafeladatok egy részének kötelezően meg kell jelennie későbbi vizsgákban, csak ezzel biztosítható a különböző időszakok feladatsorainak szigorú, pontos összahasonlíthatósága, a teljes vizsga ellenőrizhetően bemért azonos követelményszintje. Ez viszont a vizsgafeladatok kezelésével kapcsolatban olyan biztonsági követelményeket támaszt, amit csak a Vizsgaközpont felügyelete alatt lehet teljesíteni az Oktatási Hivatal által jóváhagyott működési szabályzat szerint. Így bár szívesen tennénk eleget kérésednek, erre sajnos nincs lehetőségünk. A dolgozat megtekintésére - felkészítő tanári segítséggel, ha erre nincs mód, akkor a konzultációs lehetőséget igénybe véve - mindenképpen bíztatunk. A fejlesztendő területek felmérésében, a következő vizsgára történő sikeres felkészülésben nagy segítséget jelent kielemezni, tanácsokat kapni.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt Euroexam,

Szándékom nem a vizsgadolgozat megkaparintása, csak megtekintése. A 21. században, főként ilyen mérvű kiadás mellett, siralmas, hogy nem lehet más eszközt találni a dolgozat megtekintésére, mint például Skype, vagy a vizsgahelyen való megtekintés. A vidékiek esélyegyenlősége ezáltal igen súlyosan csorbul, hiszen kevesen tudják megengedni maguknak azt a luxust, hogy Budapestre utazzanak munka vagy gyerekek mellett. Elvégre a vizsgadolgozatot sem Budapesten írja az ember.

Üdv. D.Gy.

Kedves Lóránt!

Van rá mód, de ehhez kérlek, hogy küldd el nevedet és a vizsgád adatait az info@euroexam.org címre.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt EuroExam!
Nincs rá mód, hogy postán kiküldjék számomra? Budapesttől 160 Km-re lakom, valamint emellett most külföldön is tartózkodom tanulmányi úton. Nehéz, illetve drága lenne megoldanom az utazást.
Üdv,
Lóránt

Kedves Lóránt!

Ha befáradsz a Nyelvvizsgközpontba (1012 Bp., Tábor u. 5.), akkor ügyfélfogadási időben bármikor kiállítjuk neked.
Ügyfélfogadási idő H-Sz-P 14-18 között, K-Cs 9-13 óra között van.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt EuroExam!
És ehhez a jelenléti igazoláshoz milyen módon juthatok hozzá?
Üdv,
Lóránt

Kedves IgazDani!

Ahogyan azt már levelünkben is írtuk, noha a Reading vizsgarész javítása valóban gépileg zajlik, azokat a válaszlapokat, amelyeken javítás történt, javító tanárok ellenőrzik. Biztosítjuk, hogy ki van zárva annak a lehetősége, hogy javított, de helyes válaszait nem vettük figyelembe az értékelés során.

Ha ennek ellenére szeretne önmaga is meggyőződni erről, akkor kérjük jelentkezzen valamelyik megtekintési időpontunkra, ugyanis a vizsgadolgozatokat kiadni sajnos nincsen lehetőségünk, lévén szigorúan titkosított anyagokról van szó.

Megértésében bízva üdvözlettel,
Euroexam

Kedves Lóránt!

Biztosíthatunk, ha rajtunk múlna, boldogan kiadnánk minden sikeres vizsgázónknak az eredményigazolást, de sajnos nem így van.
A vizsgáról kizárólag jelenléti igazolást tudunk kiadni, ha ez segít bármennyit is, azt örömmel!

Üdv,
Euroexam

Kedves Szilvi!

Gratulálunk a sikeres vizsgákhoz!
Abban az esetben, ha a két vizsgarész nem egyszerre sikerült, akkor külön állami bizonyítványt kapsz mind a kettőről, ezek együtt komplex értékűnek felelnek meg.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt EuroExam!
És semmilyen más lehetőség nincs, hogy igazoljam addig a sikeres nyelvvizsgámat az egyetemem felé? Sajnos abban a helyzetben vagyok, hogy ha Június 5-ig ezt nem tudom megtenni, akkor egy félévet csúszik az államvizsgám... És pont azért választottam az önök nyelvvizsgáját, mert ez az egy volt még talán elfogadható idővel az államvizsgám előtt.

Kedves Lóránt!

Ahogyan olvastad is, korábban tényleg adtunk ki eredményigazolást a kemény-fedeles állami bizonyítvány megérkeztéig. Sajnos január óta a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ utasítása értelmében semelyik nyelvvizsgaközpontnak nincsen lehetősége ilyen igazolást kiadni, így minden vizsgázónak meg kell várnia a bizonyítványok elkészülését.
Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a vizsgaszabályzatba foglalt 6-8 hetes várakozási időt a lehető legrövidebbre csökkentsük, de az általad említett június 5-i dátumig sajnos biztos, hogy nem zárul le a folyamat. :(

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!

Az lenne a problémám, hogy voltam a márciusi nyelvvizsgán is (komplex), ahol csak a szóbeli sikerült és meg is kaptam róla a keményfedeles bizonyítványt, aztán elmentem a májusi nyelvvizsgára is megpróbálni az írásbelit külön, ami sikerült is. A kérdésem az lenne, hogy így a következő bizonyítványban külön kapom- e meg az írásbelit is, vagy mivel már meg van mind a 2 kapok egy új, komplex nyelvvizsga bizonyítványt?

Válaszukat előre is köszönöm:
Szilvi