B2 angol nyelvvizsga | Euroexam

B2 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Attila!
Vizsgahelyszín? Mert én is keresnék vizsgapartnert erre az időpontra Székesfehérvárra.

Szia!
Nekem nincs partnerem még :) Társulhatunk

Sziasztok!

Szeptember 30-ai angol B2 szóbeli nyelvizsgához keresek partnert.

Kedves Krisztina!

Mondjuk a B2-es olvasásértés vizsgarészben 3 feladat található. Az elsőben 6, a másodikban 7, míg a harmadikban megint csak 7 pont szerezhető. A maximálisan megszerezhető pontok és a megszerzett pontok aránya adja ki a százalékos eredményt. Ha szeretne még többet tudni az eredményszámítás módszertanáról, ezen az oldalon olvashat erről: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Ha gyakorlófeladatok alatt a Heti gyakorlófeladatokat értette, akkor az oldalon éppen látható három B2-es angol feladaton kívül az archívumban (http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum) további 15+ feladat található. Ez nem kevés, és még fel fog kerülni oda néhány :)

Üdv: Eurpexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék az olvasási feladatok pontozásáról. A 3 feladat egyenlő, vagy eltérő pontszámot kap?
Ezenkívül érdekelne, hogy a honlapon szereplő gyakorló feladatok frissítése a szeptember 30-ai vizsga előtt megtörténik-e?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Bálint!

Mivel az Euro szóbeli vizsgát mind az egynyelvű, mind a kétnyelvű vizsga részeként elfogadják, így a magyar akkreditációs szabályoknak megfelelően „kétnyelvű” részvizsgaként került besorolásra. Ez a meghatározás ugyanakkor csak a hivatalos besorolást érinti, nincs "kétnyelvű" feladat az Euroexam szóbeli vizsgákon (tehát a „szóbeli” vizsgába tartozó Beszédkészség és Hallott szöveg értése vizsgarészek valamennyi feladatán csak angolul kell teljesíteni)

Jelentkezz nyugodtan, jó felkészülést!

Üdv: Euroexam

Sziasztok!
Szeretnék csak szóbeli nyelvvizsgára (Angol B2) jelentkezni de amikor töltöm ki a jelentkezési lapot akkor egyedül a kétnyelvű vizsgát lehet kiválasztani.Szóbelinél ez normális,hogy csak kétnyelvűt lehet választani,vagy ez esetleg valami hiba lenne?

Hát a “tesztes feladatok” nélküli vizsgára még várnunk kell egy ideig azt hiszem :) Én tettem már németből többször is :( szóval láttam párat és nincs akkora különbség köztük. Rigó utca köszönöm na azt nem. Lehet h ott 3x lehet meghallgatni itt meg 2x de a feladatok horror értelmetlenek és az is számít azért h a papír se sokat ér. Abban igazad van hogy ha szar a magnó az nem fair, szerintem akkor reklamálni kell. A lényeg azért hogy meglett. Nekem spec pont fordítva Rigót soha többé és német után az angolt is inkább itt tettem. Mondjuk a meleg az duurva volt...

Sziasztok! Észrevételeket szeretnék megosztani. Úgy érzem ez a nyelvvizsga típus azoknak jó, akik szeretik a tesztes feladatokat, sajnos én az a típus vagyok akit meg tudnak vezetni tesztekkel :-) Meglehetősen csúnyán megbuktam a májusi nyelvvizsgán. Rá két hónapra rá sikeres nyelvvizsgát tettem le a Rigó utcában. Gyengém a magnó volt, de ott a helyi feltételek (mindenkinek külön fejhallgató, 3-szori meghallgatás) sokkal kedvezőbb. Itt -elnézést- de felháborító, hogy ilyen vizsgadíj mellett egy kis magnót tesznek be ennyi embernek, mikor stresszhelyzetben egy apró köhintés is zavaró.

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mikorra várhatóak az augusztus 5-i vizsgák eredményei?
Köszönöm

Sziasztok!

B2 típusú nyelvvizsga felkészítésre keresek tanárt Gödöllőn vagy környékén.

Várom a válaszokat!

Köszönöm,
Nóra

Kedves Reni!

A mai a vizsga utáni 11. munkanap ;)) Ennyire gyorsak mi sem tudunk lenni. De igyekszünk, ezerrel értékelünk, hogy minél előbb legyenek eredmények.

Amikor ilyeneket írunk, abban az is benne van, hogy nektek és nekünk egyaránt a megbízható, megkérdőjelezhetetlen eredmény a fontos, és ennek biztosítása az egyik legfontosabb tényező, amire mi időt kérünk ;)

De nagyon reméljük, hogy mi nem fogjuk hátráltatni, hogy időben kezedben legyen a megérdemelt bizonyítványod a diplomaosztóhoz.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretném, hogy az augusztus 5-i angol középfokú nyelvvizsgák eredményei mikorra várhatók? Tudom, hogy 20 munkanap a hivatalos határidő, de szeptemberi diplomaosztó szempontjából lenne fontos, ezért reménykedem, hogy hamarabb meglehet... :)

Köszönöm a választ előre is!

Köszönöm szépen a válaszukat! Át fogom nézni a tippeket!

Kedves Gréta!

Ha csak az írásbeli első feladatán, vagyis az ügyintéző levél írásán múlik a sikeres vizsgád, akkor szerencsés vagy, mert ezen lehet javítani.

A legkönnyebben az íráskészség tippjeinkkel készülhetsz, amikből minden fontos és a gyakorlatban is hasznosítható következtetést le tudod vonni, hogy aztán a vizsgán is jó szöveget írj. Igenis vannak speciális elvárások egy ilyen szövegnél, a való életben és a vizsgán is.Szóval, böngészgesd a tippeket: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1...

Emellett az ingyenes elearning tanfolyamunk első és második hetében is találsz ügyintéző email írás feladatokat, amikkel további szempontokat is végiggondolhatsz. Arról nem is beszélve, hogy be is küldheted fogalmazásaidat, és azokat tapasztalat kollégánk pontokkal és visszajelzésekkel ellátva küldik vissza neked napokon belül.

Reméljük, sikerült segítenünk :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam és Fórumozók!
Már többször voltam ilyen típusú nyelvvizsgán, de az írásbelin a levél részét mindig elrontom. Külön külön megfelelek a 40%-nak, de összességében nem és mindig pár százalékon múlik. Nem értem mit ronthatok el a levélben vagy miért nem sikerül. Tudnátok tanácsot adni hogy mégis mivel lehetne jobb? Vagy hogy van-e valami külön elvárás az ilyen típusú leveleknél?

Kedves Euroexam!

Május 13-án sikeres B2es írásbeli angol nyelvvizsgát tettem (csak írásbelire jelentkeztem). Felhívtam a vizsgahelyet (Katedra, Bp. Anker köz), és azt mondták, hogy a bizonyítvány még nem érkezett be hozzájuk. Az államvizsgámig kötelező bemutatnom a bizonyítványt, ezért legkésőbb holnap be kell mutassam. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg a központban át lehet-e venni? Köszönöm előre a választ!

Kedves május 13-i B2-es Vizsgázók!

A májusi vizsgák célzottan sikeres bizonyítványai minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Gabi!

Akármilyen és akárhány szótárt használhatsz, de nem a mennyiség a fontos ;) Az íráskészség feladatokról - többek közt az ügyintéző levél írásáról - pedig mindent megtudsz az Íráskészség tippeket tartalmazó oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

Jó készülést, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Érdeklődnék, hogy lehet -e egynyelvű szótárt használni, s egyszerre több szótárt ? Valamint ugye B2-es szinten két levelet kell írni, az egyik levél, a másik viszont vagy esszé vagy riport..Az lenne a kérdésem hogy a feladat második részénél is kell-e a levél formát tartani? vagy csak sima folyó szöveget, fogalmazást kell írni?

Köszönöm!

Gabi

Kedves Melcsi!

A legkésőbb júl. 3. azt is jelenti, hogy akár egy héttel előbb, vagy még annál is korábban kézbe vehetők lesznek a bizonyítványok. Viszont igazolást nem adhatunk ki már sok éve, ami a hatóság döntése, nem a miénk.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Olvastam egy korábbi kommentben, hogy legkésőbb a július 3-i héten lesznek a nyelvvizsga bizonyítványok kipostázva/átvehetőek a nyelvvizsgaközpontokban. Esetleg ideiglenes hitelesített igazolást nem tudtok kiállítani a nyelvvizsga meglétéről?

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel,
Melinda

Kedves Nóra!

Nemzetközi bizonyítványt csak azoknak a vizsgázóinknak állítunk ki, akik vagy a komplex vizsgát teljesítik sikeresen (nekik ez automatikusan jár), vagy külön teljesítik az írásbelit és a szóbelit. Ha az utóbbiak közé tartozol, akkor ezt egy emailben kell kérned az info@euroexam.org címen.

Ha viszont egyelőre még csak az írásbeli részt tudtad le sikeresen, akkor arra nem jár nemzetközi. Akkor meg kell várnod, míg a másik rész is sikerül.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Angol középfokú nyelvvizsgám írásbeli része sikerült. Hogy tudok nemzetközi nyelvvizsgabizonyítványt igényelni, mert úgy ovastam azt külön kell kérvényezni!

Kedves Boszi!

Abban biztosak vagyunk, hogy a júl. 3-ával kezdődő héten lesznek bizonyítványok. De reménykedünk, hogy már június utolsó hetében kézbe vehetitek őket. Mint tudjátok, ilyenkor már az Oktatási Hivatal kezében vagyunk...

Köszi a türelmet, üdv: Euroexam

Kedves EuroExam!

Körülbelül mikortól lehet majd átvenni a május 13.-i nyelvvizsga bizonyítványokat?
Tudom, hogy még korai, csak nagy az izgalom, hogy feltölthessem a felvire! :)

Kedves Jakab és Athalay!

Jakabnak igaza van abban, hogy válaszunk annyiban pontatlan volt, hogy Athalay eredménye nem 4 ponttal, hanem 4%-kal maradt el a 40%-tól. Ez a súlyozás nélküli pontozás miatt valóban egyetlen pontot jelent.

A konkrét válaszunk Athalay kérdésére az volt, hogy mire koncentrálnak, mire kell koncentrálniuk vizsgáztatóinknak: csak az egyes értékelési szempontokra, amik alapján a szóbeliző vizsgázók teljesítményét megítélik.

A Speaking vizsgarész egyébként valóban eltér az összes többitől, amennyiben nem súlyozzuk az egyes elemeket, a szempontokra adott pontokat, a többi vizsgarészben viszont ezt tesszük. Erről a legrészletesebben az Eredményszámítás oldalunkon tájékozódhattok: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Athalayt pedig abszolút biztattuk a fellebbezésre.

Üdv: Euroexam

Kedves kovmike!

Az elmúlt években az Oktatási Hivatal nagyon gyorsan bonyolította a bizonyítványok nyomtatását, amire persze nekünk már nincs ráhatásunk. Reméljük, most is így lesz :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném kérdezni, hogy a májusi nyelvvizsgák bizonyítványainak elkészültétre is igaz-e az a mesés gyorsaság, mint kijavításra.

Üdv

Tisztelt Euroexam és Athalay!

Az a kérdésem vagy észrevételem lenne, hogy a speaking rész nem 25 pontos-e, ahol a két vizsgáztató 0-5 pontot ad a feleletre. Mert ha jól értelmeztem a pontozásos táblázatot, akkor így jön ki az 5x5=25 pont (100%), és ebből lesz százalékos eredmény. Konkrétan Athalay-nál: neki 36%x25=9 pontja van, a 40%x25=10 pontot jelen. Nem értem, miért mondják, hogy "Neked hiányzik 4 pont a 40%-hoz" holott szerintem csak 1 pontja hiányzik.
Lehet hogy nem egyértelmű számomra a pontozási rendszer, akkor kérem világosítsanak fel, de ilyen típusú magyarázatot már többször olvastam itt, és ezzel indokolják, hogy miért nem érdemes fellebbezni.