B2 angol nyelvvizsga | Euroexam

B2 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Köszönöm szépen a válaszukat! Át fogom nézni a tippeket!

Kedves Gréta!

Ha csak az írásbeli első feladatán, vagyis az ügyintéző levél írásán múlik a sikeres vizsgád, akkor szerencsés vagy, mert ezen lehet javítani.

A legkönnyebben az íráskészség tippjeinkkel készülhetsz, amikből minden fontos és a gyakorlatban is hasznosítható következtetést le tudod vonni, hogy aztán a vizsgán is jó szöveget írj. Igenis vannak speciális elvárások egy ilyen szövegnél, a való életben és a vizsgán is.Szóval, böngészgesd a tippeket: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1...

Emellett az ingyenes elearning tanfolyamunk első és második hetében is találsz ügyintéző email írás feladatokat, amikkel további szempontokat is végiggondolhatsz. Arról nem is beszélve, hogy be is küldheted fogalmazásaidat, és azokat tapasztalat kollégánk pontokkal és visszajelzésekkel ellátva küldik vissza neked napokon belül.

Reméljük, sikerült segítenünk :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam és Fórumozók!
Már többször voltam ilyen típusú nyelvvizsgán, de az írásbelin a levél részét mindig elrontom. Külön külön megfelelek a 40%-nak, de összességében nem és mindig pár százalékon múlik. Nem értem mit ronthatok el a levélben vagy miért nem sikerül. Tudnátok tanácsot adni hogy mégis mivel lehetne jobb? Vagy hogy van-e valami külön elvárás az ilyen típusú leveleknél?

Kedves Euroexam!

Május 13-án sikeres B2es írásbeli angol nyelvvizsgát tettem (csak írásbelire jelentkeztem). Felhívtam a vizsgahelyet (Katedra, Bp. Anker köz), és azt mondták, hogy a bizonyítvány még nem érkezett be hozzájuk. Az államvizsgámig kötelező bemutatnom a bizonyítványt, ezért legkésőbb holnap be kell mutassam. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg a központban át lehet-e venni? Köszönöm előre a választ!

Kedves május 13-i B2-es Vizsgázók!

A májusi vizsgák célzottan sikeres bizonyítványai minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Gabi!

Akármilyen és akárhány szótárt használhatsz, de nem a mennyiség a fontos ;) Az íráskészség feladatokról - többek közt az ügyintéző levél írásáról - pedig mindent megtudsz az Íráskészség tippeket tartalmazó oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

Jó készülést, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Érdeklődnék, hogy lehet -e egynyelvű szótárt használni, s egyszerre több szótárt ? Valamint ugye B2-es szinten két levelet kell írni, az egyik levél, a másik viszont vagy esszé vagy riport..Az lenne a kérdésem hogy a feladat második részénél is kell-e a levél formát tartani? vagy csak sima folyó szöveget, fogalmazást kell írni?

Köszönöm!

Gabi

Kedves Melcsi!

A legkésőbb júl. 3. azt is jelenti, hogy akár egy héttel előbb, vagy még annál is korábban kézbe vehetők lesznek a bizonyítványok. Viszont igazolást nem adhatunk ki már sok éve, ami a hatóság döntése, nem a miénk.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Olvastam egy korábbi kommentben, hogy legkésőbb a július 3-i héten lesznek a nyelvvizsga bizonyítványok kipostázva/átvehetőek a nyelvvizsgaközpontokban. Esetleg ideiglenes hitelesített igazolást nem tudtok kiállítani a nyelvvizsga meglétéről?

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel,
Melinda

Kedves Nóra!

Nemzetközi bizonyítványt csak azoknak a vizsgázóinknak állítunk ki, akik vagy a komplex vizsgát teljesítik sikeresen (nekik ez automatikusan jár), vagy külön teljesítik az írásbelit és a szóbelit. Ha az utóbbiak közé tartozol, akkor ezt egy emailben kell kérned az info@euroexam.org címen.

Ha viszont egyelőre még csak az írásbeli részt tudtad le sikeresen, akkor arra nem jár nemzetközi. Akkor meg kell várnod, míg a másik rész is sikerül.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Angol középfokú nyelvvizsgám írásbeli része sikerült. Hogy tudok nemzetközi nyelvvizsgabizonyítványt igényelni, mert úgy ovastam azt külön kell kérvényezni!

Kedves Boszi!

Abban biztosak vagyunk, hogy a júl. 3-ával kezdődő héten lesznek bizonyítványok. De reménykedünk, hogy már június utolsó hetében kézbe vehetitek őket. Mint tudjátok, ilyenkor már az Oktatási Hivatal kezében vagyunk...

Köszi a türelmet, üdv: Euroexam

Kedves EuroExam!

Körülbelül mikortól lehet majd átvenni a május 13.-i nyelvvizsga bizonyítványokat?
Tudom, hogy még korai, csak nagy az izgalom, hogy feltölthessem a felvire! :)

Kedves Jakab és Athalay!

Jakabnak igaza van abban, hogy válaszunk annyiban pontatlan volt, hogy Athalay eredménye nem 4 ponttal, hanem 4%-kal maradt el a 40%-tól. Ez a súlyozás nélküli pontozás miatt valóban egyetlen pontot jelent.

A konkrét válaszunk Athalay kérdésére az volt, hogy mire koncentrálnak, mire kell koncentrálniuk vizsgáztatóinknak: csak az egyes értékelési szempontokra, amik alapján a szóbeliző vizsgázók teljesítményét megítélik.

A Speaking vizsgarész egyébként valóban eltér az összes többitől, amennyiben nem súlyozzuk az egyes elemeket, a szempontokra adott pontokat, a többi vizsgarészben viszont ezt tesszük. Erről a legrészletesebben az Eredményszámítás oldalunkon tájékozódhattok: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Athalayt pedig abszolút biztattuk a fellebbezésre.

Üdv: Euroexam

Kedves kovmike!

Az elmúlt években az Oktatási Hivatal nagyon gyorsan bonyolította a bizonyítványok nyomtatását, amire persze nekünk már nincs ráhatásunk. Reméljük, most is így lesz :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném kérdezni, hogy a májusi nyelvvizsgák bizonyítványainak elkészültétre is igaz-e az a mesés gyorsaság, mint kijavításra.

Üdv

Tisztelt Euroexam és Athalay!

Az a kérdésem vagy észrevételem lenne, hogy a speaking rész nem 25 pontos-e, ahol a két vizsgáztató 0-5 pontot ad a feleletre. Mert ha jól értelmeztem a pontozásos táblázatot, akkor így jön ki az 5x5=25 pont (100%), és ebből lesz százalékos eredmény. Konkrétan Athalay-nál: neki 36%x25=9 pontja van, a 40%x25=10 pontot jelen. Nem értem, miért mondják, hogy "Neked hiányzik 4 pont a 40%-hoz" holott szerintem csak 1 pontja hiányzik.
Lehet hogy nem egyértelmű számomra a pontozási rendszer, akkor kérem világosítsanak fel, de ilyen típusú magyarázatot már többször olvastam itt, és ezzel indokolják, hogy miért nem érdemes fellebbezni.

Kedves Athalay!

Mi máshonnan közelítünk. Neked hiányzik 4 pont a 40%-hoz, a mi vizsgáztatóink viszont csak az egyes értékelési szempontokat nézik, és a kritériumokat. Vagyis, amikor pontoznak, csak az a dolguk, hogy a vizsga végeztével eldöntsék, hogy az egyik szempontra 4 pontot, a másikra 2-őt adnak, de ők nem számolgatnak, nem adnak össze pontokat és nem egy összképet néznek. Erre idejük sincs, és nem is ez a feladatuk.

Ami a konkrétumokat illeti, ha fellebbezel - amit természetesen megtehetsz - vagy legalább a megtekintés lehetőségével élsz, megláthatod, hogy az 5 szempont mindegyikére milyen pontot adtak. Ez mutatja meg, hogy mit gondoltak tapasztalt értékelőink a teljesítményed egyes összetevőiről.

Emellett az olyan véleményeket, hogy "legutóbb a semmivel sem jobb teljesítményemre sokkal több pontot kaptam" mindig kicsit kétkedve fogadjuk. Egyszerűen azért, mert a legtöbb vizsgázó 17-20 percig egy stresszhelyzetben csinálja végig a vizsgát, ahol arra figyel, hogy minden feladatot a tőle telhető legjobb szinten megfelel. Ebbe elég nehezen fér bele, hogy reálisan összehasonlítható képet alkosson mostani és hónapokkal ezelőtti teljesítményéről.

Gyúrj rá egy kicsit a beszédkészségre, hogy legközelebb simán vedd az akadályt!

Sok sikert, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Május 13-án vizsgáztam angol B2-ből. Minden vizsgarészem elég jól sikerült, kivéve a a Speaking, amire 36%-ot kaptam. Éreztem én is, hogy nem volt tökéletes a produkcióm, de egy korábbi vizsgán, egy ennél szerintem semmivel sem jobb teljesítményemre 56%-ot kaptam! Ha most meglett volna a 40%, akkor a Listening eredményével együtt sikeres komplex vizsgát tettem volna.
Kérdésem, hogy az a 4%, ami hiányzott, mennyire látható, hallható hiányosság? Biztos, hogy ennyire gyenge volt a a mutatott teljesítményem, hogy nem fért bele az a kevés a 40%-hoz?
Köszönöm a választ!

Nagyon köszi a gyorsaságért ! ! ! !
Ráadásul sikerült! ! ! Ezt meg pláne köszi!

Kedves Euroexam!
Annyira boldog vagyok, hogy ilyen szuperek vagytok és ilyen hamar meghoztátok nekünk az eredményeket! Nem csalódtam ebben a nyelvvizsgában. Nagy-nagy köszönet Euroexam!

Üdv: Peni

szuperek vagytok! :)

Kedves május 13-i angol B2-es vizsgázók!

A vizsgaeredmények már megtekinthetők. A 12. munkanapon ;)

http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Elő a kódokkal és klikk!

Üdv: Euroexam

Kedves sagodyg és minden május 13-i B2-es vizsgázónk!

Már csak nagyon kis türelmet kérünk, és elérhetők lesznek az eredmények, nagyon sok nappal a vállalt határidőnkön belül :) Egy biztos, miattunk senki nem fog lemaradni a felvételi határidőről.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,
a bizonyítványok 3-4 hetes átvétele miatt szűkös az idő a felvételik szempontjából.Én is a május 13-i B2 eredményre várok,van friss infó,mikorra lesznek meg?

Kedves László!

Tudjuk, hogy nagy az izgalom, és garantáljuk, hogy gyorsan meglesznek azok az eredmények. De ma van a 9. nap, ennyire gyorsak még mi sem tudunk lenni. Most a május 6-i angol és német vizsgák eredményein a sor, reméljük, azokat legkésőbb holnap meg tudjuk hirdetni ;)

Köszi a türelmet, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődöm, a május 13-i angol B2 vizsga eredménye kb mikorra várható?
Persze még bőven az ígért időn belül vagyunk, csak nagy az izgalom.

Köszi!

Kedves Petra!

Partnereink önálló intézmények, főleg magán nyelviskolák. Vagyis, mindegyik saját rendje szerint működik. Az alábbi oldalunkon biztos megtalálod azt a partnerünket, ahol a bizonyítványodat át szeretnéd venni: http://www.euroexam.org/vizsgahelyek

Keresd őket, és hamarosan kezedben lesz a jól megérdemelt bizonyítványod :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az lenne a kérdésem, hogy a március 18-i angol B2-es nyelvvizsga bizonyítványok átvételével kapcsolatban mindenhol ugyanabban az időpontban van az ügyfélfogadás, mint a Tábor utcában?
Válaszodat előre is köszönöm. :)

Kedves Cubemaster!

Az Attila útról elindulsz felfelé a Vár irányába a Mikó utcán (egyetlen saroknyi az egész), ami Brunswick Teréz szép szobra után a Gránit lépcsőben folytatódik. Ezen felsétálsz az első jobbra eső kiskapuig. Ott vagyunk. Várunk szeretettel :)

Üdv: Euroexam