B2 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Szia! Nálunk a felügyelő tanár zörgött folyamatosan a magnó mellett egy lefűző genothermmel...

Kedves Áron!

Ne számíts a megoldásokra, mert ezeket sem mi, sem mások nem tesszük közzé. Többek között azért, mert nincs is rá lehetőségünk. A feladatainkat egy nagyon alaposan levédett, és egyben komoly adatbázist jelentő feladatbankban kell tárolnunk. Azért is, mert sok konkrét feladatot bizonyos - szintén külső hatóságok által meghatározott gyakorisággal - rendszeresen újra és újra be kell tennünk a vizsgákba.

Vagyis, marad a türelem, az eredmény kivárása ;I Reméljük, sikeres leszel, és a türelem gyümölcse a nyelvvizsga-bizonyítvány lesz :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor lesz fent a tegnapi B2-es vizsga feladatsora és megoldásai? Elérhető lesz egyáltalán? Mert a tanárommal kielemeznénk :)
Üdv, Károly

Kedves Áron!

No para ;) A 4. feladat a Speaking-ben messze a legnehezebb, ezt mi is tudjuk. De a jó hír, hogy mi a készségeiteket a 4 feladat összessége alapján éárjük, nem az egyes feladatokat értékeljük. Emlékeztetőül, itt vannak az értékelés kritériumai: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/ertekelesi_kri...

Ennek a táblázatnak a kijelentései pedig segítenek, hogy a tegnapi teljesítményedet önértékeld ;) http://www.euroexam.org/sites/default/files/attachments/beszedkeszseg_eg...

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Az lenne a kérdésem, hogy a mai speakingnél az mennyit von le, ha a párommal akadozva és kicsit nehezebb tudtuk megoldani a 4. feladatot? Addig igazából egész jól ment. A 40%-ra marad esélyem?
Üdv, Áron

Kedves Gréta!

Minket csak az érdekel, hogy lássuk, hol kezdődik és végződik egy-egy bekezdésed. Ennyi :) Hogy ezt Te hogy jelölöd, milyen technikát alkalmazol, azt rád bízzuk.

Üdv: Euroexam

Kedves Áron!

MIndenhol azt hirdetjük, hogy mi a kommunikációs készségeiteket mérjük. Akkor viszont a Picture story-ban az számít, hogy folyékonyan, választékosan fejezd ki Magad, használj okosan kötőszavakat és figyelj a nyeelvhelyességre. Ezek mind minőségi szempontok, és alapból nem befolyásolja az értékelést, hogy 20 másodperccel előbb fejezed be, ahogy az sem, ha éppen még nem fejezted be, amikor lejárt a 2 perc.

No felesleges para!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Azt szeretném kérdezni, hogy a szóbeli részen az nagy baj, ha kifutok a 2 perc időből a második feladatnál? Akkor leállít a vizsgáztató és minusz pont, vagy hogy van ez?

Kedves Euroexam!
A levélírás vizsgarésszel kapcsolatosan szeretném azt megkérdezni, hogy a részek tagolását egy sor kihagyással jó ha megoldom vagy csak elég egy ujjnyival beljebb kezdeni?
Köszönöm előre is a választ!

Kedves Vizsgázók!

Az április 14-i angol B2-es vizsga eredményei lekérdezhetők: http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Üdv: Euroexam

Kedves Áron!

A kérdésed első fele pontos, és a saját kalkulációd ezt megerősíti: minden rész 40% fölött, jóval, így az nem számít, hogy a négyből egy részben 60% alatt marad az eredmény.

Ha nem komplexre jelentkeznél, csak szóbelire, akkor viszont a 60% és az 50% már nem lenne elég a sikerhez, de gondoljuk, ezt magadtól is kikalkuláltad ;)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Lenne egy kérdésem a május 12-i angol B2-es egynyelvű komplex nyelvizsgával kapcsolatban. Ugye két fő részből és négy kisebb részből áll. Azt olvastam, hogy a sikeres nyelvizsgához 60%-ot kell elérni az egészben, míg mind a 4 részben el kell érni minimum 40%-ot. De egy valamit nem értek. Például, ha a readingem 90, a writingom 80, a listeningem 60, míg a speaking csak 50% akkor sikeres a komplex vizsga? Ugyanis összesen így 72,5%, mind a 4 részben megvan a 40%, de a szóbelim csak 55%, míg az írásbelim 85%. Bár az eddigi próbafeladatsor amit megcsináltam elég jól sikerült és egy 40%-os speakingel is meglenne a 60% a szóbelin. De azért megnyugodnék, ha úgymond így is sikerülhetne a vizsga.

Köszönöm a mielőbbi választ, Futballaron

Kedves Euieu2!

A válasz rövid és egyszerű: nekünk is elemi érdekünk, hogy minden májusi sikeres vizsgázónk BIZTOSAN legalább egy vagy két héttel a adatmódosítási határidő előtt kézhez kapja a bizonyítványát, és ez mindig így volt, van, lesz :) Pont. Nem kell semmi mást figyelembe venni, csak ezt. Ilyenkor mindenki felgyorsítja az értékelést, a nyomtatást, mindent, mert Nektek ez az érdeketek.

Várjuk jelentkezésedet, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha a május 12-i vizsgaalkalmon vennék részt, mikor kaphatnám kézhez a sorszámmal ellátott nyelvvizsga bizonyítványt, a július 11-i felvi.hu-s hiánypótlási határidőt figyelembe véve?
Egy korábbi válaszukban ez szerepel:
"Nos, a bizonyítványokra azt lehet stabilan mondani, hogy az eredményhirdetést követő 4. héten érkeznek a Vizsgaközpontba, és az azt követő hét hétfőjétől átvehetők minden vizsgahelyen."
Ez a felvételi időszakot figyelembe véve is így működik? Mert a fentiből az következik, hogy csak a július 16-al kezdődő héten lehet átvenni, vagyis pont 2 munkanapon múlna...

Önöknél esetleg alkalmazásban van az a más nyelvvizsgaközpontok által figyelembe vett tényező, hogy ha a vizsgázó lemond a felülvizsgálati jogról, akkor (15 nappal) hamarabb hozzájuthat a bizonyítványához?

Köszönettel:
Euieu2

Kedves Vizsgázók!

A március 3-i angol B2-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Elnézést, most vettem észre a kiírást,hogy április 3-án lesznek meg az eredmények. Bocsánat a figyelmetlenségemért.

Kedves Euroexam!

A márciusi középfokú nyelvvizsgák eredményei pont a 20.munkanapon, vagyis április 4.-én lesznek elérhetők, vagy esetleg korábban is lehet rá számítani?
A választ előre is köszönöm!

Kedves Euroexam!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a readingnél, hogyan jön ki a pontozásnál a 25 pont? Azt tudom, hogy némelyik válasz különböző súllyal szerepel. Minden vizsgán ugyan az szerepel nagyobb súllyal? Vagy ez attól függ, hogy milyen nehéz volt a feladat, amelyik nehezebb az nagyobb súllyal számít bele? Vagy ez hogy jön ki így?

Kedves Vizsgázók!

A február 3-i angol B2-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves rizsa41!

Ügyesen elkommunikálgattunk egymás mellett ;) Mi Ágnes fórumozónk eredményhirdetésre vonatkozó kérdésére válaszoltunk, és nem tudtuk, hogy Te másra kérdezel rá.

Nos, a bizonyítványokra azt lehet stabilan mondani, hogy az eredményhirdetést követő 4. héten érkeznek a Vizsgaközpontba, és az azt követő hét hétfőjétől - jelen esetben február 9-től - átvehetők minden vizsgahelyen (pl. a Bonus-ban).

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam,

Én a bizonyítvány átvételre céloztam. Mert én érdeklődtem a bizonyítványom felől, de azt mondták, hogy még nem érkezett meg. :(

Kedves rizsa41!

A 20 munkanap egy előírás, amihez tartjuk magunkat. És ez mostantól minden egyes vizsga esetében így lesz. Annyira, hogy a "Vizsgaidőpontok" oldalunkon immár előre megadjuk az eredményhirdetés időpontját minden 2018-as vizsgánkhoz: http://www.euroexam.org/vizsgaidopontok

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Ez biztos? Mert a Bonus Nyelviskola Budapesten még nem tud róla....

Kedves Ágnes!

A decemberi angol vizsgák eredményeit a szabályok által meghatározott 20. munkanapon, vagyis jövő szerdán tesszük közzé.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy a december 16-i EuroPro B2-es vizsga eredményeket mikor teszik közzé?
Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel,
Soukup Ágnes

Kedves Vizsgázók!

A november 11-i bizonyítványok a vizsgahelyeken átvehetők !

Üdv, Euroexam

Kedves Deccsu!
Hogy pontosan utánanézzünk kérésednek, kérlek küldd el leveled az info@euroexam.org címre valódi neveddel és a vizsgahely megjelölésével.
Köszönjük, Euroexam

Kedves Euroexam!
Lenne két nagyon fontos kérdésem! November 11.-én tettem le az angol B2 komplex nyelvvizsgát és az írásbelim 62%-os a szóbelim pedig 59,5%-os lett, így összesen 60,75%-ot értem el, de emelett láttam, hogy alulra oda van írva, hogy ez még nem hivatalos csak tájékoztató jellegű. Ez esetben akkor a komplex típusú nyelvvizsgám biztosan megvan(főképp a szóbeli rész miatt kérdezem mert azt a százalékot elég neccesnek érzem)?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy jelentkeztem a december 16.-i nyelvvizsgára úgy hogy nem vártam meg az eredményt (rossznak éreztem és fontos, hogy minél előbb meglegyen a papírom a nyelvvizsgáról.) A két nyelvvizsga egymástól független, igaz? Nem függ az egyik a másiktól olyan szinten, hogyha nem megyek el a 16.-ra akkor attól még a novemberivel megvan a vizsgám? Ha ez tényleg így van akkor van még lehetőségem lemondani a vizsgát? Utánaolvastam hogy a vizsgadíj 20%-át kell visszafizetni, de ennél többet nem találtam. Előre köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel: deccsu

Kedves Vizsgázók!

A november 11-i angol B2-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Sziasztok!

December 16-án nyelvvizsgázom én is, de én a 6. kerületi, Anker köz-i vizsgaközpontban. Továbbra is vizsgapartnert keresek. :)