B2 Angol nyelvvizsga márc 29. - 1. oldal

Sziasztok! Megvan a Business English középfokú könyv minden fejezetének részletes szótárazása, ha érdekel, írj egy mailt: nemeth.zsofia@gmail.com.

Köszönöm a választ. Egy technikai hozzászólás: Firefox 3 Beta 5 alatt a bíbor színű hírek nem jelennek meg. A helyére felcsúszik az egy- vagy kétnapos vizsga kérdése. Ezért nem vettem észre.

Kedves xt!

Amennyiben a topikban feltüntetett vizsga bizonyítványai után érdeklődsz, azok már meg érkeztek, lásd a bíbor hírt jobb oldlon, legfelül, vagy az alábbi linket:
http://www.euroexam.org/index.php?page=313&l=2

Üdv:
Euroexam

Kedves Hangybaba!

A bizonyítványt automatikusan továbbítjuk ahhoz a vizsgahelyhez, amelyiknek a szervezésében a vizsgán részt vettél, a legbiztosabb, ha megnézed a kiértesítő leveleden, hogy melyik vizsgahely küldte ki, és náluk érdeklődsz. Amennyiben nincs már meg a leveled és nem is emlékszel, akkor hívd, vagy írj a Vizsgaközpont ügyfélszolgálatának.

Üdv:
Euroexam

Csendben merem csak kérdezni, lehetséges, hogy megvannak már a bizonyítványok, csak én nem találom a kiírást? :)

Üdv,
ismét én kérdezősködöm:
Aki ösztöndíjjal nyelvvizsgázott, az hová menjen a bizonyítványért? (Már láttam, hogy valaki más is kérdezte, de nem találtam a választ...)
Köszönöm

Megérkeztek a bizonyítványok és mi 20-án át is vehetjük őket! (Győr)

Kedves Manó!
A bizonyítványok várhatóan a jövő hét közepére készülnek el, amint átvehetőek lesznek, azonnal kiírjuk a honlapra.
Üdv, Euroexam

Én már nagyon várom a bizonyítványt, még mindig alig hiszem el!4 :-D

Kedves Sohorny!
Valószínűleg a felvételire (és nem az érettségire) gondoltál, a válasz pedig igen. A hazai felvételi szempontjából csak az számít, hogy a nyelvvizsga államilag elismert legyen. Ebben az esetben - függetlenül attól, hogy melyik államilag elismert vizsgát tetted le - a középfokú, azaz B2-es vizsga mindig 35, a felső, C1-es szintű 50 pontot ér.
Üdvözlettel:
Euroexam

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,lehet-e már tudni valamit a bizonyítványokról?

magyarul az euroexam közép b2 is ugyanazt éri ?

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a középfokú b2 angol nyelvvizsga az érettségin ugyanúgy 35 pontot ér, mint mondjuk az ecl közép C típusú nyelvvizsga ?
Előre is köszönöm

Kedves Fundi!
A felvételihez a NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNYról készült egyszerű fénymásolatot kell beküldened vagy bevinned személyesen a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központba. Minden ezzel kapcsolatos részletet megtalálsz a FELVI.HU honlapon a http://www.felvi.hu/ft8/alt_tud.ofi?mfa_id=1&fej=16&a=21&oldal=2 cím alatt, kérjük nézd át alaposan.
Üdv és gratulálunk!
Euroexam

Már teljesen tűkön ülök, hogy mikor kapom már kézhez a nyelvvizsgabizimet...:P Remélem minél hamarabb!! :D Egyébként ugye csak le kell fénymásolnom és úgy beküldenem az OMhez? Ugyanúgy érvényes a fénymásolat, vagy inkább kérjek egy külön igazolást is, aminek az eredetijét beküldöm?? Aki jártasabb ebben lécci válaszoljon ha tud! Köszike

Kedves Szita és Anyu!
A "Gyakori Kérdések" oldalon a Mikor sikeres a vizsga címszó alatt az alábbiakat olvashatjátok:
A sikeres vizsgához a maximális pontszám 65%-át kell elérni, ugyanakkor feltétel az is, hogy mind a 6 vizsgarészen (egynyelvű vizsga esetében mind az 5 részen) külön is meglegyen legalább 40%.

Ezek szerint tehát nem feladatonként, hanem vizsgarészenként számít a minimálisan 40%-os feltétel. További feltétel a 6 részre külön nincs, csak együtt kell megütni a 65%-os szintet. Már sokszor leírtuk (és szintén olvasható a GyIK-ban) de szívesen elmondjuk mégegyszer, hogy a nemzetközi vizsgákon jellemzően nem "szóbeli" és "írásbeli" vizsgarész van, hanem a legfontosabb nyelvi készségenként (Íráskészség, Olvasás, Hallott szöveg értése stb.) A szóbeli/írásbeli felosztás a hazai vizsgák találmánya (ahol általában a magnós "Hallott szöveg értése" a szóbeli vizsga része). Az Euroexam vizsgákon tehát ilyen szóbeli/írásbeli felosztás nincs, a vizsgarészek a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő felosztást követik.
Üdv: Euroexam

Sziasztok!
nekem is hasonló kérdésem lenne: a 40 %-os limit az egyes feladatokra vagy a vizsgarészekre vonatkozik (mint listening, reading, stb.)? Tehát ha az overall 65%, akkor a szóbeli és írásbeli is megvan?

Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem,hogy ha a szóbeli 64%,az overall 66%,akkor meg kell e ismételnem a szóbeli részt?

Kedves Dóri!
A vizsgabizonyítványok a vizsgától számítva 6-8 héten belül vannak kész. Nagyjából még két hetet kell erre várni. Természetesen, amint átvehetőek a bizonyítványok, azonnal kint lesz a weboldalon.
Üdv, Euroexam

Hát nekem sajnos n em sikerült :( és nem tudom mit kéne máshogy csinálnom h sikerüljön a vizsga májusban :( nem tudom érdemes e ismételnem :(

Valaki meg tudja mondani, hogy a bizonyítványokat kb mikortól lehet átvenni?

Kedves Ese, én 31 éves vagyok és én is oroszon nevelkedtem (egy ideig :-DDD) mégsem gondolom, hogy ennek bármi köze lenne a mostani nyelvvizsgához... Én pl. egy elég profi lánnyal kerültem össze szóbelin, aki több évet Angliában élt (!!) iszonyú jól beszélt és csak a papír miatt jött nyelvvizsgázni. Mégis nagyon jól sikerült a szóbelim, pedig mellette is nehéz volt labdába rúgni. Szóval szerintem az egyéni teljesítmény nem függ a partnertől, sőt ha erős partnert kapsz akkor az talán még motivál is, és arra késztet, hogy te is megmutasd, hogy tudsz és ne maradjál le. A lényeg, hogy ne blokkoljál le, végülis a szóbelin muszáj beszélni, azért szóbeli :-)

én a jedlikbe jártam egy naggyon kedves kis tanárnőhöz 2 hónapig heti 1×, nekem meglett.
bár ez már a második nyelvvizsgám, remélem ennyi már elég lesz az egyetemre.
mindenesetre az én vizsgáztatóim nem voltak a legkedvesebbek (az írásbelin).
akik tőlünk mentek (révai) mindenkinek meglett úgy tudom.
szóval köszönjük!

Még annyit, hogy sosem jártam tanfolyamra, nem voltam külföldi képzéseken, egyszerűen igyekeztem olyan helyzetbe kerülni, hogy angolul kelljen beszélnem (iskola, munka, magánélet). Nem lehet tankönyvből megtanulni mindent, és életszagú tapasztalatokat sem lehet szerezni egy nyelvtanártól.

Ese! Én 30 vagyok, és voltam már három másik nyelvvizsgán. Megmondom őszintén, hogy ilyen segítőkész, empatikus vizsgáztatóval még nem találkoztam. Nem vagyok egy pletykás típus, nem tudok találomra felvetett témákról percekig beszélni, de kihozták belőlem a legjobbat és 100%-ot kaptam. Mivel a beszédedet mérik fel, beszélni kell, mondani kell dolgokat. Őszintén, ha nem beszélsz, mi alapján mondják meg, hogy tudsz-e?

Kedves Ese!
16 éves vagyok nem tudom h. mennyire cserfes, de valahogyan mégis össze tudtam hozni a szóbelire 100%-ot kis külföldi tanfolyamok és külön tanárok nélkül. Csak egy kis nyelvérzékre és szorgalomra van szükség a nyelvtanuláshoz. Ez nem korfüggő. Intenzívebben gyakorolni is csak a nyelvvizsga előtt egy héttel kezdtem el, mégis 81%-os lett.
Szerintem nagyon színvonalasan volt megszervezve.

Vélemény: Nekem 61% lett. A szóbeli jól lehúzta. Egy kis cserfes kb. 17 évessel kerültem össze, aki mellett nem lehetett labdába rúgni. Kár, hogy a szóbelin a mérce a mostani tinik tudása, akiknél gyakran egy kis külföldi tanfolyam is besikeredett. Az idősebb, oroszon nevelkedett korosztály kicsit hátrányosan van kezelve,szerintem...

Érdeklődni szeretnék hogy amire ápr. 30ig lehet jelentkezni ott szakmai angol középfokú nyelvvizsga indul e gazdálkodás szakból!? Köszönettel: Szibilla Balázs

Nekem is megvan!!!!!Végre!Juhéé!!!

Kedves Edina, K és többiek!
A rész- vagy teljes vizsga ismétlésével kapcsolatban a korábbi bejegyzések között a legtöbb kérdésre választ találtok. Érdemes megnézni ebben a topikban a 200-as bejegyzést, a kérdéseket előtte és Zsé hozzászólását is (neki külön is kösz!).
Mivel a fórum nem alkalmas arra, hogy valamennyi szabályt részletesen leírjuk, ezért kérjük, hogy olvassátok el a "Gyakori kérdések" oldalt és a Vizsgaszabályzatot.
A részvizsga ismétlésének feltételeit több helyen is megtaláljátok (pl. a Jelentkezem főmenűpont alatt), részletei pedig a Vizsgaszabályzatban.
Ha bármilyen részletről további kérdés van, akkor természetesen örömmel válaszolunk.
Névtelen,
Se a szóbelin se az írásbelin nem vonnak le pontot. A helyzet fordított: annak alapján amit megmutatsz tudásodból tudnak pontot adni a vizsgáztatók. A szóbelin 5 külön szempont alapján, 5-5 pontot lehet szerezni. Ezeket megtalálod a gyakorlóteszt kiadványok megoldókulcs fejezetében, de részletesen a honlap "Tanári Oldalak" részén is (Felkészítek/Értékelési kritériumok).
Üdvözlettel:
Euroexam