B2 augusztus27 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Sziasztok.

Hogy erősítsem a pozitív oldalt is: nekem is sikerült a nyelvvizsga. Overall 75%, Reading, Listening 90+%, többi átlag 70-75% környékén. A Grammar sajnos (ezt tudtam, s éreztem is) csak 53% lett. Két kérdésem lenne:

1. Bizonyítványt milyen formában kapom meg? Be kelle mennem érte a Nyelviskolába vagy ki lesz postázva?

2.Milyen továbblépési lehetőség van? Érdemes az EuroPro B2-re felkészülni vagy egy nagyobb lélegzetvétellel megcélozni a C1-et? Mekkora a szintkülönbség a B2 s C1 között? Mi az amiben sokkal többet kell tudni, nyújtani?

Kedves Zoré!
Alapvetően osztjuk véleményed, a dolgozat megtekintése önmagában viszonylag kevés támpontot ad a további felkészüléshez, ahhoz, hogy mit, hogyan kellene fejlesztened, vagy a vizsgatechnikában javítanod. Ne feledd azonban, hogy a "megtekintés" egy ingyenes szolgáltatás ami a jelentkezés függvényében 8-10-15 fős csoportokban zajlik. A http://www.euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes oldalon a megtekintés menete mellett, részletes információt találsz arról is, hogy mit nyújt számodra ez a lehetőség.
Annyiban talán érdemes pontosítani a leírtakat, hogy az Euroexam (szemben minden más vizsgaközponttal) a megtekintés során is biztosít tanári, vizsgáztatói segítséget. Legalább egy, de gyakran két vizsgáztató tanár ott van és igyekszik a felmerülő kérdésekre válaszolni. A csoportos megtekintés során azonban nyilván csak egy-egy rövid kérdés erejéig jut idő mindenkire és bizony elképzelhető, hogy vizsgáztató tanárt éppen akkor kötötték mások le kérdéseikkel mikor te a Writing értékelésére voltál kiváncsi. A további felkészüléshez hasznos segítséget, a dolgozatod alapos elemzését, tudásod gyenge pontjainak feltárását és tanácsadást, a "konzultáció" nevű egyéni foglalkozás kínálja. Ez lényegében egy vezető vizsgáztató által nyújtott magánóra, dolgozatoddal a kézben, a neked megfelelő időpontban. Ennek részleteit is a fenti oldalon találod.
A két említett részeredmény alapján önmagában sajnos nem lehet megmondani, hogy az alapokat kell még fejlesztened, vagy csupán rossz napot fogtál ki és tudásod alatt teljesítettél. Ha a konzultációval esetleg most nem tudsz élni, akkor a vizsgakövetelményeket (benne az íráskészség feladatok értékelését) jól ismerő tanár segítségével mindez felmérhető és utána célirányosan, eredményesen tudsz felkészülni.
Kitartás és sok sikert a készüléshez, üdv:
Euroexam

Kedves Euroexam!

Tegnap voltam megtekintésen, mert sajnos nekem sem sikerült az írásbeli rész (a nyelvtan 39%-os lett), viszont a szóbelim meglett. A writingom is csak 46%-os lett, ami miatt sajnos el vagyok keseredve, mert az IH-ba jártam 1 hónapig külön tanárhoz és az írást tényleg rengeteget gyakoroltuk és jól is ment nekem. Sajnos a megtekintéskor rájöttem, hogy az írásnál félreértettem picit a feladatot és nem pont arról írtam, ezért arra értelem szerűen 2/5 pontot kaptam, viszont a stílusra nagyon kevés pontot kaptam. Minden formai követelményt betartottam, ami a review-re jellemző, ennek ellenére 1/5 pontot adtak rá. A másik problámám az volt, hogy a hölgy, aki benn volt a megtekintésen sajnos foggalma sem volt az egészről, hogy miért kaptam annyi pontot rá, csak annyit mondott, hogy a stílusa nem volt megfelelő a kritikának, de ezt én is láttam. Ha van rá alkalom, hogy megtekintsük a vizsgadolgozatunkat, akkor egy olyan embert kellene erre beküldeni, aki esetleg javító tanár vagy ért hozzá, hogy megfelelő segítséget tudjon nekünk nyújtani, mert így sajnos túl sok értelme nincs a megtekintésnek. Így sajnos nem jutottam sokkal előbbre, hogy megtudjam miért kaptam csak 46%-ot.

Kedves Fishingmaster!
Az eredményed azt mutatja, hogy a tudásod biztosan megvan a vizsgához – ez a jó hír. Amit írsz azon sajnos utólag nem tudunk segíteni. A dolgozatok értékelését, benne a felülvizsgálati eljárás menetét is) szigorú szabályok rögzítik. Ezek nem engednek meg olyan általános méltányosságot amire esetleg gondolsz. Kizárólag olyan esetekben tud a felülvizsgálat érdemben eljárni, ha a szabályzatot nem tartották be valahol, ha számolási hiba volt az értékelésben és effélék.
Az sajnos minden vizsgára igaz, hogy csak azt tudja mérni, értékelni amit az adott pillanatban, az adott körülmények között objektíve teljesítettél. Az eset annyiban tanulságos, hogy éppen emiatt annak is fontos a vizsgafeladatokkal előre megismerkedni, a vizsga menetét, felépítését tudni, akinek a tudása biztonságosan, stabilan a megkívánt szint felett van. Nem azért mert magára a vizsgára különösebben gyakorolnia kellene, hanem azért, hogy az ilyen bosszantó peches eset véletlenül se forduljon elő. A te esetedben a szóbeli bizonyítvány már meglesz, a teljes értékű nyelvvizsgához viszont az írásbelit meg kell majd ismételni. Ez nem öröm, de a tudásod alapján biztsan menni fog ha kicsit körültekintőbben osztod be az idődet. Fellebbezést beadni természetesen jogosult vagy, de inkább a dolgozat megtekintésével érdemes kezdeni, abból látni fogod a pontos helyzetet.
Üdv és a peches eset semmiképp ne vegye el a kedved az angoltól!
Euroexam

Kedves Euroexam!

Egy, számomra aggasztó dolog miatt kérnék tanácsot. Többek közt én is jelen voltam az augusztus 27-én lezajlott (komplex) nyelvvizsgán, amelynek eredménye sajnos nem az lett, mint amit reméltem: a Grammar & Vocabulary rész 39% lett, mindösszesen egyetlen százalékkal maradt el a minimumtól - habár egy feladatot csak az utolsó percben vettem észre, és alig tudtam 2-3 szót beírni, ennek ellenére úgy vélem én és néhány ismerősöm, hogy esetleg fellebbezni kellene, hátha meglenne. A dolgot az is nehezíti számomra, hogy amúgy minden más feladat rendben volt, így jött ki az írásbeli összesen 70%-ra, ám a fentebb említett ok miatt nem lett meg a komplex vizsga (a szóbeli rész rendben volt).
Egyetértenek-e velem, hogy emiatt a dolog miatt érdemes egy fellebbezést, valamint felülvizsgálati kérelmet benyújtani?

Előre is köszönöm,
fishingmaster95

Kedves Thibczy!
Vizsgamegtekintésre és konzultációra csak a budapesti Nyelvvizsga Központban van lehetőség, az 1012, Vérmező út 4. szám alatt. A http://euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes oldalon találsz bővebb információt a megtekintésről és a konzultációról, valamit itt töltheted le az ezekhez szükséges jelentkezési lapokat is.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Ha szeretnék élni a vizsgamegtekintéssel/konzultációval, akkor az a vizsgahelyre vagy Budapesten, az ENyK-ba kell menni?

Kedves Enna!
Bizonyítványodat várhatóan 3-4 hét múlva tudod átvenni ott, ahol a vizsgára jelentkeztél.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!

Nekem is meg lett :) És én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mikortól lehet átvenni a bizonyítványt?

Kedves Mindenki!
Bizonyára láttátok a hallásértés fejlesztésére vonatkozó hosszabb tanácsunkat, illetve az ott ajánlott hasznos gyakorló anyagokat, amiket a ti fórumbejegyzéseitek inspiráltak. Ugyanakkor az ilyen tanácsok nem személyre szólóak, nem veszik figyelembe, hogy konkrétan kinek mi ment nehezebben, mi sikerült kevésbé jól.

Többen is fordultak hozzánk olyanok, akiknem több alkalommal nem sikerült a vizsaga egyik vagy másik fele, tanácsot kérve. Azt, hogy fellebbezést beadtok-e természetesen nektek kell eldönteni. Előtte azonban érdemes élni a vizsgamegtekintéssel. Nem azért mert itt "pontokat lehetne vadászni" hanem azért mert ez is segít pontosabb képet kapni arról, hol vannak tudásotokban a problémás területetek.

A legjobb segítséget ehhez a konzultáció kínálja: http://euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes. Tudjuk, hogy ez pénzbe kerül, de gondoljátok meg: 45 percig csak a ti vizsgátokkal, a ti teljesítményetekkel foglalkozik egy hozzáértő szakember, minden tanácsa csak nektek szól. Tekintsétek egy jó tanárral eltöltött magánórának, ahol a figyelem csak rátok irányul. Az, ha egy vizsgarészen több alkalommal is jelentősen elmarad az eredmény a szükségestől, azt mutatja, hogy nem csupán vizsgafeladatok gyakorlására, hanem tudásotokban a hiányos területek fejlesztésére van szükségetek. Hogy pontosan mely területeket és hogyan kellene erősíteni, ebben segít a konzultáció. Hogy mennyire így van azt számtalan vizsgázótól kapott visszajelzések mutatják!
Üdv: Rádai Péter, Euroexam

Kedves Dávid és Szofi!

Reméljük, az alábbi hosszabbacska útmutatás segíteni fog, hogy legközelebb jobban sikerüljön a listening vizsgátok. Ugye végigolvassátok, és mindent kipróbáltok, amiket ajánlunk?!

Tanácsok és online források a hallott szöveg értés gyakorlásához:

A B2-es vizsgára készülőknek az egyik leggazdagabb és legjobban feldolgozott hanganyag gyűjteményt a BBC LEARNING ENGLISH oldalain találjátok. Az 1-4. pontban felsorolt linkek mind odatartozó menüpontokat jelentenek.

1. Az egyik leghasznosabb menüpont a „6-minute English”, ahol – nem meglepő módon - 6 perces hanganyagok várnak rátok (szókincsmagyarázatokkal), mindenféle témában: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/sixminute/

2. A „News English Extra” menüpont alatti másfél perc körüli hanganyagok a hírekben gyakran használt szavak beszélt nyelven elmondott, elmesélt magyarázatát adják, nagyon közérthetően: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/newsextra/

3. Nagyon sokoldalú gyakorlást biztosítanak az „Express English” http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/expressenglish/ menüpont rövid videói. Ha akarod, a képernyőn nézheted az elhangzott szöveg írott változatát, ami egyszer hasznos lehet, de hosszú távon nem ajánljuk! Inkább használd a jobb felső sarokban felkínált „Audio” opciót, ilyenkor nem segít és nem is hátráltat az írott szöveg. Ebben a menüpontban is több tucat párbeszédet hallgathatsz meg, hétköznapi témákban, az utca emberének nézőpontjából. Ha olvasási készségeidet is gyakorolni szeretnéd, remek alkalom, hogy itt egy fórum tartozik minden témához.

4. Még mindig a BBC Learning English-nél maradva, akik Londonról szeretne minél többet megtudni, annak ajánljuk a „Welcome to London” menüpont alatt, témákra bontva megtalálható tucatnyi rövid párbeszédet (szókincsmagyarázattal):
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/multimedia/london/unit1/

5. Már sokszor ajánlottuk a kifejezetten a Dictation feladat gyakorlására szolgáló http://listen-and-write.com/ oldalt. De ha valaki „csak” hallásértése gyakorlására szeretné használni, nyugodtan megteheti. Erre a célra nagyon előnyös az oldal osztályozási rendszere: minden hanganyagot besorolnak szintek szerint, és így könnyen kereshetők az audió fájlok. A B2-es vizsgára készülők a 10-18-as szintek közt böngészhetnek őket érdeklő témák iránt, majd meglátjátok, hogy melyek a nehezek, és melyek a túl könnyűek. A lényeg, hogy a teljes változatot hallgassátok és ne a diktálás céljára feldaraboltat.

Általános jó tanács: egy videót vagy audiót akkor, ott és annyiszor állíthatsz meg, állíthatsz vissza, ahol, amikor és ahányszor csak akarod, szükséged van rá. Ezt hívják gyakorlásnak :)!

Jó készülést, üdv: Euroexam

Sziasztok!
Olvasom a vizsgaeredményekről való hozzászólást,és sajnos nekem sem sikerült:( kicsit megijedtem,hogy valakinek 5.ik alkalma volt már.én most voltam először és úgy lett kb annyi mint a 160-as hozzászólónak.Én sem értem a Listening miért lett olyan rossz,pedig a szóbeli rész meglett volna ha az összejön:( Sajnos a Grammar se lett valami fényes.Remélem legközelebb összejön most már:)Fel a fejjel és kitartást mindenkinek!

Kedves Euro exam,

hasonló a problémám, mint 8-nak (148. hozzászólás). Reading 80%, Writing 69% Grammar 37% os lett, így az írásbelim nem sikerült.

Érdemes ebben az esetben felülvizsgálatot kérni és befizetni a 3000 Ft-os díjat, vagy nem?

Várom a tanácsot!

Üdv: km

Hát ez hihetetlen, megint nagyot csalódtam.

Összességében 51% az overall, és ráadásul a listening a legrosszabb, 37% lett, nem tudom, hogy miért van az, hogy a próbafelkészítőn minden feladatot jól teljesítettem, de itt nem, nem tudom mi kéne ahhoz, hogy minden sikerüljön, ez már az 5-ik alkalom volt.

Kedves Szofi!
Kérlek írd meg nekünk a problémádat e-mailben is, az info@euroexam.org-ra, és igyekszünk segíteni Neked.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az online felkészítő tanfolyamon más feladatok lesznek-e, mint az előbbi b2-es felkészítőn?

Másik dolog, hogy bár részt vettem az előző felkészítőn, és helyi, 30 órás tanfolyamon is, meg van a B2-es felkészítő könyv, mindhárom próbateszt, az összes kitöltve, a vizsgám írásbeli része mégsem sikerült.

Megkérdezném, hogy miből kell MÉG tanuljak ahhoz, hogy sikerüljön az íb. vizsga, az Önök speciálisan felkészítő (nekem már meglévő) tankönyveken, és próbateszteken KÍVÜL???

Előre is köszönöm a válaszát!

Keresem Besenyő Ágnest, akivel közösen szóbelisztünk, augusztos 27-én 16.00-kor a Danubius Nyelviskolában. Kérem, hogy írjon nekem az agnessza@gmail.com e-mail címre, köszönöm.
Szabó Ágnes

Ja, igen! És a Baar - Madas gimiben vizsgáztam Bp-en.
Szuper szervezés óramű pontosággal, jó tanárokkal:-)))!!!

Nekem is sikerült:-))!!! Köszönöm EUROEXAM!!
A tanárok jók, vizsga tökéletesen megvolt szervezve!
Sokat segiitett az online tanfolyam és a villámtréning is.
A vizsgán a listening-en valóban nagyon hosszú szöveget mondtak fel. Ha mindez magyarul hagzik el, lehet akkor sem emlékeztem volna mindenre a kérdéseknél, hisz amikor hallgatod - beleértve a félrevezető információkat:-),- nem lehet minden kérdés megválaszolására összpontositani a figyelmedet ilyen rövid idő alatt. Szóval nem könnyű kiszűrni a választ...., Itt jóval kevesebb pontot kaptam mint az reméltem. DE IGY IS JÓ:-))

Sok sikert, és javaslom mindenkinek az EUROEXAM vizsgát!!!

Én is Kiss Ádámról írtam, lehet azért lett ilyen jó nekem is :D

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az online felkészítő tanfolyamon más feladatok lesznek-e, mint az előbbi b2-es felkészítőn?

Másik dolog, hogy bár részt vettem az előző felkészítőn, és helyi, 30 órás tanfolyamon is, meg van a B2-es felkészítő könyv, mindhárom próbateszt, az összes kitöltve, a vizsgám írásbeli része mégsem sikerült.

Megkérdezném, hogy miből kell MÉG tanuljak ahhoz, hogy sikerüljön az íb. vizsga, az Önök speciálisan felkészítő (nekem már meglévő) tankönyveken, és próbateszteken KÍVÜL???

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves kadaro, bár nem engem kérdeztél, sztem azért írják, hogy tájékoztató jellegű, mert onnantól hivatalos, ha kiállították a bizonyítványt vagy akinek sürgősen kell - még a bizonyítvány kiállítása előtt - külön kérésre kiadják a hivatalos igazolást. De addig is lehet örülni, mert készül a nyelvvizsga-bizid. :-)
ps. most olvastam, hogy a fellebbezési határidő lejárta után válnak hivatalossá az adatok.

Kedves Euroexam!

Ha a kód alapján azt látom, hogy "60% Megfelelt komplex B2 középfokon", de ott van, hogy az "eredmény csak tájékoztató jellegű", akkor a sikeresség még változhat vagy lehet örülni???

Sziasztok!

Nekem is sikerült, complex 79%, a speaking és a reading is 96% :) teljesen odavagyok! Köszönöm :)
A.

Nekem is megvan! 70%!
Bár a grammar 'csak' 44% lett, de átmentem!
Panaszlevél + Kiss Ádámos writing= 86%, ennek örülök a legjobban. :))
El sem hiszem!
Köszönöm Euroexam!

Kedves Euroexam!
A nyelvvizsgán a readingem 85%-os lett, a writingom pedig 73% lett, a grammarom pedig 37%-os lett(egyébént ez a vizsgarész mindig 60% felett írtam, és eedig ez volt az erősségem). nem tudom, hogy mit ronthattam el, és érdeklődnék, hogy felül lehet-e vizsgálni, csak ezt a részt, mert ha meglenne a 40%-om, akkor a nyelvizsám sikeres lenne.
köszönöm

Nekem sikerült ;)))!!!!!!
Csak a Grammar & Vocabulary rész lett rosszabb mint amire számítottam (67%), de összességében így is 79%-os a COMPLEX!

Köszönöm szépen EuroExam! :DDDDD

Kedves Betti!
A bizonyítványok előreláthatóan 3-4 hét múlva lesznek átvehetőek. A pontos időpontról értesíteni fogunk titeket itt, a honlapunkon.
Üdv, Euroexam

Nekem is sikerült!!!! 74% :D
Mikor lehet átvenni a bizonyítványt? És mi a módja? Szólni kell előre hogy megyek érte?

Köszönöm a lehetőséget. 60%, megvan :)