B2 Dec 8 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Üdvözlet

A KISPESTI HELY : SHETLAND NYELVISKOLA.És én is hasonlót tapsztaltam.Szerintem aki nem a shetlandnál készül fel az NEM MEGY ÁT! Simma összejátszás van a nyelviskola és a nyelvi központok között az "idegen helyen" felkészült diákok ellen.Milyen érdekes ,hogy ha belegondolunk abba ,hogy a nyelviskola imázsa tönkremenne ha nem lenne "átcsusztatott" diákjai nem?.Szerintettek ,mért nem lehet visszahallgatni független tanárral a szóbeli vizsgádat?Lehet gondolkozni.....

Köszönöm találtam párt!:-)

Sziasztok!

Sikerült a március 9-ei írásbeli vizsgám, aminek nagyon nagyon örülök!:-)(sokat segített az online tanfolyam)
Sajnos a szóbeliről pár százalékkal(57% lett) lecsúsztam, de májusban újra próbálkozom és tudom, hogy sikerülni fog, mert keményen tanulok rá. A szóbeli vizsgához keresek párt magamnak, akivel együtt mehetnék és még nem irítkozott be a májusi vizsgára! Kérem, aki szeretne még jelentkezni, de nincs párja, írjon nekem a mariannmano@freemail.hu-ra!:-)
További szép napot mindenkinek és jó tanulást!:-)

Kedves ZseB!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a csalódottságodat és a tapasztalataidat. Nem kétséges, hogy ezek nekünk ugyanolyan fontosak, hasznosak, mint az általad is említett pozitív visszajelzések.

Első reakcióként azt szeretnénk megemlíteni, hogy egy vizsgán mutatott teljesítmény - így a Tiéd is -, illetve annak értékelése, kifejezetten arról a pár óráról szól, amikor a vizsga zajlik. Vagyis az írásban lebonyolított bő 2 óráról, illetve a szóbeli termében zajló 17 percről. Ezzel azt akarjuk mondani, hogy van, aki a tudásánál, készségeinek általános állapotánál az adott helyzetben és időszakban jobban, vagy az alatt teljesít. Tehát, a Te ponthatár alatti vizsgarész-százalékaid nem azt jelentik, hogy szerintünk a tudásod, készségeid nem ütik meg a szintet. Sokkal inkább azt, az ezen a napon a mutatott teljesítményeidet a szakértő "zsűri" akkor így értékelte.

Az a szándékod, hogy részt vegyél a megtekintésen, azt mutatja, hogy nem csak arra vagy kíváncsi, hogy mire miért kaptál ennyi vagy annyi pontot, de tudatos és alapos nyelvtanulóként a továbblépésedhez is szeretnél tippeket. Ha az egyéni konzultációt választod, akkor egy kollégánk csak Veled, a te kérdéseiddel, kétségeiddel foglalkozik. E konzultáció során a pontszámítással kapcsolatos kérdéseidre is választ kaphatsz.

Még egyszer köszönjük az észrevételeidet és várunk a megtekintésen és/vagy a konzultáción.

Üdv: Euroexam

Kedves SuleZ!

Gratulálunk és köszönjük visszajelzésedet, ami valóban megerősíti erőfeszítéseink megfelelő irányát. Maximálisan egyetértünk, hogy az aktív online tanulás mellé némi tanári segítség nagyon hasznos tud lenni.

Biztos sokan hálásak a szurkolásodért :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Sokan a jó tapasztalataikat írják ide, nekem sajnos most rosszakat kell megosztanom.
Egy osztálytársnőm ajánlotta a kispesti telephelyet, teljesen jó véleménnyel volt mind a vizsgáztatókról, mind a feladatsorról, mind az időbeosztásról.

Nem voltam a nyelvvizsga előtt semmilyen felkészítő tanfolyamon, de 10 éve tanulom a nyelvet és úgy gondolom, hogy ennyi év tapasztalata, valamint nyelvkönyvek segítségével sikeresen felkészültem a vizsgára.

Teljesen ki voltam akadva, amikor megláttam a kódom beírása után, hogy nem sikerült a nyelvvizsga. Ha nem lettem volna biztos a dolgomban, nem mentem volna el, inkább csak későbbi időpontra jelentkeztem volna.

A honlap alapján arra tudok következtetni, hogy minden vizsgarész 25 pontos, vagy legalábbis az egynyelvű B2-es vizsgánál igen. Tudtommal például egy „Listening” vizsgarészben csak egész számú pontot lehet kapni (vagy jó, vagy nem), ezáltal csak néggyel osztható százalékok jöhetnek ki. Ehhez képest nekem 54 % lett, de nem ez volt az egyetlen dolog, amit furcsállok.

Aláírom, éreztem is, hogy a szövegértés és a hallás utáni értés nagyjából meglesz, de nem is ezekre építettem. Sokkal inkább a beszélgetésre és a szövegalkotásra gyakoroltam, amit ugyan nehéz egyedül, de megoldható.
A „Writing” vizsgarészben a levélírásnál minden egyes pontra kitértem, beleírtam, tisztelettudó hangnemben, nem csak egyszerű szavakkal tele tömve. Volt eleje, közepe, vége, sok szép kifejezéssel. Tartalmilag teljesen korrektnek kéne lennie, nyelvtanilag meg lehetetlen, hogy annyi pontot veszítsek. A második, választható műfajnál ajánlást írtam egy induló tv sorozatról, ami véleményem szerint történelmi drámának felel meg sorozat formájában. Nem írtam le a történetét részletesen, csak nagy vonalakban, ehelyett inkább figyelemfelkeltő szavakkal tűzdeltem tele, hangsúlyoztam az érdekességét, jóságát. Ugyanolyan jónak kéne lennie, mint a levelemnek. Ehhez képest e kettőre csak 56%-ot kaptam.

A beszélgetés rész egy újabb csalódás volt számomra. Nem azzal volt bajom, hogy az egyik vizsgáztató látásában korlátozott volt, hanem azzal, hogy a másik vizsgáztató rendetlenül rakta le a papírjainkat. Még azt is el tudom képzelni, hogy a velem szóbelizővel összecserélte a lapunkat, vagy valaki teljesen idegennel. Úgy csinált, mintha először hallanék angol beszédet, vagy kínaiul beszélne hozzám(és én ezt nem érteném), pedig elég érthetően válaszoltam és artikuláltam én is, persze nem annyira szélsőségesen, mint ő. Előfordult, hogy 5 másodperces reakcióidővel kezdtem el mondani a kérdésemet/válaszomat, de ez szerintem még életszerűnek tekinthető, ami itt elvileg az elvárás. Használtam néhány felsőfokhoz illő kifejezést, de nem hiszem azt, hogy emiatt kéne leminősíteni a beszédemet. Jogtalannak érzem a 60%-os eredményt erre is.

Mindenesetre meg fogom nézni a feladatsoromat és felül fogom vizsgáltatni az ügyet, ugyanis több vélemény szerint is bőven középfok feletti tudással rendelkezem, valamint saját magam is reálisan látom, értékelem az általam produkált dolgokat.

Üdvözlettel:
ZseB

Tisztelt Euroexam és leendő vizsgázók!
Sikeres Angol B2 irásbeli vizsgát tettem márc. 9-én és megerősíthetem, hogy az On-line felkészítő tanfolyam sokat segített és mindenkinek tudom ajánlani.
A vizsgatípusok kezeléséhez nagyon praktikus tanácsokat ad, gyakoroltatja a feladat típusokat és egyben visszaigazolja az eredményeket. Azért nem árt, ha van a "közelben" tanár vagy legalább C-1-es szintű segítség...
Köszönet az euroexam teamnek továbbá "együttérzek és szurkolok" a leendő vizsgázóknak.
Üdv
SZS

Kedves Vizsgázók!
A 2013. március 9-i Angol B2-es vizsga eredményei lekérdezhetőek a vizsgakódok segítségével a Levizsgáztam fül alatt.
Üdv, Euroexam

Kedves Icerockk!

Valóban nehéz, és valóban ez a feladat. Maximális pontszámot a "Task Achievement"-re az kap, akinél minden benne van. Ha hatból benne van négy, akkor nem maximális ez a pontszám, de még mindig stabil átmenő. De a többi öt jegy (nyelvhelyesség, szókincs szintje, műfaji megfelelés, tartalmi és nyelvi koherencia és kohézió) még ettől lehet maximális. Sok szempontból áll össze a végső pontszám, úgyhogy ne aggódj, ha nem írtad bele az összes pontot a feladatlapról, attól még lehet nagyon jó a munkád.

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!

Én is a szombati levélírással kapcsolatban érdeklődnék. Azt szeretném kérdezni, hogy azok a pontok, amik a levél esetében meg voltak adva, tehát mint pl. hogy írnunk kellett a tanulmányainkról, a sportolói tevékenységeinkről, rá kellett kérdeznünk a tábor helyére stb., szóval ezeknek a pontoknak egyenként, mindegyiknek szerepelnie kell a levelünkben, vagy ez egyfajta támpont, és 6 pontból mondjuk jó ha benne van legalább 4? Vagy azt azért komolyabban veszik a javításnál, hogy igenis legyen meg minden pontra a hivatkozás? Mert hát elég nehéz úgy 120 szót nem nagyon meghaladó levelet írni, hogy ennyi mindent belesűrít az ember...

Kedves Zsani!

Egyáltalán nem befolyásolja a pontozást, ha többet vagy kevesebbet írsz. Egyedül arra kell figyelned, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a feladatban megadott célú írásmű szülessen.

A megadott szöveghossz csupán jelzés, javaslat - ennyibe általában belefér, amit kérünk, és ennyit biztosan kényelmesen le lehet írni a rendelkezésre álló idő alatt. A dolgozatokban szereplő szövegek hosszát senki nem számolja, így ez biztos nem számít bele az értékelésbe.

A pontszámokat kizárólag az alapján kapod, hogy a feladatot (tartalmilag) sikerült-e, és milyen minőségben teljesíteni.

Üdv:
Euroexam

Kedves Euroeaxam!

Én most voltam angol írásbelin március 9.-én. A writing résznél kicsit eltolódtam, az első feladatnál szerintem, egy kicsit túlléptem a szószámot, a második feladatnál (én a focis újságcikkeset választottam) pedig a ca. 150 szó helyes én ca. 120-130 szót írtam mert már nagyon kifogytam az időből. Mennyire befolyásolja a pontozást ha ennyi szóval lemaradtam?
A választ előre is köszönöm:
Zsani

Köszönöm a gyors választ! Haladékot kaptam péntekig a bizonyítvány csatolásával, úgyhogy remélem minden rendben lesz.

Üdv

Kedves Luque!

Ígérni bizonyítvány ügyben mi mindig csak attól a pillanattól tudunk, amikor a bizonyítványok már itt tornyosulnak az asztalainkon. Annyit mondhatunk, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor itt a központi irodánkban pénteken már átveheted a bizonyítványodat, de előtt mindenképpen telefonálj, légy szíves, ügyfélszolgálati időben.

Köszönjük a türelmed.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

A kérdésemmel nem tudok új dolgot előhozni, de szeretném megtudni, hogy a héten át lehet-e venni a bizonyítványokat (Bp-n vizsgáztam)? Nekem sajnos nagyon sürgős lenne, mert egy pályázathoz szerdáig (talán csütörtökig még elfogadják) be kell ezt mutatnom.

Köszönöm a választ!

Kedves Therapic!

Igen, azt gondoljuk, hogy jövő keddtől kezdve minden vidéki vizsgahelyünkön elérhetők lesznek a bizonyítványok :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi az esély arra hogy február első hetében vidéken átvehetőek lesznek a bizonyítványok?

Köszönettel
Éva

Tisztelt Euroexam!

Köszönöm a gyors választ, már el is küldtem e levelet!

Kedves Emperor!

Van rá lehetőség, hogy vizsga-bizonyítványodat a Vizsgaközpontban vedd át, kérlek írj nekünk ezzel kapcsolatban egy e-mailt, melybe a nevedet és a vizsgád adatait is beleírod.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Ha megérkeznek az oklevelek, akkor meg kell várnom, mire a helyi kirendeltséghez leküldik, vagy esetleg van lehetőség átvenni a központban?

Kedves STerka!

Nincsenek "fekete foltok" az Euroexam értékelési módszerében. A szakma által kínált legkorszerűbb módszereket alkalmazzuk hogy a lehető legobjektívebb eredményt adjunk a vizsgázóinknak. Így van ez a "Listening" vizsarésznél is. A vizsgázóknak leginkább arra kell törekedniük, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák. A többi a szakértők dolga, és ebben a vizsgázóknak már igazán nem kell eligazodniuk. Kérlek, bízz abban, hogy úgy értékelünk, ahogy a vizsgázóknak a legjobb, és arra törekszünk, hogy minél többen átmenjenek, és jó hírünket keltsék. Bizonyos szakmai szabályokat be kell tartanunk, és ezt szigorúan számon kéri rajtunk a Nyelvvizsgákat Akkreditáló Testület, a vizsgázóknak ebben nem kell kiismerniük magukat.

Kedves Euroexam!

Nem gondoltak arra, hogy egy átláthatóbb és legfőképpen a vizsgázók számára leellenőrizhetőbb számítási módokat használjanak? Úgy gondolom, hogy bármilyen jó az Euroexam vizsga a számítás és a listening ellenőrzése fekete folt.
Üdvözlettel
STerka

Kedves ivcsa!

Nagyon reméljük, hogy a bizonyítványok a január 28-i héten elérhetők lesznek. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem rajtunk múlik.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Azt szeretném kérdezni hogy nyelvvizsga bizonyítványok megérkeznek-e február 8-ig?
Üdv,
ivcsa08

Kedves Csabi néni!

Igen, ha a bizonyítványok átvehetőek lesznek, akkor rögtön ki fogjuk írni a főoldalra.

Üdv,
Euroexam

T. Euroexam!

Ha megerkeztek hozzatok a bizonyitvanyok, az a fooldalatokon is feltuntetesre kerul majd?
Udv.: Csabi néni

Kedves Tokhal!

Gratulálunk a sikeres vizsgához!

Minden sikeres komplex vizsgázónak automatikusan kiállítjuk a nemzetközi bizonyítványát és azt az állami bizonyítvánnyal együtt át is adjuk, ezért ezt külön nem kell igényelned.

Üdv:
Euroexam

Kedves Euroexam!

Sikerült a komplex B2-es angol nyelvvizsgám, juppí! Érdeklődnék, hogy ha szeretnék angol nyelvű bizonyítványt, külföldi tanuláshoz kell, akkor azt külön kell igényelnem?

Köszi:
Tokhal

Kedves Heavenlyangel!

Az Euroexam a végeredmények meghatározására a mai szakmai ismeretek szerinti legkorszerűbb módszert, az úgynevett "item response theory"t használja, amely a betáplált adatbázison több millió számítást végez a végeredmény kiadása előtt.

Az adatgyűjtés kiterjed az összes vizsgázóra, a nyerspontokra, amit kaptak, arra, hogy milyen feladatokra (feladatkombinációkra) kapták a pontokat.

Az elemzések után választ lehet kapni olyan kérdésekre, mint pl. hogy a vizsgázói pontátlagok emelkedő vagy csökkenő tendenciája a vizsgázók tudásának változását tükrözik-e, esetleg az egyes feladatcsomagok nehezebbek/könnyebbek, mint más feladatcsomagok.

Sokváltozós folyamatról van szó tehát, melynek eredményét az Euro Nyelvvizsga Központban felhasználják a sikeres vizsga küszöbértékeinek meghatározásához is. Az Euro Nyelvvizsga Központban komplex adatbankokat építünk 2006. óta, mely tartalmazza a vizsgázók pontszámait, és pontszámaik statisztikai összekapcsolását az adott vizsgacsomag elemi válaszaival, a vizsgázó egyéb vizsgarészekben nyújtott teljesítményével. Ezek a bankok összevethetővé teszik a teljesítményeket, még akkor is, ha e teljesítmények különböző vizsgaidőszakokhoz tartoznak, és a felhasznált feladatok sem ugyanazok.

Ilyen módon talán érthető, hogy nem tudunk egyetlen "matematikai képletet" adni a kérdéses vizsgarész pontszámítási módjára. Tájékoztatására azonban közöljük, hogy a 2012 decemberi vizsga "Reading" vizsgarésze minden eddigi vizsga harmadik legkönnyebb feladatsora volt, így a vizsgarész pontszámát a program az összes vizsgázónál jelentősen lenyomta, ezzel szemben a "Grammar & Vocabulary" vizsgarészben, mely "nehézre sikerült" a nyerspontoknál jóval magasabb pontértékeket számolt a végeredmények meghatározásához.

Üdv:
Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Láttam, hogy ajánlják a pontszámító kalkulátort, ami segít kiszámolni azt, hogy egy-egy résznél mennyi %-ot értünk el. Használtam is, és a problémám az, hogy míg a kalkulátor 75%-ot mond a reading részre, ami ugye 15 pont lett a 20-ból, addig a vizsgaeredményben ez 63%. Mikor megkérdeztem ezt a vizsgamegtekintésen a felügyelőtől, ő azt mondta, hogy speciális pontszámítás van. Megkérhetném Önt arra, hogy írja le a matematikai képletét annak, hogy a 75%-ből hogyan lett 63%? Mert egyenlőre sehogy sem jöttem rá.

Válaszukat előre is köszönöm!