B2 dec17 angol nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Szofi!
Bizonyítványodat azon a helyen tudod átvenni ahol a vizsgára jelentkeztél, illetve a vizsgadíjat befizetted.
Egyéb esetben a tudnivalókat az alábbi linken találod:
http://euroexam.org/levizsgaztam/bizonyitvanyok-atvetele
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Nyáron sikerült a szóbeli vizsgám. Úgy tudtam, hogy szóbeliért külön nem jár bizonyítvány, most mondták, hogy ez nem így van.

A nyári (aug.27) nyelvvizsgám bizonyítványát hol tárolják? Az adott vizsgahelyen vagy pedig a nyelvvizsga központban?
Ha a központban van, akkor hogyan kaphatom meg? (Békéscsabán vizsgáztam)

Előre is köszönnöm mielőbbi válaszát!

Kedves MAtykó!
A bizonyítványok már átvehetőek. Az átvétellel kapcsolatos információkat az alábbi linken találod:
http://euroexam.hu/levizsgaztam/bizonyitvanyok-atvetele
Üdv, Euroexam

Tisztelt EuroExam!

Sikeres (dec. 17-i) vizsga esetén mikorra várhatóak a bizonyítványok megérkezése? előre is köszönöm:)

Kedves Szabi!
Ha teljes (komplex) vizsgát teszel, akkor az írásbeli vizsga típusa (egynyelvű/kétnyelvű) a meghatározó. Tehát a Te esetedben az egynyelvű írásbeli és a kétnyelvű szóbeli vizsga egynyelvű komplex vizsgának felel meg.
Ettől függetlenül a szóbeli minden esetben ugyanaz és természetesen egy nyelven zajlik. Jelentkezéskor azért nem tudtál egynyelvű szóbeli vizsgát jelölni, mert a haza akkreditációs rendszerbe csak ilyen megjelöléssel fér bele a kétnyelvű Euro…
Ahogy látod, kérdésed egyáltalán nem butaság, ebben nincs semmi logika, a szabályozás módjából adódik ez a furcsaság.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam Csapat!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nekem megvan a B2-es írásbeli EGYNYELVŰ vizsgám, és megvan a B2-es szóbeli KÉTNYELVŰ vizsgám, akkor én mit mondhatok, felelhetek arra a kérdésre, hogy 'egynyelvű vagy kétnyelvű vizsgát tettél'?

Mindamellett, hogy nem értem, amikor jelenteztem a szóbelire, akkor miért nem volt lehetséges az egynyelvű?

EZ lehet, hogy buta kérdés, és csak egy kis logika az egész.... de nem megy :)

Szabi

Tisztelt Euro Exam!

A Dec.17-én tett B2-es sikeres komplex nyelvvizsgák megérkezése mikorra várható?

Kedves Betti!
Az első jó hír, hogy a márciusi Euroexam vizsgák mellett, a májusban sikeresen letett vizsga is időben ad bizonyítványt az idei felvételihez. Emiatt nem kell aggódnod.
Jó az elgondolás a komplex vizsgát illetően is. Ha biztos vagy benne, hogy a vizsga sikeres felében erősebb vagy, akkor valóban érdemes újra a komplex vizsgát választani, hiszen így a te esetedben a szóbeli részek felhúzzák a teljes eredményt. Ehhez persze azért nem árt a vizsga előtt pár Listening feladatot is megcsinálni frissítésként. Ennek tehát semmi akadálya. A különböző vizsgákon letett írásbeli illetve szóbeli részek kombinálásának a szabálya elvileg egyszerű: amennyiben van állami nyelvvizsga bizonyítványod az egyik feléről, akkor bármely másik olyan részvizsgával kombinálhatod amelyik erről szintén kiad keményfedeles, állami bizit. A telc esete sajnos zavaros. Ők félig sikeres vizsga esetén kiadnak félbizonyítványt (bár az akkreditációs hatóság ennek jogosultságát vitatja) ellenben jelentkezni ott csak a teljes vizsgára tudsz.
Az írásbelire készüléshez az ingyenes online felkészítő tanfolyam rengeteget segítet, erről sokan írtak már itt is. Mindenképpen javasoljuk, hogy módszeresen, hétről hétre csináld végig a feladatait és mindenképpen élj az írásfeladatok beküldésének lehetőségével. Vizsgáztatók javítják és küldik vissza egy rövid értékeléssel - ez olyan lehetőség amit nem szabad kihagyni!
Üdv és sok sikert:
Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Augusztusban meglett a szóbeli nyelvvizsgám, át is vettem a bizonyítványt de az írásbeli része akkor sem és most decemberben sem sikerült. Az lenne a kérdésem, hogy márciusba mehetek-e ismét komplex nyelvvizsgára, mivel a szóbeli része számításom szerint felhúzná a pontjaimat.
Másrészt érettségi előtt állok és szeretném beszámítani a felvételibe a nyelvvizsga után járó többletpontot, azonban ha most márciusban sem sikerül átmennem a májusi vizsga már nem lenne beszámítható. Az lenne a kérdésem, hogy elfogadják-e komplex nyelvvizsgának ha más nyelvvizsgaközpontnál (pl. Telc) szerzem meg az írásbelit.

Köszönettel: Betti

Kedves LastWild!
A bizonyítványodat majd a vizsgaszervező intézménynél, Győrben fogod tudni átvenni.
Kérésedre azonban átveheted Tatán is vagy személyesen neked is tudjuk postázni a bizonyítványodat. Ehhez csak egy írásos kérelmet kell eljuttatnod hozzánk e-mailben (info@euroexam.org).
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Sikeres(73%) vizsgát sikerült tennem. A bizonyítvány átvételével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy konkrétan hol is tudom felvenni,majd mikor megérkezik. Ugyanis én eredetileg Tatára jelentkeztem, de létszámhiány miatt áthelyeztek egy győri iskolába,ott végeztem el a feladatokat. A vizsga díját viszont még Tatára utaltam. Akkor most hol is kapom meg?

Üdv,
LastWild

Kedves Driger!
A Beszédkészség vizsgarészre vonatkozóan akkor tudsz fellebbezést benyújtani, ha úgy véled, hogy az eredmények feldolgozása során számszaki hiba keletkezett, vagy amennyiben a vizsga lebonyolítása során a vizsgáztatás szabályait nem tartotta be a vizsgaszervező vagy a vizsgaközpont.
Részletes információt a Levizsgáztam/Vizsgadolgozat megtekintés és jogorvoslat fül alatt találsz.
Üdv, Euroexam

Kedves Aggi!
Gratulálunk a sikeres vizsgádhoz!
Igen, kérlek jelöld be a kis négyzeteket, amennyiben azok igazak a vizsgád fokára és típusára. Erre azért van szükség mert ez egy formanyomtatvány, ami szerkezetileg megegyezik a 10-i vizsgák megtekintési jelentkezési lapjával, azzal a különbséggel, hogy ott valóban ki kell választanod hogy milyen típusú vizsgát tettél.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Lehet olyat kérni, hogy a szóbeli vizsgámat vizsgálják felül és értékeljék újra és, ha igen akkor az, hogy működik? Láttam a felülvizsgálati kérelem adatlapján, be lehet "x"-elni, de nem tudom elképzelni, hogy hogy értékelik újra.
A választ előre is köszönöm.

Tisztelt Euroexam!

Sikeres vizsgám lett :)) Hurray!
De 1 kérdésem lenne:
meg szeretném tekinteni a vizsgadolgozatomat, meg is találtam a "megtekintős jelentkezési lapot", de ott a Vizsga adatainál jelöljem be mind azt, hogy "angol, B2-középszint, Euro"? Csak mert ott más választási lehetőségem úgy sincs. Tehát mindenképp jelöljem ezeket a kis négyzetben?

(Az "írásbeli v. szóbeli v. komplex" választásnál nekem a komplex kell, de azzal nincs problémám :) )

Köszönöm válaszát előre. Have a nice day! :)

köszönjük szépen:)

Tisztel EuroExam!

Overall:66% Megfelelt komplex B2 középfokon.Magyarul mindkettő átmentem?
Gondolom sokak számára ez érthető de azért a megnyugtatás kedvéért szeretném tudni!

Kedves Pietervb!
E-mailben (info@euroexam.org) vagy telefonon (06 1 225 8755) tudod igényelni az igazolást.
Ennek díja 900,- Ft, amit az átvételkor kell kifizetni.
Az igazolást személyesen lehet átvenni: Budapesten az Euro Nyelvvizsga Központban ügyfélszolgálati időben vagy vidéken az adott vizsgahelyen.
Fontos! Az Igazoláson nem szerepel a bizonyítvány száma. tehát érdeklődj az intézménytől/munkahelytől, hogy szükség van-e rá, nehogy feleslegesen igényeld.
Üdv, Euroexam

Üdv!

Én arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy diplomám mielőbbi kiadásához kérhetek-e valamiféle hivatalos igazolást, hogy a nyelvvizsgám megvan, még mielőtt a bizonyítvány megérkezne. Illetve ha igen, ennek mi a menete.

Köszönöm a választ.

Kedves Viktor és Norcsi!
A magyar akkreditációs szabályok nem teszik lehetővé, hogy a két külön vizsgaidőszakban teljesített sikertelen vizsgák eredményeit ilyen módon "összesítsük".
Üdv, Euroexam

Kedves Agaveala91!
A sikeres vizsgához a maximális pontszám 60%-át kell elérni, ugyanakkor feltétel az is, hogy valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 6, az egynyelvű változatban 5 vizsgarész van) külön is meglegyen legalább 40%.
Sikertelen komplex vizsga esetén külön is megvizsgáljuk az írásbeli és a szóbeli vizsga eredményét, a már leírt feltételek alapján.
Az írásbeli vizsga részei: Reading, Grammar and Vocabulary, Writing é Mediation (kétnyelvű vizsga esetén).
A szóbeli vizsga részei: Listenin és Speaking.
Az általad leírt százalékok alapján az írásbeli eredménye 55%, a szóbeli vizsga eredménye 57%, tehát sikertelen.
Üdv, Euroexam

Kedves Szabi!
A bizonyítványok az eredményhirdetést követő 4-5 héten belül érkeznek meg a Vizsgaközpontba és a vizgahelyekre. A honlapunkon mindenkit értesíteni fogunk, amint megérkeznek.
Üdv, Euroexam

Kedves Era!
A Levizsgáztam/Vizsgadolgozat megtekintése fül alatt és jogorvoslat fül alatt megtalálod a vizsgamegtekintésre meghirdetett időpontokat és a letölthető jelentkezési lapot is hozzá.

Kedves numb!
Találsz segítséget az eredmények értelmezéséhez a Levizsgáztam fül alatt.
A sikeres vizsgához a maximális pontszám 60%-át kell elérni, ugyanakkor feltétel az is, hogy valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 6, az egynyelvű változatban 5 vizsgarész van) külön is meglegyen legalább 40%.
Üdv, Euroexam

Kedves Tamás, Zita, Attila, Mátyás, Norbi és mások!
Természetesen lehet fellebbezést benyújtani, de csak akkor, ha úgy látjátok, hogy a vizsgáztatás szabályait nem tartotta be a vizsgaszervező vagy a vizsgaközpont. (Önmagában azzal az okkal, hogy "szerintem jobb lett, nézzék meg újra" tehát nem.)
Amennyiben adtok be fellebbezést, akkor ezt a Vizsgaközpont fogja kivizsgálni. Ha ennek eredményét nem fogadjátok el, akkor a Nyelvvizsga Akkreditációs Központhoz lehet fordulni (de mást a NYAK sem tesz, mint hogy megkérdezi a vizsgaközpontot, majd az adatok ismeretében eldönti, hogy helyesen és jogszerűen járt-e el vagy sem).
Röviden tehát, fellebbezni csak akkor érdemes, ha valami szabálytalanság volt, pontkeresési célból biztos nem.

A 58%-os eredményekről tudni kell, hogy a megfelelési küszöbhöz 2%-nál közelebb eső eredményű dolgozatokat a rendes értékelést (ez eleve 2 párhuzamosan dolgozó, független javító tanárt jelent már) követően ismételten ellenőrizzük. Egy 58% körüli eredményű dolgozatban legalább 5-6 hibásnak értékelt ám helyes válaszelemet kellene találni ahhoz, hogy a végeredmény változzon (miközben fordítva egyet se).

Tökéletesen érthető, hogy ezt az ember nem szívesen fogadja el és az is igaz, hogy tényleges tudásban egy 60 vagy egy 58%-os eredményt produkáló vizsgázó között kicsi a különbség. Bárki aki kéri éppen ezért megtekintheti a vizsgadolgozatát és a javítási-értékelési útmutatót. Az elején nem kekeckedésből említettem a Vizsgaszabályzatot. Ott pontosan megtaláljátok a fentiek részleteit, kérem nézzétek meg (letölthető a Jelentkezem főmenüpont alatt).

Sajnálom, hogy ezúttal nem sikerült a vizsga és külön is, hogy ilyen bosszantó módon. Bízom benne, hogy az angoltól azért nem megy el a kedvetek, nem érné meg!
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Egyetlen egy ponton múlik az (speaking 36% lett), hogy a szóbeli része sikeres legyen a vizsgámnak és ezzel meg legyen a komplex vizsgám. A kérdéseim a következők lennének:
Olvastam valamit arról, hogy akinek csak kevésen múlik, annak meg nézik újból a pontjait. Mennyi az esélye annak, hogy megkapom a +1 pontot? Vagy ez már megtörtént kihirdetés előtt?
A másik kérdésem érdemes-e ezért fellebezni(újraértékeltetni)?
Köszönettel: Attila

Nekem az írásbelim 59,16%.os lett, tehát nem ment át. Ez kb. 1 pontot jelent. Mit lehet tenni?

http://www.euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes itt van leírva mi van a megtekintésen és a konzultáción. A különbség pont az amit írsz. Egyébként amikor én egyszer voltam, akkor azért segítettek meg ugye vihetsz is magaddak akit akarsz

hát okulni sem nagyon...én már voltam és olyan embereket küldenek oda akik egyáltalán nem értenek hozzá és nem tudnak segíteni,hogy mi lehetett a hiba vagy hogy mért kaptál rá annyit amennyi...

Fellebbezés, megtekintés ügyben a Levizsgáztam alatti menüpontok, illetve a Főoldal alatti Gyakori kérdések oldalon ott a válasz a legtöbb kérdésre. A tapasztalat azt mutatka, hogy fellebbezni nem nagyon érdemes (a küszöbhöz közeli dolgozatokat külön ellenőrzik az eredményhirdetés előtt) de megtekinteni vagy méginkább konzultációra menni igen. Abból elég sokat lehet okulni...