B2 májusi nyelvvizsga 2012 - 1. oldal

Kedves Eszter!

A bizonyítványodat az ügyfélszolgálati (http://www.euroexam.org/elkoltozunk) időben átveheted :).

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Még májusban nyelvizsgáztam angolból a Baár-Madas Református gimnáziumban, a szóbeli része lett csak sikeres. Viszont nem vettem még át a bizonyítványt és az lenne a kérdésem, hogy ezt még át lehet-e venni és hol?
Előre is köszönöm a válaszukat.

vééégre sikerüült:DDDDD harmadszorra

Kedves Vizsgázók!
A májusi angol B2 vizsga bizonyítványai megérkeztek. Akik a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztak, mától átvehetik a bizonyítványokat. A vizsgahelyeken várhatóan június 18-tól vehetők át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen!
Bővebb információ a Levizsgáztam/Bizonyítványok átvétele alatt található.
Üdv, Euroexam

Igazad van, én sem értem miért nem lehet elolvasni.

Vizsgarészenként 40%, az 5 vagy 6 tesztből pedig 60%. Nem kell ezt túlbonyolítani. Ha nincs meg összességében a 60%, akkor kezdik el megvizsgálni, hogy külön megfelelt-e valamelyik vizsgarészen. A program pedig szépen kiírja mindent, amit tudni kell.

Ezt annyira nem értem!
Minden le van írva az eredmények megtekintésénél is, hogy vizsgarészenként min 40%-ot kell elérni és külön az írás illetve szóbelinél a min 60%-ot. Vizsgarészekre is korrekten le van bontva az eredmény, hozzáteszem feltételezhető, hogy ezeknek egyébként is mindenki utánanéz, mielőtt egyáltalán nekivág a nyelvvizsgának, vagy a felkészülésnek. Akkor mit nem lehet ezen érteni?
Nem csak az utolsó kérdés fakasztott ki, hanem az, hogy kb. 5 kérdésből minimum 3 felesleges!

Kedves Frigyes!
A 'Schreiben: 64%' az írásbeli vizsga Íráskészség vizsgarészére vonatkozó eredmény.
Vizsgamegtekintésre van lehetősége, az alábbi linken minden információ és a jelentkezéshez szükséges letölthető űrlap is megtalálható: http://euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes
Szép hétvégét!
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Megnéztem a (német) vízsgaeredményeimet interneten, és nem tudtam pontosan értelmezni:
írásbeli:
Leseverstehen: 47%
Grammatik und Wortschatz: 44%
Schreiben: 64%

szóbeli:
Hörverstehen: 54%
Sprechen: 52%

A ,,Schreiben" rész az egész írásbeli értelmezése, vagy egy külön részé?
Van lehetőség betekintésre?
köszönettel:Hoffer Frigyes

Köszönöm szépen a válaszukat! Akkor majd nézni fogom, hátha minél előbb tudom jelezni az egyetem felé, hogy mikor kapom kézhez, hogy tudjon a Tanulmányi Osztály is szólni, mert a diplomát többen aláírják és félő, hogy akkor már szabadságolások lesznek!

Köszönettel!

Köszönjük a választ, ez az időpont megnyugtató szerintem.

Kedves cucika!
Tisztában vagyunk vele, hogy júliusi felvételi hiánypótlás miatt, valamint a diploma átvételéhez is szükséges bizonyítványokra mindenkinek a lehető leghamarabb szüksége van, ezért is hoztuk előre az eredményhirdetést. A bizonyítványok is egységesen, hamarabb fognak érkezni az ígértnél, bizonyosan június utolsó hetében átvehetőek lesznek.
Amint biztos dátumot tudunk mondani nektek, tájékoztatni fogunk titeket itt a fórumon és a Levizsgáztam/Bizonyítványok átvétele menü alatt is.
Még egy kis türelmet kérünk!
Üdv, Euroexam

Igen, ez fontos kérdés, hogy miként lehet jelezni a központ felé ha valakinek sürgősen kell a bizonyítvány.

Kedves Euroexam!

Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy más kérdésére válaszolva azt mondták ha van rá lehetőség legsürgősebbeket a jelezett időpont előtt ki tudják adni Idézet: " A rendelkezésünkre álló információ szerint ezek a bizonyítványok szinte bizonyosan időben elkészülnek ahhoz, hogy június utolsó hetében a legsürgősebbeket már ki is tudjuk adni."
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lenne az kalibrálva, hogy ki számítana sürgősebb esetnek?

Köszönettel!

@ :)

A részenkénti eredményeid nem lesznek benne, viszont kapsz mellé egy papírkát az eredményekkel (ilyen oklevél szerűség), amit nem fogadnak el bizonyítvány helyett, az csak neked van.

Gratulálok azoknak akiknek sikerült és akiknek nem azok ne keseredjenek el, legközelebb menni fog!! Nekem sikerült! :) nagyon jól éreztem magam magán a vizsgán is nagyon kedves volt mindenki, jó volt a hangulat mindekinek ezt a vigygát ajánlom :) egy kérdésem viszont lenni:
A nyelvvizsga bizonyítványba benne lesznek hogy melyik részen hány %-ot értünk el??

Előre is köszönöm!

Tisztelt EuroExam,

Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat.

Eszter

Kedves Flotaska,
Igen, vizsgakódodat a vizsgád pontos helyét és időpontját tartalmazó levélben kaptad meg, de ugyanezt megkaptad emailen is (amennyiben adtál meg email címet). Az értesítőlevél és az email külön fel is hívja figyelmedet arra, hogy az eredmények megtekintéséhez a kódra lesz szükséged. Ha az emailek között sem találod (esetleg érdemes a törölt levelek között illetve a spam folderben is keresni) akor személyesen, azon a vizsgahelyen ahova jelentkezésedet leadtad (vagy a budapesti Vizsgaközpontban) tudod kikérni eredményedet (és vizsgakódodat).
Kedves Mea és Nikeemen,
A pontozásba és az eredmények %-os meghatározásába valóban könnyű belegabalyodni. Röviden a lényeg annyi, hogy "pontozásról" vagyis az egyes vizsgarészeken belül az elemi helyes/helytelen válaszokra adott 1/0 pontokról csak a javítás során, vagy a gyakorlótesztek házi kiértékelése során beszélünk. Vizsgarészenként 20 és 40 között mozog a megadandó válaszok száma, amik jellemzően azonos értékűek (lefordítva: általában 1-1 "pontot" érnek). Ez alól van azonban kivétel is, olyan részfeladat ahol a válaszokat egyenként nem egész ponttal vesszük figyelembe a kiértékelés során. Az említett, honlapunkon található pontszámító kalkulátor abban segít, hogy a helyes/helytelen válaszokból minél pontosabban tudd meghatározni a gyakorlóteszten vizsgarészenként elért eredményed (még ha a fentiek miatti eltérés a kézi számolgatás és a képlet szerinti számítás között valójában minimális is).
Mivel a vizsgarészek eltérő jellegű feladatokat tartalmaznak, ezért a fenti módon, "kérdésenként adható pontok" sem azonosak vizsgarészről vizsgarészre. A vizsga végeredményében azonban valamennyi vizsgarész azonos súllyal kell figyelembe venni. Ehhez először vizsgarészenként határozza meg a kiértékelő program a %-os teljesítményt (ez nem más, mint az adott vizsgarészen ténylegesen megszerezett pontok és a maximálisan megszerezhető pontszám hányada) MAJD a vizsgarészenkénti %-os eredmények átlaga adja ki a teljes vizsga végeredményét.
Pár adalék azoknak akik eddig még nem adták fel:
Az eredmények közzétele során vizsgarészenként egész számra kerekített %-ot láthattok, hasonlóan a végeredményt is egész számra kerekítve adjuk meg. Szemfüles és számolgatást kedvelő vizsgázók időnként észrevételezik, hogy a közzétett (!) vizsgarészenkénti eredmények átlaga nem egyezik a végeredménnyel – nos ennek a fenti kerekítés az oka. A végeredmény számítása során a program természetesen nem a kerekített, hanem soktizedes pontosságú részeredményeket vesz figyelembe, így a végeredmény garantáltan helyes, ám ez esetenként eltérhet az előzetesen kerekített részeredmények átlagától.
Szintén befolyásolja a végeredmény pontos meghatározását, hogy a tesztek feldolgozása során az értékelő szoftver nem csupán "javít" hanem azt is ellenőrzi és elemzi, hogy az elemi kérdések között voltak-e valamilyen oknál fogva pontatlanul mérő, esetleg túl nehéz vagy túl könnyű kérdések. Az ilyeneket szükség esetén kizárja az értékelésből, vagy az eredményszámítás során apró korrekcióval veszi figyelembe. Ezek, a nemzetközi vizsgáztatásban bevezetett, sőt megkövetelt minőségbiztosítási módszerek garantálják, hogy a vizsgák összemérhetőek legyenek, eredményeik összességében kiegyenlítettek és megbízhatóak legyenek.
Üdv: Euroexam

Kedves Eszter!
A bizonyítványok nyomtatását a Nyelvvizsga Akkreditációs Központon keresztül, a Pénzjegynyomda végzi. Mi ennek megfelelően azok elkészültét nem tudjuk befolyásolni, csupán annyit tehetünk, hogy a legrövidebb időn belül intézzük a nyomtatás utáni teendőket. Figyelembe véve a sok szorító határidőt, a szokásosnál korábban, már a hétvégén elindítottuk a megcélzott vizsgatípuson sikeres vizsgák bizonyítványainak nyomtatását. A rendelkezésünkre álló információ szerint ezek a bizonyítványok szinte bizonyosan időben elkészülnek ahhoz, hogy június utolsó hetében a legsürgősebbeket már ki is tudjuk adni. Amint ennek időpontja látható lesz, jelezni fogjuk itt a honlapon. Összefoglalva: Garanciát a fentiek miatt nem tudunk adni, de minden emberi számítás szerint átvehető lesz a bizonyítvány a jelzett július 1-i határidő előtt.
(Mielőtt mások rákérdeznek: a felvételi adatpótlási határidőig a legrosszabb esetben, nyomdai csúszás mellett is meg kell érkezniük a bizonyítványoknak.)
Üdv, Euroexam

Igen tudom, hogy ez létezik, de azért erőlködök, mert az sajnos nem ér semmit. Az eredeti példány kell, amin már van sorszám is, amit ellenárizni lehet.

Tisztelettel,

Hegyi Eszter

sziasztok!

sikerült a vizsgám, remélem nektek is, 62%!
akinek éppen nem sikerült, ne adja fel, legközelebb próbálja meg, s ha van lehetősége tanuljon még szavakat. nekem is a grammar volt a legnehezebb, ötből két szót nem ismertem, így szavakat kell majd tanulnom

ma pedig este bulizunk egy jót ennek örömére!

már megválaszolták:)

#156 |
Euroexam
2012/06/04 18:11:55

Kedves Neo360!
Vizsgaeredményéről kérésre igazolást állítunk ki. Ennek díja 900,- forint. Az igazolás Budapesten az Euro Nyelvvizsga Központban, illetve vidéken az adott vizsgahelyen lehet átvenni. Fontos tudni, hogy az Igazoláson nem szerepel a bizonyítvány száma, ezért az igénylés előtt érdemes érdeklődni az adott intézménytől, hogy elfogadják-e enélkül.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Nem lehetne, hogy valamilyen sürgősségi díj ellenében kiállítsák a bizonyítványt? Mert sajnos így sokan nem tudunk tovább menni, vagy diplomát kapni? Sajnos mindenhova június vége a határidő. Pl nekem azt mondták azért, mert a nyelvizsga központokban addig vannak bennt az irodákban, csak addig tudják leellenőrizni, hogy valódi-e a paírunk.

Tisztelettel,

Hegyi Eszter

Szerintem MINDENKÉPPEN menj el konzultációra 58%-al!!!!! Nálunk a felkészítő tréningen is elmondták.
Ne hagyd ki!!!

Ha kaptál e-mailben is, abban is benne van!
Ha maradt matricád, azon is rajta van.
De szerintem név és adatok alapján elárulják a nyelvvizsga központban is, bár ahhoz lehet, hogy be kell menned.

Hol találom meg a kódomat, amivel ellenőrizhetem az eredményeimet? Azt írták a jelentkezési adatlapomon. Ugye az nem az volt,amit postán küldtek, mert már rég nincs meg

Igen, ha próbatesztet csinálsz. De a vizsgaeredménynél nem kapunk pontokat, csak százalékot.

Ez a pontrendszer is érdekes mondjuk, mert valóban, az egyik letölthető anyag végén ott vannak, viszont máshol meg azt olvastam, hogy az összes rész 25 pontot ér. És a pontszámítós táblázatban is 25 pontot ír mindenhol... Most akkor hogy is van ez? Bár engem most már nem annyira érint, örülök, hogy sikerült :)

A pontokat meg tudod nézni itt az oldalon a letölthetõ vizsgateszteknél az exam guide-t letöltöd és ott van a végén. (Reading 20 pont, grammar 40 pont, writing 50 pont)

De hát honnan tudod a pontokat? Százalékban kaptunk csak eredményt... próbáltam kisaccolni, hogy hány pontot kaphattam (a százalékok alapján). Lehet, hogy nagyon buta vagyok :D (matekból biztosan), de például én azt nem értem, hogy hogyan lehet, hogy 79%-ot kaptam pl. a Readingre... ott fél pont nem adható, akárhogy is számoltam mindig 0-ra vagy 5-re végződik a százalék...

Tisztelt Euroexam!

Szeretnék érdeklõdni hogy a pontszámítási rendszer hogyan is mûködik pontosan, mert akárhogy számolom a kapott pontok alapján nem annyi százalék jön ki mint amennyi százalékom lenne ez alapján. A kapott pontok és az a százalék amit önök írtak azoknak nem ugyanannyinak kellene lennie? Így pedig 10%-al több van nekem.