Bizonyitvány használhatóság - 1. oldal

Kedves Alíz!

A külön szóbeli és külön írásbeli vizsgád automatikusan komplex vizsgát jelent, vagyis nincs szükséged semmilyen további dokumentumra. Ha feltöltöd a 2 bizonyítványt, akkor járnak neked a pluszpontok.

Üdv: Euroeam

Jónapot! Érdeklődni szeretnék, ha 2017. február 15-ig nem töltöttem fel a már akkor meglévő szóbeli nyelvvizsgámat az egyetemi felvételi eljáráshoz és azóta megszereztem az írásbelit, akkor van-e lehetőségem valamilyen dokumentummal pótolni a komplex nyelvvizsgát?

Kedves Euroexam!

Az lenne a kérdésem, ha van egy Rigó utcai angol középfokú szóbeli nyelvvizsgám (2000-ben szereztem), és szerzek idén hozzá egy EuroExam vagy egy ECL angol írásbeli középfokú nyelvvizsgát, az így együtt komplex (C típusú) nyelvvizsgának minősül-e? Illetve a kétnyelvű szóbelimhez rakhatok-e le egynyelvű írásbelit, akkor is komplexnek számít a kettő együtt?
Munkahelyemen pótlékot kapok a komplex nyelvvizsgára, ezért lenne fontos. Illetve az itt olvasottak alapján azt vettem ki, hogy a két külön bizonyítvány is kiadja a komplexet, nem kell egyesítenem, a munkahelynek el kell fogadnia.
Előre is köszönöm a választ!

Szép napot:

Viki

Kedves csevi!
A külön szóbeli és külön írásbeli államilag elismert bizonyítványokat a NYAK tájékoztatása szerint nem kell egyesíttetni. Erről az alábbi linken olvashatsz bővebben:
http://www.nyak.hu/doc/abc/tajekoztato.asp
Amennyiben a főiskola ettől eltérően írja elő a dimploma átvételének feltételét, akkor az Oktatási Hivatalnál tudod kérvényezni a hatósági igazolás kiállítását.
Üdv, Euroexam

Szia!
Én megkérdeztem a főiskolám T.O-án, azt mondták, hogy össze kell vonatni a nyelvvizsga bizonyítványokat, azután tudják kiadni a diplomát. Viszont a csoporttársaim közül sokan jelezték, hogy nekik elég bevinni a két nyelvvizsga bizonyítványt és kiadják nekik az oklevelüket úgy is.

Kedves EuroExam,

Érdeklődni szeretnék, hogy a már megszerzett nyelvvizsga újra kiállítása hogyan kezdeményezhető, ha a kiállítás óta változás történt a személyi adatokban (név változás).
Az eljárás jár v.milyen díjfizetéssel?

Kedves Sziszi!

A kemény fedeles bizonyítványodban valóban nincsenek vizsgaeredmények, de a nemzetköziben - a szép, színes karton bizonyítványban - igen.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az én bizonyítványomban nem szerepelnek a vizsgaeredmények, de lejjebb azt írtátok, hogy az is benne van! Ez miért vaN? Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Mind!
Igyekszünk a rengeteg feltett kérdésre topikonként válaszolni a nap folyamán.
Kedves Vini,
Legjobb tudásunk szerint az egyetem ilyet nem kérhet (még a DE se :) mert jogszabály rögzíti, hogy a két külön bizonyítványt a komplexszel egyenértékűként kell elfogadni. De biztos jogforrás és egyben hivatkozási alap is az Okt Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs központja. A NYAK.HU oldalon megtalálod a hivatkozásokat, illetve ott tudod a kérdést közvetlenül a Hivatalnak is feltenni. Ha írsz nekik, akkor érdemes valamennyi részletet beleírnod (az egyetem pontosan milyen részlege, hivatala, kicsodája adta az infót, vagy hol találtad, hivatkozással) mert akkor egyúttal abban is segíthetnek, hogy hasonló tévhitet a jövőben eloszlassan, megelőzzenek.
Sok sikert és gratulálunk!
Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Azt szeretném tudni,hogy a Debreceni Egyetemen most tettem sikeres államvizsgát. A nyelvvizsga szóbeli és írásbeli részét két különböző helyen tettem le. Az lenne a kérdésem,hogy az egyetem a NYAK honlapján található (137/2008. (V. 16.) Korm. rendelet az idegennyelvtudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatás rendjéről és nyelvvizsga bizonyítványokról) hivatkozva,azt mondta hogy kötelező a két nyelvvizsgám egyesítése,ahhoz hogy megkapjam a diplomám. Lehetséges ez? kötelezhet rá?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Szucsk!
Az államilag elismert nyelvvizsgák, tehát az Euroexam vizsga is, külseje és belseje egységes formátumban készül.
Internetes keresőbe írd, hogy 'államilag elismert nyelvvizsga' és számos képet találsz.
Az Euroexam angol és német nyelvű nemzetközi bizonyítványán pedig kívül az Euroexam logó és egy szempár látható, belül pedig valamennyi vizsgarész eredménye külön is megjelenik. A bizonyítványban emellett egy angol/német nyelvű leírás is szerepel a tanúsított európai szintrendszer szerinti szintről.
Üdv, Euroexam

Biztos hülye kérdés, de tudna valaki egy képet mutatni róla, hogy néz ki egy Euroexam középfokú C bizonyítvány (kívül, belül).

Kedves Zsuzsa!
Az államilag akkreditált fél nyelvvizsga-bizonyítványokat köteles minden elfogadóhely komplex vizsgaként beszámítani, ennek ellenére, mint ahogy azt Te is írtad, ha valaki szeretné, van lehetősége a két bizonyítvány egyesítését kérni.
Üdv, Euroexam

A bizonyitványok egyesitése témában a NYAK oldalán ez olvasható: Részvizsgák egyesítéséről, kérelemre, az Oktatási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) hatósági bizonyítványt állít ki. A hatósági bizonyítvány csak az eredeti részvizsga-bizonyítványokkal együtt hatályos.
Az Önök weboldalán az szerepel, hogy a külön tett, sikeres szóbeli és irásbeli vizsga komplexnek minősül, kérelmezés nem szükséges az igazoláshoz, ami alapján a FELVI plusz pontot ad.
Kérdés: ez esetben elég a felvételihez a két különálló bizonyitvány másolatát mellékelni,vagy inkább mégis kérjünk igazolást?

Mester, ott a válsz a 95-ös postban lejjebb.

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy B2 angol egynyelvű vizsga csak államilag vagy nemzetközileg elismert, mert egyértelmű információt nem nem sikerült sajnos találnom az oldalon.

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Judit!
Az EuroPro vizsgák a hazai besorolás szerint akkreditált üzleti szaknyelvi vizsgának számítanak, tehát vélhetően a B2-es szintű, írásbelit és szóbeli is tartalmazó teljes (komplex) EuroPro vizsgát kell megcéloznod.
Az idézett részletből viszont nem derül ki pontosan, hogy a te szakodon van-e további megkötés a szaknyelvi vizsgán belül a szakirányra. Nagy valószínűséggel egyaránt elfogadják az "üzleti szaknyelvi" és a "gazdasági szaknyelvi" vizsgákat, de erre érdemes rákérdezned. (És ha rákérdezel, esetleg említsd meg, hogy a szabályozás szövege kissé elavult, hivatalosan már sok éve nem használatos a "C tipusú" elnevezés :)
üdv és sok sikert:
Euroexam

Bocsánat, de én nem tudom ebből kibogozni az énrám vonatkozó részt. A régi meghatározások szerint középfokú c szakmai nyelvvizsgát kell leraknom. Ez most a EuroPro B2 nyelvvizsgát jelenti?

Sziasztok! Melyik nyelvvizsgatípust kell választanom az alábbi meghatározás szerint?

A képesítési követelményekben meghatározottak alapján az oklevél kiadásáhozVállalkozásszervező szakonegy idegen nyelvből középfokú „C” típusú szaknyelvi vizsga vagy azzal egyenértékű vizsgabizonyítvány szükséges.

Kedves Judit és Zita!
Igen, a nemzetközi bizonyítvány a komplex nyelvvizsgához jár, és segít abban, hogy bárhol Európában be tudják azonosítani az elért szintet, annak pontos jelentését. (Erről további részleteket az Érdeklődöm menűpont alatt találtok.)
Azt ugyanakkor tudnotok kell, hogy külföldön jellemzően nincs a magyarhoz hasonló államilag szabályozott elfogadási rendszer. Minden intézmény maga dönt arról, hogy általánosan, illetve egyedi elbírálás szerint milyen bizonyítványt fogad el. (Továbbtanuláshoz rendszerint a C1-es szintet követelik meg, ez a magyar rendszerben a felsőfok.)
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Engem is az előző hozzászóló kérdésének válasza érdekelne. Tehát a komplex nyelvvizsgház jár ez a nemzetközi oklevél, melyet külföldi egyetemeken és főiskolákon is elismernek? Vagy akár a későbbiekben külföldi munkahelyeken?

Köszönöm:

Zita

Kedves Euroexam!
Kérdésem az lenne, hogy a kétnyelvű vizsgát is elfogadják, külföldön, vagy csak az egynyelvűt? Milyen esetben érdemes kétnyelvűt csinálnom?
Köszönöm a segítséget előre is.

Kedves Euroexam!

Arra vagyok kíváncsi, hogy külföldön (főként Franciaországban és Európa egyéb országaiban) mennyire ismertek és elismertek az Önök nyelvvizsgái?
Konkrét oktatási intézménytől vagy munkáltatótól nem tudok erre vonatkozó információt kérni, mert még nincs ilyen, csak tervezett ott tartózkodás.

Előre is köszönöm!

Aggodalomra nincs ok! A hír annyira vad, hogy nem lehet igaz - és valóban. Már másnap megjelent a cáfolata amit kérdésünkre külön, közvetlenül is megerősítettek. Nincs "szuperközpont-terv". Valaki valahol biztos leírta ezt a butaságot de alighanem annyira elbújt, hogy azóta se tudni ki és minek. Egyébként jól látod a helyzetet: ha bárki meg akarná valósítani, akkor az valóban a "rigóutca" újrabevezetése lenne és pontosan oda vezetne.
A nyelvoktatás átalakításának most formálódó terveiben van számos vitatható pont, céljai azonban értelmesek, olyan feltételek kialakítása amelyek mellett eredményesebb lesz az iskolapadban eltöltött nyelvtanulás és egyetemet, főiskolát mindenki nagyjából használható idegennyelv-tudás birtokában kezd meg. Ehhez persze nem csak a követelményeknek, a feltételeknek is változniuk kell.
Üdv: Euroexam

http://eduline.hu/nyelvtanulas/20110822_nyelvvizsga_kormany_tervezet/pri...

E cikket olvasva bennem azért felmerül a kérdés, hogy a nemzetközi standard-eken alapuló nyelvvizsgákat a jövőben ki fogadná el külföldön, ha a teszteket itthon egyetlen központ határozná meg. Azaz megszűnhet-e az EURO/TELC/TOEFL nyelvvizsga Magyarországon, és újra marad csupán a Rigó utcai.

Kedves Irina!

Amennyiben magyar tanítási nyelvű középiskolában megszerzett, normál érettségiről van szó, akkor azt sajnos biztosan nem fogadják el nyelvvizsga bizonyítvánnyal egyenértékűként. (Vigasztaljon, hogy egy rendes mai nyelvvizsgán ugyanarra a tudásra lesz szükséged, amire felsőfokú tanulmányok alatt és után is bizonyosan szükséged lesz.) A nyelvvizsgák szabályozásával és az mai érettségi-nyelvvizsga viszony ügyében a Nyelvvizsgáztatási Akkreditácós Központot érdemes keresned (www.nyak.hu).

Üdv, Euroexam

Sziasztok,

lehet hogy kicsit furi a kérdésem, de 92-ben érettségiztem francia nyelvből.
szeretnék egy levelező felsőoktatási képzésre jelentkezni,
elfogadják ezt valamilyen formában nyelvvizsgaként?
létezik ilyesmi?
vagy tegyek le gyorsan egy nyelvvizsgát?

köszi a válaszokat,
I.

Kedves Dingo!

Kérdésed és az arra adott válasz átkerült a májusi vizsga saját topikjába. Most idemásoljuk a választ.

"A májusi vizsga időpontját, mint minden évben, idén is úgy határoztuk meg, hogy a bizonyítványok még a júliusi felvételi adatszolgáltatási határidő előtt elkészüljenek. A határidők szorosak lesznek, de azok akik a megcélzott szinten sikeres vizsgát tesznek, a legrosszabb esetben is pár nappal a határidő előtt felvehetik a bizonyítványukat.
Az adatok kitöltésére érdemes odafigyelni, hiszen pótlásra, bizonyítvány javítására már csak a nyár folyamán kerülhet sor. Jó készülést és sok sikert a felvételin!"

Üdv: Euroexam

mi történt a hozzászólásommal? eltűnt, pedig az érdekelne hogy ha májusban vizsgázok és sikerül, megkapom-e a bizonyítványt juli 7-ig, hogy beszámítsák a felsőoktatási jelentkezésnél?? fontos lenne.

Kedves bonnieparker!
Bármelyik magyarországi nyelvvizsga "párosítható" bármelyikkel HA ad külön írásbeli és szóbeli bizonyítványt. (És a legújabb, 2008. októberi fejlemény, hogy MINDEN nyelvvizsgának kötelezővé tette ezt az Akkreditációs Bizottság, vagyis mindent kombinálhatsz mindennel!) Az alábbiak alapján lesz C (komplex) bizonyítványod egy A (szóbeli) és egy B (írásbeli) típusú vizsgából:
Egynyelvű + egynyelvű = egynyelvű
Kétnyelvű + kétnyelvű = kétnyelvű
Egynyelvű + kétnyelvű = egynyelvű
Azt is kevesen tudják, hogy erre nem kell külön bizonyítványt (összesítést), kérni! Ha van egy szóbelid (A típus), mondjuk Euroexam-től, egy írásbelid (B típus) ECL-tól, akkor az automatikusan bemutatható, és C típusúnak (A+B típus együtt), vagyis kombináltnak felel meg. Nem reklamálhat ezért semmilyen magyar főiskola, egyetem, vagy munkahely, hiszen a törvény így írja elő.
Üdv, Euroexam