C1 angol március 14 - 1. oldal

Kedves Mindenki!

Megérkeztek a 2009. márciusi ANGOL Euro B2-es és B1-es, EuroPro B2-es, valamint a német B2-es és C1-es vizsga bizonyítványai.

Az angol Euro C1 szinten vizsgázók, akik sikeres vizsgát tettek a jelentkezéskor megadott (komplex, írásbeli vagy szóbeli) vizsgán, már szintén át tudják venni bizonyítványaikat. Azon angol C1-es vizsgázók, akik komplex vizsgára jelentkeztek, de csak az írásbelijük, vagy a szóbelijük lett sikeres, az erről szóló bizonyítványt jövő héten csütörtöktől tudják majd átvenni.

Ha a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztál, mától átveheted a bizonyítványodat. A vizsgahelyeken a megérkezést követően, várhatóan május 18-ától vehetők át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról, kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen.

Üdv, Euroexam
Megjegyzés: Bár a bizonyítványok vizsgaszabályzat szerinti határidőre most is elkészültek, a korábbi gyakorlatnál ezúttal valóban többet kellett várni. Ennek oka, hogy a január óta érvényes állami szabályozás értelmében a bizonyítványokat a fellebbezési határidő előtt (ez 14 nap) a Vizsgaközpont nem adhatja át a Pénzjegynyomdának nyomtatásra. Ez a korábbiakhoz képest sajnos közel két héttel meghosszabbítja az átfutási időt. Az angol C1-es vizsga esetében ezúttal egy igen alapos felülvizsgálati eljárás némileg tovább bonyolította mindezt. Köszönjük türelmeteket és minden sikeres vizsgázónak gratulálunk!

tényleg ne aggódj, most csak 3 héttel maradtak le.

Kedves Gabi!
Ne aggódj, a jövő hét folyamán már átvehetőek lesznek a bizonyítványok, ezt a friss hírek közzé azonnal kiírjuk.
Üdv, Euroexam

Kedves EuroExam,
holnap lesz 5 hete, hogy megtudtuk az eredményeket, tehát nem lettek meg "2-3 hét" alatt a bizonyítványok. Valami gond van? Van rá mód, hogy siettessük az eljárást? Nekem jövő héten már szükségem lesz rá egy felvételi vizsgán.

Kedves Kicsibjörk!
A fellebbezésre vonatkozó szabályokat (akárcsak a legtöbb prakatikusan felmerülő kérdésre vonatkozó választ) megtalálod a "Gyakori kérdések" menüpont alatt. Természetesen mindez részletesen szerepel a Vizsgaszabályzatban is (jelentkezéskor kaptál egy példányt, amúgy megtalálod a Jelentkezem menüpont alatt.
A szabály egyébként úgy szól, hogy fellebbezni a "vizsgaeredmények közzétételét követő 15 napon belül " lehet.
Üdv: Euroexam

Azután érdeklődnék, hogy fellebbezésre mennyi idő van a vizsgát követően? Mert a honlapon nem találok semmit erről! Választ köszönöm!

Nem tudom a vizsgarészek nevét, de talán rádiós volt a Ms Sophie...? Nem emlékszem már a szövegkörnyezetre sem, de az volt a feladat, hogy a szövegblokk előtt feltett három kérdésre válaszoljunk. Nekem nem nagyon ment :P Én úgy éreztem, csúnyán beszéltek a felvételen. Ezzel együtt 70%-os lett a Listeningem, úgyhogy nem panaszkodom :)

Ez a Ms. Sophie ez Short Conversations, Making Notes vagy Radio program volt?
Am átlagban hány százalékosak lettek a Listeningek?

Mi a toszért nincsenek még kész a bizonyítványok?

Sziasztok,
csak végigfutottam itt a megjegyzéseken, és mivel sok a negatív vélemény, gondoltam leírom az enyémet is, hogy kicsit kiegyenlítődjön :)
Én nem jártam tanfolyamra, az összes felkészülésem abból állt, hogy egy az egyik heti gyakorlóból nagyjából átnéztem, hogy mi lesz. Ez azzal járt, hogy nem volt a kisujjamban, hogy mit kell az adott feladatoknál csinálni; és itt meg kell dicsérnem az Eurot, hiszen minden világos volt. Az egyetlen problémám a Ms. Sophies szöveghallgatással volt (nem tudom emlékeztek-e rá), de hát egy felsőfokú nyelvvizsga azért mégsem lehet gyerekjáték.
Szerintem rendesek voltak a rendezők, érthetőek és megfelelő szintűek a feladatok, és korrekt a pontozás. Ha a bizonyítvány is megjön gond nélkül, én 10/10-re értékelem a központot :)

Szia!

Nálunk az kezdte aki akarta, ill. aki hajlandó volt, ránk volt bízva, hogy hogy csináljuk. Nem szóltak bele. De nem is hagytuk. :O) Folyamatosan beszéltünk. Kikértük mindig egymás véleményét, egyeztettünk, érveltünk, és aztán megállapodtunk egy megoldásban.

sziasztok! tudnátok írni arról hogy a collaborative taskot ti hogy csináltátok? ki kezdte, hogy ment a vita stb.
köszi :)

Kedves Zoli!
A bizonyítványok az eredményhirdetéstől számított 2-3 hét múlva érkeznek meg (komplex vizsga esetén). A külön szóbeli vagy írásbeli bizonyítványok pedig 5-6 hét múlva. Ezt a honlapunk jobb oldalán, friss (bíbor) hírek között azonnal jelezni fogjuk. A bizonyítványodat majd a választott vizsgahelyen tudod átvenni (személyigazolvány szükséges).
Üdv, Euroexam

T.Euroexam!

Afelől érdeklődnék, hogy mikorra várható a bizonyítványok elkészülése?

üdvözlettel D.Z.

Akkor rosszul tudtam. Mindenesetre sztem logikus lenne mivel a tanárnak sincs végtelen ideje fogalmazásokat olvasni.

Idézet a "Decemberi C1-esek, ide" fórumról:

54 Euroexam 2008.12.04.

Kedves Spártai!
A megadott szómennyiség tényleg csak iránymutatás. A tapasztalat szerint
általában ilyen méretű szövegben lehet kényelmesen megfelelő választ írni,
de NEM számoljuk a szavakat!
A teljes szöveg összképe alaján kaptok pontokat az értékelési kritérium 4 különböző szempontja szerint (ld Practice Test füzet).
Üdv, Euroexam

A múltkori vizsgám után kicsit fogtam a fejem, amikor ezt megtudtam...

Nem az a lényeg, de látszik, ha 300 szót írsz és 200-at kérnek. Többet írni a könnyebb, a lényegre törekedni nehezebb. A pontozó kulcsban elvileg úgy van, hogy a length betartását pontozzák, de ez nyilvánvalóan kevés, hiszen ha írok 300 szót és levonnak ezért -3 pontot mondjuk de mivel sokkal kerekebb és több infó van benne, mintha 200-at írtam volna, akkor megéri az a többletpont cserébe. Úgyhogy ezért szerintem van vonal.

Én voltam benn még az előző vizsgám után konzultáción, nekem azt mondták, hogy soha nem állnak neki számolgatni a szavakat, úgyhogy én se pazaroljam erre az időm.
Lehet, hogy ez is változott?

Bé, köszi a hasznos infót, ez komoly? Én eskü nem hallottam még hogy így pontozzák - jó, semmit mást se tudtam a levél elbírálásáról az EURO-nál - akkor csoda, hogy ennyi meglett.:D
Nekem mindig azt mondták, írjak inkább többet, de akkor minden legyen benne, hogy csak max a hosszára vonjanak le, szókincsre, nyelvtanra ne. (tegyük hozzá, érettséginél - közép, emelt- bevált, az tény:P)

A writing azért lett sokaknak rossz, mert nem törődtek vele, hogy a határnál vonalat húznak a vizsgáztatók, így félpontszámot kaptak a fogalmazásokra (ha jól tudom, így van). Én is túlléptem, pedig a végén már vagy hat sort kihúztam, de volt aki 300 szó felett írt...

Writing 86% Nekem ez a rész lett a legjobb.

Gratulála lmao, így valahogy hihetőbb, hogy lehet jó writingot is! ;) Nekem 49% lett, mondjuk a vizsga maga így is meglett, úgyhogy befogom a pici számat, de azért jó volt tudni, hogy valakinek ilyen jól sikerült.:)
Hm - sajons csak egyetérteni tudok...

En a Baar-Madasban vizsgaztam, szerintem normalisak voltak a vizsgaztatok. Arrol, hogy mennyire javitottak korrektul, nem erdemes addig beszelni, amig nem latod a javitott dolgozatodat es a megoldokulcsot. A writing reszt nem gondolom, hogy lepontoztak volna, en 87%-ot kaptam ra, meg lehetett azt csinalni.

Kár, hogy a sok nyelv mellé nem sikerült egy kis modort tanulni...

Könnyen pofázik az, akinek megvan.

No nem baj, igy is van 3 nyelvvizsgám:D (angol, német, francia közép:D)
Úgyhogy nem sir a szám:D XD

Sokat készültem, de lehúzták a Writingomat... ROHADÉKOK! Először és utoljára jártam itt.

én azért pártoltam el mostmár az euro-tól, mert harmadjára mentem és csak egyre rosszabb eredményeket kaptam, pedig még tanárhoz is jártam közben, és tényleg tisztességesen készültem, csinálgattam a feladatokat és sokat fejlődtem. szerintem azért húzták le ennyire a writingokat, mert könnyítettek a vizsgán meg ugye mostmár 60% a küszöb és ennek megfelelően szigorúbbak is talán... nameg nehogymár mindenki átmenjen. de most majd szépen elmegyek és kidobok 4ezret egy konzultációra aztán majd meglátjuk, mit mondanak. csak azért már kb százezret beleöltem ebbe a nyelvvizsgába (3*22 000ft plusz az angoltanár amire össz kb 30e-t költöttem...) és mim van meg? egy szóbeli rész, hurrá.)

sziasztok! nektek milyen rész eredményeitek lettek? látom nem csak nekem sikerült rosszul a writing.

Szerintem se adjátok fel! Judit, lehet h te úgy érzed, hogy jól sikerüt a writing rész, de sokan 50-60%-ot vagy még többet kaptak rá, és valószínűleg azokhoz képest vizsont kevés az, amit te írál. Egyébként ha már annyira elpártoltatok az Euro-tól (véleményem szerint egyébként teljesen korrekt), akkor ajánlom az Origot.

nekem sikerült:) amúgy én is a writingot éreztem a legerősebbnek és az csak 50% lett de nembaj mert sikerüüüült:D annyira örülök:D:D
akiknek most nem jött össze - ne adjátok fel, tanuljatok, legközelebb menni fog.