C1 angol nyelvvizsga aug 30. - 1. oldal

Jeheee, itt a kezemben a bizi! =)

Kedves Manócska!
A vizsgahelyek általában (hely hiányában) egy közeli iskolában rendezik meg a vizsgát.
Nyelvvizsga bizonyítványodat azonban nem ott veheted át, hanem ott, ahova jelentkeztél a vizsgára, ahova beiratkoztál.
Így tehát akik a Nyelvvizsga Központba iratkoztak be, ők vehetik át ott bizonyítványukat. Akik pedig az Időpontok, vizsgahelyek fül alatt található Nyelvvizsgahelyek valamelyikébe jelentkeztek a vizsgára, ők oda mehetnek bizonyítványukért.
Üdv, Euroexam

Sziasztok, nagyon béna vagyok ezekben a dolgokban, ezért inkább megkérdezem: a bizonyítványomért konkrétan abba a suliba kell mennem, ahol vizsgáztam, vagy az Euro Nyelvvizsga Központba? (Budapesten vizsgáztam.)
Köszi a választ!

Kedves Bubble!
Nagyon fontos, hogy első lépésként jól, reálisan mérd fel jelenlegi tudásodat és hogy ennek fényében mire van szükséged - gyakorlásra (az alapok már rendben vannak) vagy tanulásra, készségfejelesztésre (a megcélzott vizsgaszint még odébb van, gyúrni kell). Ennek alapos felméréséhez tanári segítség kell általában, jó hír viszont, hogy minden komolyabb nyelviskola felkészült erre és ezt a szolgáltatást (szintfelmérés, tanácsadás) ingyenesen nyújtják. Ehhez támpont az Euroexam vizsgahelyek listája, de érdemes a Nyesze honlapján is tájékozódni (www.nyelviskola.hu)
A célirányos felkészülést segítik a Vizsgahelyeken és a Nyelvvizsga Központban megvásárolható Euroexam kiadványok. Az Eurocity C1 Student's Book, mely rengeteg, a vizsgán előforduló feladatot tartalmaz, hanganyaggal és megoldókulcssal együtt, segítségével a megoldáshoz szükséges vizsgatechnikák elsajátítását is gyakorolhatod. Valamint két különböző mintavizsga-feladatsor, az Euroexam Angol - Practice Test C1.
Számos gyakorlási lehetőséget találsz honlapunkon is, a Készülök fül alatt. Ott találod a Heti gyakorlófeladatokat vagy a Letölthető vizsgateszteket.
Ezek megoldásával is felmérheted, hogy elérted-e már a kívánt szintet, vagy hogy melyik az a vizsgarész, melyre a gyakorlás során nagyobb hangsúlyt kell fektetned.
Látogass el online könyvesboltunkba is, ahol a már említett és egyéb kiadványokról bővebb információt találhatsz.
Jó felkészülést!
Üdv, Euroexam

Ezaz, csont nélkül átmentem, mint a középen tavaly! ..\/, ^u^ ,\/..

Én majd szeretnék felsőfokú angol nyelvvizsgát tenni és tudna nekem vki segíteni,hogy készüljek rá? mit lenne érdemes jobban fejleszteni?
Előre is köszsönöm a válaszokat!

Kedves Dóri!
Sikeres vizsgádhoz gratulálunk!
Arról, hogy mikor és hol veheted át bizonyítványodat, minden információt megtalálsz a Gyakori kérdések alatt, a Mikor kapok bizonyítványt? kérdésnél.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Nekem is sikerült!!Habár csak másodjára, de meglett...
Ne keseredjen el akinek nem sikerült..majd legközelebb..
Viszont érdeklödnék, hogy a bizonyitványomat mikor vehetem át és hol...
Köszönöm elöre is

Kedves Marcangolo!
Kérdésed nagyon is gyakorlatias (ha valami bonyolult, az inkább az inkább az élet általában...)
A dolog praktikus oldalát illetően a válasz egyszerű: semmilyen korábbi eredményed nem számít bele a következő vizsgád eredményébe. Arra ugyanakkor a magyar szabályok szerint lehetőséged van, hogy ha a vizsgád egyik fele (a magyar szabályok szerinti "szóbeli" vagy "írásbeli") sikerült, akkor az erre kapott bizonyítvány birtokában legközelebb már csak a "másik" felét tedd le. Erről részletesebben olvashatsz ma reggeli válaszunkban a szomszédos "Augusztus 30 B2" topikban.

A te esetedben, ha a Beszédkészség (Speaking/Sprechen) és a Hallott szöveg értése (Listening/Hören) együttes eredménye megüti a 65%-ot, akkor a magyar államilag elismert szóbeli bizonyítványt automatikusan megkapod. Az jól látod viszont, hogy ha tudod, hogy a szóbelibe tartozó részekben vagy jóval erősebb, akkor esetleg érdemes megfontolni újra a komplex vizsgát, mert ahogy írtad, ott az eredményt mindig a teljes vizsga, valamennyi vizsgarész átlaga adja. Tehát a jobb szóbelid ténylegesen javítja a siker esélyét, ez így van.

Azzal azonban, hogy úgy érzed, hogy a szóbeli készséged erősebb mint amilyen eredményt elértel, foglalkozni kellene kicsit. Ahogy írod, az, hogy egy anyanyelvivel megérteted magad, nagyon is számít! Akinek van valós nyelvhasználati tapasztalata, netán rutinja, annak biztosan könnyebb a vizsga. Ne feledd el viszont, hogy a C1-es szinten sokkal többre van szükség, mint "megértetni magunkat". Ha nem is ez az elsődleges, de számít természetesen a nyelvhelyeség, a szavak, a stílus megfelelő megválasztása, helyes kifejezésmód és így tovább. (A szóbeli értekelési kirtériumait egyébként részletesen megtalálod a honlap Tanári oldalain, és a legtöbb nyomtatott kiadványunkban.) C1-es szinten nem csak magabiztosan, könnyedén, hanem az adott helyzetnek mindenben megfelelően kell produkálni. Támpontnak érdemes arra gondolni, hogy a C1-es kb az a szint, amit az angolszakos egyetemi hallgatók jelentős része az egyetem 2-3 évfolyamán ér el.

Érdemes lehet a következő vizsgára való készülés során megfontolnod, hogy legalább pár órát vegyél olyan tanárral, aki jól ismeri a C1-es vizsgák követelményeit. Ez sokat segíthet abban, hogy felmérd, tényleg csak rossz napod volt és alapvetően jóval erősebb vagy szóban, illetve, hogy az írásbeli készségeiddel hogy állsz. (Ugye 40%-ot ott is kötelezően teljesíteni kell minden vizsgarészen, ráadásul a C1-es vizsgán nem túl sok idő alatt elég sok szöveget kell olvasni és alkotni.... Ha megnézed a fórum korábi oldalait, erről elég határozott véleményeket olvashatsz.)

Mindezzel együtt a C1-es szint nagyon is teljesíthető - vizsgázóink stabilan több mint felének rendre sikerül - de fontos tudni, hogy neked mikor és hogyan érdemes nekifutni!

Jó készülést és sok sikert legközelebb!
Üdv: Euroexam

Manócska és minden C1-re készülő!

Van egy zseniálisan szellemes, mindenből viccet csináló amerikai álhírportál (www.theoninon.com). Ennek bármelyik cikke, audiói vagy a videói ideálisak a C1 vizsgára készülőknek, hiszen ezek teljesen autentikus anyagok (vagyis nem nyelvtanulóknak, hanem elsősorban angol anyanyelvűeknek készültek). Ugyanakkor alapvetően jól érthetőek, és a humor, az abszurditás miatt nagyon könnyen rájuk kattan a tanuló is, ha pedig rendszeresen olvassa és hallgatja (meg nézi) őket valaki, akkor a két készsége - és a nyelvi tudatossága általában - csak fejlődhet!
RP
Euroexam tréner

Euroexam!

Lenne egy kicsit komplikált kérdésem.
Nekem a szóbeli sikerült, 68%-al, mig az írásbeli nem. A vizsgám 60%-os lett. Eddig azthittem hogy a beszéd az erősségem (sőt biztos is, hisz egy évet az USA-ban töltöttem) és eléggé szivenütött a dolog, hogy ennyire leszázalékoltak. Na de nem panaszkodni jöttem, hanem próbálom magam biztatni, hogy talán még összejöhet az irásbeli második próbálkozásra.
A kérdésem, hogy mivel a szóbeli valamennyire felhúzza az írásbelit, ha csak az egyik feléből vizsgázik utólag az ember, akkor az előtte letett szóbeli már nem számit bele igaz? Akkor érdemes ujra szóbelizni, hogy az felhuzza az irsábelit??? Mert nekem az iráskézségem katasztrofális, nem tudok fogalmazást se magyarul se angolul írni, de sajna az, hogy egy anyanyelvűvel megértetem magam nem számit...
Kiváncsi lennék a véleményetekre...

(ön)marcangolo

Manócska,

Thank you very much for your offer in order to learn English as well as Business English!:))))
That is a good side, there can be considered a lot of useable things, really!

Manócska,
mindenféle javaslatot, ötletet szívesen fogadunk, függetlenül attól, hogy az reklámoz-e bárkit, bármit. Ehhez a fórum mindenki előtt nyitva áll, fejlesztés alatt álló új honlapunkon pedig külön is szeretnénk majd ehhez teret biztosítani. Amit javasoltál abszolut igaz. A C1-es vizsgához az egyik legfontosabb, hogy sokat és sokfélét kell olvasni és persze ha lehet hallgatni. Köszönjük a tippet!
Üdv: Euroexam

Jujj, de jó, köszi Manócska!

Hello dömdöm!
Nos közben rájöttem hogy hülyeségeket írtam csak az írásbelim lett 88%, a szóbelimről nem kaptam összesített százalékot de a speaking 40, míg a listening 70 lett ez így együtt nem tudom hogy mennyi mert az euro valahogy súlyozza a könyebb és nehezebb feladatokat szóval véletlenül se tudsz utána számolni..
Az egész együtt lett 62, viszont nagyon nem értem hogy hogy kaphattam 40-et a speakingre mert ugyan nem az a legerősebb oldalam de egy másik vizsgáztatónal lazán lehetett volna 60 körül..Igazából csak az a bosszantó hogy nem nagyon tehetek semmit(nem lehet méltányosságit benyújtani és ugye a szóbeliről nincs semmi konkrét dokumentum) de azért megpróbálok fellebbezni mert a szóbelin nem adták meg az előírt időt. Minden esetre az írásbeli megvan és ez is valami.
Na mindegy, azért gratulálok mindenkinek aki átment :-) meg annak is aki nem ment át, mert elég nehéz volt(különösen a jegyzetelős feladat)

íme a link:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

(és ismételten remélem, hogy nem minősül reklámnak...)

Igen, angol felső fokra már elég könnyű felkészülni, én pl filmeket néztem eredetiben, (meg sorozatokat) azon kívül még csak angol órám sem volt középfok óta. Ha pedig nagyon kocka akar lenni valaki, Youtube-on interjúkat nézzen fényképezővel felvéve...ha azt megérted, már semmi olyat nem adhatnak nyelvvizsgán, amit nem értesz. :)
Ja, Eötvösben írtam és 75% lett összesen, bár a szóbelimet nagyon lehúzták.

Manócska, kérünk szépen címet! :) Ez nagyon jó ötlet! Már csak szintentartásra is! Köszi! Thanks.

mi az oldal címe?

Aki készül, annak ajánlom, hogy látogasson el az angol közszolgálati műsorszolgáltató honlapjára, nekem nincs tévém, így azt csináltam, hogy egy csomó rádióadást töltöttem le mp3 formában (vannak nagyon jó feladatok is), és a nyelvvizsgán 2 olyan szöveg és téma is volt, amiről már korábban hallottam az mp3-akban. Nekem nagyon hasznos volt. Unalmas utazások közben is tanult az ember.
(Remélem, ez nem minősül reklámnak, és nem törli le az Euroexam...)

huhúú megvan a szóbelim. írásbelin megbuktam, de azt éreztem, hogy nagyon szar lett, és így is azért 60%... de legalább csak írásbelizni kell legközelebb.

megvaaaaaan! ráadásul elsőre!!!!

Kira ebből miért gondolod hogy nem mentél át? Ha az összes írásbeli részre együtt van 88 és a szóbelire 62 akkor az együtt bőven megvan 65, nem? Vagy csak valamelyik része lett 88 százalékos? Én még csak most készülök a vizsgára úgyhogy jó lenne érteni hogy mi is van.

igeeen. nekem is meglett. grat mindenkinek! nekem ez a második próbálkozás volt, ne keseredjen el senki, ha elsőre nem sikerült.

Nyugtassatok meg, mert nem is hiszem el: ha azt látom legalul zölddel, hogy "Megfelelt komplex C1 felsőfokon", akkor az azt jelenti, hogy megvan???

Szegeden vizsgázók, ha erre jártok írjátok meg hogy sikerült, légyszi! :) Gratulálok mindenkinek, aki sikeres vizsgát tett! Akinek most véletlen nem sikerült azt mondom: fel a fejjel! Ez már felsőfok, sajnos nehéz. Legközelebb menni fog, nem szabad feladni! Üdv, KT

Kedves Egy ember!
Ha az írásbeli vizsgaeredményed sikertelen, akkor az írásbeli vizsgába tartozó valamennyi vizsgarészt (Olvasáskészség, Íráskészség, Nyelvismeret és szókincs, kétnyelvű vizsga esetén Közvetítés) meg kell ismételned.
A sikeres szóbeli vizsgádról pedig állítunk ki "államilag elismert szóbeli" bizonyítványt.
Üdv, Euroexam

Kedves Vizsgázó!
Kérdésedre a választ megtalálod a Gyakori kérdéseknél, a Mikor és hogyan nézhetem meg a kijavított dolgozatomat? kérdésnél.
Üdv, Euroexam

Ha az írásbeli 60% lett, a szóbeli megva.. akkor írásbelit teljesen újra kell írni, vagy csak a részét?

Kedves euro exam!
A vizsgát javítását mikor lehetne megtekinteni?
Az az igazság, hogy a szóbeli eredményem Listening és a Speaking is 64% amit határesetnek tartok, ezért mindneképpen szeretném megtekinteni.