C1 angol nyelvvizsga szept. 4.

itt az email címem: kriszta_gizda@hotmail.com

nekem csak a vizsga fele sikerült, úgyhogy novemberben én is megyek újra, de ha tudok szívesen segítek

Kedves Kriszta!
Én a novemberi Euro C1-re készülök. Pár tanácsot szeretnék tőled kérni, nem tudom, ez lehetséges-e. Esetleg ha adnál egy email/msn címet, akkor nagyon hálás lennék.
Köszönöm szépen.
üdv

Köszönöm sikerült!
Csak nem jöttem rá hogy maga a felirat is egy külön oldalra navigál el :D

Kedves Kriszta!
A vizsgaeredményeket akárcsak a régi honlapon, most is a Levizsgáztam főmenüpont alatt tudod lekérdezni. Kattints bátran a Levizsgáztamra és az oldal alján találod a vizsgázókódód beviteli ablakát. Ha problémád lenne a lekérdezéssel, fordulj nyugodtan ügyfélszolgálatunkhoz emailben vagy telefonon.
Üdv:
Euroexam

Sziasztok!

Én is a szeptemberi vizsgán vettem rész és utána természetesen miikor lehett rögtön megnéztem az eredményemet százalékosan lebontva az interneten. Most megint meg szerettem volna nézni pontosan melyik rész mennyi lett, viszont így, hogy át lett alakítva az oldal már nem is találom azt a részt, ahol le lehetne kérdezni az eredményemet. Egyáltalán akkor van lehetőség visszanézni a régebbi vizsgák eredményeit is? :S
Előre is köszi a segítséget!

Kedves Moni173!
A honlapon jól láthatóan jelezni fogjuk a bizonyítványok megérkezését. (Alapvetően a Pénzjegynyomdától függ, de jellemzően az eredményhirdetést követően kb 4 héttel várhatóak.)

Kedves Valaki!
A vizsga és azon belül az egyes vizsgarészek pontos kezdése alapkövetelmény, amit szigorúan számon kérünk a vizsgahelyektől is. Amennyiben jelentősebb csúszás volt és ez érintette a vizsga további lebonyolítását akkor ezt a vizsgahelynek jegyzőkönyvben kellett rögzítenie. Ha vizsgán bármilyen rendellenesség fordul elő, akkor fontos, hogy ti az érintettek is jelezzétek, kérjétek a vizsga lebonyolítóját a történtek jegyzőkönyvezésére. Ez teszi lehetővé, hogy a vizsgaközpont utólag ellenőrizze a történteket.
A vizsgamegtekintési időpontok sajnos fixek. Ezek nem egyéni időpontok, hanem csoportos megtekintésre van lehetőség, előzetes bejelentkezés szerint. Az ingyenes, csoportos megtekintés mellett lehetőség van egyéni konzultációra is, más egyeztetett időpontban. Ennek azonban a célja, értelme az, hogy a dolgozat együttes, nagyon alapos áttekintése során segítsen felmérni milyen területeket, hogyan érdemes fejleszteni ahhoz, hogy a következő vizsgán sikerrel járj. Szintén hasznos a konzultáció a vizsgatechnika terén (melyik feladathoz hogy érdemes hozzáállni). A késedelmes válaszért elnézésedet kérjük.
Üdv:
Euroexam

Sziasztok! Mikor lehet átvenni a biziket? Fent lesz majd a honlapon, ha már lehet? Köszi

"Eleve késve jött a tanárunk, ezért folyamatosan rövidebbek voltak a szüneteink, ami még nehézkesebbé tette az eleve eléggé fárasztó vizsgát."

Igen, azt hiszem ugyanabban a teremben lehettünk :)...vagy máshol is volt ilyen. Nálunk kb. negyed órát késett a felügyelő vizsgáztató, erre hivatkozva lerövidítette a szüneteinket, hogy ne csússzunk el a többiekhez képest.
Szerintem erre szigorúbb szabályokat vagy belső megállapodásokat kéne hozni. A szüneteknek lehetne valamilyen minimális hossza, mert a vizsgázóknak szükségük van a szünetre.
Arról nem mondanék véleményt, hogy a tanár miért késik el (nekünk nem lehet, ezért neki nem illik), de hogy utána ez a mi kárunkra váljon....

Köszönöm a választ...

Tisztelt Euro Exam!

A honlapon azt olvasom, hogy a következő időpontokba lehet megetekinteni a dolgozatokat:
Angol Euro C1:

2010. október 12. (kedd) 11:30

2010. október 14. (csütörtök) 15:30
Ez igaz? Én kétszakos egyetemista vagyok, és gyakorlataim vannak akkor, amikről nem hiányozhatok. Viszont a megtekintés szükséges lenne, mert 5 pont hiányzik a komplexhez (overall 56%).

Sikerült a vizsgám!! :D Remélem sokan vannak még így :)

Lehetséges hogy kérdeztük egymást :) De mondjuk, ha olyan van, hogy senki nem tudta a választ, nem tudnák figyelmen kívül hagyni azt a kérdést? XD És hát igen. Nálam is a pénz körül forog a dolog. És ez még "olcsó" is volt. Láttam drágábbért is...
A dictation-ön én is meglapődtem. amit csináltam feladatsort mindig azon véreztem el. És most szerintem jól ment.

az érettségiért nem fizetek (25000 Ft nem kis összeg, én kb csak ezért izgulok...), és ott emeltszinten ki van adva a tételsor, középszinten pedig már akkor is mosolyognak, ha van alany-állítmánya a mondatodnak :)
a dictation most szerintem könnyű volt, a reading long textjének 3. kérdését én sem tudtam értelmezni, és én sem találkoztam olyan emberrel, aki tudta :) lehet, hogy egymást is kérdeztük....

Nos nekem a szóbeli az nagyon jól sikerült. Velem egyidős emberrel voltam és ahogy néztem ugy próbáltak csoportosítani hogy egykorúak legyenek a vizsgázók. Ha a hallgatásomban megvan a 40%, akkor a szóbeli tuti meg van. A felkészülésről... örülj neki hogy volt felkészülési idő... érettségin se emelten se középen sincsen! Az írásbeliben a levél írással 20 perc alatt meg voltam, így volt időm átnézni többször meg még plusszokat beleírni. A necces része a reading és a vocab. volt... Nagyon remélem hogy az is meglesz, habár ott kicsit kevésnek éreztem a rászánt időt... nagyon kapkodtam a végén. És a reading longtextjének utolsó kérdését nem tudtam értelmezni... beszéltem pár emberrel és ők is igy voltak vele. Nos összességében remélem hogy jó lett és hogy nem kell újra csinálnom. :)

Elnézést, nem akartam ennyire negatív lenni, csak ahhoz képest, hogy miket hallottam, csalódott vagyok. A szóbeli vizsgáztató pedig szerintem nagyon nem volt korrekt.
Lehetne több gondot fordítani arra, hogy a vizsgarész közötti szünetek tényleg a kiírtak szerint legyenek. Eleve késve jött a tanárunk, ezért folyamatosan rövidebbek voltak a szüneteink, ami még nehézkesebbé tette az eleve eléggé fárasztó vizsgát.

Az időhiány szerintem a writing-nál is probléma. 2 db 200 szavas fogalmazást kell megírni 1 óra alatt. Elég sok mindent kellett beletömni abba a 200 szóba ahhoz, hogy 1 óra kevés legyen (ha az ember siet, akkor bővebben fogalmaz...de akkor több, mint 200 szó lesz a vége)
Ez életszerű? Eddigi élettapasztalatom nem azt mutatja, hogy sorakoznának az olyan megírandó fogalmazások, amikre csak fél órám van. Egyszerűen 1 óra után az az érzésem, hogy halálra siettem/dolgoztam magam, és mégis igénytelen, amit kiadok a kezemből. És mindezt úgy mondom, hogy tényleg tetszettek az idei témák.

A másik problémám az volt, hogy szerintem kevés a 10 perc felkészülési idő a vizsgán. Kaptam 2 olyan állítás, ami közül az egyikkel teljesen egyetértettem, a másikkal teljesen nem. De úgy is voltak megfogalmazva, hogy szerintem mindenki ezt gondolná. Mivel általában úgy néz ki a prezentáció, hogy sorakoztatok érveket és ellenérveket, ezért elég kínos volt az, hogy 10 perc alatt valamit mégis csinálnom kell. Az volt az egyik téma, hogy néha jobb hazudni. Igen, akkor felsorakoztatok példákat, amikor tényleg jobb, elmondom, hogy mi az hogy white lie.De ez nem egy C1-es szintű prezentáció. Mennyivel jobb lett volna, ha az lett volna a téma, hogy pl hazudni bűn. Ugyanarról kellett volna beszélni...
És tényleg nem értem, hogy miért nem kaphattunk volna mondjuk 20 percet. Szerintem nem abból áll a felsőfokú angoltudás, hogy minél gyorsabban, vizsgadrukk ellenére kreatív legyek.

A B2-es fórumban felvetődött, hogy jó-e a párban szóbelizés. Ide írom a véleményem, mivel C1-es vizsgán voltam. Nem támogatom én sem a páros vizsgázást. Annak ellenére, hogy nekem egy szépen, folyékonyan beszélő párom volt, lehet ezzel nagyon rosszul is járni. Egyik közeli ismerősöm (17 éves) nemrég pédául egy 40 éves embert kapott párnak, aki nem csak azt nem tudta, hogy milyen a vizsga, de konkrétan nem értette, amit beszélt a párja hozzá. Ilyenkor ugye persze a kedves ismerősömet is lepontozzák, mert hogy nem tud kommunkiálni a párjával.
Voltam én már olyan vizsgán is, ahol egyesével mentünk be, és sokkal jobb volt.

Milyen volt a nyelvvizsga? Részletes beszámolót!:D Köszi

Igen én már minden infót megkaptam. :) Debrecenben fogok amúgy. :P

Már tárgytalan a kérdés:). Megkaptam a információt.

Sziasztok!

Kaptatok már valamilyen információt a szeptemberi nyelvvizsgával kapcsolatban pl. pontos időpont?
Köszi a választ!

halii!!
Várunk ide mindenkit aki szept 4én fog angolból felsőfokúznii :P Én pont ma vettem meg a practice testet.. hát nem volt olcsóó.. Na rem jösztök majd :)

Sziasztok!
Én holnap megyek befizetni a szeptember 4-i felsőfokút, de már előre izgulok.. Hátha még 16 évesen meglesz a 3. nyelvvizsgám is :)
Esetleg nem tudnátok átküldeni nekem 1-2 nyelvvizsga feladatsort? Mert itt sajnos már nagyon régóta nincsenek újak a heti gyakorló feladatoknál.. :/ Előre is köszi!

Szia Névpajti!
Először is gratulálok a sikeres nyelvvizsgádhoz, másodszor pedig köszi a jó tippet! Hamarosan én is megyek felsőfokra, remélem nekem is hasznos lesz.

Sziasztok! Aki készül angol felsőfokra, ajánlom a köv. könyvet "Academic Vocabulary in Use", a Libra (nem Libri) (cím: VIII. ker. Kölcsey u. 2.) nyelvkönyvboltban elég jó áron hozzá lehet jutni, bele is tudtok nézni. Szerintem nagyon sok hasznos kifejezés van benne, amelyeket érdemes megtanulni felsőfokra. Nekem nagyon sokat segített, szerintem jobb lett volna a végeredméy, ha nem 2 héttel a vizsga előtt bukkanok rá... (de így is 71% let :-)) Előre is mindenkinek sok sikert! Edina

Sziasztok!

Aki készül angol felsőfokra, ajánlom a köv. könyvet "Academic Vocabulary in Use", a Libra (nem Libri) (cím: VIII. ker. Kölcsey u. 2.) nyelvkönyvboltban elég jó áron hozzá lehet jutni, bele is tudtok nézni. Szerintem nagyon sok hasznos kifejezés van benne, amelyeket érdemes megtanulni felsőfokra. Nekem nagyon sokat segített, szerintem jobb lett volna a végeredméy, ha nem 2 héttel a vizsga előtt bukkanok rá... (de így is 71% let :-))
Előre is mindenkinek sok sikert!

Edina