Dec B2,sorstársak ide:) - 1. oldal

Sziasztok :)

Én amiket írtam nem azért írtam mert csalódott lennék vagy valami. Volt 1 kis probléma a vizsgán . Reklamáltam és kb egy olyan levelet kaptam a központtol ami nevetséges volt .
Lényege at ,hogy miért reklamálok amikor olyan hülye vagyok ,hogy nem ütöttem meg a 60% ot sem stb... :)
S erre hivatkozva zárták le a dolgot ,hogy a történtek nem lehettek rám befolyással mert látható ,hogy a 60 % ot se értem el . Ez szép következtetés volt :)
Mind1 nem ohajtom ragozni a témát . De laglább egy elnézést többet nem fordul elő , jobban esett volna lehülyézés helyett.

Amugy meg ez is csak 1 papir . 1 újabb vizsga amin túl kell esni. Sajnos a diplomámhoz kell . Ha nem ahhoz kéne akkor IELTS vagy TOEFL -re gyűrnék , mert azt legalább ismerik a világban .

Aki készülget a jövőben annak jó tanulgatást , és kitartást

felesleges szidni a vizsgát, úgyis azért mondjátok, mert nem sikerült, a többire is lenne mit mondani, de ez a leginkább emberközeli vizsga, ha nem tudod megcsinálni, akkor nem ütöd meg a kívánt szintet, de ezért nem a vizsga felelős. nekem sem lett meg elsőre, ettől még nem a vizsgát szidom, mert vagy nem készültem, vagy nem megfelelően készültem.
viszont amikor tanultam rendesen, simán meglett.

Hát mondjuk a writing biztosan nem az ikszelésről szól, a közvetítés se mert ott is egy csomót írni kell a szóbeli biztosan nem és ha jól belegondolok, akkor a lsteningen se elég csak rutinból xszelni, ha nem értesz egy kukkot se akkor nem a gyorsaság nem segít. Ez saccra már több mint a vizsga fele. Szóval nem lehet hogy csak csalódott vagy? Nekem elsőre nem sikerült csak most másodszorra. szeptemberbena szóbelit éreztem a legkönnyebbnek és szerintem lepontoztak most meg az lett a legjobb és éppen meglett. De azt nem gondolom hogy csak az xszelés és a rutin számit. voltam németből bme-n és ott szerintem inkább igaz, mondjuk ez már pár éve volt akkor el is ment a kedvem tőle. abban biztos igazad van, hogy a negatív reklám is reklám és ha valakivel kiszúrnak vagy ilyesmi azt meg kell írni. ja és a megtekintés tényleg drága de szerintem akkor is megéri. az viszont szemétség hogy csak pesten lehet. Fel a fejjel legközelebb biztos jobban megy!

Szia Orsi!

Egyetértek veled, ezt tudjuk mindannyian hogy minden vizsgának van bakija, kinek ez kinek az megy könnyedén! Nem szabad másra hallgatni, arra a vizsgára menj amit úgy gondolsz meg is tod csinálni erre rá lehetőséget nyújtanak a mintafeladatsorok.
Felsőfokú németem nekem is 3-szorra lett meg voltam ÖSD-n, Goethen és legvégül az ECL-n sikerült! Teszem hozzá nem tanultam rá többet mint az előző kettőre, szal az ECl volt a nyerő nálam.
Próbálgass, nézz utána más vizsgaközpontnál, érdeklődj, csinálj mintafeladatokat és ha vmelyik bejön akkor hajráááááááááá

Sziasztok !

Szerintem ez a nyelvvizsga nem arról szol,hogy mennyire tudsz angolul hanem arról ,hogy kapokodva jol tudsz -e x-elni.
Nem nevezném másnak mint képesség mérésnek. Ez is ugyanugy 1 kaptafa mint a többi ,hiába hirdetik maguk,hogy ilyen olyan szuperek . Ugyan :) Ha begyakorlod a típusfeladatokat átmész ha nem nem . Azt meg egyenesen röhejesnek tartom ,hogy külön fizessek ha megakarom tekinteni a vizsgalapomat. Aha kapok mellé tanárt . Ha nem kérem akkor minek ?:) Főiskolán se kell fizetnem ,hogy megnézhessem a zh-t miután kijavították. Vicces ,hogy még így is pénzt akarnak kíhúzni a zsebemből.
Másik meg olyan szép válasz levelet kaptam mert panaszt tettem a vizsgával kapcsolatban . Melyben burkoltan lehülyéztek. Szavamra,hogy bekereteztetem és kiakasztom a falamra . Mégegyszer köszönöm . :)
Egyben biztos vagyok ,hogy csak a legvégső esetben fogok Euro nyelvizsgára menni mégegyszer. Egyet nem szabadna elfelejteni a vizsgaközpontnak/ vizsgáztatóknak ,hogy a negatív reklám is reklám :) Bizony.
Egyszer fent egyszer ...
További szép napot és a legjobbakat akik itt gyilkoltatják majd idegeiket :)

Kedves Vizsgázók!
A mai naptól kezdve akik Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztak, átvehetik a bizonyítványukat az ügyfélszolgálatunkon; a vizsgahelyeken február 4-től, hétfőtől.
Üdv, Euroexam

Kedves Norbi!
Alapesetben úgy van, ahogy Den is írta, de kérdéssel kapcsolatban fordulhatsz a Vizsgaközponthoz e-mailben (info@euroexam.hu) vagy telefonon a 06 1 225 8755-ös számon, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.
Üdv, Euroexam

Kérdésem arra irányult, hogy a vidéki nyelviskolában (esetemben Zalaegerszegen) - ahol írtam a vizsgát - vehető-e kizárólag át, vagy esetleg hamarabb is átvehetem a budapesti központi irodában?

Kösz

Megírták már lejjebb többször is. mindig ott a nyelvsuliban ahol jelentkeztél (és nem ott ahol esetleg írtad ha az valami gimiben volt kihelyezve)Amúgy gratula!

Kérdésem az lenne, hogy a hét vége felé érkező keményfedeles nyelvvizsga bizonyítványok, hol vehetőek át leghamarabb?

Előre is köszönöm.

Kedves Loli!
Az igazolásokat az eredmények közzététtelét követően lehet kérni, ez 3 nap alatt készül el, 900 forint a díja. Az igazolás csak a bizonyítvány kiadásáig érvényes. A bizonyítványok e hét vége felé érkeznek, erről info a honlapon lesz. Természetesen, ha nagyon sürgős, elkészítjük, viszont a felvételinél ezt nem fogadják el, csak a keményfedeles bizonyítványt.
Üdv, Euroexam

Most mar lehet kerni igazolast az eredmenyekrol?
ez csatolhato most a felso oktatasi jelentkezesnel?

Kedves Cait!
Bocs a megkésett válaszért, valóban a sok hozzászólás között kicsit elveszett a kérdésed. De reméljük jobb későn... Szóval a C1-es vizsgán már komoly súllyal esnek latba olyan tudnivalók, amiket az angol anyanyelvű is az iskolában tanul, nevezetesen prezetációs készség, esszéírás, a műfajok és a formalitás szintjeiben való tudatos eligazodás és működés, olyasmik, amikre a valódi életben is mind szükséged lesz, ha munkát akarsz vállalni, vagy egyetemre akarsz menni külföldön. Ezt a nyelvi ugrást nyelviskolákban átlagosan 4x60, azaz kb. 240 órányi tanfolyamon szokták elérni.
De ettől nem kell megijedni, a C1-es szint jó kis kihívás, amit a sikeres vizsgázóink is tanúsíthatnak. Tehát hajrá!
Üdv:
Euroexam

Tényleg ennyire gázosak vagytok? Nekem másodszorra sikerült és én is nagyon utáltam júniusban hogy 4%al csúsztam le. De ilyen baromság, hogy direkt lerontottak valami eredményt csak azért hogy meghúzzanak nem jutott eszembe. Az viszont igen hogy elnézték, hogy valamit lepontoztak hátha úgyhogy én bementem megnézni a dolgozatomat. Nekem megérte az utolsó hülye kérdésig mindent véigi lehetett kérdezni és azt is megmutogatták, hogy a levélírásra mire hány pontot adtak meg miért. Szeritnem segített egy csomót de nem tudom más hogy van vele. Azt hogy itt ugráltok hogy nekem tuti meg kellett volna legyen és lepontoztak tökre nem értem. illetve azt igen ,hogy utáljátok de a többit nem. Ja és deflower, speciel a szóbelin is van valami értékelőlap, amit mind a két tanár aláír. Megnéztem, asszem 4 vagy 5 jegyet is kaptam rá, mondjuk az nekem már elsőre is elég jó lett. Szerintem nézd meg te is attól lehet hogy lenyugszol és nem hülyeségeken szívod magad:) Azt hogy miért nem adják oda rögtön én se tudom bár az is igaz hogy sok értelme nem lenne mert itt nem adnak rá külön bizonyítványt.
De egyébként én meg csak azt akartam kérdezni, hogy mikor kapjuk meg a bizonyítványokat és hogy ugye egészen biztosan időben meglesz még feb első hetében? Kösz előre is!
Grat mindenkinek akinek meglett akinek meg nem annak hajrá!!!

uh, hát ujra meg szeretném kérdezni, hogy mennyivel nehezebb a C1es vizsga mint a B2. már megkérdeztem, de a sok csalódott ember levelei között az én hozzászólásom elenyészett, és senki nem válaszolt rá..remélem most több válasz érkezik;)

Kedves mindenki!
Már egyszer leírtam miért éreztem igazságtalannak a vizsga kiértékelését. Egyetértek a felháborodotkkal (nekem is 4% kellett volna) Szerintem a nyelvvizsga jóhírét csak a bennfentesek probálják meg tisztára mosni. Azon gondolkozzon el mindenki, ha a szobeli eredmény azonnal megszületik azt miért nem közlik velünk? Esetleges hibákat a vizsga végén. Azért nem mert ha valakinek sikerülne,esetleg akkor ezzel tudják lerontani az eredményt mivel ezt nem rögzítik. Egyébként nagyon jó volt a nyelvvizsga. Szerintetek fellebbezzek?

"tud használni meg értsd h miről van szó..."

Nem ahhoz a csoporthoz tartozom, akikről írsz, vizsga előtt nem bújom a könyvet, egyébként a vizsgázópárom ezt tette. Az sem igaz, hogy nem kell a nyelvtan, hiszen, ha nem ismeri fel az ember a nyelvtani szerkezeteket, megérteni sem tudja, mert másképp fordít.

az h nem magoltam be 3köynvet nyelvvizsga elött attól 10évig tanultam angolt..és szeritnem épp ez a jó a vizsgában..h nem arra van szükség h past perfekt vagy past perfekt continous...haenm arra h tud használni meg értsd h miről van szó...és ne zavarjon h meglet..:D köszi..:P ja és láttam oylat aki irásbeli elött bujta az angol könyvét...na hát arról az a véleményem h az ilyennek ne is legyen meg..:)

Asdy!
Senkit nem hibáztatok az eredményem miatt, de roppant módon zavar, mikor azoknak sikerül, aki nem készül pl. Te, más pedig aki rengeteg energiát fordít rá, mint Én. A tanárom is tudja, hogy milyen szinten vagyok. Ha elvolvastad volna rendesen a bejegyzésem nem írnál ilyeneket! És senki nem mondta, hogy lehetetlen megcsinálni, talán szerencsésebb olyan vizsgát választani, ahol csak a vizsgáztatóval beszél az ember, és akkor nem húzza fel magát azon, hogy az aki nem tud beszélni, alapvető nyelvtani hibákat ejt, hogy kaphat több pontot, mint a másik ember. És egyébként ha idegesít a téma, akkor olvass mást!
Szép Napot! :)

Sziasztok!
Hozzáfűzve a nyelvvizsgához csak annyit,hogy nekem a diktálás feladat nem volt igazán szimpatikus,persze próbáltunk készülni rá,és furcsa,hogy a két legnehezebb feladat sikerült a legjobban Listening és Grammar.
Szerintem a diktálás rész túl nehéz,mert a kommunikációnak és a nyelvtudásnak az a feltétele,hogy boldogulj olyan emberekkel,akik idegen nyelven kell beszélned,de ehhez nem kell feltétlenül tudnod minden egyes szót,mert ez majdnem lehetetlen középfokon.
Nem könnyű a nyelvvizsga az biztos,remélem legközelebb sikerül.
Augusztus óta tanulok angolt,és a 61% nem olyan rossz elsőre.

olvastam pár hozzászólást h kit miért pontoztak le..és szentem tök butaság a vizsgát hibáztatni mert megukott vki...én személy szerint átmentem..és úgy gondolom h jó volt a viszga mert én pl. semmit nem tanultam rá...és mégis átmentem..tehát a dolog abszolt nem lehetetlen..jó h nem a nyelvtanon van a hangsúlly..és szerintem aki nem ment át az nézzen magába ahelyett h mindenkit hibáztat magán kivül..ez van..tanuljon és kész..tök idegesítő..ez a baj az emberekkel h mindig mindeki hülye rajta kivül..ez van..gyakorolni kell és ennyi... Asdy

Sziasztok!
Nekem sem sikerült a dec15-i vizsga,ami bosszantó,hogy csak 4%-on múlt.Ez van.
Amire viszont felhívnám a vizsgázni vágyók figyelmét,hogy Jan28-tól szeretnénk indítani a Bonus nyelviskolában egy 1 hónapos intenzív nyelvvizsgaelőkészítő tanfolyamot.100 óra kb 40000Ft. Az a baj,hogy csak 4-en vagyunk és 5 embertől indulna a tanfolyam. Akit érdekel látogasson el Bonus honlapjára. A tanárnő,aki tanítani fog minket nagyon szuper,és nagyon sajnálnánk,ha nem indulna el a tanfolyam.
Köszi,Moncsi

Továbbra is úgy gondolom, hogy lepontoztak (vagy felcserélték a pontjainkat), A szóbelire is sokat készültem, a prezentációm struktúrált volt, azokat a kifejezéseket használtam, amit elvárnak, folyamatos volt és határozott. Vizsgapartnerem halkan, bizonytalanul beszélt, akadozva, amit az is bizonyított, hogy a vizsgáztató tanár a fülét hegyezte látványos módon. Tisztában vagyok a tudásommal, vannak még hiányosságaim,azonban a writing rész volt mindig is az erősségem, tudtam, hogy hogyan, mit kell írjak.
Az online feladatgyűjteményről az összes feladatot megcsináltam, rendeltem próbavizsgát, cd-vel, azt is, továbbá europro-s tanárom is rengeteg feladatot adott, a feladatok megoldása már szinte a fejemben van, így nem tudom tovább felmérni, hogy hol is tartok, hány %-nál. A közvetítés rész, amikor tolmácsolni kell a két ember között, az nem az erősségem, ebből még több feladatra lett volna szükségem, bár vizsgán minden mondatot sikerült megérteni, legalábbis én azt gondoltam. És a diktálásból is több szükséges, hiszen sokszor elnyeli a szó végét. Ez az én véleményem, lehet, hogy van olyan akinek elegendő a kevesebb is. A BBC rádiót is rendszeresen hallgattam, és nagyjából értettem is miről beszélnek.
Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik nem tudják reálisan felmérni, hogyan teljesítettek, én nem ebbe a csoportba tartozom. Jó volt elmondani a véleményem. Köszönöm.

Kedves Csuhaj és Sikerült!
A szóbeliről kifelejteni nem nagyon lehet senkit. Valamennyi vizsgázó egy on-line elérhető adatbázisban szerepel, ezt látja minden vizsgahely és a beosztást is ebből készíti a rendszer. Gyakoribb eset az, hogy valaki az írásbelire nem jön el, vagy menet közben otthagyja, ezért a már elkészült beosztásba bele kell nyúlni. Ebből adódhatnak problémák. Ha megteszitek, hogy megírjátok az info@euroexam.org-ra, hogy mely vizsgahelyen történt (és kicsit közelebbről mi történt) akkor azt megköszönjük. Ellenőrizni fogjuk és ez segíthet abban, hogy hasonló probléma később se ott, se a többi vizsgahelyen (közel 40 az országban) ne álljon elő. A kellemetlenségért pedig elnézést azoktól akiket esetleg érintett!

Kedves Asd és Dezső!
Köszönjük a békítő célú és nagyon józan hozzászólást. Azt gondoljuk, hogy a fórumon megjelenő vélamények, tapasztalatok, kérdések nagyon fontosak a vizsgát még csak most tervezőknek, ezért bevállaljuk azt is, hogy időnként vad hozzászólások is megjelennek. Azt persze jó látni, hogy ezek is általában megszelidülnek.
Sikerült, természetesen igazad van, az úgynevezett produktív feladatok (ahol beszélsz vagy írnod kell valami szöveget) értékelésében mindig van szubjektív tényező. A vizsga akkor megbízható, ha az értékelés olyan részletes, sok szempontot külön-külön leíró skálák szerint történik, ami alapján később világosan felmérhető mire miért adott annyi pontot a javító. Ahogy Dezső is írta, azt gondoljuk (a nyelvoktatók és vizsgáztatók általában is azt mondják) hogy ebben valóban jó az Euro. Az olyan biztonsági megoldásokról nem is beszélve, hogy minden (!) ilyen feladatot úgy értékelnek ketten külön, hogy egymásról nem tudnak, eltérő eredmény esetében pedig az adott szint vezető vizsgáztatója ellenőrzi a feladatot.

Kedves Stassy!
Köszönöm, hogy részletesen leírtad tapasztalataidat, véleményedet! Amiről beszámoltál, az elég gyakori probléma és tudom, hogy nehéz elfogadni, de sok tíz/százezer vizsgán szerzett tapasztalat mutatja (nem csak az Euron) hogy ezeken a produktív feladatokon a legritkábban tudja az aki részt vesz benne, pontosan és reálisan felmérni mi hogyan sikerült. A teszt jellegű feladatoknál ez sokkal könnyebb, van egy képed arról, hogy miben voltál biztos, mikor totóztál, ezekből sok kérdés van, az esetleges tévedéseid nagyjából kiegyenlítik egymást. Az írásfeladatnál arra koncentrálsz, hogy a viszonylag rövid idő alatt, a legmegfelelőbb tartalmú, jól szervezett, eleje-vége van és pontosan fogalmazot stb levelet (vagy mást) írj. Az utólagos benyomásodat első sorban az határozza meg, hogy a feladatot (a témát, a szituációt) mennyire érezted érdekesnek, hozzád passzolónak. Aki nem, és utálta, az garantááltan rossz érzéssel fog felállni, miközben lehet, hogy utálta, de higgadtan, módszeresen, csaknem tökéleteset írt. És fordítva is igaz. Egyáltalán nem véletlen, hogy a szóbelin pl. az értékelést a háttérben ülő tanár végzi, az aki még interjúvolóként sem vesz részt a beszélgetésben. Aki benne van, az sajnos nem tud objektívan értékelni, még akkor se ha tanár, még akkor se ha nem ő vizsgázik (pedig jó lenne, nekünk is egszerűbb dolgunk lenne, a vizsga is olcsóbb lenne).

Stassy, azt írod, hogy kevés a gyakorlófeladat. Tényleg így érzed? 3 korábbi vizsga teljes anyagát adtuk ki füzetben cd-vel, a negyediket tudod letölteni a honlapról és ott van még az Eurocity tankönyv ami egy további, ötödik feladatsort dolgoz fel minden leckében. (Nyelviksoláknak emellett további vizsgaanyagokat is biztosítunk az órai gyakorláshoz, próbavizsga szervezéséhez.) Hamarosna indítjuk a heti gyakorlófeladatokat is... Komolyan érdekel a véleményed: te ezeket végigcsináltad és úgy érzed, hogy kevés, kellene még? Ha igen, akkor elgondolkodunk rajta.

Köszönjük, hogy megírtátok észrevételeiteket, üdv:
Euroexam

"ilyenekről már nem szólok h nem egy embert felejtettek el beosztani szóbelizni"

Lol, minket is elfelejtettek :D Amugy nekem sem lett meg (58%), de a levelet ereztem a legjobbnak, es kb az lett a legroszabb..

Én teljesen megértek mindenkit aki zabos a nyelvvizsga miatt, mert pénzbe meg időbe került és látszólag hiába.
De azt azért jó tudni hogy a konkurenciának (rigo utca) nincs fóruma szóval nem is lehet hol panaszkodni és nem is lehet honnan infot szerezni. Persze ott lehet fellebbezni (-természetesen különeljárás díjáért-) amit vagy elfogadnak vagy nem de inkább nem.
Nekem meglett, mert valamiért jól összejött, de akinek nem annak sok szerencsét kívánok a jövőre.

Sajnálatos módon nem sikerült a pro B2 vizsgám, de a legrosszabb, hogy olyan embernek sikerült, akinek igencsak hiányos a tudása, együtt szóbeliztünk, alapvető nyelvtani hibát vétett (since-for használata), le is blokkolt ehhez képest, 87 %-ot kapott, én folyamatosan beszéltem, helyesen-europros tanárral készültem, tehát tudtam mire számítsak- és boldog is voltam mikor kijöttem, hogy milyen jól sikerült, és csak 69 %-os lett. Továbbá az írásbeli része is érdekes volt, hiszen referencialevelet kellett írni- ami nem azonos a motívációs levéllel- én azt írtam, továbbá reportot-ez erősségem- sajna csak 69 % lett, akivel szóbeliztem ő motivációs levelet írt, tehát ennek alapba 0 %-nak kellett volna lenni, de neki 68 % lett, pedig kizárt, hogy a válaszott feladatot olyan jól megírta volna. Igazságtalannak éreztem az egészet! Amúgy a vizsga hangulata jó volt. Az biztos, hogy a felkészülési idő alatt tudásom fejlődött, de a továbbiakban már nem megyek erre a vizsgára, hiszen a gyakolrófeladatok száma is igen kevés. Mindenkinek szép napot!

nem szívesen méltatom Önt válaszra nem értek eget önnel,de ha visszaolvas nem egy ember értetlenül áll a rossz eredmények előtt én nem állok egyik oldalon sem hiszen nekem a reális eredmények jöttek ki!Nekem is ezt ajánlottak és valóban szimpatikus volt első látásra a vizsga,de ilyenekről már nem szólok h nem egy embert felejtettek el beosztani szóbelizni , de ilye1nért senki nem kér bocsánatot senkitől! Az meg,h azt írja nem lennék jó üzletember nem tudok hozzá sokat fűzni csak annyit,h üzlet abban van amiből újra és újra pénzt lehet csinálni !Igenis végiglapoztam az egész "megoldókulcsot"/szomorúú,h magyarul nem találtam/ és az alapján ezt mindenki tudja és ha azt mondják,h nem így van akkor hazudnka de mindenki tudja,h SZUBJEKTÍVEN LEHET ÉRTÉKELNI!Még akkor is,ha nem akarnak!Nem véletlenül választottam ezt a vizsgát,hiszen az origo mellett ezt tartottam szintnek,d ugyanolyan ez is mint német nyelvvizsgának az ösd!
Köszönöm

Sikerült,
Annyi butaságot hordtál össze, hogy erre nehéz nem válaszolni. Az eurora évek óta készítek fel, tanítványaim miatt vártam én is nagyon az eredményeket. Azok meg vegyesek, de ebben sok meglepő nincsen. Nagyon nagy meglepetések nincsenek, persze van aki tudása alatt teljesített, és van akinek vagy mázlija volt vagy nagyon formába lendült. De összességében amennyire lehet azt tapsztalom, hogy az euron reális eredmények születnek, ha nem is mindig teljesen azonos nehézségű a vizsga. (A régebben híresen nehéz Listening például megszelidült mára.)
Szóval ami felbosszantott, hogy képes vagy a legvadabb tisztességtelen vádakat leírni egy halom ostobasággal körítve. Aki volt már kapcsolatban nagy vizsgáztató központtal az tudja, hogy a javítás abszolut nagyipari módszerekkel történik. A dolgozatokat szanaszét szedik, egy-egy javító sokszáz darabot kap egy részből, gyakran csak egy feladatból, és csinálja mint a gép. Amihez nem kell javító, azt ma már általában számítógéppel közvetlenül javítják ki. Ebből az eredmények csak a legvégén állnak össze. Azt gondolni, hogy sokezer dolgozat eredményeibe kézzel piszkálnak bele elég naivitás, arról nem beszélve hogy nálunk elég szoros a külső ellenőrzés is.
De kérdezek mást: ha neked azt mesélik, hogy az X vizsga sokkal könnyebb, ott sokan átmennek, akkor szerinted a vizsgázók zöme hova fog menni? A másikhoz, ahol szerinted direkt megbuktatják aki még esetleg átmenne? Ez nem elméleti kérdés. Aki angolt tanított vagy csak vizsgázni akart az elmúlt 2-3 évben, az pontosan tudja, hogy volt nálunk egy vizsga ami jóval könnyebb volt a többinél és csodák csodájára 2 év alatt túlnőtt minden más vizsgát. Egészen addig tette, amíg a szintjeit le nem értékelte a hatóság. (na azóta nincsen "könnyű" nyelvvizsga nálunk). Félek nem lenne túl jó üzletember belőleld, a biznissz nem a buktatásban hanem a szélhámosságban van!
Ja és még egy apróság: a Writing feladatokat minden létező vizsgán javító tanárok értékelik. Tévedsz azonban, hogy ezekhez nincs értékelő kulcs. A jobb vizsgáknál van, sőt olyan részletes van, ami a szubjektivitást minimumra csökkenti. Többek között éppen azért ajánlom az eurot a diákjaimnak, mert ebben nagyon jó a vizsga. Egyébként te is megtalálod ezeket ha tájékozódsz egy kicsit benne vannak részletesen a mindenféle euros füzetekben és azt hiszem a neten is. Vagdalkozni, vádaskodni persze sokkal egyszerűbb, mint tájékozódni. Apropó tájékozódás, nem kell messze menni, ha visszaolvastál itt a fórumon, akkor láthattad, hogy nem csak sok, de egyenesen több olyan beírás is volt ahol azt írják lelkesen, hgoy jobb lett az eredmény mint amire számítottak. Csak a rend kedvéért.
Dezső (angoltanár)