december 12. angol B2 - 1. oldal

Kedves Sanyi!
Semmit nem vontunk le a címzés hiánya miatt, mert a mi értékelési szempontjainkban ennek nincs szerepe, hiszen a címzésmegléte vagy hiánya semmilyen módon nem befolyásolja a kommunikáció hatékonyságát.
A viszgázók 90%-a semmilyen címzést nem használ a levélíráskor, ami teljesen rendben van így. Ne feledd, hogy manapság az ilyen típusú "levelek" szinte kizárólag e-mail formában íródnak, ahol a konvenciókat be kell tartani, világosan és logikus felépítéssel, a megfelelő stílusban kell fogalmazni, de éppen a címzés az, ami legtöbbször teljesen elmarad.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam,

a decemberi vizsgámon 47% letta writing, viszont kihagytam a levélből a címzéseket. Az kb. hány %-ot vonhatott le?

Szia Anna!
Az egynyelvű vizsgánál NEM lehet szótárt használni a levélírásnál!
Csak kétnyelvű vizsga esetén a fordítós résznél! :)

Sziasztok!
Megszeretném kérdezni,hogy az egynyelvű vizsgán a levélírásnál lehet szótárt használni?

akkor szorít az idő:))))

Kedves Anna!
A bizonyítványokat a vizsgától számított 2 évig őrizzük meg.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig lehet átvenni a nyelvizsga bizonyitványt?

Kedves Zsófi!
Gratulálunk a sikeres vizsgádhoz! :)

Kedves Sziki!
Mac helyesen írta. Akik a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztak (Baár-Madas Gimnáziumban), azok a Vizsgaközpontban vehetik át a bizonyítványaikat (1012 Bp., Vérmező út 4.), hétköznap 10:00 és 18:00 között.
Érvényes, fényképes igazolványt (személyigazolvány, jogosítvány, útlevél) mindenképpen hozz magaddal!
Üdv, Euroexam

Kedves sziki!

Én is ott vizsgáztam, és mivel az a vizsgaközpont szervezésében volt, ezért szerintem a vizsgaközpontban lehet átvenni a nyelvvizsgákat.

Üdv: Mac

Sziasztok!
Ha én Bp-n vizsgáztam a Baár-Madas Gimnáziumban hol és mikor tudom átvenni a bizonyítványt? Előre is köszönöm!

Kedves Euroexam!
Tegnap átvettem a bizonyítványomat és nagyon nagyon örülök neki, hogy már angolból is van nyelvvizsgám :D:D:D
Még egyszer köszönök szépen mindent! :)
Üdv.:zsófi

Kedves Mindenki!
Megérkeztek a 2009. decemberi angol vizsgák bizonyítványai.
Amennyiben a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztál, február 4-től átveheted a bizonyítványodat. A vizsgahelyeken várhatóan február 8-tól vehetők át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen!
További részletek a jobb oldali hírre kattintva.
Üdv, Euroexam

Kedves Vageri!
Az érdi Amerikai Intézet vizsgázói a Vizsgaközpontban vehetik át a bizonyítványokat személyesen. A meghatalmazással és a bizonyítvány postázásával kapcsolatban a 167. hozzászólásunkban olvashatsz, valamint a Gyakori kérdések között.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Volna egy kis problémám. Az érdi vizsgahelyszín az Amerikai intézet idöközbent bezárt/csődbe ment. Ezek után hol kell érdeklődnöm a vizsgabizonyítványom után?

Kedves Sandy!
Természetesen kérheted a bizonyítványod postázását is írásban (info@euroexam.org). A kérelemben szerepeljenek a Te és a vizsga adatai, valamint a postázási cím. Kérlek mindenképpen szerepeljen a levélben az, hogy vállalod a felelősséget a bizonyítvány postázásáért.
Írásos meghatalmazás ellenében más is átveheti a bizonyítványt. A meghatalmazásban szerepeljenek a meghatalmazó és a meghatalmazott adatai (születési adatok és a személyi igazolvány száma), a vizsga adatai (típus, szint, időpont), valamint két tanú aláírása. A meghatalmazáshoz szükséges formanyomtatványt a honlapunkon megtalálod a Gyakori kérdések fül alatt.
Üdv, Euroexam

Csak személyesen lehet átvenni?Mert messze lakok a választott vizsgahelyemtől.Postázni nem tudják?(akár postaköltség kifizetésével)Előre is köszönöm a választ!

Kedves Sandy!
A bizonyítványokat majd személyesen lehet átvenni a választott vizsgahelyeden. A honlapunkra azonnal kiírjuk, amint átvehetőek lesznek (várhatóan 2-3 héten belül).
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Én érdeklődni szeretnék.Nekem sikerült a december 12.-i angol írásbeli vizsgám,és körülbelül mikor kezdik el postázni a nyelvvizsga bizonyítványokat?

Kedves Evelyn!
A Villámtréningre jelentkezési határidő nincs, azonban a helyek elég hamar be szoktak telni. Tehát érdemes minél hamarabb jelentkezni. A Készülök/Nyelvtanfolyam ajánló fül alatt találsz letölthető jelentkezési lapot.

Kedves Máté(hoduka)!
Ha elhagytad a kódodat, lehetséges, hogy a megtaláló kérdezte le az eredményedet. Ennek jelentősége nincsen, az eredményt nem befolyásolja.
Üdv, Euroexam

de a kódomat elhagytam és senki más se tudta elvileg, rosszat meg nem kaphattam mert személyivel igazoltam magam

vagy csak ti ellenőriztétek?

Kedves Euroexam!
A villámtréningre történő jelentkezésnek van valamilyen határideje?

Köszönöm,
üdv,
Evelyn

Kedves Timcsi!
Íme, néhány jótanács, amit a B2 olvasásértési feladatok gyakorlásánál és megoldásánál feltétlenül érdemes megszívlelni:
Mindhárom feladat különböző olvasási stratégiát tesztel, ezért különbözőképpen kell megoldani őket. A legfontosabb az, hogy egyetlen szöveget sem kell szóról-szóra végigolvasni, mint ahogy a tanulás során, szövegfeldolgozásnál szoktuk!! Azt a technikát kell megvalósítani, ami a vizsgafeladatok sikeres megoldásához szükséges. Ebből pedig 3 féle van. Tehát:
Az 1. feladatnál legelőször nézd meg, mi a téma, miről szól(nak) a szöveg(ek), cím+1. bekezdés, aztán alaposan olvasd végig a címszavakat. Ez max. 2-3 perc. Ha jól bevésted, milyen alcímekhez/címszavakhoz kell hozzárendelned a szövegrészeket, akkor az olvasásnál "csak" fel kell ismerni, melyik rész miről szól. Ha egy-egy rész olvasása közben úgy érzed, biztos tipped van az alcímre/címszóra, térj át bátran a következőre. Törekedj arra, hogy egy-egy szövegrészt 1/2 perc alatt be tudj azonosítani, ugyanis ez az a készség (globális értés), amit a sikeres megoldáshoz gyakorolni kell! Ha tartod magad ehhez az időhöz, és az ellenőrzésnél rájössz, hogy hibáztál, alaposan nézd meg, mi "vitt félre", hogy legközelebb ügyelj rá.

A 2. feladatot is ugyanúgy indítsd, mint az elsőt (azaz nézd meg, mi a feladat, mit kell keresned). Itt annyi a különbség, hogy 4 hasonló témájú szövegből kell kiszűrnöd, (szelektív értés), melyikben van meg egy-egy állítás. Kb. úgy, mintha a neten beadsz egy kulcsszót a keresőprogramba, és az kidob 13 találatot, amelyek közül megpróbálod villámgyorsan kiszűrni, melyikre van szükséged. Ilyenkor ezeket sem olvasod el betűről betűre, csak arra figyelsz, lehet-e mondjuk abba a tóparti panzióba kutyát is vinni, vagy van-e vega-kaja az étteremben, vagy légkondi. Tiszta nyereség, hogy a vizsgán csak 4 "találatból" (szövegből) kell választanod. :))

A 3. feladat azt méri, mennyire pontosan tudsz megérteni egy-egy szövegrészletet. Először itt is a téma belövésével és a feladatok átolvasásával kell kezdened! Fontos tudni, hogy a feladatok követik a szöveg menetét, csak az utolsó kérdés átfogó jellegű. Azaz ha pl. a 2. kérdést már megoldottad, a 3.-hoz tartozó szövegrész ezután fog következni. Ez a feladat azt méri, milyen pontosan tudsz egyes részleteket megérteni (részletes értés), és 4 lehetőség közül kiválasztani, melyik a helyes. Itt persze a választható lehetőségeket is pontosan meg kell érteni, viszont választani könnyebb, mint pl. egy megkezdett mondatot önállóan, az olvasottak értelmében befejezni. A választást segíti az is, hogy a 4 lehetőségből 3 tuti kizárható a szöveg alapján.

Summa: A gyakorlásnál arra kell törekedni, hogy a hozzávetőlegesen megadott időknél gyorsabb legyél! Gyakorold a különféle olvasási stratégiákat, és ne ess kétségbe, ha a megoldásnál esetleg hibázol! Viszont a hibás megoldásoknál ne sajnáld az időt, hogy rájöjj, mit értettél félre, vagy olvastál pontatlanul.
Ha ennek ellenére sem sikerül lefaragni az időből, akkor az valószínűleg azt jelenti, hogy az olvasásértésed még valamivel gyengébb, mint a B2 szinten elvárt. Azért jó, hogy a vizsgán több részteszt van, mert az erős készsége(i)d feljavíthatja(ják), ha valamiből esetleg gyengébb vagy.

A villámtréningen való részvételt mindenképpen ajánljuk. Azért is, mert egy erre a célra elkülönített, valódi vizsga-feladatbankból kiemelt és statisztikusan már bemért, vizsgafeladatokhoz hasonló gonddal kezelt és biztosított úgynevezett "diagnosztikus" feladatsort használunk teljesen vizsgaszerű körülmények között. Érdemes rá eljönni, mert ezekhez a feladatokhoz másutt nem lehet hozzájutni. A részleteket a Készülök/Nyelvtanfolyam ajánló fül alatt találod.
Sok sikert a felkészülésben!
Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!

Tudtok valami tanácsot adni a reading gyakorlásához?
Sokat olvasok, fejlesztem a szokincsemet és csinálom a gyakorlo feladatokat. Ami probléma , hogy egy 10 perc időkorlát kevés szokott lenni nekem. Hogy lehet ezt fejleszteni, hogy gyorsabban menjen illetve milyen feladatokkal lehet gyakorolni? Mert csak a heti gyakorlokat tudom már csinálni,ami nem so, a könyvet végig csináltam már az előző vizsgára.
Voltam a decemberi vizsgán 57%os lett. :( Szeretném ha most sikerülni. A diktálás nagyon rossz lett. Az hogy tudnám fejleszteni?
Talán eljövök ilyen vizsga előti trénigre. Azokról hol találok részletet, hogy milyen és mikor kell jelentkezni?
Köszi előre is a válaszokat.

Sziasztok!

Van aki adod be felülbirálatit és elfogadák? Nekem sajna ma jött meg az elutasitó levél.:(
No mindegy hajrá a következőre, remélem most meglesz. Nagyon bosszantó hogy 3%kelett volna.....

Kedves Sanyi!
A megtekintésről és konzultációról a Gyakori kérdések között olvashatsz bővebben.
Összefoglalva: A megtekintés során az írásban teljesített vizsgafeladataidat (a feladatok megadásával és az értékelési útmutatóval), valamint szóbeli teljesítményed értékelő lapját tekintheted meg. A megtekintés időtartalma max. 30 perc.
A konzultációkor egy tanóra keretében (45 perc) vizsgáztató tanár segít elemezni a hibákat, értékelni a megoldásaidat. A vizsgadolgozat megtekintése ugyanakkor nem csak egy egyszerű "átnézés". A vezető vizsgáztató minden kérdésedre válaszol, legyen az "erre miért csak ennyi pontot kaptam" vagy "és akkor legközelebb mitől megy ez majd jobban". Túl azon, hogy pontosan megérted mi és miért volt helyes vagy hibás dolgozatodban, személyre szabott tanácsadás kapsz. A konzultáció díja: 3.900,- Ft.
Mind a megtekintésre és a konzultációra elkísérhet valaki (családtag, barát, tanár, stb).

Kedves Kavics!
A bizonyítványok megérkezéséről itt, a honlapon értesítünk titeket (a friss hírek között és a fórumon is). Ezután személyesen tudod átvenni a választott a vizsgahelyeden.
Az ismerősöd bizonyítványával kapcsolatban pedig valamilyen félreértésről lehet szó.
Az Euroexam vizsgák 6 vizsgarészből állnak (egynyelvű vizsga esetén a Közvetítés nélkül 5 részből).
Az "írásbeli" eredményébe a következő vizsgarészek számítanak bele: Olvasott szöveg értése; Íráskészség; Nyelvismeret és szókincs; Közvetítés (kétnyelvű vizsga esetén).
A "szóbeli" eredménye a Hallott szöveg értése és a Beszédkészség részekből tevődik össze.
A vizsga akkor sikeres, ha a maximális pontszám 60%-át eléred, ugyanakkor feltétel az is, hogy valamennyi vizsgarészen külön is meglegyen legalább 40%.
Tehát akkor sikeres a szóbeli vizsga, ha a Halott szöveg értése és a Beszédkészség vizsgarész együttes eredménye eléri a 60%-ot (és természetesen külön is a minimális 40%-ot).
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Nekem csak a szóbeli része sikerült a vizsgának, azt szeretném tudni, hogy automatikusan kiküldik 5-6 hét után, vagy telefonon, esetleg e-mailben jeleznem kell hogy igényt tartok rá?
Mert van olyan ismerősöm akinek ugyan így csak a szóbeli vizsgája sikerült, de ő nem kapott róla bizonyítványt:S

A választ előre is köszönöm:)

Kedves Euroexam!
Bejelentkeztem megtekinteni a dolgozatom, a kérdésem az lenne, hogy tanár segítségével, vagy az már pénzbe kerül?
Lehet vinni, rokont vagy tanárt?

köszi,
Sanyi

Kedves Vic!
Norbuska helyes írta, a vizsgamegtekintésre az eredményhirdetéstől számított 5 munkanapig tudsz bejelentkezni (január 19-éig). Telefonon (06 1 225 8755) vagy e-mailben tudunk időpontot egyeztetni.

Kedves Norbuska!
Először is köszönjük az elismerést és gratulálunk a sikeres vizsgádhoz! Természetesen az alapfokú vizsgádat nem kell visszaadnod, maradhat a polcon, emlékben. A jövőben mindig a legmagasabb fokú nyelvvizsga bizonyítványodat használd, hiszen több pontot ér a felvételin, munkahelyen és nyelvpótléknál is kedvezőbben értékelik.
Üdv, Euroexam

Kedves Vic! A dolgozat megtekintését az eredmény kihirdetésétől számított 5 munkanapon belül jelezni kell ha jól emlékszem, szóval mihamarabb kérj időpontot. Már lehet, ezt biztosan tudom hiszen tegnap megtettem és én is 12-én vizsgáztam. :)
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi történik az alapfokú nyelvvizsga bizonyítványommal? Vissza kell adni vagy marad a polc alján? Ha megkapom az újat már gondolom érvényét veszti hiszen ez erősebb fok. Előre is köszönöm a választ. És remek szervezés volt, ezúton is köszönöm! :)

A dolgozatot mikor lehet megnézni, mert megnéztem a honlapon és csak a szept. 5-i vizsga megtekintése van kiírva.