Decemberi C1-esek, ide - 1. oldal

Kedves Billy!
Az eredmények valóban jövő héten várhatóak, hogy pontosan mikor, azt most még nem tudjuk megmondani. Amint meglesznek, kiírjuk, és a vizsgakódod segítségével meg tudod majd nézni.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Tudjátok már hogy mikorra jönnek meg a december 6-ai angol eredmények? A 20 munkanap ha jól számolom jövő kedden telik le, de a német is 15 alatt elkészült..

Kedves Mind!
A decemberi angol C1-es vizsgák eredményei még nincsenek meg, de amint kész lesznek, ugyanúgy kiíjuk jobbra, a bíbor hírek közé, mint ahogy a német vizsgák eredményei láthatók.
Üdv, Euroexam

rám is a frászt hozta, de szerintem csak eltévedt :-)
a szívroham kerülgetett...

hehi, Te mégis honnan tudod h neked mennyi..?

jó lenne tudni...

Sziasztok! Nektek hány százalékosra sikerült a vizsga?

Kedves Cupak0625!
Ne aggódj, amint meglesznek az eredmények, azt azonnal közzétesszük oldalunkon!
Üdv, Euroexam

ha jól számolom, akkor jan 7én kéne legkésőbb eredmény legyen?

Kedves Lea!
Az eredményekről legkésőbb a vizsgát követő 20. munkanapon tájékozódhatsz. Ebbe a két ünnep közti MUNKAnapok is beleszámítanak.
Üdv, Euroexam

Kedves AdY,

Nem tudom nézted-e az egyik sample setben a Hallgatói diákközpontnak írt levél fordítását magyarról angolra. Az sokkal nehezebb volt. Én is gyakoroltam, és megnéztem mire hogy van időm. Így a magyarral kezdtem menet közben szótáraztam ezerrel ami eszembe jutott, és mikor végeztem ugrottam az angolra. A mondat értelmeségét nem nagyon figyeltem azt utólagosan javítottam
Az angolnál pedig átfutottam a szöveget aláhúztam az idegen szavakat, és kiszótáraztam őket. Ekkor már csak olvasof összerakod és írod. Így maradt 5-7 percem arra, hogy korrigáljak, és átolvassam a fogalmazásom.
Mindenesetre kívánok neked is sok sikert, hogy meglegyen

Kedves Euroexam!
Körübelül mikorra várhatóak a decemberi c1-es vizsga eredményei?

Gyerekek az angol c1 kétnyelvún a magyarról-angolra fordtás iszonyat nehéz volt, és az idő amid adtak szótárazásra sem elég.. vélemények? =S

Kedves Szasza!
Ne aggódj, a vizsgáztató tanárok speciálisan erre a vizsgahelyzetre vannak kiképezve, így nem fordulhat elő a két vizsgázó összekeverése. Annál is inkább, mert a két vizsgáztató közül egyikük irányítja a beszélgetést és teszi fel a kérdéseket, másikuk pedig külső szemlélőként figyeli az eseményeket és a pontos adminisztrációt.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Azt szeretném kérdezni, hogy a szóbeli vizsgán a tanárok hogyan különböztetik meg a két vizsgázót? Megjegyzik a két nvete és próbálják nem összekeverni? Vagy a két tanár különböző embert figyel, hogy biztosan ne téves pontokat írjanak be?

Kedves Ira!
A sikeres vizsga feltétele az összesített legalább 65%-os eredmény, valamint az egyes vizsgarészeken (Olvasáskészség, Íráskészség, Nyelvismeret és szókincs, Közvetítés illetve Hallott szöveg értése és Beszédkészség) külön-külön minimálisan elért 40%-os eredmény.
Hogy melyik vizsgarészre mennyi pontot kaphatsz, azt az Érdeklődöm fül alatt / Vizsgatípusok és szintek / Euro C1-nél találod.
Egyébként az írásbeli vizsga tesztsorának pontos értékelési rendszere igen
bonyolult matematikai képleteket tartalmaz- minden feladat másféléket,
vagyis lehetetlen egy rövid feleletben ismertetni. Röviden szólva egy felelet
a legritkább esetben ér egy pontot, nehézségi fok és egyéb szempontok
alapján súlyozottak az itemek.

Ha ki szeretnéd számítani hozzávetőlegesen a teljesítményed, felkészítő
tanároknak és diákoknak egyaránt azt szoktuk javasolni, hogy házilagos
módszerekkel a maximális és a teljesített pontszámok összeszámolása után a
teljesített százalék kiszámítása hozzávetőlegesen pontos eredményt ad akkor
is, ha az éles vizsgán a pontszámokat részben más képletek szerint, bonyolultabban
számítják. Ami egészen bizonyos, hogy minden vizsgarész összesen huszonöt pontot ér akkor is, ha nem huszonöt kérdés van benne. Ezzel tehát külön nem érdemes foglalkozni, viszont a százalék kiszámítása vizsgarészenként jó közelítéssel elárulja, hol állsz a vizsga szintjéhez képest.
További jó felkészülést!
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Mennyi pont elérése szükséges a C1-es vizsga letételéhez?

Kedves Heuréka!
A Dictation-ben nem teljes mondatokat, hanem mondattöredékeket hallasz és írsz le egy-egy sorba, ezért a mondattani központozás (mondat eleji nagybetűk, mondatközi és mondat végi írássjelek, vesszők és pontok) nem kerülnek értékelésre. De ha mondjuk kis betűvel írod azt, hogy American, az igen. Összevont és teljesen kiírt alakokat egyaránt elfogadunk (you are, you're), eznkívül az elhangzó tulajdonneveket odaírjuk a feladatlapra, azok sem ronthatják le az eredményedet. Ha egy szónak van külön amerikai és brit helyesírása, mindkettőt elfogadjuk.
Üdv

Euroexam

Kedves Euroexam!
Azt szeretném megtudni, hogy a Dictationben számítanak az írásjelek, nagybetűk a pontozásnál? Kíváncsi lennék ugyanis erre... Üdv; Heuréka

Kedves Spártai!
A megadott szómennyiség tényleg csak iránymutatás. A tapasztalat szerint
általában ilyen méretű szövegben lehet kényelmesen megfelelő választ írni,
de NEM számoljuk a szavakat!
A teljes szöveg összképe alaján kaptok pontokat az értékelési kritérium 4 különböző szempontja szerint (ld Practice Test füzet).
Üdv, Euroexam

Ok, köszönöm, viszont a levélírsánál? a choice of task-nél? ott számít az ´a´, ´an´ szavak? ez lenne inkább fontosabb, hogy ezek a fajta szavak számítanak e a szólimitbe.

Kedves Spártai!
Az írás feladatnál (Long text, levélírás) nem számoljuk a szavakat. Nem baj ha keveset írsz, az se ha kicsit hosszabbra ereszted. A lényeg, hogy alapvetően a kérdésre kell válaszolnia a szövegnek és az elvárt információkat mind tartalmaznia kell.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

az lenne a kérdésem, hogy a levélírsánál, illetve a one long text esszéjénél az ´a´, ´the´, más ilyesmi kötőszavak szónak értelmezhetőek? Szóval: I write something.-> ebben a mondatban most 2 szó, vagy 3 szó ér beszámítandó szónak? Elég fontoss lenne tudni a szólimim miatt, csak sehol nem találtam róla tájékoztatást.

Előre is köszönöm.

Kedves Caccer!
Ennek csupán technikai szerepe van, a tanároknak a javításhoz szükséges ez a felület.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Az lenne a kérdésem, hogy a Dictation-nél miért van odaírva hogy "Do not write here"?

Kedves Ady!
Nagyon fontos, hogy a megcélzott vizsgaszint tükrében reálisan mérd fel jelenlegi tudásodat és hogy ennek fényében mire van szükséged - gyakorlásra (az alapok már rendben vannak) vagy tanulásra, készségfejelesztésre.
A célirányos felkészülést segítik a Vizsgahelyeken és a Nyelvvizsga Központban megvásárolható Euroexam kiadványok. Az Eurocity C1 Student's Book, mely rengeteg, a vizsgán előforduló feladatot tartalmaz, hanganyaggal és megoldókulcssal együtt, segítségével a megoldáshoz szükséges vizsgatechnikák elsajátítását is gyakorolhatod. Valamint két különböző mintavizsga-feladatsor, az Euroexam Angol - Practice Test C1.
Számos gyakorlási lehetőséget találsz honlapunkon is, a Készülök fül alatt. Ott találod a Heti gyakorlófeladatokat vagy a Letölthető vizsgateszteket.
Ezek megoldásával is felmérheted, hogy elérted-e már a kívánt szintet, vagy hogy melyik az a vizsgarész, melyre a gyakorlás során nagyobb hangsúlyt kell fektetned.
Valamint ezekhez a vizsgasorokhoz hasonló nehézségű feladatokra számíthatsz a vizsgán is, hiszen ezek korábbi évek vizsgáinak anyagából vannak összeállítva.
Jó felkészülést kívánunk!
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam! Lenne egy kérdésem: nehéz lesz? XD

Kedves Jolán!
A Speaking vizsgarészhez a pótjelentkezési határidőig lehet partnert megjelölni, ezért nem kell külön fizetni. Ez a határidő a december 13-ai vizsga esetében november 28-a (most péntek).
A B2-es vizsga Értesítő levele a vizsga hetén, postától függően, hétfő, kedd tájékán fog megérkezni.
Üdv, Euroexam

Euroexam!

Azt mondta egy szintén nyelvvizsgázó ismerősöm, akinek már van párja, és csinált is B2-es vizsgát, hogy a vizsga előtt 10 nappal lehet partnert megjelölni ingeynesen. Ebből mennyi igaz, milyen költségekkel jár...
Illetve szeretném megkérdezni, a levelet ezen a héten küldik-e, és kb mikorra ér ide.
Köszönettel
Jolán

Kedves Ady!
Lilagombának igaza van. Hasonlóan az egynyelvű változatot írókhoz (akik a Közvetítés vizsgarészt nem írják meg), a csak "írásbeli" bizonyítványt megcélzó vizsgázók a Listening/Hören vizsgarészt fogják kihagyni - tehát jól gondolod, ott lesz egy szüneted. A csak "szóbelit" megcélzó vizsgázók pedig fordítva, délelőtt csak a Hallott szöveg részre ülnek be.
Üdv, Euroexam