Egynyelvű vagy kétnyelvű vizsga

Kedves csiharis!
A szóbelin csak olyan vizsgapartner jelölhető meg aki szintén az adott szintre, és azonos vizsgahelyre adta le a jelentkezését.
Üdv, Euroexam

A szóbeli vizsga discussion vizsgarészénél van-e lehetőség olyan társsal vizsgázni, aki az adott napon nem vizsgázik és már rendelkezik szóbeli nyelvvizsgával?

Kedves Euroexam!
Október 3-ai vizsgának csak a szóbeli részre jelentkeztem (írásbeli már megvan) német, B2, középszint. Valamiért automatikusan azt írta be a jelentkezésembe, hogy kétnyelvű szóbelire jelentkezek, és nem is tudtam egynyelvűt választani. Ennek mi az oka? Akkor most magyar-német szóbelire jelentkeztet? Én egynyelvűre szeretnék menni.
Köszönöm a választ!

Kedves Jayanti!
Szeretnélek megkérni, hogy mindenképp vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, akár e-mailben, akár telefonon, hogy a jelentkezéseddel kapcsolatban segíteni tudjunk!
Üdv, Euroexam

Kétnyelvű nyelvvizsgára jelentkeztünk, de módosítani szeretnénk egynyelvűre. Ezt milyen menüpontban lehet elintézni? Nem találjuk semmilyen menüben, csak a nyelvvizsgára írt személyes adatokat, a befizetés állapotát stb.

Kedves Euroexam!
Május 17-i vizsgának csak a szóbeli részre jelentkeztem (írásbeli már megvan) angol, B2, középszint. Valamiért automatikusan azt írta be a jelentkezésembe, hogy kétnyelvű szóbelire jelentkezek, és nem is tudtam egynyelvűt választani. Ennek mi az oka? Akkor most magyar-angol szóbelire jelentkeztet? Én egynyelvűre szeretnék menni.

Tavasszal alapfokot szereztem kétnyelvű angolból komplexen. Januárra tervezem a középfokot de egynyelvűen. Jelent ez valamilyen hátrányt a későbbiekben? Gondolok itt érettségire majd, mert jövő szeptemberben leszek középiskolás.

Kedves vr!

A válasz egyszerű és rövid: igen, 2 bizonyítványt kapsz, és ebből a nem kemény fedeles a nemzetközi :)

Üdv: Euroexam

sziasztok,
az lenne a kérdésem hogyha B2-es angol egynyelvű nyelvvizsgára megyek akkor a bizonyítvány mellé kapok nemzetközi oklevelet?
előre is köszönöm
réka

sziasztok,
az lenne a kérdésem hogyha B2-es angol egynyelvű nyelvvizsgára megyek akkor a bizonyítvány mellé kapok nemzetközi oklevelet?
előre is köszönöm
réka

Kedves X-tina!

Az egynyelvű vizsgában csak angolul vagy németül kell produkálnod, nincs magyar nelvet is használó része, azaz közvetítési-fordítási feladat. Ezeket a kétnyelvű vizsga 'Közvetítés' vizsgarésze tartalmazza.
Részletes vizsgaleírást a 'Főoldal' menüpont 'Vizsgatípusok és szintek' alpontjában találsz.
A diplomádhoz a jelenlegi szabályok szerint megfelelő az egynyelvű vizsga is, de előfordulhat egy-egy egyetem/kar esetében renitens külön szabályozás, így ha egészen biztosra akarsz menni, érdeklődj az oktatási intézményednél a Tanulmányi Osztályon.
Ezzel együtt, a Közvetítés vizsgarész feladatait érdemes kipróbálnod, mert sokan találják ezeket relatíve könnyűnek, számukra pedig az átlageredményt így jó eséllyel felfelé húzza.

Üdv, Euroexam

 Sziasztok! Én azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a különbség a az egynyelvű és kétnyelvű vizsga között? csak az a két feladatnyi különbség van? S ha nekem csak a diplomámhoz lenne szükség akkor melyiket válasszam?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Titu!
Sok évvel ezelőtt volt ilyen lehetőség az Euro nyelvvizsgákon, az akkreditált vizsgák mai szabályozása azonban nem már régóta nem teszi ezt lehetővé, így ma már csak a megcélzott szinten adhatnak bizonyítványt a vizsgák.
Üdv: Euroexam

Sziasztok,

Valakitol azt hallottam, hogy ha angol C1re jelentkezek, de nem sikerul a 60%, viszont egy bizonyos % feletti az eredmeny (tehat pl. 58%), akkor automatikusan megkapom a B2-t. Ez valos?

koszi

Kedves Erika!
Bármilyen szótárt lehet használni, egy- vagy kétnyelvűt is, sőt, akár többet is hozhatsz magaddal. A lényeg, hogy forgalomban lévő, nyomtatott szótár legyen.
Üdv, Euroexam

Szisztok

Az lenne a kérdésem hogy egynyelvű vizsgán lehet használni kétnyelvű szótárat?

értem, köszi a gyors választ:)

Azt szeretném megkérdezni, hogy a felsőfokú nyelvvizsgán, ha egynyelvűre megyek, akkor csak egynyelvű szótárat használhatok a feladatoknál?

Kedves Zsazsa!
Ilyen lehetőség bizonyosan nincsen, az egyes vizsgatípusok nem átjárhatóak. Tehát amilyen vizsga típusra és szintre jelentkezel, az alapján fognak értékelni és sikeres vizsga esetén a bizonyítványt kiállítani.
Üdv, Euroexam

gondolom elég buta kérdés, de azért felteszem, biztos, ami biztos.
ha kétnyelvű vizsgát szeretnék tenni, de a közvetítés rész csak lehúzná a végeredményt, akkor nem lehetséges egynyelvűként pontozni, és úgy kiállítani a bizonyítványt?

Igen tud (és érdemes olvasni is kicsit mielőtt írunk, szvsz):
http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek

 Sziaztok! 

 

Remélem tud nekem valaki segíteni, hogy mit jelent ez a kétnyelvű rendszerben érvényes közvetítéses feladat ? Ezt akkor nem mindenkinek kell vagy ez hogy működik?

Előre is köszönöm.

Kedves Summer!
Mivel az Euro szóbeli vizsgát mind az egynyelvű, mind a kétnyelvű vizsga részeként elfogadják, így a magyar akkreditációs szabályoknak megfelelően „kétnyelvű” részvizsgaként került besorolásra.
Ez a meghatározás ugyanakkor csak a hivatalos besorolást érinti, nincs "kétnyelvű" feladat az Euroexam szóbeli vizsgákon (tehát a „szóbeli” vizsgába tartozó Beszédkészség és Hallott szöveg értése vizsgarészek valamennyi feladatán csak angolul/németül kell teljesíteni).
A külön szóbeli nyelvvizsga bizonyítvány és külön írásbeli nyelvvizsga bizonyítvány együtt, azonos értékű a komplex nyelvvizsga bizonyítvánnyal. Természetesen ezt elfogadja Magyarországon mindegyik főiskola/egyetem és munkahely is.
Üdv, Euroexam

Írásbelin egynyelvű vizsgán voltam, de szóbelire kétnyelvűre jelentkeztem. Ha mindkettő sikerülnie, az az érettségibe beleszámítana? Nem gond hogy az egyik egynyelvű a másik viszont kettő?
Köszönöm

Kedves Zsófi!

Azt, hogy melyik fajta vizsgát választod, egyedül Te tudod eldönteni (persze mondjuk a tanárod is segítségedre lehet). Mindenképpen azt javasoljuk, hogy próbáld ki magad a próbatesztek feladatain. A kétnyelvű vizsga Közvetítés (Mediation, Sprachmittlung) része az írásbeli részhez tartozik, tehát ha neked jól mennek az ilyen típusú feladatok, akkor "felhúzhatja" az eredményed, ha viszont nem, akkor "lehúzhatja". Tapasztalataink azt mutatják, hogy azok többsége akik az Euroexam kétnyelvű változatát írják, saját átlagukhoz képest a Közvetítés vizsgarészen inkább jobban teljesítenek de ez egyénenként azért változó. Érdemes azt is megnézned, hogy előírják-e neked valamelyik változatot (mi csak a PHD képzések esetében tudunk konkrétan kétnyelvű vizsgakövetelményről), akkor természetesen azt érdemes választanod.

Üdv, Euroexam

Kedves younglegend!

A kétnyelvű vizsga csupán abban különbözik az egynyelvűtől, hogy tartalmazza a Közvetítés (Mediation, Sprachmittlung) vizsgarészt is. Ez a vizsgarész az írásbelihez tartozik hozzá időben (ha a kétnyelvű vizsgát választod, akkor ez az első vizsgarész), és az eredmény számításában is (ugyanúgy 40%-os minimumot kell elérned, és az összesített eredményekben az írásbeli részhez számít).

Üdv, Euroexam

Melyik nyelvvizsgát érdemes választani, mikor, miért? Az egynyelvűt vagy a kétnyelvűt?

Előre is köszi.
Üdv:
Zsófi

Sziasztok!
Mit jelent egyáltalán ez az egy- illetve kétnyelvű vizsga?

Szerintem, csak akkor válaszd, ha neked tényleg jól megy...és feljebb húzza az eredményedet, ha izgulsz tőle, 60% alatt van akkor szerintem ne válaszd! De ha jobb akkor segíthet nekem például nagyon felhúzta....

Kinek mi a véleménye és tapasztalata a B2-es Euro nyelvvizsga Mediation részéről? Érdemes belevágni? Hol veheti később hasznát a vizsgázó a kétnyelvű vizsgának? Előfordulhat, hogy a Mediation rész gyengébb eredménye (40% fölöttire gondolok) miatt nem sikerül az írásbeli?

Várom a hozzászólásokat!