Érvényesség

Kedves hamoripolli!

A 2014-es vizsgád nem évült el és nem is fog ;) Vagyis várunk szeretettel a szóbeli részre.

Üdv: Euroexam

Szeretnem megkerdezni, hogyha 2014-ben sikerult az irasbeli vizsgam es jovore szeretnem (2018) a szobeli reszet teljesiteni, akkor nem avult meg el az irasbeli resze?
Koszonom elore is a valaszt!

Kedves Zsolt! Nincs elévülési idő, ha most nekiugrasz az írásbeli résznek, és sikeresen veszed az akadályt, akkor a kettő együtt komplex lesz. Sok sikert, ha így döntenél:-) Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha a vizsga szóbeli része sikerült (2008-ban), annak van-e elévülési ideje?

Köszönettel: Zsolt

Kedves Ildi!

Az Euroexam az egyik legrégebben akkreditált vizsgarendszer, aminek bizonyítványa minden szempontból megfelel majd a diplomád kiváltásánál.

Ha az intézményedben B1-es, azaz alapfokú komplex nyelvvizsgát - ezt jelenti a "c" típusú megjelölés - írnak elő, akkor ezt nálunk ebben az évben németből csak augusztus 30-án próbálhatod meg. Természetesen a szabad szótárhasználat minden vizsgánkra egyformán igaz.

Üdv: Euroexam

Üdv Euroexam!

Új regisztrált vagyok, keresgélés közben ráakadtam az oldalra, időközben itt ebben a témában az egyik kérdésemre választ kaptam már, miszerint ténlyeg elfogadják e mindenütt ezt a fajta nyelvvizsgát, tehát államilag elismert igaz?Nekem a diploma kiváltásához lenne rá szükség.
Másik kérdésem:
A diplomámhoz én még egy régi rendszerbe estem bele és csak alapfoku "c"tipusú nyelvizsga van előírva. Igy már elvesztem a B1 B2 C1 jelölések között. Mire kell jelentkeznem egész pontosan? Német nyelvből szeretnék.
Azt olvastam hogy szótárhasználat lehetséges. Alapfoknál is?
Mekkora a különbség az alapfok és a középfok nagyon nagy a középfokú követelmény vagy érdemes egyből inkább azzal próbálkozni? Köszönöm

Kedves Melinda!

Csak a vizsgaszabályzat változott, semmi más, és ezek a változások semmilyen formában nem változtatják meg az akkreditációt és a bizonyítványaink elismertségét.

Üdv, kellemes Húsvétot kívánunk Neked: Euroexam

Érdeklődni szeretnék, hogy miután a vizsgaszabályzat és a vizsgarendszer is idén megváltozott, ettől függetlenül továbbra is államilag elismert bizonyítványt ad az Euro Exam? Nekem Bsc diplomához kellene. A választ előre is köszönöm!

Kedves Boris!

Természetesen az Euroexam nyelvvizsgák pontosan annyi pontot jelentenek, mint bármilyen más hazai akkreditált nyelvvizsga.

A honlap "Gyakori kérdések" oldalán ezt találod magyarázatként:

"Államilag elismert a vizsga?

Igen. Felvételihez, diplomához, karrierhez ma már nélkülözhetetlen az államilag elismert nyelvvizsga. Az Euroexam nyelvvizsgákat teljes értékű angol ill. német nyelvvizsgaként használhatod a felvételinél (a mindenkori pontértékeknek megfelelően), a diplomához, és természetesen elfogadják álláskeresésnél is.
Ez azt jelenti, hogy az Euro és EuroPro a felvételitől a diplomán át a nyelvpótlékig mindenütt érvényes, államilag elismert nyelvvizsgáknak számítanak."

Üdv: Euroexam

Én arra lennék kíváncsi, hogy magyarországon, az egyetemi pontszámításnál ugyan úgy beszámítható-e az Önök vizsgája, mintha máshol tenném le.

Kedves vivien124!

A vizsgák nemzetközi elfogadásával kapcsolatban érdemes elolvasni a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ tájékoztatóját (http://www.nyak.hu/). A NYAK tájékoztatása jól fedi a tényleges helyzetet: egyetlen vizsgát sem fogadnak el az "egész világon". A magyar állami elismerésnek megfelelő formális, hivatalos nemzetközi elismerés általánosan nincs, ehelyett az országok többségében minden intézmény (egyetem, vállalat stb) maga dönt arról, hogy milyen nyelvismeretet és/vagy bizonyítványt követel meg. Európában ma már nagyon fontos viszonyítási alap az, ha egy nyelvvizsga szintje (és ennek megfelelően a bizonyítvány is) megfelel a "Közös Európai Nyelvi Keretrendszernek" (KER, vagy az angol rövidítés szerint CEF). Az egységesen megállapított szintek rendszerét éppen azért hozta létre az Európa Tanács, hogy a sokféle nyelvvizsga összevethető legyen. Az Euroexam szintjeit (és a bizonyítványon található értékelést) ennek az európai Keretrendszernek megfelelően rögzítettük illetve adjuk meg.

Üdv,
Euroexam

Európailag elismert-e, külföldi egyetemekre való jelentkezéskor elfogadható, illetve munkavállalásnál?