EuroPro

Kedves Patrick!

Első olvasatra a "Társalgás..." c. könyv hasznosnak tűnik, főleg a Speaking vizsgarész 2. feladatához, a Presentation-höz. Nyilván a többi része sem haszontalan, mert egy készségfejlesztő, gyakorló könyv - és ez annak tűnik - megfelelő kell legyen a mi 100%-ban kommunikációs készségeket mérő vizsgánkra.

A vizsgarutin megszerzésére ott van még a Practice Test Boo EuroProB2 (http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e...) három teljes feladatsorával. A Web Coursebook-kal együtt ez elég a vizsga felől nézve, mert ugyanilyen fontos lenne, hogy olvasgass általános üzleti angol cikkeket, hallgass videókat, fejleszd a szókincsedet.

Jó készülést, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi könyv mennyire használható az Önök szóbeli vizsgájukhoz:
Társalgás, szituációk, grafikonelemzés és hallás utáni szövegértés - Üzleti angol - CD melléklettel - Középfokú üzleti nyelvvizsga, üzleti nyelvtudás fejlesztése
-Csernókné Jezerniczky Éva
? Tudnak valamit róla, megéri megvenni?
Illetve szeretnék még tippet kérni, hogy az EuroPro B2 Web Coursebook-on kivül, mely könyv segíthetné a sikeres vizsgára felkészülést? (1000 question 1000 answer-Business English könyvvel rendelkezem még) :)

Válaszukat előre is köszönöm:

Patrick

Kedves Józsi!

Lássuk a válaszokat :) A C1 a vizsga szintjét jelenti - vagyis nem egy vizsgatípust -, vagyis a felsőszintet. Itt tudhatsz meg mindent a C1-es szintű vizsgáról: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/c1-felsofok

A fenti oldalunkon az is kiderül, hogy miben tér el egy általános C1-es szintű vizsga a EuroPro C1-estől, ami az általános ÜZLETI nyelvvizsgánk. Vagyis alapvetően abban, hogy míg a feladatok többnyire teljesen azonosak, az üzleti vizsgán minden professional és business English kontextusban történik.

Az "írásbeli-szóbeli együtt" vizsgaváltozatot ma komplex névvel illetik. Amúgy az Euroexam vizsgák 2001 óta akkreditált vizsgák, aminek több előny mellett elképzelhető, hogy bizonyos munkahelyeken nyelvvizsgapótlékot is adnak érte ;)

Reméljük, minden kérdésedre kaptál választ.

Üdv: Euroexam

Szevasztok rockerek!
Susogná el valaki, hogy mi a különbség az angol felsőfokú és a pro között?
Aztán, hogy a C1 az most csak szóbelit jelent? Nekem ír-szóbeli kéne együtt, vagy ez már nem így működik?
Az eurós nyelvvizsga bizonyítvány államilag akkreditált, innit? Ez ugye azt jelenti, hogy ha a haver srác be tudna nyomni valamelyik állami zsíros melóba, akkor kapnék nyelvvizsga pótlékot is?
Köszönöm előre is a válaszokat!
De tényleg.
Józsi

Kedves Ildikó!

Ez egy adminisztratív előírás, ne foglalkozz vele ;) Ha sikerül a szóbelid - és reméljük, sikerülni fog -, akkor a komplex vizsgád egynyelvűnek fog számítani, mert ebben az esetben az írásbeli jellege számít.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam-esek! Májusban sikerült EuroPro B2 egynyelvű írásbeli vizsgát tennem, szeptemberben szeretnék szóbelizni.Az online jelentkezési felületen ha kiválasztom a szóbeli vizsgához ugyanezeket a paramétereket, de csak a "kétnyelvű" lehetőséget ajánlja fel a rendszer.
Ennek az az oka, hogy szóbelin nincsenek külön egynyelvű-kétnyelvű feladatok? Okozhat bármilyen problémát, ha az írásbeli nyelvvizsga bizonyítványom egynyelvű, a szóbeli pedig kétnyelvű? Köszönettel: Ildikó

Kedves Noresz!

Euro B2 Pro gyakorló feladatsort a Felkészülök / Letölthető vizsgatesztek menüpont alatt találsz. A heti gyakorlófeladatok között pillanatnyilag nincs ilyen. Ezen túlmenően ajánljuk nemrégiben elkészült Practice Test Book B2 Pro kiadványunkat, amely három teljes feladatsort (megoldásokkal) tartalmaz. Sok sikert a vizsgán:)
üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!

Angol B2 Pro gyakorló feladatsort hol lehet elérni a honlapon? A B2-t megtaláltam és az archívumot is, azonban a Pro-hoz tartozót nem.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: noresz

Kedves Sisi!

A EuroPro B2 Web Coursebook egy vizsgafelkészítő tankönyv, amelynek nyelvi alapját az általános üzleti angol nyelv jelenti. Ez egy nagyon széles nyelvi spektrum, aminek egy szeletét lefedi a tankönyv, és a vizsgák is. Vagyis egy B2-es vizsgában előforduló szavak egy része benne lesz a tankönyvben, de sok olyan szó kifejezés fordulhat elő az egyes vizsgafeladatokban, ami a B2-es szintű üzleti nyelv szókincsének részét képezi, de nincs benne a tankönyvben.

A tankönyv a vizsga egészére készít fel, a feladattípusokra, fejleszti egy sor készségedet, de nem direkt nyelvkönyv. Ettől még kiváló felkészülési eszköz a számodra.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

az EuroPro B2 Web Coursebook anyagának szókincse mennyiben fedi le a valódi vizsgafeladatok szókincsét?

Üdv,

Sisi

Tisztelt "Euroexam"!

Most szembesültem vele, hogy csak májusban van legközelebb lehetőség EuroPro B2 nyelvvizsgát tenni. Érdeklődöm, hogy van-e esély arra, hogy hamarabb is legyen időpont a jövő évben? Pl.: március

Üdvözlettel: B. Csaba

Kedves bea27!
Jelenleg ugyan csak angol nyelvből van lehetőség üzleti nyelvvizsgákra, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne foglalkoztunk volna már a német üzleti vizsgák kérdésével. Nyelvi rendezvényeken is időről-időre felmerül látogatóinkban az erre való igény. Pillanatnyilag elsősorban a meglévő vizsgatípusok háttérszolgáltatásaira koncentrálunk, rengeteg új lehetőséget nyújtva ezzel németes vizsgázóinknak a lehető legjobb felkészülésre.
Szakmai tanácsunk: az általános vizsgákra felkészítő gyakorlóanyagaink kiváló alapot adnak egy üzleti nyelvvizsgához, ezért bátran használhatod pl. vadonatúj, ingyenes német online felkészítő tanfolyamunkat: http://elearning.euroexam.org/course/view.php?id=11
Üdv, Euroexam

Azt szeretném kérdezni, hogy van e lehetőség esetleg középfokon németből Euro pro vizsgát tenni?

Kedves Bence!
Az általános és üzleti szaknyelvi vizsgák a hazai rendszerben elkülönülnek, közöttük nincs átjárás. Az Euroexam kétféle vizsgája valóban nagyon közel áll egymáshoz, feladattípusaik szinte azonosak és az üzleti változatban megjelenő szövegek, témák is inkább "munkahelyiek" mint szigorúan üzletiek (ebben is különböznek a legtöbb hazai szaknyelvi vizsgától) - de ez a témabeli különbség valamennyi feladatban jelen van.
Arra tehát nincs lehetőség, hogy a kiegészítő vizsgaként egy részét ismételd meg, afelől viszont nyugodt lehetsz, hogy ha az általános vizsgát teljesíteni tudod és rendelkezel némi alapvető tapasztalattal a munkahelyen, munkakörnyezetben előforduló hétköznapi nyelvhasználatról, akkor az EuroPro vizsga se fog nehézséget okozni.
Üdv, Euroexam

Érdeklődni szeretnék hogy aki korábban (2008-ban) sikeres Euro B2 kétnyelvű vizsgát tett, annak van-e lehetősége az EuroPro szakmai vizsga bővítésére,anélkül hogy meg kellene csinálni az egész vizsgát újra, csak EuroPro szinten? Egyik ismerősömtől hallottam ilyenről, nem tudom mennyire állja ez meg a helyét..
Előre is köszönöm válaszát,

Bence

Kedves Mariann!
A szóbelin nincsenek „tételek”, hiszen az Euroexam vizsgák egy hétköznapi nyelvhasználatra épülő nyelvvizsgák, így tulajdonképpen bármi előfordulhat, ami a hétköznapi kommunikáció során felmerülhet. Természetesen találsz iránymutatást a felkészüléshez itt a honlapunkon: az Főoldal/Vizsgatípusok és szintek, menüponton belül ki tudod választani a szintet, ahol a lap alján lesznek a szóbeli témakörök.
Üdv, Euroexam

Érdeklődni szeretnék, hogy a középfokú EuroPro szóbeli nyelvvizsgán vannak-e meghatározott témakörök, vagy milyen témákban érdemes leginkább készülni?
A választ előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Mariann

Azt szeretném kérdezni, hogy a Euro Pro B2 típusú nyelvvizsgából szintén választható egynyelvű és kétnyelvű változat is, mint a "sima" Euro B2-ből? Amennyiben igen, akkor ott is a mediaton (közvetítés) rész az, ami kimarad?

Előre is köszönöm a választ!

Zsolti

Kedves Joci!
Üzleti nyelvvizsgára oda tudsz jelentkezni, ahová az online rendszer felkínálja illetve engedélyezi ezt a lehetőséget. Amennyiben az adott helyszínen mégsem jön össze a minimális vizsgázószám, úgy minden egyes jelentkezővel személyesen felvesszük a kapcsolatot, hogy beleegyezik-e abba, hogy átirányítsuk. Ebben az esetben a lehető legközelebbi helyszínre igyekszünk irányítani őket.
Ha mégsem felelne meg egyetlen lehetséges helyszín sem, akkor természetesen - mivel nem a vizsgázó hibájából történt - a vizsgadíj teljes összegét visszatérítjük a vizsgázónak.
Üdv, Euroexam

Azt kérdezném, hogy azt hol találom meg, hogy angol szakmai nyelvvizsgát melyik vizsgahelyen lehet lerakni?
Tisztl: Joci