EuroPro üzleti nyelvvizsga | Euroexam

EuroPro üzleti nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Krisztina!

Az üzleti vizsgán előforduló lehetséges témákat azért nem soroljuk fel, mert az általános üzleti kommunikáció bármely szituációja előfordulhat a Reading vagy Listening részekben. A Writing vizsgarészben előforduló összes szövegtípusról találsz tippeket ezen az oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

És ráadásul mindegyik tippben - a műkritika és az online comment kivételével - olvashatsz egy bekezdést, amiben elmagyarázzuk, hogy miben különbözik az adott szöveg az üzleti vizsgán.

Ami a szótár kérdésedet illeti, a vizsgán bármilyen nyomtatott szótárt használhatsz, akár többet is :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az angol üzleti középfokú nyelvvizsga (EuroPro B2) írásbeli részén milyen konkrét témákban fordulhatnak elő a feladatok.
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy használható-e a nyelvvizsgán a következő szótár: Furkó Bálint Péter: Angol üzleti túlélőszótár (Akadémiai Kiadó).

Előre is köszönöm válaszukat!

Sziasztok! Nincsen valaki véletlen, aki a decemberi üzleti nyelvvizsgára szeretne menni és esetleg szívesen tanulgatna néha együtt? akár skype-on.... nem vagyok olyan jó sajnos (de az írásbelim már megvan belőle), úgyhogy profi max akkor jelentkezzen, ha minden vágya, hogy segíthessen valakin... de csak is olyan, aki elég türelmesnek érzi magát, mert visszahúzódó lány vagyok eleve. Járok közben angol tanárhoz, szóval igyekszem, csak gondoltam jobb nem tanárral beszélgetni, meg többször is gyakorolni nem csak az angol órákon. jennja17@gmail.com ide bátran írhat, aki kedvet kapott hozzá esetleg, vagy hasonló gondokkal küszködik, mint én :)

Kedves Rebeka!

A hivatalos levél meghatározás helyett mi az ügyintéző email kifejezést használjuk, és ezzel kapcsolatban minden fontos elvet az erre a műfajra vonatkozó íráskészség tippjeinkből tudhatsz meg: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1... Itt találsz egy bekezdést arról is, hogy az üzleti vizsgán mik az elvárások.

Emellett annyit mondhatunk még, hogy a konkrét írói szándék alapján lehet complaint, recommendation/reference, inquiry és application (utóbbi olyan jellegű, hogy pl. valamilyen támogatásra pályázhat valaki), és persze mindez üzleti kontextusban.

Kedves Euroexam!

Arra lennék kíváncis, hogy B2-es szinten, a hivatalos levélnél milyen fajta témák jöhetnek fel amiről kell írni? (itt gondolok pl. állás jelentkezésre stb.. )
Előre is köszönöm a választ!
Rebeka

Kedves május 6-i Pro B2-es Vizsgázók!

A májusi vizsgák célzottan sikeres bizonyítványai minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Ez egy nagyon biztató hír! :)

Köszönöm a válaszokat!

Üdv.:
Patrick

Kedves Patrick!

Értjük a problémádat, és megnyugtatásul jelezzük, hogy van remény, hogy már jóval júl. 3. előtt elérhetők lesznek a bizonyítványok. A júl. 3-at, mint legkésőbbi dátumot adtuk meg. Viszont itt már semmi sem rajtunk múlik, mi olyan gyorsan értékeltünk, ahogy csak tudtunk, 20 munkanap helyett a 11. munkanapon eredményt hirdettünk.

Szóval, kis türelmet, és kezedben, kezetekben lesz a megérdemelt bizonyítvány és a diploma is :)

Üdv: Euroxam

Kedves Euroexam!

Július 3 előtt nincs lehetőség átvételre? Ugyanis nekem július 17.-ig a diplomát kell feltölteni. A diploma kiálításához kell a nyelvvizsga, és a kiállítás 2-3 hetet igényel.

Köszönettel:
Patrick

Kedves Patrick!
A bizonyítványok július 3-tól lesznek átvehetőek, úgyhogy július 17-ig mindenképpen be fogod tudni mutatni.
Üdv,
Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Azt hogy mikortól lehet átvenni a május 6.-ai nyelvvizsga bizonyítványokat, itt a forumon írják meg? Illetve szeretném még megkérdezni, hogy mikorra várható? (habár tudom, hogy ez nem Önökön múlik, csak kíváncsi vagyok a véleményükre, hogy vajon július 17.-ig lesz-e időm bemutatni a nyelvvizsgát, illetve kikérni a diplomát, amely további 2-3 hétbe kerül. Mesterképzés felvételihez szükséges, és kezdek stresszelni az egyre jobban fogyó idő miatt) :)

Köszönettel:
Patrick

Kedves május 6-i ProB2-es vizsgázók!

A vizsgaeredmények már megtekinthetők. Ezúttal 14 napi is elég volt ;)

http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Elő a kódokkal és klikk!

Üdv: Euroexam

Kedves Vizsgázók!

A március 18-i angol Pro B1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves Patrick!

Mi csak egyetlen feltételt szabunk, hogy a szótárad nyomtatott legyen. Ezen túl a választásodat a hasznosság kell, hogy meghatározza, és az, hogy jól ismerd a szótárt, amit használni szeretnél.

Annyit azért még elmondunk, hogy a 3 szótár nem praktikus. Hiszen ha azzal is időt töltesz, hogy eldöntsd, a 3 közül melyiket is válaszd, akkor ugye nem használtad az idődet nagyon gazdaságosan ;)

Üdv: Euroexam

Sziasztok! Májusi szóbeli b2 üzleti szaknyelvvizsgára érdi vizsgaközpontba vizsgapartnert keresek skypon tudunk gyakorolni.
takatskatalin@gmail.com

Tisztelt Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az Europro B2-es vizsgjáukon használható-e a következő szótár: Hamblock/ Wessels/ Futász - Üzleti nagyszótár (Angol-magyar, Magyar-angol)?
Illetve ezek mellett még bevihetek egy általános angol szótárt is ( Kiss László, Magay Tamás - Akadémiai magyar-angol szótár), lehet egyszerre 3 szótár nálam?

Köszönettel:
Marti Patrick

Kedves december 17-i Pro B2-es Vizsgázók!

A bizonyítványok minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Inez!

Hétfőtől minden vizsgahelyen átvehetők lesznek a bizonyítványok, úgyhogy semmi sem állhat megérdemelt diplomád átvételének útjába :)

Gratulálunk mind a vizsgádhoz, mind a diplomádhoz!

Üdv: Euroexam

sziasztok,
február 28.-áig kell leadnom a diplomaátadóhoz a regisztrációmat, amihez be kell mutatnom a nyelvvizsga bizonyítványomat is.
december 17.-én vizsgáztam, mikorra várható a bizonyítványok átvétele?

Kedves aliiz24!
Igen, mindenképpen kapni fogsz egy e-mail értesítőt ha beérkezett a vizsgadíj befizetésed és aktiváltuk a jelentkezést. Türelmedet kérjük!
Üdv, Euroexam

Jelentkeztem EuroPro-ra, és be is fizettem tegnap a díjat, lehet hogy késve kapjátok meg? :) Ma hajnalban arról kaptam e-mail-t, hogy még nem fizettem... Az adatokat ellenőriztem már! Esetleg jön arról értesítés, ha beérkezik hozzátok az utalásom? Köszi, Aliz

Kedves Ricsi!

Értjük a helyzetedet, és reméljük, a munkáltatód kivárja a sikeres májusi vizsgádat ;)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

Már korábban levizsgáztam, a diploma kiadásához szükséges még az írásbeli, amelyet a munkáltatóm sürget ezért szeretnék minél előbb újra próbálkozni!

Üdv: Ricsi

Kedves Ricsi!

Sajnos a vizsgaidőpontokon év közben nem tudunk változtatni, azok előzetes meghatározása rengeteg szempont párhuzamos figyelembe vételével történik az előző év vége felé.

Bár nem tudjuk, neked milyen célra kell a vizsgabizonyítvány, de ha esetleg a felvételihez, akkor megnyugtatunk, hogy a május 6-i ProB2-es sikeres vizsgázók biztosan kezükbe kapják bizonyítványukat a júliusi felvételi határidőig. Ha pedig a diplomádhoz kéne, ahhoz is elég korai a május 6-i időpont :)

Sok sikert!

Üdv: Euroexam

Kedves Eoroexam,

Érdeklődöm, hogy május 6 előtt van e lehetőség EURO Pro B2 Középfokú írásbeli vizsgát tenni. A szóbeli vizsgám már megvan az írásbelim viszont most sem sikerült és szeretnék minél előbb újra vizsgázni!?
Üdv: Ricsi

Kedves december 17-i Euro Pro B2-es Vizsgázók!

A vizsgaeredmények lekérdezhetők a Levizsgáztam menüpontban: http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Üdv: Euroexam

Kedves Inez!

Igen, várhatóan 18 órától elérhetők lesznek a vizsgaeredmények.

üdv,
Euroexam

sziasztok,
várható még a mai napon a dec. 17.-ei vizsgaeredmények közzététele?
köszönöm a választ,
Inez

Kedves BakosGy!

Tökéletesen megértjük lelkes kérésedet, könyörgésedet a még több vizsgafeladatért. De jelezzük, hogy a honlapról ingyen letölthető teljes vizsga mellett az idén kiadott Practice Test Book EuroPro B2-ben található 3 további teljes feladatsorral együtt 4 komplett vizsga áll rendelkezésetekre. Ahhoz, hogy a vizsgafeladatokban rutint szerezz, szerezzetek, ennyi több mint elég. Már csak azért is, mert az Euro vizsgán akkor leszel sikeres, ha az összes nyelvi és kommunikációs készségedet folyamatosan és rendszeresen fejleszted.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy idemásoljuk neked last-minute felkészülést szolgáló levelünk nagy részét, amit a már regisztrált vizsgázóknak küldünk ki 3-4 héttel a vizsga előtt. Ha ezeket mind beépíted a gyakorlásodba, felkészülésedbe mondjuk 2 hónappal a vizsga előtt, akkor kizárt, hogy úgy érezd, még további vizsgafeladatokra van szükséged. Nem is lesz ;)

Üdv: Euroexam

"A javaslataink felsorolása előtt szeretnénk egy, a gyakorlásod miatt fontos szempontot hangsúlyozni. Mivel az EuroPro vizsgák a hétköznapi üzleti kommunikáció során alkalmazott nyelvi készségeidet, nyelvismeretedet mérik, az általános és az üzleti nyelvvizsga feladattípusai közt alig van különbség. A B2-es szint összesen 12 feladata között mindössze 1 van (a Speaking vizsgarész 2. feladata), amely formájában is eltér az általános vizsga feladatától. Az összes többi formailag azonos, csak a tartalom, a szövegkörnyezet minden esetben üzleti jellegű.
Ezt azért hangsúlyozzuk, hogy – ha eddig nem tetted – a hátralévő hetekben még kihasználhatod a teljesen ingyenes B2-es szintű Expressz online tanfolyam (http://www.euroexam.org/elearning) kínálta felkészülési lehetőséget. A jelenleg futó kurzus április 18-án, és egy regisztráció után még akár az összes feladatát végigcsinálhatod a vizsgafelkészülés hajrájában.
Fusd át az alábbi listát, kattints a linkekre, hogy meggyőződhess, valóban minden felkészülési lehetőséget ismersz, kihasználtál. Ha olyat találsz, ami új a számodra, próbáld ki nyugodtan.
1. Idei újdonságunk a B2-es üzleti vizsgára készülőknek összeállított Practice Test Book EuroPro B2 (http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e...) tesztkönyvünk, amelyben 3 komplett, eredeti vizsgafeladatokra épülő teljes feladatsort kapsz a gyakorláshoz.
2. További komoly segítség lehet a felkészülésedben a honlapról ingyen letölthető (nyomtatott formában már nem elérhető), tartalmában még ma is nagymértékben érvényes EuroPro B2 Web Coursebook c. tankönyvünk. (http://www.euroexam.org/europro-b2-web-coursebook).
3. Még az íráskészséget mérő vizsgarész feladatainak sikeres megoldásában is segítünk. A honlapon is olvasható, letölthető, magyar nyelvű, de több angol nyelvű internetes segédanyagra is utaló felkészülési és vizsgatippek oldalunk (http://euroexam.org/iraskeszseg-tippek) a B2-es vizsga 5 lehetséges szövegtípusára ad gyakorlati és nyelvi tanácsokat. A 4-ből 3 szövegtípusnál találsz 1-1 bekezdést (pl. „Ügyintéző levél írása üzleti nyelvvizsgákban”), ahol röviden elmondjuk, milyen speciális elvárásokra kell figyelned az üzleti vizsgán történő szövegalkotásnál.
4. A Speaking vizsgarészre készülve egy vadonatúj tippgyűjteménnyel segítheted maximalizálni az eredményedet. A Beszédkészség: felkészülési tippek a nyelvvizsgára oldalakon (http://euroexam.org/beszedkeszseg-tippek) a B2-es Speaking vizsgarész mind a 4 feladatára kapsz részletes felkészülési ötleteket, javaslatokat. Emellett azt is megtudhatod, hogy mik a vizsgáztatók elvárásai, és mire figyelj, hogy minél jobban teljesítsd ezeket. Ha ezek a tippek nem elegendők, még egy hasznos oldalt találsz beszédkészség fejlesztéshez, a BBC Learning English How to... (www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/howto/) oldalait.
5. A BBC Learning English egyes oldalai kifejezetten az üzleti vizsgákra készülőket támogatják. A „Meetings” (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/talkingbusine...) téma különböző anyagaival különösen a Listening vizsgarész 3. feladatára készülhetsz, míg a „Presentations” (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/talkingbusine...) menüpont változatos anyagaival a Speaking vizsgarész 2. feladatára.
6. Külön figyelmedbe ajánljuk a prezentációkban használható kifejezések gyűjteményét (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/talkingbusine...).
Élj ezekkel a lehetőségekkel, reméljük, hasznosnak találod őket! Jó „hajrázást” és sikeres nyelvvizsgázást kívánunk!"

Lécciiii, lééccciiii...könyörögve kérem nagyon sokunk nevében, hogy tegyetek még fel üzletiből vizsgafeladatokat! ( főleg a szóbelihez kapcsolódóan 8 listeing, prezentáció, stb...)
Nagy segítség lenne! Meg van az új könyvem, stb....jó lenne több segítség, legalább annyi mint az általánosból vizsgázóknak :))))
köszönöm a leendő pro vizsgázók nevében is előre :)