EuroPro üzleti nyelvvizsga - 1. oldal

Szia!

Én tudok segíteni, nekem megvan a könyv otthon. :)
Írj E-mailt és megbeszéljük!
z.s.u.z.s.a@vipmail.hu

Üdv
Zsuzsi

Sziasztok,

Keresek egy partnert a Május 5-ei Pro B2 angol nyelvvizsgára Kaposvárról.
Az alábbi emailcímen vagyok elérhető: anita.doczi@gmail.com

Kedves Hajni!

Nincs gyorsabb, mint az e-shopunk ;) Itt a PTB Euro ProB2 megrendelő oldala: http://www.euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/gyakorlotesztek/angol...

És ne felejtsd, az ingyen letölthető Web Coursebook-ot sem: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves EuroExam!

EuroPro B2 üzleti gyakorló könyvet vennék, márciusi írásbeli felkészüléshez, viszont a Libri könyvesboltban csak Euro B2 gyakorló könyvet találtam. Tudnátok segíteni abban, honnan szerezhetném be a leggyorsabban?

Üdv:
Hajni

Kedves Zsanett!

A bizonyítványok tegnaptól minden vizsgahelyen átvehetők :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

Mikortól lesznek átvehetőek a vizsgahelyeken (Katedra-Anker köz) a szeptember 30-i nyelvvizsga bizonyítványai? Esetleg van lehetőség korábban a vizsgaközpontban átvenni a bizonyítványt?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv,
Zsanett

Kedves Flóra!

Szívesen segítünk :) Az angol üzleti vizsgánk speciális feladatait vagy elvárásait a B2 általános vizsga leírásánál sárgával kiemelve találod: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/b2-kozepfok Ennek a fő oka, hogy az általános és az üzleti vizsga feladatai alapvetően ugyanazok, csak az utóbbi esetében a kommunikációs készségeidet üzleti angol szövegekkel mérjük.

Egy teljes tesztet ingyen erről az oldalról tölthetsz le: http://www.euroexam.org/practice-test-prob2

Megvehetsz egy 3 teljes, hiteles vizsga feladatsort tartalmazó tesztkönyvet: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e... Ugyanezen az oldalon megtalálod az ingyen letölthető ProB2 Web Coursebook linkjét is: http://www.euroexam.org/europro-b2-web-coursebook

A terjedelemmel és a szavak számával kapcsolatos kérdésedre részletes választ találsz ebben a hosszabb cikkben: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/11/7/nyelvvizsga_iraskeszseg_terjede...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
EuroPro B2 (angol) írásbelire, hogy érdemes készülni?
Illetve a téma kifejtésnél a 150 szavas terjedelembe a megszólítás és az elköszönés is beletartozik?
A felkészülést segítő anyagokhoz szeretnék linket is kérni mert még nem mozgok túl otthonosan a honlapon.
Köszönöm szépen!

Kedves Rebeka!

Abszolút érdemes az elearning tanfolyamra jelentkezned akkor is, ha Euro ProB2-es vizsgára készülsz (ha már üzleti vizsgára felkészítő tanfolyamunk nincs). Elsősorban azért, mert a két élethelyzetben az alkalmazott készségek szinte teljesen azonosak, így nem véletlen, hogy az általános és az üzleti vizsgánk közt mindössze 1 eltérő feladat található: a Picture Story helyett egy üzleti prezentációt kell tartanod.

Viszont minden készségfejlesztés és gyakorlás, amit az elearning tanfolyam nyújt, az hasznos gyakorlás lesz Neked. Persze az is fontos, hogy mostantól a vizsgáig egy percre se hagyd abba üzleti szövegek olvasását, hallgatását.

Emellett ott a Practice Test Euro Pro B2-es tesztkönyv: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e...
Az ingyen letölthető Web Coursebook: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...
És egy kis külső segítség, szuperhasznos üzleti szólistákkal gyakorlásra, megerősítésre: https://www.englishclub.com/business-english/vocabulary.htm

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az lenen a kérdésem, hogy e-learning tanfolyam indul Europro B2-ből? Ha nincs akkor így is érdemes a sima B2-re jelentkezni?

Üdv:
Rebeka

Kedves Vizsgázók!

A szeptember 30-i angol Pro B2-es és Pro C1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy a szeptember 30.-i nyelvvizsgának az eredménye mikorra várható?

Üdv:
Milán

Kedves Krisztina!

Az üzleti vizsgán előforduló lehetséges témákat azért nem soroljuk fel, mert az általános üzleti kommunikáció bármely szituációja előfordulhat a Reading vagy Listening részekben. A Writing vizsgarészben előforduló összes szövegtípusról találsz tippeket ezen az oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

És ráadásul mindegyik tippben - a műkritika és az online comment kivételével - olvashatsz egy bekezdést, amiben elmagyarázzuk, hogy miben különbözik az adott szöveg az üzleti vizsgán.

Ami a szótár kérdésedet illeti, a vizsgán bármilyen nyomtatott szótárt használhatsz, akár többet is :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az angol üzleti középfokú nyelvvizsga (EuroPro B2) írásbeli részén milyen konkrét témákban fordulhatnak elő a feladatok.
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy használható-e a nyelvvizsgán a következő szótár: Furkó Bálint Péter: Angol üzleti túlélőszótár (Akadémiai Kiadó).

Előre is köszönöm válaszukat!

Sziasztok! Nincsen valaki véletlen, aki a decemberi üzleti nyelvvizsgára szeretne menni és esetleg szívesen tanulgatna néha együtt? akár skype-on.... nem vagyok olyan jó sajnos (de az írásbelim már megvan belőle), úgyhogy profi max akkor jelentkezzen, ha minden vágya, hogy segíthessen valakin... de csak is olyan, aki elég türelmesnek érzi magát, mert visszahúzódó lány vagyok eleve. Járok közben angol tanárhoz, szóval igyekszem, csak gondoltam jobb nem tanárral beszélgetni, meg többször is gyakorolni nem csak az angol órákon. jennja17@gmail.com ide bátran írhat, aki kedvet kapott hozzá esetleg, vagy hasonló gondokkal küszködik, mint én :)

Kedves Rebeka!

A hivatalos levél meghatározás helyett mi az ügyintéző email kifejezést használjuk, és ezzel kapcsolatban minden fontos elvet az erre a műfajra vonatkozó íráskészség tippjeinkből tudhatsz meg: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1... Itt találsz egy bekezdést arról is, hogy az üzleti vizsgán mik az elvárások.

Emellett annyit mondhatunk még, hogy a konkrét írói szándék alapján lehet complaint, recommendation/reference, inquiry és application (utóbbi olyan jellegű, hogy pl. valamilyen támogatásra pályázhat valaki), és persze mindez üzleti kontextusban.

Kedves Euroexam!

Arra lennék kíváncis, hogy B2-es szinten, a hivatalos levélnél milyen fajta témák jöhetnek fel amiről kell írni? (itt gondolok pl. állás jelentkezésre stb.. )
Előre is köszönöm a választ!
Rebeka

Kedves május 6-i Pro B2-es Vizsgázók!

A májusi vizsgák célzottan sikeres bizonyítványai minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Ez egy nagyon biztató hír! :)

Köszönöm a válaszokat!

Üdv.:
Patrick

Kedves Patrick!

Értjük a problémádat, és megnyugtatásul jelezzük, hogy van remény, hogy már jóval júl. 3. előtt elérhetők lesznek a bizonyítványok. A júl. 3-at, mint legkésőbbi dátumot adtuk meg. Viszont itt már semmi sem rajtunk múlik, mi olyan gyorsan értékeltünk, ahogy csak tudtunk, 20 munkanap helyett a 11. munkanapon eredményt hirdettünk.

Szóval, kis türelmet, és kezedben, kezetekben lesz a megérdemelt bizonyítvány és a diploma is :)

Üdv: Euroxam

Kedves Euroexam!

Július 3 előtt nincs lehetőség átvételre? Ugyanis nekem július 17.-ig a diplomát kell feltölteni. A diploma kiálításához kell a nyelvvizsga, és a kiállítás 2-3 hetet igényel.

Köszönettel:
Patrick

Kedves Patrick!
A bizonyítványok július 3-tól lesznek átvehetőek, úgyhogy július 17-ig mindenképpen be fogod tudni mutatni.
Üdv,
Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Azt hogy mikortól lehet átvenni a május 6.-ai nyelvvizsga bizonyítványokat, itt a forumon írják meg? Illetve szeretném még megkérdezni, hogy mikorra várható? (habár tudom, hogy ez nem Önökön múlik, csak kíváncsi vagyok a véleményükre, hogy vajon július 17.-ig lesz-e időm bemutatni a nyelvvizsgát, illetve kikérni a diplomát, amely további 2-3 hétbe kerül. Mesterképzés felvételihez szükséges, és kezdek stresszelni az egyre jobban fogyó idő miatt) :)

Köszönettel:
Patrick

Kedves május 6-i ProB2-es vizsgázók!

A vizsgaeredmények már megtekinthetők. Ezúttal 14 napi is elég volt ;)

http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Elő a kódokkal és klikk!

Üdv: Euroexam

Kedves Vizsgázók!

A március 18-i angol Pro B1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves Patrick!

Mi csak egyetlen feltételt szabunk, hogy a szótárad nyomtatott legyen. Ezen túl a választásodat a hasznosság kell, hogy meghatározza, és az, hogy jól ismerd a szótárt, amit használni szeretnél.

Annyit azért még elmondunk, hogy a 3 szótár nem praktikus. Hiszen ha azzal is időt töltesz, hogy eldöntsd, a 3 közül melyiket is válaszd, akkor ugye nem használtad az idődet nagyon gazdaságosan ;)

Üdv: Euroexam

Sziasztok! Májusi szóbeli b2 üzleti szaknyelvvizsgára érdi vizsgaközpontba vizsgapartnert keresek skypon tudunk gyakorolni.
takatskatalin@gmail.com

Tisztelt Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az Europro B2-es vizsgjáukon használható-e a következő szótár: Hamblock/ Wessels/ Futász - Üzleti nagyszótár (Angol-magyar, Magyar-angol)?
Illetve ezek mellett még bevihetek egy általános angol szótárt is ( Kiss László, Magay Tamás - Akadémiai magyar-angol szótár), lehet egyszerre 3 szótár nálam?

Köszönettel:
Marti Patrick

Kedves december 17-i Pro B2-es Vizsgázók!

A bizonyítványok minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Inez!

Hétfőtől minden vizsgahelyen átvehetők lesznek a bizonyítványok, úgyhogy semmi sem állhat megérdemelt diplomád átvételének útjába :)

Gratulálunk mind a vizsgádhoz, mind a diplomádhoz!

Üdv: Euroexam