EuroPro üzleti nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Dániel és minden május 5-i Vizsgázónk!

Nem csak mi voltunk gyorsak, de az OH is mindent megtesz, hogy hamar legyen bizonyítványotok. Tehát, a komplex vizsgát sikeresen teljesítők biztosan június 18-ától minden vizsgahelyen kézbe vehetik megérdemelt bizonyítványukat :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

A május 5.-i nyelvvizsgának mikor lesz legkorábban bizonyítványa? Diplomához sürgető lenne. Illetve hol lehet majd átvenni és kapunk-e róla valamilyen értesítőt? Esetleg nem lehet a folyamatot meggyorsítani valahogy? Köszönöm a választ!

Üdv, Dani

Kedves baloghb0!

Minden akkreditált írásbeli kombinálható egy másik vizsgarendszer akkreditált szóbelijével :)

Konkrét kérdésed annyival bonyolultabb az alaphelyzetnél, hogy miután az Euro ProB2-es vagy ProC1-es vizsgák általános üzletinek számítanak, csak ilyen típusú - vagyis általános üzleti angol - vizsgával párosíthatók. Ha a KITEX vizsgád nem egy speciálisan kereskedelmi szaknyelvi vizsga, hanem általános üzleti nyelv a besorolása, akkor semmi gond nem lehet.

Akkor várunk szeretettel.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy az EuroPro üzleti nyelvvizsga szóbelije kombinálható-e a KITEX kereskedelmi szaknyelvvizsga írásbelijével? Előre is köszönöm a választ! Üdv Bence!

Kedves Euroexam,

Pedig én is örülnék egy közelebbi időpontnak, az írásbelim nem lett meg, és jó lett volna ha nem kell várni a decemberi vizsgáig.

Üdv,
Anita

Kedves Nikolita!

Gratulálunk az írásbelidhez :)

Nos, nem igérhetünk, mert nem nagyon szoktunk év közben változtatni az előre kitalált éves vizsgaidőpontjainkon. Főleg azért nem, mert a Vizsgaközpont minden tevékenységét eszerint tervezzük és bonyolítjuk.

Üdv: Euroexam

A következő középfokú nyelvvizsga decemberben lesz csak, ami nagyon messze van. A korábbi években ősszel is volt vizsgaidőpont. De látom, hogy a felsőfokú szeptemberben lesz. Nem lehetne megoldani, hogy szeptemberben is lehessen középfokúzni? Egyébként az írásbelim meglett, a szóbeli sajnos nem sikerült.

Kedves május 5-i angol ProB2-es Vizsgázók!

Elő a vizsgakóddal! Az eredményeiteket már lekérdezhetitek ezen az oldalon: http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Üdv: Euroexam

Budapesten. Idő hiánya végett sok helyen csak tippeltem, egyik levélnél keveset írtam, a speaking nagyon nem ment.

A listening 3. feladata, és a reading 3. feladata nagyon nehéz volt :/ A listening 3. feladatát konkrétan csak tippeltem... Melyik városban vizsgáztál? Én azért még megvárom az eredményhirdetést hátha szerencsém volt :)

Sziasztok! Eléggé nagy bukásnak érzem a mai ProB2-es vizsgát, ha esetleg valaki szintén, akkor december 8-ra készülhetnénk együtt. bbalint88@vipmail.hu

Sziasztok!

Aki volt már szóbelizni leírná, hogy milyen bemelegítő kérdéseket kapott? Köszi.

Kedves Bence!

Ügyes vagy, hogy a szóbelit már megszerezted :) A Writing vizsgarészre készüléshez sok segítséget tudunk ajánlani.

Az igen kedvező árú Practice Test Book ProB2-ben (http://www.euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/gyakorlotesztek/angol...) 3 teljes feladatsorban 3 komplett Writing vizsgarészt találsz. Ugye minden ilyen részben 4 szövegtípus merül fel (1 ügyintéző üzleti levél+3 másik a választható témában). Mivel mindegyikhez találsz az Answer key-ben szövegjavaslatatot, ez 12 lehetséges minta szöveg. Nem kevés ;)

És akkor ott van még az ingyen letölthető ProB2-es Web Coursebook, tele Writing feladatokkal és mintaszövegekkel: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Mivel ez utóbbi egy tankönyv, itt az adott leckékben több tippet is találsz. Annyit még hozzátennénk, hogy a Reading vizsgarészről se feledkezz meg, arra is gyúrj a vizsgáig, dobd fel még jobban az üzleti szókincsedet pl. itt: http://www.bbc.com/news/business

További jó készülést!

Üdv: Euroexam

Sziasztok!
Nem járok tanárhoz, a B2 Pro üzleti szóbeli megvan, márcsak az írásbeli kell. Tudnátok nekem segíteni, hogy hol találtok Euroexam-es üzleti levél mintákat, vagy pl. az újságcikk feladathoz mintát, hogy hogyan is néz ki egy helyesen megoldott feladat. Esetleg jó tanácsok ehhez a vizsgarészhez? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Bence!

Kedves Vizsgázók!

A március 3-i angol Pro B2-es és Pro B1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Szia!

Köszönöm, de megvettem már a könyvet.

Üdv:
Hajni

Szia!

Én tudok segíteni, nekem megvan a könyv otthon. :)
Írj E-mailt és megbeszéljük!
z.s.u.z.s.a@vipmail.hu

Üdv
Zsuzsi

Sziasztok,

Keresek egy partnert a Május 5-ei Pro B2 angol nyelvvizsgára Kaposvárról.
Az alábbi emailcímen vagyok elérhető: anita.doczi@gmail.com

Kedves Hajni!

Nincs gyorsabb, mint az e-shopunk ;) Itt a PTB Euro ProB2 megrendelő oldala: http://www.euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/gyakorlotesztek/angol...

És ne felejtsd, az ingyen letölthető Web Coursebook-ot sem: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves EuroExam!

EuroPro B2 üzleti gyakorló könyvet vennék, márciusi írásbeli felkészüléshez, viszont a Libri könyvesboltban csak Euro B2 gyakorló könyvet találtam. Tudnátok segíteni abban, honnan szerezhetném be a leggyorsabban?

Üdv:
Hajni

Kedves Zsanett!

A bizonyítványok tegnaptól minden vizsgahelyen átvehetők :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

Mikortól lesznek átvehetőek a vizsgahelyeken (Katedra-Anker köz) a szeptember 30-i nyelvvizsga bizonyítványai? Esetleg van lehetőség korábban a vizsgaközpontban átvenni a bizonyítványt?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv,
Zsanett

Kedves Flóra!

Szívesen segítünk :) Az angol üzleti vizsgánk speciális feladatait vagy elvárásait a B2 általános vizsga leírásánál sárgával kiemelve találod: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/b2-kozepfok Ennek a fő oka, hogy az általános és az üzleti vizsga feladatai alapvetően ugyanazok, csak az utóbbi esetében a kommunikációs készségeidet üzleti angol szövegekkel mérjük.

Egy teljes tesztet ingyen erről az oldalról tölthetsz le: http://www.euroexam.org/practice-test-prob2

Megvehetsz egy 3 teljes, hiteles vizsga feladatsort tartalmazó tesztkönyvet: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e... Ugyanezen az oldalon megtalálod az ingyen letölthető ProB2 Web Coursebook linkjét is: http://www.euroexam.org/europro-b2-web-coursebook

A terjedelemmel és a szavak számával kapcsolatos kérdésedre részletes választ találsz ebben a hosszabb cikkben: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/11/7/nyelvvizsga_iraskeszseg_terjede...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
EuroPro B2 (angol) írásbelire, hogy érdemes készülni?
Illetve a téma kifejtésnél a 150 szavas terjedelembe a megszólítás és az elköszönés is beletartozik?
A felkészülést segítő anyagokhoz szeretnék linket is kérni mert még nem mozgok túl otthonosan a honlapon.
Köszönöm szépen!

Kedves Rebeka!

Abszolút érdemes az elearning tanfolyamra jelentkezned akkor is, ha Euro ProB2-es vizsgára készülsz (ha már üzleti vizsgára felkészítő tanfolyamunk nincs). Elsősorban azért, mert a két élethelyzetben az alkalmazott készségek szinte teljesen azonosak, így nem véletlen, hogy az általános és az üzleti vizsgánk közt mindössze 1 eltérő feladat található: a Picture Story helyett egy üzleti prezentációt kell tartanod.

Viszont minden készségfejlesztés és gyakorlás, amit az elearning tanfolyam nyújt, az hasznos gyakorlás lesz Neked. Persze az is fontos, hogy mostantól a vizsgáig egy percre se hagyd abba üzleti szövegek olvasását, hallgatását.

Emellett ott a Practice Test Euro Pro B2-es tesztkönyv: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e...
Az ingyen letölthető Web Coursebook: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...
És egy kis külső segítség, szuperhasznos üzleti szólistákkal gyakorlásra, megerősítésre: https://www.englishclub.com/business-english/vocabulary.htm

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az lenen a kérdésem, hogy e-learning tanfolyam indul Europro B2-ből? Ha nincs akkor így is érdemes a sima B2-re jelentkezni?

Üdv:
Rebeka

Kedves Vizsgázók!

A szeptember 30-i angol Pro B2-es és Pro C1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy a szeptember 30.-i nyelvvizsgának az eredménye mikorra várható?

Üdv:
Milán

Kedves Krisztina!

Az üzleti vizsgán előforduló lehetséges témákat azért nem soroljuk fel, mert az általános üzleti kommunikáció bármely szituációja előfordulhat a Reading vagy Listening részekben. A Writing vizsgarészben előforduló összes szövegtípusról találsz tippeket ezen az oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

És ráadásul mindegyik tippben - a műkritika és az online comment kivételével - olvashatsz egy bekezdést, amiben elmagyarázzuk, hogy miben különbözik az adott szöveg az üzleti vizsgán.

Ami a szótár kérdésedet illeti, a vizsgán bármilyen nyomtatott szótárt használhatsz, akár többet is :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az angol üzleti középfokú nyelvvizsga (EuroPro B2) írásbeli részén milyen konkrét témákban fordulhatnak elő a feladatok.
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy használható-e a nyelvvizsgán a következő szótár: Furkó Bálint Péter: Angol üzleti túlélőszótár (Akadémiai Kiadó).

Előre is köszönöm válaszukat!