EuroPro üzleti nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Euroexam!

Nézegettem az irásbeli készség tippjeit. Az Europro írásbeli nyelvvizsgán lehetséges feladat közé van sorolva a report, vagyis jelentés írása. Ehhez a tippek között semmi féle útmutatást nem találtam. Lehetne ezt pótolni, csak hogy mégis látható legyen mi is az elfogadott vagy elvárt forma, amit teljesíteni kellene ezen a vizsgán?

Köszönöm,
Anita

Kedves Euroexam!

A december 8-i nyelvvizsgának mikor lesz legkorábban bizonyítványa? Egyetemi tárgyfelvételhez nagyon fontos lenne. Az átvételről fogunk kapni értesítést?

Köszönöm előre is a sgeítséget!

Zsófi

Kedves Dániel és minden május 5-i Vizsgázónk!

Nem csak mi voltunk gyorsak, de az OH is mindent megtesz, hogy hamar legyen bizonyítványotok. Tehát, a komplex vizsgát sikeresen teljesítők biztosan június 18-ától minden vizsgahelyen kézbe vehetik megérdemelt bizonyítványukat :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

A május 5.-i nyelvvizsgának mikor lesz legkorábban bizonyítványa? Diplomához sürgető lenne. Illetve hol lehet majd átvenni és kapunk-e róla valamilyen értesítőt? Esetleg nem lehet a folyamatot meggyorsítani valahogy? Köszönöm a választ!

Üdv, Dani

Kedves baloghb0!

Minden akkreditált írásbeli kombinálható egy másik vizsgarendszer akkreditált szóbelijével :)

Konkrét kérdésed annyival bonyolultabb az alaphelyzetnél, hogy miután az Euro ProB2-es vagy ProC1-es vizsgák általános üzletinek számítanak, csak ilyen típusú - vagyis általános üzleti angol - vizsgával párosíthatók. Ha a KITEX vizsgád nem egy speciálisan kereskedelmi szaknyelvi vizsga, hanem általános üzleti nyelv a besorolása, akkor semmi gond nem lehet.

Akkor várunk szeretettel.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy az EuroPro üzleti nyelvvizsga szóbelije kombinálható-e a KITEX kereskedelmi szaknyelvvizsga írásbelijével? Előre is köszönöm a választ! Üdv Bence!

Kedves Euroexam,

Pedig én is örülnék egy közelebbi időpontnak, az írásbelim nem lett meg, és jó lett volna ha nem kell várni a decemberi vizsgáig.

Üdv,
Anita

Kedves Nikolita!

Gratulálunk az írásbelidhez :)

Nos, nem igérhetünk, mert nem nagyon szoktunk év közben változtatni az előre kitalált éves vizsgaidőpontjainkon. Főleg azért nem, mert a Vizsgaközpont minden tevékenységét eszerint tervezzük és bonyolítjuk.

Üdv: Euroexam

A következő középfokú nyelvvizsga decemberben lesz csak, ami nagyon messze van. A korábbi években ősszel is volt vizsgaidőpont. De látom, hogy a felsőfokú szeptemberben lesz. Nem lehetne megoldani, hogy szeptemberben is lehessen középfokúzni? Egyébként az írásbelim meglett, a szóbeli sajnos nem sikerült.

Kedves május 5-i angol ProB2-es Vizsgázók!

Elő a vizsgakóddal! Az eredményeiteket már lekérdezhetitek ezen az oldalon: http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Üdv: Euroexam

Sziasztok!

Aki volt már szóbelizni leírná, hogy milyen bemelegítő kérdéseket kapott? Köszi.

Kedves Bence!

Ügyes vagy, hogy a szóbelit már megszerezted :) A Writing vizsgarészre készüléshez sok segítséget tudunk ajánlani.

Az igen kedvező árú Practice Test Book ProB2-ben (http://www.euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/gyakorlotesztek/angol...) 3 teljes feladatsorban 3 komplett Writing vizsgarészt találsz. Ugye minden ilyen részben 4 szövegtípus merül fel (1 ügyintéző üzleti levél+3 másik a választható témában). Mivel mindegyikhez találsz az Answer key-ben szövegjavaslatatot, ez 12 lehetséges minta szöveg. Nem kevés ;)

És akkor ott van még az ingyen letölthető ProB2-es Web Coursebook, tele Writing feladatokkal és mintaszövegekkel: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Mivel ez utóbbi egy tankönyv, itt az adott leckékben több tippet is találsz. Annyit még hozzátennénk, hogy a Reading vizsgarészről se feledkezz meg, arra is gyúrj a vizsgáig, dobd fel még jobban az üzleti szókincsedet pl. itt: http://www.bbc.com/news/business

További jó készülést!

Üdv: Euroexam

Sziasztok!
Nem járok tanárhoz, a B2 Pro üzleti szóbeli megvan, márcsak az írásbeli kell. Tudnátok nekem segíteni, hogy hol találtok Euroexam-es üzleti levél mintákat, vagy pl. az újságcikk feladathoz mintát, hogy hogyan is néz ki egy helyesen megoldott feladat. Esetleg jó tanácsok ehhez a vizsgarészhez? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Bence!

Kedves Vizsgázók!

A március 3-i angol Pro B2-es és Pro B1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Szia!

Köszönöm, de megvettem már a könyvet.

Üdv:
Hajni

Szia!

Én tudok segíteni, nekem megvan a könyv otthon. :)
Írj E-mailt és megbeszéljük!
z.s.u.z.s.a@vipmail.hu

Üdv
Zsuzsi

Sziasztok,

Keresek egy partnert a Május 5-ei Pro B2 angol nyelvvizsgára Kaposvárról.
Az alábbi emailcímen vagyok elérhető: anita.doczi@gmail.com

Kedves Hajni!

Nincs gyorsabb, mint az e-shopunk ;) Itt a PTB Euro ProB2 megrendelő oldala: http://www.euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/gyakorlotesztek/angol...

És ne felejtsd, az ingyen letölthető Web Coursebook-ot sem: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves EuroExam!

EuroPro B2 üzleti gyakorló könyvet vennék, márciusi írásbeli felkészüléshez, viszont a Libri könyvesboltban csak Euro B2 gyakorló könyvet találtam. Tudnátok segíteni abban, honnan szerezhetném be a leggyorsabban?

Üdv:
Hajni

Kedves Zsanett!

A bizonyítványok tegnaptól minden vizsgahelyen átvehetők :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

Mikortól lesznek átvehetőek a vizsgahelyeken (Katedra-Anker köz) a szeptember 30-i nyelvvizsga bizonyítványai? Esetleg van lehetőség korábban a vizsgaközpontban átvenni a bizonyítványt?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv,
Zsanett

Kedves Flóra!

Szívesen segítünk :) Az angol üzleti vizsgánk speciális feladatait vagy elvárásait a B2 általános vizsga leírásánál sárgával kiemelve találod: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/b2-kozepfok Ennek a fő oka, hogy az általános és az üzleti vizsga feladatai alapvetően ugyanazok, csak az utóbbi esetében a kommunikációs készségeidet üzleti angol szövegekkel mérjük.

Egy teljes tesztet ingyen erről az oldalról tölthetsz le: http://www.euroexam.org/practice-test-prob2

Megvehetsz egy 3 teljes, hiteles vizsga feladatsort tartalmazó tesztkönyvet: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e... Ugyanezen az oldalon megtalálod az ingyen letölthető ProB2 Web Coursebook linkjét is: http://www.euroexam.org/europro-b2-web-coursebook

A terjedelemmel és a szavak számával kapcsolatos kérdésedre részletes választ találsz ebben a hosszabb cikkben: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/11/7/nyelvvizsga_iraskeszseg_terjede...

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
EuroPro B2 (angol) írásbelire, hogy érdemes készülni?
Illetve a téma kifejtésnél a 150 szavas terjedelembe a megszólítás és az elköszönés is beletartozik?
A felkészülést segítő anyagokhoz szeretnék linket is kérni mert még nem mozgok túl otthonosan a honlapon.
Köszönöm szépen!

Kedves Rebeka!

Abszolút érdemes az elearning tanfolyamra jelentkezned akkor is, ha Euro ProB2-es vizsgára készülsz (ha már üzleti vizsgára felkészítő tanfolyamunk nincs). Elsősorban azért, mert a két élethelyzetben az alkalmazott készségek szinte teljesen azonosak, így nem véletlen, hogy az általános és az üzleti vizsgánk közt mindössze 1 eltérő feladat található: a Picture Story helyett egy üzleti prezentációt kell tartanod.

Viszont minden készségfejlesztés és gyakorlás, amit az elearning tanfolyam nyújt, az hasznos gyakorlás lesz Neked. Persze az is fontos, hogy mostantól a vizsgáig egy percre se hagyd abba üzleti szövegek olvasását, hallgatását.

Emellett ott a Practice Test Euro Pro B2-es tesztkönyv: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2/practice-test-book-e...
Az ingyen letölthető Web Coursebook: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...
És egy kis külső segítség, szuperhasznos üzleti szólistákkal gyakorlásra, megerősítésre: https://www.englishclub.com/business-english/vocabulary.htm

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az lenen a kérdésem, hogy e-learning tanfolyam indul Europro B2-ből? Ha nincs akkor így is érdemes a sima B2-re jelentkezni?

Üdv:
Rebeka

Kedves Vizsgázók!

A szeptember 30-i angol Pro B2-es és Pro C1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy a szeptember 30.-i nyelvvizsgának az eredménye mikorra várható?

Üdv:
Milán

Kedves Krisztina!

Az üzleti vizsgán előforduló lehetséges témákat azért nem soroljuk fel, mert az általános üzleti kommunikáció bármely szituációja előfordulhat a Reading vagy Listening részekben. A Writing vizsgarészben előforduló összes szövegtípusról találsz tippeket ezen az oldalunkon: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

És ráadásul mindegyik tippben - a műkritika és az online comment kivételével - olvashatsz egy bekezdést, amiben elmagyarázzuk, hogy miben különbözik az adott szöveg az üzleti vizsgán.

Ami a szótár kérdésedet illeti, a vizsgán bármilyen nyomtatott szótárt használhatsz, akár többet is :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeretném megkérdezni, hogy az angol üzleti középfokú nyelvvizsga (EuroPro B2) írásbeli részén milyen konkrét témákban fordulhatnak elő a feladatok.
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy használható-e a nyelvvizsgán a következő szótár: Furkó Bálint Péter: Angol üzleti túlélőszótár (Akadémiai Kiadó).

Előre is köszönöm válaszukat!

Sziasztok! Nincsen valaki véletlen, aki a decemberi üzleti nyelvvizsgára szeretne menni és esetleg szívesen tanulgatna néha együtt? akár skype-on.... nem vagyok olyan jó sajnos (de az írásbelim már megvan belőle), úgyhogy profi max akkor jelentkezzen, ha minden vágya, hogy segíthessen valakin... de csak is olyan, aki elég türelmesnek érzi magát, mert visszahúzódó lány vagyok eleve. Járok közben angol tanárhoz, szóval igyekszem, csak gondoltam jobb nem tanárral beszélgetni, meg többször is gyakorolni nem csak az angol órákon. jennja17@gmail.com ide bátran írhat, aki kedvet kapott hozzá esetleg, vagy hasonló gondokkal küszködik, mint én :)