Fellebezés

Kedves Vinczelacko!
Technikai probléma miatt csak most tudunk válaszolni. Kérünk vedd fel hétfő reggel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@euroexam.org címen. A leveled tárgyába írd be "fórumválasz".
A kései válaszért elnézést!
Üdv,
Euroexam

Tisztelt Euroexam Nyelvvizsga Központ!

2019. május 4-én vizsgáztam önöknél angol felsőfokú C1 típusú írásbeli nyelvvizsgán, amelynek 2019. május 31-ére lett eredménye.

Korábban már vizsgáztam önöknél, 2019. február 2-án, akkor szóbeli és írásbeli vizsgarészen is részt vettem, a szóbeli C1 típusú vizsga sikerrel zárult, az írásbeli C1 típusú vizsga azonban akkor sem sikerült. A sikertelen vizsgarésszel kapcsolatban 2019. március 7-én délután 16:00-kor egy konzultáción vettem részt önöknél, ahol a jelenlévő tanárnő részletes felvilágosítást adott az írásbeli vizsga sikertelenségének okairól. A konzultáció után regisztráltam a Euroexam online elérhető ingyenes felkészítő kurzusára, ahol rendszeresen gyakoroltam az ott elérhető feladatokon keresztül az ottani oktató segítségével: ő, és a konzultációmat vezető tanárnő útmutatásai, tanácsai, javításai, javaslatai alapján készültem a májusi írásbeli vizsga valamennyi feladatrészére.

Május 31-én pénteken azonban szomorúan tapasztaltam, hogy az írásbeli vizsga mindössze 56.33% lett, ami alig néhány százalékkal marad le a szükséges 60%-tól. Ami azonban még tanácstalanabbá tett, hogy míg a Mediation és a Reading vizsgarészeken a gyakorlásnak és felkészülésnek köszönhetően a februárihoz képest magasabb százalékszámok láthatóak, addig a Writing vizsgarész azonban 55%-ról 46%-ra ment le, ahol azonban szintén csak a felkészítő oktatók valamennyi tanácsa szerint dolgoztam, ügyelve a szövegkohézióra, tartalmi és formai jellemzőkre is, a feladatok értelmezésével sem emlékszem, hogy gondjaim lettek volna.

Afelől szerettem volna érdeklődni, hogy önök ennek függvényében mit javasolnak? Érdemes lenne-e a május 4-i vizsga felülvizsgálatát, illetve újraértékelését kérnem a fentebb elhangzottak megfontolása miatt, és van-e rá esély, hogy az újraértékelés esetleg kecsegtető eredménnyel szolgál, vagy ez nem lehetséges?

Üdv!
A nyelvvizsgával kapcsolatos fellepezést hol lehet megtenni és milyen formában ?

Kedves Nikolita!

Természetes, hogy beadhatsz egy fellebezést. Előtte pedig érdemes eljönnöd vagy egy ingyenes megtekintésre, vagy egy minimális díjért igénybe vehető egyéni konzultációra, ahol kiderülhet, hogy pontosan mire hány pontot kaptál. A konzultáción 45 percig csak veled foglalkozik kollégánk és minden kérdésedre válaszol is.

A pontozásra vonatkozó kérdésedre adható válasz kicsit bonyolultabb. Az íráskészség szövegek értékelésénél egy vagy két plusz pont nem emeli meg egy vagy két százalékkal az összeredményt, de még csak az íráskészség saját végeredményét sem.

Olvasd végig az eredményszámításra volnatkozó magyarázatunkat: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Mindezektől függetlenül, megismételjük, hogy a fellebezésre jogod van, senki nem korlátozhat ebben.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Egy érdekes kérdésem lenne. Az írásbelim sikerült a szóbelim nem. Összesen a komplex 58.5% lett. A levelnél úgy érzem, hogy nagyon le lettem pontozva. Beadhatok e fellebbezést az írásbelire, úgy hogy az a része sikerült, viszont, ha pluszban kapnék 1.5 pontot ott, akkor sikeres lenne a komplex nyelvvizsga, mert elérném?

Kedves Máté!

Gratulálunk a szóbelidhez és sajnáljuk, hogy az írásbeli rész nem sikerült. Az mindenképpen személyes döntésed, hogy a fellebbezés mellett döntesz-e az eredeti értékelés felülbírálatának reményében, veszíteni nem veszíthetsz semmit. Ehhez két fontos dolgot tudunk hozzátenni. Az egyik, hogy az Íráskészség feladatokat minden esetben két képzett és rendszeresen ellenőrzött vizsgáztató értékeli egymástól függetlenül. Ennek köszönhető az értékelés pontossága és megbízhatósága. Mindazonáltal, a vizsga után elérhető vizsgamegtekintés vagy konzultáció alkalmával lehetőség van a dolgozatokat (és az értékelést) újraolvasni, és amennyiben indokoltnak érzed, akkor beadni a fellebbezést.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Vizsgaközpont!
Ma kaptam meg az eredményemet, a szóbeli meglett, viszont az írásbeliről egy kicsivel lecsúsztam. 4% kellene konkrétan. Az lenne a kérdésem hogy fellebbezés esetén van arra esély hogy az írásbeli részben ennyit össze tudjak szedni valahogy?

Kedves Euroexam!

Egy régebbi hozzászólásban említették, hogy 1% akár 4-5 pontot tehet ki. Az hogy lehetséges, ha 25 pont egy-egy vizsgarész? Felülvizsgálaton gondolkozom, ezért kérdezem.

Üdv.:
Milán

Kedves ommmega!

Az eredményszámítási elveink és gyakorlatunk minden vizsgánkra egyformán érvényes, vagyis nem függ sem a nyelvi szinttől, sem a nyelvtől. A részleteket itt találod: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Ez a B2-s nyelvvizsgaszámításokra is érvényes? Azaz 1% akár 4-5 pontot is jelenthet vagy csak a C1-re?
Köszönöm!

Kedves luxerre!

Kérünk téged és a többieket, hogy ne javítsatok. Ez nem jelenti azt, hogy ha véletlenül-esetleg-mégis--elkerülhetetlenül-stb. egyértelműen látható javítást eszközöltök, akkor azt mi ne vennénk figyelembe.

De egy javítással egyben azt is kockáztatjátok, hogy a szkenner nem veszi észre, és nem jelez, hogy aztán mi eldönthessük kézi javítással, hogy melyik a helyes válasz.

Próbáljatok eszerint eljárni és sok sikert!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

érdeklődni szeretnék, hogy mik a lehetőségek ha az Answer sheet-en hibás a válaszadás (X-elés).
Mint tudjuk belejavítani nem lehet mert gép javít, és ha még is megteszem az nyilván biztos bukott pontként jelenik meg.
Ennek ellenére ha még is belekorrigál az ember, egy fellebbezés/újraellenőrzés során ezt korrigálják? Lehet ezt a "módszert" netán mentőövként alkalmazni, hogy biztosan megmenthető lehessen 1 vagy több pont? (Rendkívül szerencsétlen a helyzet ha a vizsga hevében egy tévesen tett X-en bukik el a vizsga - velem próbavizsgán esett meg, hogy egyel elcsúszott a válaszadás)

Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Euroexam!

Olyan problémám lenne,hogy tegnap nyelvvizsgáztam, de a Hallgatás vizsgarész válaszlapján rosszul kezdtem el írni egy szót a második feladatnál. Áthúztam,s leírtam a helyes választ. Ez elfogadható? Vagy ezt is géppel ellenőrzik?

Előre is köszönöm.

Kedves birorisi7!

Sajnáljuk, hogy ezúttal nem sikerült a vizsgád, de mielőtt belevágsz a fellebbezésbe, az alábbiakat érdemes figyelembe venned.

Az eredményeket minden esetben %-ban adjuk meg, ami azt jelenti, hogy 1% akár 4-5 pontot is jelenthet.

Vagyis az összesített 57%-os eredményedhez akár 10-15 pontot is kellene találnod, hogy a 60%-ot elérd. A tapasztalatok szerint, annak az esélye, hogy az újraértékelési kérelem során annyi pontod összegyűljön, gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Ezzel persze mi nem akarunk eltéríteni a szándékodtól, csak fontos a realitások ismerete.

Ha pedig belevágsz a májusi vizsgára készülésbe, akkor sok sikert kívánunk Neked.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

A 2015.március 21-ei angol C1-es nyelvvizsgán vettem részt és a fellebbezésen töprengek.
Tudom,hogy a fellebbezés után 15 napon belül kiértékelik a dolgozatot,viszont tanácstalan vagyok,mert a felvételi miatt mindenféleképpen jelentkeznem kell a májusi vizsgára.
Viszont,ha az elbírálás valóban 15 napig tart,akkor lesz még időm jelentkezni a vizsgára,természetesen a késedelmi díj befizetése mellett ?
Az a problémám,hogy 57%-ot értem el az írásbelin és abban az esetben,ha a fellebbezésem sikeres lenne,és elérném a 60%-ot,akkor a májusi vizsga szóbeli részére jelentkeznék csak.
Így teljesen tanácstalan vagyok,mert semmiféleképp nem akarok lemaradni a májusi vizsgáról,másrészt pedig esély látok rá,hogy az írásbelim meglehet a fellebbezés által.

Kérem adjanak tanácsot!

Üdvözlettel

Kedves Derenal!

Sajna, nem tudtuk beazonosítani jelentkezésedet a megtekintésre, ezért kérünk, gyorsan írd le kérésedet egy emailban, és utána intézkedünk, ahogy tudunk.

Köszi és üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

köszönöm, és várom az emailt a megoldással.

Üdv
Derenal

Kedves Derenal!

Először is jobbulást a kisfiadnak. Kérésedre biztosan találunk megoldást, még ma délelőtt válaszolunk Neked emailben.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Központ!

Egyeztetett időpontom van Önöknél vizsgadolgozatom megtekintésére holnaputánra. Mivel az időpontot Önök adták meg, és kiemelték, hogy megváltoztatására nincs esélyem, mindent megtettem, hogy két kisgyerek mellől odaérjek a helyszínre. Sajnos azonban a 17 hónapos kisfiam magas lázat produkált ma estére, és nem merem, nem tudom másra bízni, ha addig nem javul az állapota.
Kérdésem a következő: meghatalmazhatom-e a férjemet - aki szándékaink szerint amúgy is jelen lett volna dolgozatom megtekintésekor, és aki ezért külön szabadnapot vett ki - hogy helyettem nézze meg? Mivel jól beszél az adott nyelven, még annak is hasznát venném, ha csak ő vetne pillantást a dolgozatban vétett hibáimra.
Ha igen, kell-e két-tanús meghatalmazás? Természetesen magával vinné a szükséges irataimat.
Mielőbbi gyors válaszukat előre is köszönöm.
Derenal

Kedves Anikó!

Ilyen helyzetben sajnos, ahogyan azt a vizsgaszabályzatunk is leírja, a helyszínen kell jegyzőkönyveztetni a problémát.
Természetesen amennyiben az eredményeddel elégedetlen vagy, jogodban áll panaszt tenni, illetve fellebbezni. Ennek módjáról további információkat a Levizsgáztam fül alatt találsz, a "Vizsgadolgozat megtekintése és jogorvoslat" menüpontban.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt Központ!

Szeretnék érdeklődni, hogy lehet-e a vizsga alatt használt magnó minősége miatt panaszt tenni? Konkrétan a 2014 03 22-en tartott angol C1-es nyelvvizsgán vettem részt és szerintem a Listening résznél eléggé recsegett a használt magnó, ami zavarta a megértést. Nyilván még nem tudom a vizsgám eredményét és így nem tudom, számít-e ez a végeredmény szempontjából. De mindenképp jelezni szeretném, hogy a honlapon található hanganyagok minőségénél sokkal rosszabb volt az, amit a vizsgán hallottunk. Nem tudom, van-e ilyen szempontból bármilyen minőség-ellenőrzés, de jó lenne.

Köszönöm a választ és üdvözlet: Anikó

Kedves Tünde!

A felülvizsgálati kérelmeket a vizsgaszabályzatnak megfelelően 15 napon belül elbíráljuk, eredményét pedig postai úton küldjük el a jelentkezéskor megadott címre.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt Központ!

Mikor lesz eredménye a fellebbezésnek? E-mail-ben fognak válaszolni?

Üdv,

Szabó Tünde

 Sziasztok! 

 

Szeretném megkérdezni, hogy valakinek már volt e olyan, hogy angol középfokú írásbelije 3%-on múlt, hogy meglegyen?? Ha igen ilyenkor lehet e fellebezni vagy vmi??

Köszönöm előre is a segítségeteket!

 

Üdv,

 

Katinka