Gyakorlati kérdések - 1. oldal

Kedves suvkat!

Nem szokott ilyen visszajelzés hozzánk visszajutni, mivel mi már nem vagyunk részesei a folyamat ezen fázisának. Sajnáljuk, hogy ilyen előfordulhat, talán csak a nyári lazaság, szabadságok miatt történt, ami a nem reagálásoknak is oka lehet.

Üdv: Euroexam

Másfél hónapja igényeltem vissza a nyelvvizsga díját, amit elvileg 30 napon belül vissza kellett volna kapjak, de ez nem történt meg. Az illetékesek telefonon nem elérhetőek, email-re nem válaszolnak. Van valakinek valami ötlete, mit tehetnék?

Kedves Krisztina!

Tedd meg, hogy számla igényedet a visszaigényléshez megírod - még egyszer - kollégáinknak az info@euroexam.org címre postai eléhetőséged megadásával, és mi küldjük azonnal neked a számlát.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,
Sikeresen letett május 12.ei nyelvizsgámhoz, igényeltem már a banki átutalásnál névre szóló számlát. Most próbálom visszaigényelni a nyelvizsga díját de a számlát amit kell hozzá csatolni sehol sem találom. Tudnátok segíteni hogy merre keressem? Válaszotokat előre is köszönöm.

Kedves Macskuci!

A Hallásértés vizsgarészen nem kell részt venned, ha csak írásbeli vizsgát teszel.Ebben az esetben csak az Olvasásértés és Íráskészség vizsgarész feladatai várnak rád, utána pedig hazamehetsz.

Üdv: Euroexam

Szia! Aki csak írásbeli vizsgára jelentkezik német középfokból, annak a magnót is meg kell írni aznap vagy a magnót külön a szóbeli vizsga alkalmával kell megírni? Válaszodat köszönöm.

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a magnó hallgatás a vizsgán az írásbelihez vagy a szóbelihez tartozik? Válaszodat előre is köszönöm.

Kedves Anna!

A kérdésedet gyakorlatilag megválaszoltad: nem :) Csak olyanok vizsgázhatnak választott partnerrel, akik azon a vizsganapon hivatalos, regisztrált vizsgázók ugyanabban a vizsgatípusban.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék hogy lehetséges-e választott partnerrel együtt szóbelizni abban az esetben is hogyha mindketten ugyanabból a nyelvből, azonos napon, azonos helyszínen vizsgáznánk, viszont különböző szintet választunk. (például egyikünk B2-es, másikunk pedig C1-es vizsgát szeretne tenni)
Nem tudom lenne-e ilyenre lehetőség, tudom nincs sok értelme egyrészt a feladatok másrészt a pontozás különbségei miatt, de egy kérdést talán megér, a választ pedig előre is köszönöm!

Üdv.: Anna

Kedves Anna!

Az észrevételed pontos ;) Az ok pedig egyszerű. Mivel vannak olyan csoportok hazánkban, akik szombaton lelkiismereti okból nem folytathatnak olyan aktív tevékenységet, mint pl. egy ilyen vizsga, ezért évente egyszer a vizsga napja nem szombat lesz, hanem péntek. Így ők is vizsgázhatnak nálunk.

Vagyis ez nem elírás, hanem szándékos, egyszeri eltérés a szombati vizsga rutinjától. Egyben örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy rugalmasan tudunk az ilyen igényekre is reagálni :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

A meghirdetett július 20-ai euro B2-es angol nyelvvizsga időpontja lehetséges, hogy téves? Általában szombaton szokott lenni a nyelvvizsga, és ez az időpont egy pénteki nap.

Üdvözlettel,

Zombori Anna

Kedves GeTa!

Az íráskészség tippjeink között az ügyintéző levél írásával foglalkozó oldalon talál egy bekezdést, ahol az üzleti vizsgára az alábbi bekezdésben utalunk: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1...

"Ügyintéző levél írása üzleti nyelvvizsgákban
Az általános és az üzleti környezetben írt hivatalos levelek közt elsősorban a témát és a szókincset illetően lehet különbség. Vagyis az üzleti közeg ugyanazokat a szerkesztési elveket, ugyanazt a formális stílust követeli meg. A már említett szókincsbeli eltérés mellett, funkciójában vagy az elérni kívánt célokban különbözhet egy üzleti vizsgán elvárt levél egy általános vizsga levelétől (pl. egy referenciákat kérő, vagy egy álláskeresőt elutasító
email sokkal inkább egy üzleti közegben fordulhat elő)."

Ennél több információt nem szoktunk adni.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Kerestem, de sehol nem találtam az oldalon a üzleti levéllel kapcsolatban a lehetséges témákat. Meg tudnák írni, az összes témát ami előfordulhat a vizsgán?
Gondolom, körülbelül 10 lehet: állás hirdetésre jelentkezés, panasz levél (complain), érdeklődés (inquiry), ajánlat tétel (offer), esetleg kísérő levél (following letter), felszólítás fizetésre, emlékeztető (reminder). Mi lehet még?
Köszönöm!

Kedves Réka!

Az első kérdésed az ügyintéző levélre vonatkozott. Ott félreértelmezésnek számít, ha jelentkezés helyett valaki érdeklődő emailt ír. A 2. feladatban pedig az, ha valaki a review helyett letter to the editor-ban fogalmazza meg érveit. Ha az esszében némileg eltérsz a mi témánktól, az nem számít teljes félreértelmezésnek, ott 1-2 pontot veszíthet valaki az első szempontban. Pont az esszében nem jellemző, hogy a vizsgázók teljsen másról írnak.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Mi számít félreértelmezésnek? Ha teljesen másról írok, vagy ha mondjuk csak kicsit térek el a címtől(itt leginkább az esszére gondolok) ?

Kedves Gréta!

Nos, a 6 értékelési szempont közül az "A feladat teljesítés sikeressége" biztosan 0 pontos lesz, és a másik elvünk szerint, a "Műfaji és stílusbeli megfelelés" szempontnál is, mivel ott értékeljük a tartalmai elemeket, az oda illő vagy nem illő információk meglétét.

Viszont, ezen kívül a másik 4 szempontban akár maximális 5-5 pontot is kaphat a vizsgázó :) Fontos még, hogy ez nem csak az ügyintéző levél írására igaz, hanem a 2. feladatban írandó érvelő szövegre is.

Érdekes, talán még sosem tette senki fel ezt a nem lényegtelen kérdést ;)

Köszönjük és üdv: Euroexam

Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a levélírásnál ha félreértelmeztem a feladatot, akkor az egyből 0 pont? Vagy esetleg kaphatok rá részpontot?

Kedves Vivien!

Kérünk szépen, hogy küldj még egy emailt, és munkatársunk vissza fog jelezni Neked azonnal. Ez a halasztási kérelem hivatalos módja.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Mi a halasztási kérelem módja? A most szombati EuroPro B2-es angol nyelvvizsgát szeretném halasztani, írtam e-mailt lassan egy hete, de ott választ nem kaptam.

Előre is köszönöm a segítséget.

Vivien

Kedves amerika78!

Még egy kis türelmet kérünk, holnap hirdetjük meg a novemberi német vizsgaeredményeket!
Üdv, Euroexam

Kedves Judit!

Az Euroexam ProC1-es vizsgát a jelentkezők viszonylag alacsony száma miatt egy évben csak egyszer vagy max. kétszer szervezünk. 2018-ban csak a szeptember 15-én, aminek jelentkezési határideje lesz augusztus 24-e.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2017. november 25-i német középfokú nyelvvizsga eredmények mikor lesznek fent a Honlapon?
Köszönettel

Kedves Euroexam!

A 2018-as első angol C1 Pro időpontra lennék kiváncsi. A honlapon szeptember és augusztus van, de szerintem ez elírás lehet.

Köszönöm,

W. Judit

Kedves Vikkenet!

Ha sikerült a nyelvvizsgád nálunk, akkor természetesen a teljes befizetett második vizsgadíjat visszakapod. Érdemes várnod a befizetéssel a jelentkezési határidő előtti napokig, mert valószínű, hogy addigra meglesznek az eredmények. Érdeklődj január 9. körül telefonon vagy e-mailben. Köszönettel: Euroexam.

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,ha voltam Euroexam nyelvvizsgán,de nem vagyok benne biztos,hogy sikerül,és közben befizetek a következőre,ha véletlenül mégis sikerülne aminek az eredményére várok visszakaphatom az árát,amire előre befizettem így utólag feleslegesen ? Vagy nem lehet valahogy felgyorsítani,hogy hamarabb javítsák ki, még a befizetési határidőig? Előre is köszönöm a választ!

Kedves László!

Mivel a végleges jelentkezési határidő jövő péntek, addig módosíthatod a jelentkezésedet. De arra kérünk, hogy ezt hivatalosan, az info@euroexam.org címre írott emailben tedd meg.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Komplex vizsgára jelentkeztem, de csak az írásbeli részen tudok részt venni.
Ilyen esetben van lehetőség a szóbeli rész lemondására, illetve a vizsgadíj
visszaigénylésére?

Kedves Bernadett!

A nyelvtani szerkezetek ajánlott listája igen hasznos, akár van egy vizsgának nyelvhelyesség mérő része, akár nincs. Az utóbbi csoportban tartoznak manapság a 100%-ban kommunikációs készségeket mérő Euroexam vizsgák. De még egy ilyen vizsgában is alapvető fontosságú, hogy a kommunikáció során, aktívan, a szituációknak megfelelően tudd használni ezeket.

Ezért, az általad belinkelt – és ma nem aktív - oldal a közeljövőben valamilyen formában vissza is fog kerülni a honlapra, hogy segítse a vizsgára készülőket. Köszönjük is a felvetésedet :)

Ezzel együtt, szeretnénk megnyugtatni, hogy tucatnyi olyan oldalt, anyagot találsz a honlapon, amik a leghatékonyabb felkészülést biztosítják számodra.

Itt van pl. néhány tipp oldalunk elérhetősége:
http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek
http://www.euroexam.org/beszedkeszseg-tippek
http://www.euroexam.org/szotarhasznalat

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Ugy ertettem, hogy az euroexam fooldalan anno megtalalhato cikkeket hol tudnam megtekinteni!
Ezt a cikket google kereson keresztul talaltam es nagyon hasznos volt: http://www.euroexam.org/tanar-vagyok/felkeszites/ertekeles-kovetelmenyek...
Biztosan van meg a regebbi cikkek kozott tobb hasznos szamomra, csak nem tudom, hol talalom az archivumot az oldalon! Elnezest kerek a furcsa kerdesemert, szep napot kivanok:
Bodnar Bernadett

Kedves Kristóf!

A nyelvvizsgákat is, az érettségihez hasonlóan előre meghatározott időpontban és helyen kell megrendezni. Így sajnos annak halasztására, áthelyezésére nincs lehetőség - még kánikula esetén sem. Igyekszünk a helyszín adottságaihoz mérten a legjobb körülményeket megteremteni a vizsgázóknak, de ennél többet mi nem tehetünk.

Megértésed köszönjük, reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk.

Üdvözlettel:
Euroexam