Gyakorlati kérdések - 1. oldal

Kedves GeTa!

Az íráskészség tippjeink között az ügyintéző levél írásával foglalkozó oldalon talál egy bekezdést, ahol az üzleti vizsgára az alábbi bekezdésben utalunk: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/vizsgatippek/1...

"Ügyintéző levél írása üzleti nyelvvizsgákban
Az általános és az üzleti környezetben írt hivatalos levelek közt elsősorban a témát és a szókincset illetően lehet különbség. Vagyis az üzleti közeg ugyanazokat a szerkesztési elveket, ugyanazt a formális stílust követeli meg. A már említett szókincsbeli eltérés mellett, funkciójában vagy az elérni kívánt célokban különbözhet egy üzleti vizsgán elvárt levél egy általános vizsga levelétől (pl. egy referenciákat kérő, vagy egy álláskeresőt elutasító
email sokkal inkább egy üzleti közegben fordulhat elő)."

Ennél több információt nem szoktunk adni.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Kerestem, de sehol nem találtam az oldalon a üzleti levéllel kapcsolatban a lehetséges témákat. Meg tudnák írni, az összes témát ami előfordulhat a vizsgán?
Gondolom, körülbelül 10 lehet: állás hirdetésre jelentkezés, panasz levél (complain), érdeklődés (inquiry), ajánlat tétel (offer), esetleg kísérő levél (following letter), felszólítás fizetésre, emlékeztető (reminder). Mi lehet még?
Köszönöm!

Kedves Réka!

Az első kérdésed az ügyintéző levélre vonatkozott. Ott félreértelmezésnek számít, ha jelentkezés helyett valaki érdeklődő emailt ír. A 2. feladatban pedig az, ha valaki a review helyett letter to the editor-ban fogalmazza meg érveit. Ha az esszében némileg eltérsz a mi témánktól, az nem számít teljes félreértelmezésnek, ott 1-2 pontot veszíthet valaki az első szempontban. Pont az esszében nem jellemző, hogy a vizsgázók teljsen másról írnak.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Mi számít félreértelmezésnek? Ha teljesen másról írok, vagy ha mondjuk csak kicsit térek el a címtől(itt leginkább az esszére gondolok) ?

Kedves Gréta!

Nos, a 6 értékelési szempont közül az "A feladat teljesítés sikeressége" biztosan 0 pontos lesz, és a másik elvünk szerint, a "Műfaji és stílusbeli megfelelés" szempontnál is, mivel ott értékeljük a tartalmai elemeket, az oda illő vagy nem illő információk meglétét.

Viszont, ezen kívül a másik 4 szempontban akár maximális 5-5 pontot is kaphat a vizsgázó :) Fontos még, hogy ez nem csak az ügyintéző levél írására igaz, hanem a 2. feladatban írandó érvelő szövegre is.

Érdekes, talán még sosem tette senki fel ezt a nem lényegtelen kérdést ;)

Köszönjük és üdv: Euroexam

Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a levélírásnál ha félreértelmeztem a feladatot, akkor az egyből 0 pont? Vagy esetleg kaphatok rá részpontot?

Kedves Vivien!

Kérünk szépen, hogy küldj még egy emailt, és munkatársunk vissza fog jelezni Neked azonnal. Ez a halasztási kérelem hivatalos módja.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Mi a halasztási kérelem módja? A most szombati EuroPro B2-es angol nyelvvizsgát szeretném halasztani, írtam e-mailt lassan egy hete, de ott választ nem kaptam.

Előre is köszönöm a segítséget.

Vivien

Kedves amerika78!

Még egy kis türelmet kérünk, holnap hirdetjük meg a novemberi német vizsgaeredményeket!
Üdv, Euroexam

Kedves Judit!

Az Euroexam ProC1-es vizsgát a jelentkezők viszonylag alacsony száma miatt egy évben csak egyszer vagy max. kétszer szervezünk. 2018-ban csak a szeptember 15-én, aminek jelentkezési határideje lesz augusztus 24-e.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2017. november 25-i német középfokú nyelvvizsga eredmények mikor lesznek fent a Honlapon?
Köszönettel

Kedves Euroexam!

A 2018-as első angol C1 Pro időpontra lennék kiváncsi. A honlapon szeptember és augusztus van, de szerintem ez elírás lehet.

Köszönöm,

W. Judit

Kedves Vikkenet!

Ha sikerült a nyelvvizsgád nálunk, akkor természetesen a teljes befizetett második vizsgadíjat visszakapod. Érdemes várnod a befizetéssel a jelentkezési határidő előtti napokig, mert valószínű, hogy addigra meglesznek az eredmények. Érdeklődj január 9. körül telefonon vagy e-mailben. Köszönettel: Euroexam.

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,ha voltam Euroexam nyelvvizsgán,de nem vagyok benne biztos,hogy sikerül,és közben befizetek a következőre,ha véletlenül mégis sikerülne aminek az eredményére várok visszakaphatom az árát,amire előre befizettem így utólag feleslegesen ? Vagy nem lehet valahogy felgyorsítani,hogy hamarabb javítsák ki, még a befizetési határidőig? Előre is köszönöm a választ!

Kedves László!

Mivel a végleges jelentkezési határidő jövő péntek, addig módosíthatod a jelentkezésedet. De arra kérünk, hogy ezt hivatalosan, az info@euroexam.org címre írott emailben tedd meg.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Komplex vizsgára jelentkeztem, de csak az írásbeli részen tudok részt venni.
Ilyen esetben van lehetőség a szóbeli rész lemondására, illetve a vizsgadíj
visszaigénylésére?

Kedves Bernadett!

A nyelvtani szerkezetek ajánlott listája igen hasznos, akár van egy vizsgának nyelvhelyesség mérő része, akár nincs. Az utóbbi csoportban tartoznak manapság a 100%-ban kommunikációs készségeket mérő Euroexam vizsgák. De még egy ilyen vizsgában is alapvető fontosságú, hogy a kommunikáció során, aktívan, a szituációknak megfelelően tudd használni ezeket.

Ezért, az általad belinkelt – és ma nem aktív - oldal a közeljövőben valamilyen formában vissza is fog kerülni a honlapra, hogy segítse a vizsgára készülőket. Köszönjük is a felvetésedet :)

Ezzel együtt, szeretnénk megnyugtatni, hogy tucatnyi olyan oldalt, anyagot találsz a honlapon, amik a leghatékonyabb felkészülést biztosítják számodra.

Itt van pl. néhány tipp oldalunk elérhetősége:
http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek
http://www.euroexam.org/beszedkeszseg-tippek
http://www.euroexam.org/szotarhasznalat

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Ugy ertettem, hogy az euroexam fooldalan anno megtalalhato cikkeket hol tudnam megtekinteni!
Ezt a cikket google kereson keresztul talaltam es nagyon hasznos volt: http://www.euroexam.org/tanar-vagyok/felkeszites/ertekeles-kovetelmenyek...
Biztosan van meg a regebbi cikkek kozott tobb hasznos szamomra, csak nem tudom, hol talalom az archivumot az oldalon! Elnezest kerek a furcsa kerdesemert, szep napot kivanok:
Bodnar Bernadett

Kedves Kristóf!

A nyelvvizsgákat is, az érettségihez hasonlóan előre meghatározott időpontban és helyen kell megrendezni. Így sajnos annak halasztására, áthelyezésére nincs lehetőség - még kánikula esetén sem. Igyekszünk a helyszín adottságaihoz mérten a legjobb körülményeket megteremteni a vizsgázóknak, de ennél többet mi nem tehetünk.

Megértésed köszönjük, reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk.

Üdvözlettel:
Euroexam

Kedves Euroexam!

Sajnos már volt szerencsém a nyár közepén, hőségben vizsgázni, de azt hiszem, ez a szombat az akkorinál sokkal emberpróbálóbb lesz. A választott vizsgahelyen nincs légkondicionálás, egyedül a nyitott ablakok, amely véleményem szerint befolyásolni tudja a vizsgázói teljesítményt. Nincs esetleg olyan forgatókönyv, hogy ez a vizsga egy későbbi hétvégén kerüljön lebonyolításra? Lehet ilyen helyzetben egy "átlagos" hétvégével azonos feltételeket teremteni?

Üdv, Kristóf

Kedves fanni9549!
Van lehetőséged halasztást kérni. Időközben úgy látjuk felvetted közvetlenül e-mailben a kapcsolatot a vizsgaközponttal is, így a további tájékoztatást ott megküldjük részedre!

Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődnék hogy van e lehetőségem halasztani a következő vizsgaidőpontra augusztusi c1 angol vizsgàmat és milyen feltélelek mellett.
Előre is köszönöm

Kedves Péter!

Természetesen lemondhatod a vizsgádat, ezt emailben kell megtenned az info@euroexam.org címen. A továbbiakat kollégánktól fogod megtudni, aki válaszában az összes lehetséges opciót le fogja írni neked.

Üdv: Euroexam

Hogyan lehet a vizsgát lemondani?
És van valamilyen követketménye annak.ha nem tudok elmenni a vizsgára?

Kedves Bernadett!
A Fórumra írt korábbi bejegyzéseket is megtalálod a megfelelő topikokban. Válaszd ki a Téged érdeklő témát, és lapozz benne vissza, akár a legelső bejegyzésig.
üdv,
Euroexam

Tisztelt Euroexam!
Engem az erdekelne, hogy a fooldalon megtalalhato regebbi bejegyzeseket, hol tudnam visszanezni?
Valaszukat elore is koszonom!
Bodnar Bernadett

Szia!
Én nem tudom, ez hogy működik és azóta neked sikerült-e, kui.szabojudit@gmail.com
Szép napot, írj rám, hogy tudjunk beszélni!
Köszi,
Judit

Kedves mindenki :)

Májusi C1 angol nyelvvizsgára keresnék beszélgető partnert. Elérhetőségi cím : lunamona5 @gmail.com Ha neked sincs még partnered nyugodtan írj rám.

Kedves Mária!

Kérünk, kérdésedet emailben fogalmazd meg az info@euroexam.org címre, és munkatársunk még ma fog válaszolni neked.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Az lenne a kérdésem, hogy a befizetett vizsgadíjról mikor és milyen formában kaphatok számlát? Postázzák esetleg vagy személyesen kell kérni? Köszönöm.