Heti gyakorlófeladatok - 1. oldal

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor lesz feltöltve új b2 német gyakorlófeladatlap?

Üdv,
Vivi

Heti írásbeli feladatok nagyon hasznosak

Nabavite službeni IELTS / TOEFL certifikat.
Svjetski najpopularniji test engleskog jezika za visoko obrazovanje i globalnu migraciju, s više od 3 milijuna testova prošle godine. Prihvaćeno od preko 10.000 organizacija širom svijeta, to može biti vaš ključ za postizanje vaših akademskih i profesionalnih ciljeva.

Izdamo samo legitiman IELTS certifikat s rezultatima po vašem izboru, koji se mogu provjeriti na internetu, za one koji iz nekog razloga ne mogu proći test ili dobiti rezultate koje zahtijevaju institucije, poslodavci ili veleposlanstva.

Kontaktirajte nas putem pojedinosti u nastavku kako biste saznali više o našim uslugama;

Telegram: ........ Registraboard
E-mail: ............ cservices.uk@protonmail.ch

Kedves Anita!

A megfigyelésed pontos, de nincs elírás. Vagyis online comment helyett a report egy lehetséges műfaj. És - sajnos - nincs róla íráskészség tippünk. Ugyanakkor, az üzleti világ gondoskodik róla, hogy ezer és egy leírást találjon egy vizsgára készülő, aminek egyszerűsített kb. 150-180 szavas változata meg fog felelni nekünk ;)

Példák:
https://www.thoughtco.com/how-to-write-a-business-report-1210164
https://en.oxforddictionaries.com/writing-help/structuring-a-business-re...
https://www.wikihow.com/Write-a-Business-Report
https://www.monster.ca/career-advice/article/business-report-writing-tips

Ugye tudod, hogy van egy ingyen letölthető Euro ProB2-es Web Coursebook-unk: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-pro-b2/web-coursebook-p...

Benne meg egy lecke, ami a report writing-gal is foglalkozik: http://www.euroexam.org/sites/default/files/file/download/tanaroknak/Cou...

Ha lesz időnk, lesz tipp is a report műfajról. Addig is jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
A vizsgatípusok leírásánál Az EuroPro B2-nél eltérést írtok az íráskészséges feladatoknál, mégpedig a 3 választható feladatnál nem online comment szerepel, hanem report. Kutattam a tippeknél, de semmilyen támpontot ezzel kapcsolatban nem találtam, hogy mégis milyen formai követelmény az elvárt, vagy legalább egy minta, amihez lehetne viszonyítani.
Van rá mód, hogy erről bővebb felvilágosítást kaphassak? Vagy található ehhez egy mintafeladat, csak én kerestem rossz helyeken?

Előre is köszönöm!
Üdv,
Anita

Kedves Euroexam team,

az alábbi linken találtam egy összefoglalót a "lépésről lépésre" segédanyagokhoz. Sajnos egyik link sem él már. Hol érhetem el ezeket a tartalmakat?
http://www.euroexam.org/sites/default/files/private/Lepesrol_lepesre/ll_...

Köszönöm előre is

Kedves Dávid!

Igazad van, jönnek még további változatok az egyes feladattípusokból.

Ezzel együtt szeretnénk, ha nem ragaszkodnál ennyire a vizsgafeladatokhoz. Ha mindegyiket eddig 2x kipróbáltad, akkor megtettél mindent, hogy tisztában legyél az elvárásokkal, az időkeretekkel, mindennel, ami ahhoz kell, hogy ismerősek legyenek a vizsgahelyzetben.

Viszont egy olyan, 100%-ban a kommunikációs készségeiteket mérő vizsgán, mint az Euro B2 vagy C1, nem a vizsgafeladat ismerete a legfontosabb, hanem a készségeid folyamatos fejlesztése, a vizsga előtti utolsó egy vagy két hétben mindenképpen. Olvass, hallgass szövegeket, ahogy az Edzésterv vizsga előtti heteire is ajánljuk: http://www.euroexam.org/edzesterv-b2-es-angol-vizsgahoz-8-hetes

A Listening gyakorlásra pedig mi sem hasznosabb, mint a hallásértés oldalunkon ajánlott weboldalak sokasága: http://www.euroexam.org/felkeszulok/tanulasi-es-vizsgatippek/hallasertes...

További jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Igen, igen, azokat már megtaláltam és meg is csináltam. :) Azonban én úgy értettem a kérdést, hogy amiket az előző hozzászólásomban említettem, azoknak hol van a folytatása? Az archívumból mind a listening, mind a readingből 3-3 taskot meg tudtam csinálni, az újat közül, melyek a héten kerültek fel találtam csak 2-2 taskot, erre vonatkozott tehát a kérdés, hogy miért nincs még fent a többi, de gondolom akkor az új héten érkezik majd.

Üdv,
Kojnok Dávid

Kedves Zsófi!

Többen jeleztétek a problémát, köszönjük. Folyamatosan dolgozik rajta több kollégánk és a szolgáltatónk. A jelek szerint hol elindul a rendszer, hol leáll, ami nagyon bosszantó, nektek és nekünk is. Reméljük, hamarosan lesz tuti megoldás végre.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! A kurzus még mindig nem elérhető. Van rá lehetőség, hogy a hosszúhétvégén sikerül javítani a hibát? Köszönöm, üdv, Zsófi

Kedves Sophie!

Köszönjük az értesítést, utánanézünk.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Tegnap óta probléma van az elearning felülettel, a nap folyamán rendszeresen nem tölt be az oldal. Erre lenne valami megoldásotok?
Köszönöm a segítséget!

Kedves Dávid!

A helyszűke ellenére jó néhány feladatot találsz a nyitó oldalon, de még többet, ebben a pillanatban éppen további 10 feladatot (köztük Reading és Listening task-okat) találsz az Archívumban, ami a nyitó oldalról kattintható: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam csapat!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az újonnan megjelent Reading illetve Listening gyakorlatokból miért csak 2-2 task található az oldalon? Hogy picit konkrétabban fogalmazzak, task 3 listening Susie-ról és Rob-ról (Hobby/Business, task 2 listening Mr. Hemingwayről, task 1 reading a Lascaux barlangról, és a task 3 reading Martha Helen Hook-ról. Tehát hiányzik a listeningből a task 1 és a readingből a task 2. Ezek miért nem találhatóak meg az oldalon?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv,
Kojnok Dávid

Kedves Vroni! Kérlek írd meg, melyik hangfájllal van probléma.
Köszönjük!

Kedves Euroexam!
A hanganyaggal nekem is problémám van. Ugyanis állandóan visszaugrik az elejére egy rövid idő után. Jobb klikk nem működik, vagy nem jó oldalon próbálom ...
Köszönöm segítségüket.

Kedves Ádám!
A heti gyakorlófeladatokat valóban heti rendszerességgel szoktuk közzétenni az általad is jelzett módon. Most azonban - kivételesen, tekintettel a februári és márciusi vizsgák közelségére, - mindkét angol B2-es feladatsor teljes egészében elérhető a teljes felkészülési időszakban. Az "A" feladatsor 6-10 feladatait a heti gyakorlófeladatok főoldalán: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok , a többit, és a teljes "B" feladatsort a heti gyakorlófeladatok archívumban találod: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum .
Az angol B2-es vizsgára készülők számára - az egyéb felkészülési anyagaink mellett - ez a két heti gyakorló-feladatsor áll rendelkezésre a felkészüléshez.
Jó felkészülést és sikeres vizsgát:)
üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
Nyáron a felkészülésem során már jeleztem, hogy a "Heti gyakorlófeladatok" nem igazán frissülnek. Akkor pár napon belül telefonon megkeresett az egyik munkatársuk, aki szóban azt ígérte, hogy a vizsgák előtt valóban feltöltésre kerülnek az újabb feladatok. Ezután a hozzászólásom törlésre is került...

Minden elismerésem az Önöké, mivel valóban számtalan lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra, azonban a "Heti gyakorlófeladatok", és a hozzá tartozó leírás nem állja meg a helyét: "8-10 héttel a vizsgaidőszakok előtt hetente közzéteszünk egy-egy (esetenként heti 2-3) eredeti Euroexam feladatot és a megoldását". Ez az állítás sajnos nem fedi a valóságot, ami ha úgy vesszük, akkor az oldalra tévedők megtévesztését eredményezheti.

Kedves Euroexam!
Koszonom a segitseget! Megtalaltam mindent!
Udv,
Sz.Juditt

Kedves Judit!
Sok sikert a felkészüléshez:)
A gyakorlófeladatokat (B2-es szinten két teljes feladatsor) megtalálod a heti gyakorló főoldalon és az archívumban.
A hanganyagok zavartalan lejátszásához kérlek olvasd el az oldalon található "Technikai segítség" fejezetet. Legjobb megoldásként mindig a hanganyag letöltését javasoljuk (jobb klikk), így bármilyen, a gépre telepített lejátszóval meghallgatható lesz az mp3 hangfájl.
üdv,
Euroexam

Koszi a segitseget most az osszes feladat eltunt ami hasznos lett volna :)

Kedves Euroexam,
Probalom a gyakorlo feladatok archivummal nekem is gondom van. A B2 angolnal a hanganyagok 2-3 percnel tovabb nem jatszodnak le :( pedig letoltottem az Adobe Acrobat Reader-t is es meg igy sem jatsza le a teljes szovegeket.Tudtok segiteni?Februarban vizsgazom es jo lenne egy ket szoveget vegig hallgatni :)

Kedves Niki!

Köszönjük alaposságodat és észrevételedet, furcsa, hogy edddig ezt senki nem jelezte ;) Igyekszünk még ma, minél előbb feltölteni a Question Paper-t.

Jó gyakorlást, készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Nyelviskola!

Miközben az archívumban kutakodtam a C1-es feladatok között észrevettem, hogy egy hallgatási feladathoz, egészen pontosan a 'Listening - Task 2 - Plaid Cymru' feladathoz nem lett feltöltve maga a feladatlap, csak a válaszlap és a megoldókulcs. Nagyon hálás lennék és nagyon jó lenne, ha azt is fel tudnák tölteni, mert így elég körülményes elvégezni/elvégeztetni a feladatot (nem beszélve arról, hogy ez az egyetlen ilyen típusú feladat az archívumban).

Nagyon köszönöm előre is a segítségüket!

Kedves Krisztina!

Köszönjük észrevételét. Ami az angol B2-es szint gyakorlófeladatait illeti, ott 2 különböző szettet használunk, így a Heti gyakorlófeladatok archívumában találhatókkal együtt jelenleg 20 vizsgafeladat érhető el. Ezek mindegyike, kivétel nélkül korábban használt vizsgafeladat.

Az a megállapítás, hogy a gyakorlófeladatok sokkal könnyebbek lennének a valódi vizsga feladatainál, éppen a fent említett szempont miatt nem teljesen állja meg a helyét. Az sem mellékes, hogy a valódi vizsgafeladatok nehézségi szintje általánosságban nem állapítható meg. Azt csak egy adott vizsgázó populáció teljesítménye alapján szakértő statisztikusok tudják viszonylag egzakt módon eldönteni. Ráadásul a feladatokat csak a vizsgafejlesztő csoportunk és az adott vizsgaidőpontban vizsgázók ismerik, mások nem.

Régebbi vizsgafeladatokat egyébként oly módon szoktunk közzétenni, hogy beépítjük őket a felkészülési anyagaink, próbavizsgáink frissített változataiba. Azzal, hogy bemért, megbízható feladatokat használunk erre a célra is, igyekszünk biztosítani azt, hogy ne lehessen komoly különbség a felkészülési és éles anyagok közt.

Ami a további feladatokat illeti, a 2 elérhető tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) összesen 8 teljes vizsgányi feladatot találsz.

Ha pedig további anyagokat szeretne valaki, ott az ingyenes elearning tanfolyam: (http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara) Ebben nem csak további majd 2 tucat vizsgafeladat vár mindenkit, hanem egy igazi kurzus, ami gyakorlást, készségfejlesztést és vizsgatippeket is kínál.

A fentieken túl, a jelenleg elérhető 2 tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) pedig összesen 8 teljes vizsgányi feladatot talál bárki érdeklődő.

Üdv: Euroexam

Szeretném megkérdezni, hogy az angol B2 gyakorlófeladatokat mikor frissítik? Nem lehetne a korábbi vizsgák feladatait közzé tenni? Különösen azért, mert a Listening feladatok a gyakorló feladatoknál sokkal nehezebbek.

Kedves Ivett!

Jelenleg azok a feladatok vannak az Archívumban, amiket megcsináltál, a tavasz folyamán ezeket is lecseréljük.

A Schreiben feladatokkal kapcsolatban legpontosabb és leghasznosabb útmutatókat az íráskészség oldalunkon találsz: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

Ne témákban gondolkozz, nem az megfelelő irány, és előre kidolgozott szövegekkel úgy sem mész semmire ;) Fontosabb, hogy tudd, mik egy adott szövegtípus (pl.ügyintéző levél vagy esszé) jellemző stílusjegyei, állandó szerkezeti elemei stb. Ezeket mind megtudhatod a tippekből.

Az ingyenes német B2-es elearning tanfolyamunkban minden vizsgarészre gyúrhatsz, gyakorolhatsz, fejlesztheted a készségeidet, még az íráskészségre is. Ha pedig be is küldöd a fogalmazásaidat, tapasztalt vizsgáztatóinktól kapsz majd visszajelzéseket, értékelő pontokat: http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara

Természetesen az Euroexapress tankönyvben és a Testbuch EuroB2 tesztköyvben további feladatokat találsz minden viszgarészre: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/nemet-b2

Ha ezeket mind elolvastad, végigcsináltad, sokkal előbbre leszel a készülésben :)

Üdv: Euroexam

Tisztelt Nyelviskola!

A Heti gyakorlofeladatok archivumaban mar minden feladatot megcsinaltam es ahogy lattam mindig ugyanazok vannak fenn, ujakat sosem latok, rosszat nezek vagy nincs tobb feladat?
Erdeklodni szeretnek arrol is, hogy szeretnek Onoknel B2 nemet nyelvvizsgat (csak irasbeli) csinalni es a velemenykifejtes, essze iras, hasonlo temakat hol lehetne utol erni? (pl mondanak 50 temat, melyek kozul vmelyik szerepelni fog a nyelvvizsgan es akkor jobban feltudnek keszulni, a temakat akar kicsit kidolgozni) En ezt nagyon nagy segitsegnek ereznem...Van ra lehetoseg?
Koszonettel

Köszönöm a segítséget!

Kedves Barbara!

Annyi történt, hogy helytakarékosságból a feladatok egy idő után átkerülnek a Heti gyakorlófeladatok archívumába, ahogy a Living in Brazil feladat is. Itt a teljes Archívum: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum

Benne ott egy csomó feladat, hanganyaggal, megoldókulccsal.

Ami a további feladatokat illeti, a 2 elérhető tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) összesen 8 teljes vizsgányi feladatot találsz.

Nem beszélve az ingyenes elearning tanfolyamról (http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara), ahol nemcsak további majd 2 tucat vizsgafeladat vár, hanem egy igazi kurzus, ami gyakorlást, készségfejlesztést és vizsgatippeket is kínál. Van még 2 heted, az alatt rengeteget gyakorolhatsz ;)

Jó készülést!

Üdv: Euroexam