Heti gyakorlófeladatok - 1. oldal

Kedves Ádám!
A heti gyakorlófeladatokat valóban heti rendszerességgel szoktuk közzétenni az általad is jelzett módon. Most azonban - kivételesen, tekintettel a februári és márciusi vizsgák közelségére, - mindkét angol B2-es feladatsor teljes egészében elérhető a teljes felkészülési időszakban. Az "A" feladatsor 6-10 feladatait a heti gyakorlófeladatok főoldalán: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok , a többit, és a teljes "B" feladatsort a heti gyakorlófeladatok archívumban találod: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum .
Az angol B2-es vizsgára készülők számára - az egyéb felkészülési anyagaink mellett - ez a két heti gyakorló-feladatsor áll rendelkezésre a felkészüléshez.
Jó felkészülést és sikeres vizsgát:)
üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
Nyáron a felkészülésem során már jeleztem, hogy a "Heti gyakorlófeladatok" nem igazán frissülnek. Akkor pár napon belül telefonon megkeresett az egyik munkatársuk, aki szóban azt ígérte, hogy a vizsgák előtt valóban feltöltésre kerülnek az újabb feladatok. Ezután a hozzászólásom törlésre is került...

Minden elismerésem az Önöké, mivel valóban számtalan lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra, azonban a "Heti gyakorlófeladatok", és a hozzá tartozó leírás nem állja meg a helyét: "8-10 héttel a vizsgaidőszakok előtt hetente közzéteszünk egy-egy (esetenként heti 2-3) eredeti Euroexam feladatot és a megoldását". Ez az állítás sajnos nem fedi a valóságot, ami ha úgy vesszük, akkor az oldalra tévedők megtévesztését eredményezheti.

Kedves Euroexam!
Koszonom a segitseget! Megtalaltam mindent!
Udv,
Sz.Juditt

Kedves Judit!
Sok sikert a felkészüléshez:)
A gyakorlófeladatokat (B2-es szinten két teljes feladatsor) megtalálod a heti gyakorló főoldalon és az archívumban.
A hanganyagok zavartalan lejátszásához kérlek olvasd el az oldalon található "Technikai segítség" fejezetet. Legjobb megoldásként mindig a hanganyag letöltését javasoljuk (jobb klikk), így bármilyen, a gépre telepített lejátszóval meghallgatható lesz az mp3 hangfájl.
üdv,
Euroexam

Koszi a segitseget most az osszes feladat eltunt ami hasznos lett volna :)

Kedves Euroexam,
Probalom a gyakorlo feladatok archivummal nekem is gondom van. A B2 angolnal a hanganyagok 2-3 percnel tovabb nem jatszodnak le :( pedig letoltottem az Adobe Acrobat Reader-t is es meg igy sem jatsza le a teljes szovegeket.Tudtok segiteni?Februarban vizsgazom es jo lenne egy ket szoveget vegig hallgatni :)

Kedves Niki!

Köszönjük alaposságodat és észrevételedet, furcsa, hogy edddig ezt senki nem jelezte ;) Igyekszünk még ma, minél előbb feltölteni a Question Paper-t.

Jó gyakorlást, készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Nyelviskola!

Miközben az archívumban kutakodtam a C1-es feladatok között észrevettem, hogy egy hallgatási feladathoz, egészen pontosan a 'Listening - Task 2 - Plaid Cymru' feladathoz nem lett feltöltve maga a feladatlap, csak a válaszlap és a megoldókulcs. Nagyon hálás lennék és nagyon jó lenne, ha azt is fel tudnák tölteni, mert így elég körülményes elvégezni/elvégeztetni a feladatot (nem beszélve arról, hogy ez az egyetlen ilyen típusú feladat az archívumban).

Nagyon köszönöm előre is a segítségüket!

Kedves Krisztina!

Köszönjük észrevételét. Ami az angol B2-es szint gyakorlófeladatait illeti, ott 2 különböző szettet használunk, így a Heti gyakorlófeladatok archívumában találhatókkal együtt jelenleg 20 vizsgafeladat érhető el. Ezek mindegyike, kivétel nélkül korábban használt vizsgafeladat.

Az a megállapítás, hogy a gyakorlófeladatok sokkal könnyebbek lennének a valódi vizsga feladatainál, éppen a fent említett szempont miatt nem teljesen állja meg a helyét. Az sem mellékes, hogy a valódi vizsgafeladatok nehézségi szintje általánosságban nem állapítható meg. Azt csak egy adott vizsgázó populáció teljesítménye alapján szakértő statisztikusok tudják viszonylag egzakt módon eldönteni. Ráadásul a feladatokat csak a vizsgafejlesztő csoportunk és az adott vizsgaidőpontban vizsgázók ismerik, mások nem.

Régebbi vizsgafeladatokat egyébként oly módon szoktunk közzétenni, hogy beépítjük őket a felkészülési anyagaink, próbavizsgáink frissített változataiba. Azzal, hogy bemért, megbízható feladatokat használunk erre a célra is, igyekszünk biztosítani azt, hogy ne lehessen komoly különbség a felkészülési és éles anyagok közt.

Ami a további feladatokat illeti, a 2 elérhető tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) összesen 8 teljes vizsgányi feladatot találsz.

Ha pedig további anyagokat szeretne valaki, ott az ingyenes elearning tanfolyam: (http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara) Ebben nem csak további majd 2 tucat vizsgafeladat vár mindenkit, hanem egy igazi kurzus, ami gyakorlást, készségfejlesztést és vizsgatippeket is kínál.

A fentieken túl, a jelenleg elérhető 2 tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) pedig összesen 8 teljes vizsgányi feladatot talál bárki érdeklődő.

Üdv: Euroexam

Szeretném megkérdezni, hogy az angol B2 gyakorlófeladatokat mikor frissítik? Nem lehetne a korábbi vizsgák feladatait közzé tenni? Különösen azért, mert a Listening feladatok a gyakorló feladatoknál sokkal nehezebbek.

Kedves Ivett!

Jelenleg azok a feladatok vannak az Archívumban, amiket megcsináltál, a tavasz folyamán ezeket is lecseréljük.

A Schreiben feladatokkal kapcsolatban legpontosabb és leghasznosabb útmutatókat az íráskészség oldalunkon találsz: http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek

Ne témákban gondolkozz, nem az megfelelő irány, és előre kidolgozott szövegekkel úgy sem mész semmire ;) Fontosabb, hogy tudd, mik egy adott szövegtípus (pl.ügyintéző levél vagy esszé) jellemző stílusjegyei, állandó szerkezeti elemei stb. Ezeket mind megtudhatod a tippekből.

Az ingyenes német B2-es elearning tanfolyamunkban minden vizsgarészre gyúrhatsz, gyakorolhatsz, fejlesztheted a készségeidet, még az íráskészségre is. Ha pedig be is küldöd a fogalmazásaidat, tapasztalt vizsgáztatóinktól kapsz majd visszajelzéseket, értékelő pontokat: http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara

Természetesen az Euroexapress tankönyvben és a Testbuch EuroB2 tesztköyvben további feladatokat találsz minden viszgarészre: http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/nemet-b2

Ha ezeket mind elolvastad, végigcsináltad, sokkal előbbre leszel a készülésben :)

Üdv: Euroexam

Tisztelt Nyelviskola!

A Heti gyakorlofeladatok archivumaban mar minden feladatot megcsinaltam es ahogy lattam mindig ugyanazok vannak fenn, ujakat sosem latok, rosszat nezek vagy nincs tobb feladat?
Erdeklodni szeretnek arrol is, hogy szeretnek Onoknel B2 nemet nyelvvizsgat (csak irasbeli) csinalni es a velemenykifejtes, essze iras, hasonlo temakat hol lehetne utol erni? (pl mondanak 50 temat, melyek kozul vmelyik szerepelni fog a nyelvvizsgan es akkor jobban feltudnek keszulni, a temakat akar kicsit kidolgozni) En ezt nagyon nagy segitsegnek ereznem...Van ra lehetoseg?
Koszonettel

Köszönöm a segítséget!

Kedves Barbara!

Annyi történt, hogy helytakarékosságból a feladatok egy idő után átkerülnek a Heti gyakorlófeladatok archívumába, ahogy a Living in Brazil feladat is. Itt a teljes Archívum: http://www.euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok/archivum

Benne ott egy csomó feladat, hanganyaggal, megoldókulccsal.

Ami a további feladatokat illeti, a 2 elérhető tesztkönyvben (Practice Test Book B2 és Euro Angol B2 - http://www.euroexam.org/felkeszito-konyvek/angol-b2) összesen 8 teljes vizsgányi feladatot találsz.

Nem beszélve az ingyenes elearning tanfolyamról (http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara), ahol nemcsak további majd 2 tucat vizsgafeladat vár, hanem egy igazi kurzus, ami gyakorlást, készségfejlesztést és vizsgatippeket is kínál. Van még 2 heted, az alatt rengeteget gyakorolhatsz ;)

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt ügyintéző!

A múlt héten kinyomtattam a heti gyakorló feladatok menüpontnál kettő reading mintafeladatot az egyik címe: Boycott the dolphin parks. Ennek ma megtaláltam a megoldókulcsát. Egy másik feladatot is kinyomtattam ugyanebben a menüpontban: Living in Brazil címmel. Ma ki szerettem volna nyomtatni ennek a feladatnak is a megoldókulcsát viszont ez a feladat most nem elérhető a fent említett menüpontban. Meg szeretném kérdezni, hogy hol érhetem el a fent említett megoldókulcsot, kérem linkeljék be, ha pedig már nincs fent akkor kérem küldjék el a birkasbarbara91@gmail.com e-mail címre, hogy ellenőrizni tudjam a munkámat. Továbbá érdeklődni szeretnék, hogy hol tudok még mintafeladatokat letölteni gyakorlásképpen, mert csak 2 db tesztet találtam az oldalon.

Előre is köszönöm mielőbbi válaszukat.

Üdvözlettel: Birkás Barbara

Kedves Euroexam!
Én idővel B1 nyelvizsgát szeretnék tenni németből. Lehetséges lenne, hogy egy minta vizsgasort feltennétek hozzá az oldalra, hogy lehessen tudni, hogy milyen? Segítségeteket előre is köszönöm!
Andrea

Kedves Ági!

A Heti gyakorlófeladatokban kétségtelenül kevesebb C1-es feladatot találsz, mint B2-est, de ez egy pillanatig sem jelenti azt, hogy ne állna bőven elég gyakorlás a rendelkezésedre.

Az általad említett 2 könyvben (Eurocity és Practice Test Book) minimum négyszer gyakorolhatsz minden feladatot, ehhez jön ugye az ingyen letölthető teljes feladatsor és a Heti gyakorló 1-1 feladata. Ez nem kevesebb, mint 6 lehetőség, ami igazán soknak nevezhető. Nem beszélve arról, hogy még mindig van 3 heted, hogy az ingyenes C1-es elearning tanfolyam összes feladatsorát végigcsináld (http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara), ami sokak szerint 10-15%-kal is emelheti az eredményességedet. Sőt, beküldheted fogalmazásaidat, amiket lepontozva és hasznos visszajelzésekkel kapsz vissza. Kell ennél több?

Ezek mellett még azt is meg kell említeni, hogy mivel az Euro egy 100%-ban nyelvi kommunikációs készségeket mérő vizsga, a készüléskor a legfontosabb, hogy a készségeidet fejleszd a vizsgafeladatok megoldása mellett. Vagyis, read, listen és write, és bővítsd a szókincsedet, mert ezek hasznosabbak lehetnek a még további feladatok "begyakorlásánál".

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
A heti gyakorló archivumában miért van ilyen kevés C1-es feladat?
A két könyv megvan, ami jelenleg fent van, letöltöttem. Esetleg kerülnek fel még új feladatok a decemberi vizsgáig?
Köszönöm a választ!
Üdv, Ági

Kedves Euroexam! Követve javaslatotokat megnyitottam másik böngészővel a hanganyagot, s láss csodát, azzal működik. Köszönöm a tippet. :)

Kedves csineva!

Köszönjük a jelzést, azonnal utánanézünk az esetleges hibának. Ilyenkor azért azt is szoktuk válaszolni, hogy elképzelhető, hogy egy másik böngészőben megnyitva minden további nélkül végigfut az audió fájl. De az is lehet, hogy ténylegesen baj van a fájllal.

Ha megkérünk, elküldöd emailben az info@euroexam.org címre, hogy pontosan melyik fájlban tapasztalatad a problémát?

Még egyszer köszönjük és üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Felkészítő tanárként igyekszem a Diákjaimat célirányosan gyakoroltatni. A Lépésről-lépésre alfórumban, ill. a letölthető tesztek között is többször találkoztam azzal a sajnálatos jelenséggel, hogy a Hörverstehen mp3-as fájl megáll hallgatás közben, így vagy felolvasom a fennmaradó részt, vagy kihagyhatom a feladatot. Köszönettel venném, ha időről -időre utánanéznétek a hangfájlok minőségének.

Kedves frambuesa!

Köszönjük, hogy írtál nekünk - nagyon érdekes a kérdés, amivel megkerestél. Először is, azt le kell szögezni, hogy teljesen természetes dolog, hogy két próbálkozás között - legyen az próbavizsga vagy igazi, éles megmérettetés - látható az eredményben egy bizonyos különbség.

Nézzük akkor, hogy ez miből adódhat! Azt feltétlenül tudnod kell, hogy a gyakorló- és vizsgafeladataink egyazon szigorú fejlesztési és szintezési folyamat révén készülnek - ez biztosítja, hogy vizsgaidőszakról vizsgaidőszakra megbízhatóan mérjék a vizsgázók nyelvi készségszintjét. Mi okozhatja mégis a különbséget? Egyrészt - és ez bármilyen, nem csak nyelvvizsgára igaz - a fentiek mellett is elkerülhetetlenül van kisebb különbség az egyes feladatok között. Ezért az éles vizsgán egy szakértői hitelesítési eljárással véglegesítjük az eredményt. Ha ez részletesebben is érdekel, itt olvashatsz róla: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Másrészt, ennél jóval komolyabb különbségeket okozhat az, hogy milyen körülmények között csinálod meg a feladatokat. Rengeteget számít, hogy mennyire gyorsan mész végig a kérdéseken, mennyire vagy fáradt, mennyire tudsz koncentrálni, van-e bármilyen zavaró körülmény, amikor dolgozol, használsz-e szótárt és mennyi időt töltesz ezzel - egyáltalán az, hogy adott esetben nem valódi vizsgakörülmények között dolgozol…

A Vizsgaközpont szakemberei azt javasolják ilyenkor, hogy mindenképpen csinálj végig még egy feladatsort mindkét vizsgarészből - akár a honlapról, az ingyenes e-learning tanfolyamunkon (elearning.euroexam.org) vagy Practice Test kiadványainkból, hogy pontosítani lehessen az eddig kialakult képen.

Hajrá a sikeres vizsgáért!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja, hogy nagy különbségek vannak az átlagaim között...
A honlapról letöltött próbavizsga Readingem átlaga 45%, míg a letöltött gyakorlófeladatok (szintén 3 db) átlaga 70% lett. A Listeningnél még ennél is nagyobb különbség van, az előző gyakorlófeladatok átlaga 52% lett, míg a mostani 84%. Nem tudom, minek tudható ez be? A gyakorlófeladatokat ma csináltam (egybe a 6-ot), a próbavizsgát lehet hogy már egy hete is, de ezalatt semmit nem gyakoroltam, még egy filmet se néztem meg angol felirattal. Az időkorlátokat mindenhol betartottam. Köszönöm előre is a választ:)

Kedves Elena!

A Heti gyakorlófeladatokat mindig az adott vizsgatípus következő vizsgaidőpontjához igazítva tesszük közzé, kb. 6-8 héttel a vizsga előtt kezdve a feltöltést. A legközelebbi C1-es vizsga szeptember 3-án lesz, és már most találsz 3 feladatot a listában és az Archívumban még egyet. Ez azért több mint semmi.

És akkor ott egy teljes ingyen letölthető feladatsor: http://www.euroexam.org/practice-test-c1, aztán megveheted a Eurocity C1-es felkészítő tankönyvet, a Practice Test Book C1-et 3 teljes feladatsorral, és aug. 1-én indul az ingyenes online felkészítő kurzus: http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara

Ezek bőven elég gyakorlási és felkészülési alkalmat adnak :) Ettől függetlenül jönnek még a C1-es Heti gyakorlófeladatok is.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Miért nem található meg az archívumban az angol C1 gyakorlófeladatainak a sora? Minden van, angol B2, német B,C, viszont angol C1 nincs? Sajnálom, hogy így nem lehet rendszeresen készülni...

Kedves rebucci!

Az Euroexpress B2-es felkészítő tankönyvben minden vizsgafeladatra találsz 1-1 mintafeladatot :) Megveheted pl. a Libra Nyelvkönyvboltban a Kölcsey utcában Pesten: http://nyelvkonyvbolt.hu/shop/nyelvkonyvek/vizsga-elokeszito/euro-nyelvv...

A 3 teljes feladatsort tartalmazó tesztkönyvünket, Testbuch EuroB2, ugyanott megveheted: http://nyelvkonyvbolt.hu/shop/nyelvkonyvek/vizsga-elokeszito/euro-nyelvv... Amúgy mi a baj a mi e-shoppunkkal? ;)

Mellesleg, jövő hétfőn, 27-én indul az ingyenes német B2-es Expressz online tanfolyamunk. Ott 4-5 héten keresztül gyakorolhatsz, készülhetsz, vizsgafeladatokkal és más hasznos gyakorlatokkal.

Ami a másik kérdésedet illeti, ha szóbelin ketten együtt akartok részt venni, akkor mindkettőtöknek meg kell adnia a másik nevét a jelentkezési lapon.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet megvenni a német B2 felkészítő könvyet, azon kívűl, hogy online lehet rendelni. És érdemes, mivel én júliusban szeretnék vizsgázni? Vannak benne teljes vizsgatesztek?
És egy utolsó, a szóbelit a barátnőmmel szeretném "lerakni", akkor ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm előre is!

Kedves Nóra!
A heti gyakorlófeladatok - heti ütemezéssel - nemrégiben kerültek ki a honlapra. Egyidejűleg hármat találsz majd az oldalon később, (pl. 6,7,8) ekkor az 1,2,3,4,5 lesz megtalálható az archívumban. A júliusi vizsgára a teljes feladatsor elérhető lesz. A heti gyakorlófeladatok - ily módon - egyfajta rendszeres felkészülést támogatnak. Addig is javaslom letölthető tesztjeinket, rendkívül hasznos tesztkönyvünket a B2 Testbuch-ot. Online felkészítőnk 27-én indul majd.
Sok sikert a vizsgára:)
üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam-Munkatársak!

A gyakorló feladatok archívumában egyetlen B2-német feladatot sem találok. Hol keressem őket?

Köszönettel:

N.Nóra

Kedves Dóri!

Akkor tölthetsz fel levelet, műkritikát vagy bármit, ha regisztráltál egyik ingyenes online felkészítő tanfolyamunkra: http://www.euroexam.org/keszulj-fel-ingyen-a-nyelvvizsgara

Ebben az esetben maga az elearning tanfolyam fogja felhívni a figyelmedet, hogy egy adott Writing feladatnál hova tölthetsz fel egy szöveget. 2-3 különbözőt biztos beküldhetsz :).

Regisztrálj, csináld a feladatokat, és küldj be irományt!

Üdv: Euroexam