Júni 2 - 1. oldal

Kedves Segítség!
Jelenleg 4 teljes középfokú (B2-es) gyakorló vizsgaanyag érhető el. 3 füzet formában, CD-vel, ezeket megvásárolni tudod, on-line, könyvesboltokban vagy a vizsgahelyeken.
Egy további komplett vizsgaanyag ingyenesen letölthető minden szinthez. Az egyes vizsgákon felhasznált tesztekből tananyagok, próbavizsga és további gyakorló feladatok készülnek, részben egyéni felhasználásra, részben iskolák számára. Az ősz során a szabadon hozzáférhatő on-line anyagokat heti gyakorló feladatokkal fogjuk bővíteni.
Üdvözlettel:
Euroexam

elnézést de hol a ....ba lehet letölteni az uj vizsga gyakorlofeleadtot mindig a régi van fent igy könnyü ám maguk bezsebelik a szép gázsit a többiek meg mid szivnak tegyék már ki legalábba junius angol b2 feladatait

Kedves Dinnyter!
Ha a Favorit Nyelvstúdióban vizsgáztál, akkor a bizonyítványodat is náluk veheted át.
Üdvözlettel:
Euroexam

Kedves Euroexam ! Hol tudom átvenni a ,bizonyítványomat ha én nem szervezéssel mentem el oda , a favorit nyelvstúdióban ?? Köszike Dinnyter

Kedves brayden!
A vizsga időpontjától számított két éven belül át tudod venni a bizonyítványodat.
Üdvözlettel:
Euroexam

Kedves Euroexam!
Az lenne a kérdésem, hogy van valami időleges korlátozása a bizonyítvány átvételének...pl. 90 napon belül vagy ilyesmi??
Köszönöm

az enyém is itthon pihen a polcon, és már el is szkenneltem az OFIK-nak... ja, és a pontjaimon kívül, az önbizalmam is nőtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

én már szombaton átvettem :) nagyon örülök neki:)
Köszi euroexam!

Átvettem a bizit:)))).
Köszi Euroexam h időben elkészültek!!
:DD
Minden jót!
L.

hétfőn végre megjön a nyelvvizsgáról szóló bizi. igeeeeeeeeeeen!!!:D:D:D szerintem mindannyian izgatottan várjuk a pillanatot amikor átvehetjük:)

Illyés
Kedves Vizsgázók!
A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI vizsgahelyen vizsgázók is a Vizsgaközpontban vehetik át a bizonyítványokat.
Üdvözlettel:
Euroexam

Városmajor
Kedves Vizsgázók!
Akik a Városmajori Gimnáziumban vizsgáztatok, ne oda menjetek majd a bizonyítványokért - az iskola nyári nyitva tartása miatt a Vizsgaközpontban vehetitek át a bizonyítványotokat: 1022 Budapest, Bimbó út 7.
Azt, hogy mikortól, Ti is olvashatjátok majd itt jobb oldalon (rózsaszínnel fogjuk kiírni).
Üdvözlettel:
Euroexam

Kedves Vizsgázók!
Minden valószínűség szerint hétfőtől már átvehetitek a bizonyítványt - mindenki abban a nyelviskolában/intézménynél, aminek szervezésében részt vett a vizsgán, kivéve a Városmajori Gimnáziumban vizsgázók. Ők a nyári szünet miatt a bizonyítványukat a Vizsgaközpontban vehetik át!
A biztonság kedvéért azt tanácsoljuk, egyeztessetek az adott hellyel, hétfőn mikortól mehettek a bizonyítványokért.
Jobb oldalon hamarosan pontosabb információkat olvashattok az átvétel időpontjáról.
Üdvözlettel:
Euroexam

nekem azt mondták, hétfőre lesz kész, amivel meg vagyok lőve. A bizivel tudnám átvenni a diplomámat és mindezt még az OFI-ban is be kell mutatni. A héten szerettem volna elintézni, nem utolsó pillanatban :( Semmiképp sincs a holnapi átvételre esély? Ugyanis hétfőn elutazom 2 napra

Én úgy tudom, csak akkor fogadják el az igazolást, ha rajta van a bizonyítvány száma - mert valójában az kell. Csakhogy ezen a Euros papíron nics rajta, így nem tehetünk mást, mint hogy megvárjuk a "keményfedelest". Én azt hallottam, a sok bejelentés miatt megsürgették a nyomdát, és 5-én már át lehet venni a bizit. Az nem lenne rossz, mert nekem is kell az a 7 pont!

Köszönöm! Ha megérkeznek a bizik, akkor végülis tényleg mindegy.
Szép nyarat mindenkinek!:)

Én ma kértem igazolást, holnap megyek érte. Beküldöm ezt is, és ha elkészül a bizi, hát azt is:) Egyszerűen nem értem miért nem képesek egyértelműen megmondani h elég-e az igazolás v nem. Mindenhol mást olvasok. :( Az ofik bizonygatja h elég, de itt meg azt mondják h nem. Arrrgghh :( De ha elbukom ezt a hét pontot, én megőrülök az tuti.

Kedves tojgli!
Valóban, mint kiderült, az előzetes félreérthető információkkal ellentétben az igazolást nem, csak a bizonyítványt fogadják el.
De ne aggódj, július 11-ig mindenképpen át tudod venni a bizonyítványodat. Hogy pontosan mikor, arról hamarosan értesítünk Benneteket itt a honlapon keresztül.
Üdv:
Euroexam

Hát ez érdekes, mert valahol írták, hogy igazolást is elfogadnak... Na mindegy (ennyit róluk). Én már a hétfőt várom, mert az Euroexam még a múltkor azt írta, hogy akkor lehet átvenni a bizonyítványt vidéken, és (nagyon nagyon) remélem, hogy Fehérváron is...

én márciusban vizsgáztam de én csak lefénymásoltam és postán feladtam. Elfogadták. LEhet h halvány neked a szkennelés vagy még elbírálás alatt van a vizsga..

Kedves Euroexam!
Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis a sikeres nyelvvizsgát igazoló tanúsítványt feltöltöttem a felvi.hu-ra, más dokumentumokkal együtt. Épp most láttam, hogy minden mást elfogadtak, csak ezt az igazolást nem. Vajon miért nem? Van, aki ugyanígy feltöltötte és elfogadták? A választ előre is nagyon köszönöm.
n

Anna!
Én is most voltam másodszorra nyelvvizsgázni, és nekem sem sikerült. 1 tanfolyamon is voltam(nem euros), magántanárhos is jártam, és szerintem eléggé jól ment, meg már több éve tanulom az angolt, ugye. Engem is hidegzuhanyként ért, hogy megint megbuktam, igaz először 56%-al, most 63%al! És fellebbezni sem tudok, ami eléggé idegesítő.. Ez a legbosszantóbb, hogy éppen, hogy csak 1-2ponton múlott, hogy átmenjek. Megint kezdhetem előlről.
Én úgy gondolom, most nem fogom elkapkodni a következő jelentkezést, s csak az októberire jelentkezem. Szerintem, ahogy a többiek is írták, Te is gondold át, milyen szinten vagy, s inkább tényleg menj el magántanárhoz, többet ér, mint egy tanfolyam.
Sok sikert!

kedves Anna! Csatlakozom Timi, norbi, pici és leslie bejegyzéseihez. Maximálisan egyet értek velük. Sok sikert!

sziasztok!

tudja már valaki hogy pontosan mikor lehet átvenni a keményfedeles biziket???
már nagyon várom hogy a kezemben lehessen:):)
köszi

Anna, ajánlom neked még, hogy ezen a forumon ne csak a jun. 2 témát, hanem a gyakorlati kérdések témánál olvasd el Tony bejegyzését (90-es bejegyzés). Találót írt, a vizsgák sikertelenségével kapcsolatosan, sztem gondolkodj el rajta.

Anna, nekem szerencsére sikerült a juuniusi vizsgám, elsőre. De én nem nyelvvizsgázni akartam megtanulni, hanem angolul, amikor az jól ment, utána kezdtem el gondolkodni, hogy milyet válasszak. Ne feledd, bármelyik vizsga típust választod, ugyanazt a szintet hivatott mérni. Ha az euro nem megy, akkor a másik sem fog. Eltérés abban lehet, hogy esetleg a szóbelin melyiknek a témakörei szimpatikusabb neked. írásbelin különböző feladattípusok vannak, de nagyjából azonos szintű mindegyik. Az elért eredményed azt tükrözi, hogy messze nem vagy még azon a szinten, ami a vizsgához kell. Amíg a próbateszteken 90 % fölött nem teljesítttem, addig nem jelentkeztem le vizsgázni. Miért? Mert ha otthon 90 %, és a vizsgán izgulok esetleg vagy megijedek, mert nem arra számítok, amit kapok, akkor rosszabbul teljesítek, mint általában. Ne haragudj, de szerintem nagyon alacsony százalékot értél el, van aki jól tudja egyedül fejleszteni magát, de ez neked nem sikerült. Nem bántani akarlak, ne sértődj meg. De legközelebb csak akkor jelentkezz vizsgára, amikor tudsz is mindent, az régen rossz, ha rezeg a léc. Sok sikert!

Szia Anna! Én csoportos nyelvvizsga tanfolyamon voltam, mert spórolni akartam, de nekem sem sikerült a mostani vizsgám. Én is csalódott vagyok, de hétvégén átgondoltam a dolgokat, nem a felkészítő tanárral volt a gond. Nekem még kellett volna egy kis idő. A hugom magántanárnál volt, neki sikerült. Ő már tavasszal szeretett volna menni, de akkor a tanár elmondta, hogy nincs azon a szinten. Most viszont már bátran engdte. Ő ugyan többet fizetett a magánórákért mint én a tanfolyamért, de ha összeadom a csoportos tanfolyam, és sikertelen vizsga árát, akkor a végén a húgom nevet, ó járt jobban. Tudsz készülni egyedül is rengeteget, de nincs senki aki felmérje objektíven, hogy mit tudsz.

utólag visszanézve bocs a sok elgépelésért

Anna, én timivel egyet értek. Sztem is az legyen alegelső, hogy keress egy magántanárt, mérje fel, hogy mit tudsz, és ő fog ajánlatot tenni, a továbbiakra nézve. Nincs értelme leírni, hogy milyen könyvből tanulj, mert nem egyformák vagyunk, ami nekem megy, az lehet neked nem és fordítva. A magántanár kiszúrja, ha valamiből nem vagy még azon a szinten ami a vizsgához kell, és felfejleszti. Ha megütöd majd amércét, csak azután fog az általad kiválasztott vizsga feladataira felkészíteni-és ez így is van rendjén. Bármelyik vizsgát is választod, nagyon felkészültnek kell lenni. Az objektivitáshoz a szintedrdel kapcsolatosan tényleg kérd ki nyelvtanár véleményét. A csoportos tanfolyam annak jó, aki minden készszégből az adott kurzus szintnek megfelelő. A nyelvvizsga felkészítő pedig már annak való, akinek egyik készségén sincs mit fejleszteni az adott szinthez tovább, rendszerez, összeforlal, gyakorlás, felhívják a típus hibákra afigyelmet. De ha vm neked kiválóan megy, míg más dolog kevésbé, akkor magántanár, aki fejleszt. Pesrze mehetsz csoportos tanfolyamra is, de ha 3 készséged megüti azt a szintet, és a 4-ik nem, akkor az alacsonyabb szintűbb csoportba kerülsz, és esetleg az órák eg yrészén unatkozol, és atanár nem csak veled foglalkozik. Értelemszerű, ha csak az egyik készséged nem jó, akkor nem kerülhetsz erősebb csoportba, mert nem ütöd meg azt a szintet, és hátráltatnád többieket. Ne sértődj meg, ez nem személyes, csak példa.

Kedves Anna! Véleményem szerint a beszéd gyakorlásához minimum két ember kell, te írtad, hogy december óta egyedül tanultál. Lehet, hogy sokkal magabiztosabb vagy, de az egyedüli beszédgyakorlásnál nem biztos, h sikerült helyea kiejtést begyakorolni, lehet, hogy az adott szituhoz nem a legjobban passzoló mondatokat kreáltad. Egy időben én is tanultam egyedül angolt, azt hittem jól megy, egész addig, amíg barátnőm-aki külföldön él- hazajött kis időre, és szívesen beszélt velem angolul. Volt meglepődés részemről... Nagyon sokat tanultam tőle, ami egyedül nem ment volna. Én egyedül a nyelvtant meg tudtam tanulni, bőséges szókincsre tettem szert, de hidd el sokat jelent, ha mindezt másokkal van lehetőséged szóban gyakorolni. Ha mégis úgy érzed, hogy nem benned van a hiba, akkor válassz olyan vizsgát, ahol a szóbeliről hangfelvétel készül (pl, ECL, és még néhány egyéb nemzetközi vizsga). Érdemes esetleg magántanárt felkeresned, aki felméri a készségeidet, és célzottan azokat jobban gyakoroltatja, ami nem megy, hozzád igazítja az órát. A magántanárok óradíja elsőre soknak tűnhet, de kizárólag rád figyel, ami csoportos tanfolyamon nem lehetséges. Magántanárnál hatékonyabban tudsz tanulni, és biztos, hogy a pénzedésrt cserébe a személyreszabott órán rengeteget fog veled kommunikálni. Sok sikert, bárhogy is döntesz a továbbiakban!