Külföldi nyelvtanulás

Sziasztok!
Én nagyon gyenge vagyok angolból, jövőre éretségiznék és elkeserít ez az angol tudás amivel rendelkezem. Nagyon félek ilyen utazástol, de érdekelne, hogy szerintetek mennyi esélye lenne annak, hogy egy magyar diákkal utazhatnák ki. Boldogulnék " egyedül" nyelvtudás nélkül? 1 nyár alatt sikerülne megtanulnom angolul haladó szinten? Köszönöm a tanácsaitokat előre is!

én amerikában-new yorkban voltam 1 hónapig. nem segítet annyit, amenyit vártam, de azért elég jót tett, főleg nyelvvizsga előtt.

A külföldi tanulás azért hatékony, mert csak azon a nyelven gondolkodsz egész nap. Ilyesmi környezetet itthon is lehet teremteni ha elég elszánt vagy, és nincs sok pénzed. Reggel angolul olvasod el a híreket, napközben BBC-t és egyéb podcast-okat hallgatsz (legalább 2-3 órán át, nem baj ha nem figyelsz rá), este pedig angolul nézed a filmet felirat nélkül.

És persze heti legalább 1*i angol klub.

Nyílván nem ér fel egy külföldi tartózkodással, de aki nem teheti meg hogy kimenjen, annak így lehet itthon is "úgy csinálni" mintha kint lenne

Üdv
sucec

hojskolerne.dk !! egy oldal ahol kiválaszthatod hogy melyik Dán népfőiskolára szeretnél ösztöndíjat kapni. igaz nem anyanyelvi környezet de 14-100 évesig mindenki beszél angolul, és itt a buli és a tanulás is megvan.

Véleményem szerint nyelvet igazából csak anyanyelvi környezetben lehet elsajátítani. Én 3 hónapot töltöttem egy londoni nyelvtanfolyamon, ami szuper volt.

Én nem nyelvtanfolyamon, hanem dolgozni voltam külföldön, tavaly nyáron Kanadában, egy közvetítő cégen keresztül. Előtte jópár évig elő se vettem az angolt, és nagyon féltem, mi lesz, de két hét után már angolul gondolkodtam, majd angolul is álmodtam. Nyár végére pedig, meglepő, de igaz, annyira átálltam az angolra, hogy elfelejtettem néhány magyar szót. Persze, amikor hazajöttem, egyből visszarázódtam, de nagyon hasznos volt, olyan magabiztosságot adott, hogy szerintem a szóbeli nyelvvizsga (középfok) simán meglenne. Persze ehhez az is kellett, hogy nem olvastam magyar szöveget, könyvet, újságot, nem chateltem a barátokkal, családdal naponta, az összes magyar a heti félóra telefon volt.

Szia Kati,
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Akkor te egyáltalán nem bántad meg? Nem is féltél kicsit se? Ennyire fontos, hogy itthon a megfelelő közvetítőt találja meg az ember?
Köszi a válaszokat. :)
Péter

Szia Péter!
Én nemrég voltam kint 2 hétig Angliában, és szenzációs volt. Én csak javasolni tudom, mert fantasztikus. Annyit fejlődtem, hogy erre nem is számítottam. A tanárok mind profik, a szállás és a programok pedig nagyon jók voltak. Mindig történt valami jó. Az osztálytársak pedig a Világ minden pontjáról érkeztek. :)
Ha van még kérdésed, nyugodtan írhatsz az emilemre is, de itt is szívesen válaszolok.
Üdv, Kati

Sziasztok. Egyre gyakrabban hallom, hogy ha sokat akarok fejlődni angolból, menjek külföldi nyelvtanfolyamra. Valaki volt már ilyenen? Megbízhatóak a közvetítők? Mennyibe kerül egy ilyen, hol érdeklődhetnék? Köszi: Péter