Külön szóbeli / írásbeli nyelvvizsga - 1. oldal

Tisztelt Euroexam! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nekem van egy 8 éves TELC B2-es szóbeli bizonyítványom és Önöknél szeretném megcsinálni a B2 középfokú írásbelit akkor abból még lehet komplex középfokú bizonyítvány? Mert nekem azt mondták, hogy az angol TELC B2-es szóbeli nyelvvizsgám már elévült. Csak 1 évig volt érvényes. Akkor most nekem újra kell csinálnom az egészet vagy elég csak egy írásbelit csinálnom Önöknél és a szóbelim még érvényes és nem évült el? Előre is köszönöm a válaszukat.

Kedves figyu!

Ennél mi pontosabb információkkal szolgálhatunk. A szóbeli vizsga ugye 2 részből áll, ami azt jelenti, hogy minden esetben a Listening lesz az első vizsgarészed, ami még a délelőtti írásban letett részekhez kapcsolódik. Erről és a Speaking menetéről is az "A vizsga menete" oldalunkon találod a részleteket: http://www.euroexam.org/jelentkezem/nyelvvizsga-menete

Tehát, amikor elkezded a Listening részt, előtte már tudni fogod a Speaking idő- és terembeosztását :) A vizsga napjáig pedig további részleteket fogsz kapni tőlünk. Mindenre lesz időd, lehetőséged :)

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Szóbeli vizsgára jelentkeztem. A tájékoztató jellegű beosztásból arra következtetek, hogy olyan fél 12-re kalkulálhatom ennek kezdetét. A kérdésem az lenne, hogy a vizsga kezdeti regisztrációs folyamatára (személyi bemutatása, aláírás, terembeosztás megkeresése, a hely elfogalása) ugyanúgy lehetőségem nyílik a szóbeli vizsgarész előtt is (nem csak az írásbeli előtt)?

Kedves Hayk Gaboyan!

Semmilyen teendőd nincs, a beszédkészség vizsgarész mellett mindig is a "kétnyelvű" kategória áll, de ennek nincs jelentősége a számodra, bátran jelentkezhetsz rá (már csak azért is, mert más lehetőség valóban nincs ;)

Csak egy megjelölésről van szó, de nincs tartalmi szempontból jelentősége. Ez egy egynyelvű vizsga lesz, nincs benne semmilyen kétnyelvűség.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Köszönöm a választ! Volna még egy kérdésem.
Jelentkezni szeretnék szóbeli vizsgára az on-line űrlapon, ilyenkor viszont csak kétnyelvűt engedélyez a rendszer, ha szóbeli vizsgát szeretnék tenni. Egynyelvűt nem.
Mi a teendő?
Köszönöm

Kedves Hayk Gaboyan!

Abban a pillanatban, amikor a második bizit kézhez kapod, automatikusan egy komplex nyelvvizsgád lesz, akkor is, ha a birtokodban 2 külön bizonyítvány lesz. Ha a kettőt bárhol bemutatod, akkor azokat komplex vizsgaként fogják kezelni.

Jó készülést és sikeres szóbelit legközelebbre!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Kérdésem az volna, hogy: Írásbeli vizsga sikerült, szóbeli sajnos nem. Ha legközelebb csak szóbeli vizsgára jelentkezem és sikerül, akkor egy komplex bizonyítványt kapok vagy lesz 2 külön bizonyítványom (írásbeli és szóbeli)?
Köszönöm.

Kedves Adrienn!

A második részvizsgád díját visszaigényelheted :) A részleteket ezen a honlap oldalunkon találod: http://www.euroexam.org/az-ingyenes-nyelvvizsgarol

Gratulálunk!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha az első komplex nyelvvizsgám befizetése után csak az írásbelit teljesítettem, azonban most egy hónapra rá a külön szóbeli vizsgadíj befizetése után sikerült a szóbeli vizsgarészem is, akkor van-e lehetőségem vizsgadíj visszaigénylésre?

Kedves Janka!

A két sikeres vizsga együtt automatikusan komplex vizsgát jelent, nincs semmilyen további teendőd. Bárhol akarod érvényesíteni, a két részvizsgát komplexnek fogják tekinteni.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Az lenne a kérdésem hogyha sikeresen rakok egy Euroexam írásbelit és egy TELC szóbelit, akkor lehet ezeket egyesíteni valahogy komplexé?
Ha igen akkor hol kell kérvényezni ezt?

Kedves KTM!

Várunk szeretettel, hogy megcsináld a szóbelidet - ne törődj vele, hogy milyen címke áll a szóbeli mellett - nálunk, és így birtokába lehetsz a megérdemelt komplex vizsgának. Az írásbelid természetesen nem évült és nem évül el.

Üdv: Euroexam

Sziasztok!
2014- ben tettem sikeres középfokú BME egynyelvű írásbeli nyelvvizsgát. Azt szeretném megtudni, hogy van-e időtartam amelyen belül meg kell csinálni a szóbelit, vagy elvesztem az írásbelit. A másik kérdésem, hogy a szóbeli bármilyen lehet függetlenül attól, hogy az írásbeli egynyelvű volt?
Köszönöm,
KTM

Kedves Szabolcs!

Ha a szóbelid sikeres volt, akkor elég egy sikeres írásbeli, és a két bizonyítvány együtt automatikusan egy sikeres komplex vizsgát jelent :)

Várunk szeretettel.

Üdv: Euroexam

Kedves Evrinek!

A válasz egyértelmű igen. A már megszerzett szóbelid mellé megcsinálhatod az írásbelit, mert a külön szóbelid ma is érvényes.

Várjuk szeretettel jelentkezésedet.

Üdv: Euroexam

Üdv!
1998-ban szerzett A típusú nyelvvizsgához lehet még írásbelit tenni, vagy újra kell az egészet csinálnom? Akkor a sulihoz elég volt csak az A, így nem ugrottam neki a C-nek, viszont most jól jönne...
Köszönöm

Kedves Euroexam!
Arra lennék kiváncsi, hogy ha a komplex német b2-es vizsgán a szóbelim sikeres lett azonban az írásbelim nem, akkor elég e a továbbiakban csak egy írásbeli vizsgarészt sikeresen teljesítenem?

Kedves vitust!

Jól sejted, a szóbelid sikeres, az írásbelid sajnos nem. És így a kettőből nem lesz sikeres vizsga, mert két külön vizsga esetén csak akkor lesz meg a komplex vizsgád, ha külön-külön mindkettő eléri a 60%-ot. Legközelebb biztos összejön.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha bme szóbelim b2 63%os lett és az itteni írásbeli tesztem b2 57%os, akkor erre is vonatkozik a kettő átlaga 60%? (ugyan az a rendszer) Természetesen hiszem hogy nem de szeretném tisztázni magamban ezt a kérdést.

Kedves Nóri!

Semmi akadálya annak, hogy a sikeres szóbelidet egy Euroexam írásbelivel párosítva megszerezd a komplex vizsgát. Ha sikeresen vetted az akadályt, az automatikusan azt jelenti, hogy megvan a komplex vizsgád, elég bemutatnod a két bizonyítványt.

Várunk szeretettel, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Nemrègiben letettem egy TELC B2 szintű egynyelvű szóbeli vizsgát sikeresen, viszont az írásbelit szeretnèm Euro-s vizsgán letenni. Lehetsèges ez? Nem gond az ha 2különböző nyelvvizsgaközpontnál teszem le külön-külön s vizsgákat? Van egy kemènyfedeles bizonyítványom a Telc b2-es szóbelimről!
Köszönöm a választ!

Kedves Rob!

Igen, egyetlen dolgod van: kérned kell, viszont kérvényezni nem muszáj ;)

Automatikusan csak az kapja, aki komplexre jelentkezik és sikerrel teszi le azt a vizsgatípust.

Üdv: Euroexam

Tehát ha mindkét részvizsgám euroexam-os akkor automatikusan kapok nemzetközi bizonyítványt, vagy külön kérvényeznem kell ?

Kedves rob9999!

Természetesen 2 külön részvizsga automatikusan egy komplex vizsgának számít, bármely vizsgarendszerben is szerezted meg őket. Viszont ami a nemzetközi bizonyítványt illeti, azt mi csak akkor állítunk ki, ha mindkét részvizsgát nálunk teszed le.

Üdv: Euroexam

Helló !
Azt szeretném kérdezni, hogy ha külön részvizsgánként teszem le a nyelvvizsgát akkor az is komplexnek számít ? Ebben az esetben is kapok nemzetközi bizonyítványt is ?

Szia Sesame!
A honlapon a gyakori kérdések között az alábbi olvasható:

"Miért csak kétnyelvű lehet a szóbeli vizsga?"

Mivel az Euro szóbeli vizsgát mind az egynyelvű, mind a kétnyelvű vizsga részeként elfogadják, így a magyar akkreditációs szabályoknak megfelelően „kétnyelvű” részvizsgaként került besorolásra. Ez a meghatározás ugyanakkor csak a hivatalos besorolást érinti, nincs "kétnyelvű" feladat az Euroexam szóbeli vizsgákon (tehát a „szóbeli” vizsgába tartozó Beszédkészség és Hallott szöveg értése vizsgarészek valamennyi feladatán csak angolul/németül kell teljesíteni). Az egynyelvű és kétnyelvű vizsga csak az írásbeli vizsgarészben különbözik: Kétnyelvű vizsga esetén az írásbeli vizsga része a Közvetítés vizsgarész is, a többi 2 vizsgarészen felül (Olvasott szöveg értése, Íráskészség).

Nyugodtan jelöld be a kétnyelvűt:)
üdv

Szóbeli vizsgára szeretnék jelentkezni, viszont mikor jelentkezni szeretnék jelentkezés során csak kétnyelvű vizsgára enged jelentkezni. Viszont én úgy tudom, hogy a kétnyelvű vizsga azt jelenti , hogy írásbeli vizsgarész előtt van közvetítés! De csak sima speakingre, meg listeningre szeretnék jelentkezni! Nem tudom, hogy ezt miért így engedi?

Kedves Lorencia83!

A másik vizsgaközpontnál szerzett szóbelidet egy sikeres Euroexames írásbelivel párosítva birtokába kerülsz egy komplex B2-s vizsgának. Várunk szeretettel.

Üdv: Euroexam

Sziasztok! Tud valaki nekem infót ehhez: Tavaly megszereztem az angol B2 szóbeli nyelvvizsgát egy másik vizsgaközpontnál. Ha itt szeretném az angol B2 írásbelit lehetséges? Tehát hogy úgy álljon össze a középfokú komplexem, hogy két különböző vizsgahelytől? Köszi a választ

Sziasztok!

Angol EuroPro B2 keresek a szóbelire vizsga partnert. (2016. május)
szerenyi.andi0@gmail.com

üdv,
N