május 15. B2 angol nyelvvizsga 2010 - 1. oldal

Kedves Kérdező!
Az okmányirodákban gyorsított eljárással igényelhet ideiglenes személyi igazolványt, melyet még a kérés napján kiállítanak Önnek. A vizsgán mindenképpen csak érvényes, hivatalos fényképes igazolvánnyal vehet részt (diákigazolvánnyal például nem).
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Szombaton lesz a nyelvvizsgám, és pár napja vettem észre, hogy az útlevelem lejárt (azt hiszem, januárban). Személyim és jogosítványom sincs még.

El fogják fogadni a lejárt útlevelet is, amikor igazolnom kell a személyazonosságom?

Ha nem, mit tehetek ilyenkor?

Előre is köszi a gyors választ!

Kedves Szofi_Szf!

Most még gyorsabbak és rövidebbek leszünk ;).

1.) Véglegesek, nem fogunk!

2.) Nem sokat írunk erről, de azt itt: http://euroexam.org/euroexam-egynyelvu-valtozatban-is

Szívesen.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Köszönöm szépen a gyors választ!
Lenne még két kérdésem:
1.) A vizsgaidőpontok véglegesek, tehát nem fognak Önök változtatni rajta? (Lehet-e esetleg új időpontban vizsga?)

2.) Hol találhatok olyan bejegyzés (akár ezen a honlapon), ami segít nekem eldönteni, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű vizsgára menjek?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Szofi_Szf!

Az igazolás arra az időszakra ad átmeneti megoldást, ami az eredmények közlése, és a bizonyítványok kézhezvétele között telik el. Viszont az eredmények közzétételét a Vizsgaközpontunk a vizsgát követő 20. munkanapra ígéri, amit mindig be is tartunk.

Ezért - sajnos - nem számíthatsz arra, hogy a vizsga után 5 nappal kaphatsz bármilyen igazolást, azt várhatóan legkorábban a 20. munkanapon tudjuk kiállítani.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Kérdésem az augusztusi B2-es vizsgával kapcsolatban lenne.
Olvastam az oldalon, hogy van lehetőség 900 Ft-ért bizonyítvány előtti "igazolást" kérni a vizsgáról.
A vizsga, amire menni szeretnék (Euro B2) augusztus 27-én lesz, nekem pedig az igazolólap szeptember 1-jére kellene.
Ez megoldható Önöknél?
Van rá mód, hogy addigra kijavítsák, és ha sikeres kapjak róla igazolást szeptember 1-jéig?
Ha nem, akkor mikorra kaphatok leghamarabb igazolást?

Előre is köszönöm a választ!

Kedves to!
Ez ügyben az ITK-val kell beszélned, mégha nehéz is őket elérni. Személyesen biztosan sikerrel fogsz járni.
A postázással kapcsolatban .. sajnos nem tudjuk, hogy mi a rendszer az ITK-nál. Azonban a postázást rendszerint csak kérésre teljesítjük, tehát ilyen esetben a felelősség a vizsgázóé, mivel a posta nem tud felelősséget vállalni.
Kitartást az ügyintézés során!
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Májusban tettem sikeres francia nyelvvizsgát a Rigó utcában. A bizonyítványom június 22-e óta csücsült a postán, ahol július 9-én közölték velem, hogy 6-án visszaküldték a feladónak. A kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, ha a sok "utaztatás" közben a bizonyítványom megsérül, hogyan bizonyíthatom, hogy nem az én hibámból sérült meg? Van-e mód ilyen esetben a bizonyítvány újbóli kiállítására? Azért fordultam Önökhöz, mivel az ITK-t lehetetlen elérni. Remélem tudnak segíteni.

Köszönettel: to

Kedves Veró!
A bizonyítványokat a vizsgától számított 2 évig őrizzük meg.
Üdv, Euroexam

Ma vettem át bizonyítványomat és nagyon jó érzés volt megfogni :D
Még most is annyira hihetetlen!
Még egyszer köszönöm a lehetőséget Euroexam!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy meddig lehet átvenni a bizonyitványt?

Kedves Nicole!
Érvényes fényképes igazolvánnyal (személyigazolvány, jogosítvány, útlevél) tudod átvenni a bizonyítványodat.
Üdv, Euroexam

Személyigazolvány elég az átvételhez? :)

És végre a kezemben van a nyelvvizsga. Nagyon jó érzés.:) Köszönöm szépen euroexam a gyorsaságot!:)

Kedves B!
Ez ügyben kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon (06 1 225 8755) vagy e-mailben (info@euroexam.org) és tudunk segíteni.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Én nem abban a városban vizsgáztam, ahol jelentkeztem (ott nem szervezték meg végül)... Ilyenkor hol vehető át a bizonyítvány? Felhívtam azt a nyelviskolát, ahol volt a vizsga, ők közölték, hogy nem tudják... :S

Yah, én már ma reggel elmentem érte :) Annyira jóó

Végre lehet menni a nyelvvizsga bizonyítványokért.:) Elég gyors volt.:D Akkor holnap be is nézek a nyelvsuliba, h átvegyem a bizimet.:D

Azt hiszem, azt nem :\

A sikertelen nyelvvizsgát is megkapom esetleg szépen kötésben kinyomatva? ( mert nagyon frusztrálna ha kiraknám a polcomra és sokkal nagyobb elszántsággal folytatnám a tanulást :P)

Köszönöm a gyors választ Euroexam!

Az elég jó hogy kérdezd meg azt aki azt írja hogy nem lehet külön vizsgát tenni :)))

Sziasztok!
Én írtam a TELC kp.-nak, azt írták vissza, hogy angolból és németből lehet náluk részvizsgát tenni, de kérdezzem meg a NYAKnál, hogy elfogadják-e komplexként.
De hát ez ugyebár tuti... mármint, hogy elfogadják!

Kedves Attila és mind!
A külön letett szóbeli és írásbeli vizsgák komplex vizsgával való egyenértékűségének szabálya egyszerű:

Amennyiben bármely Magyarországon akkreditált vizsgarendszerben megszerzed a keményfedeles, állami szóbeli vizsgabizonyítványt és hasonlóan bármely akkreditált vizsgán az állami írásbeli bizonyítványt, akkor azt minden hazai vizsgaelfogadó intézmény a komplex vizsgával egyenértékűnek tekinti.

Amennyiben valamelyik vizsgán nem állami bizonyítványt, hanem valamilyen, csak a vizsgaközpont által kiadott bizonyítványt szerzel, akkor az nem játszik ebben a kérdésben.

Az Euroexam vizsgákon az akkreditációs engedélyük alapján szerezhető államilag elismert komplex bizonyítvány, államilag elismert szóbeli illetve írásbeli bizonyítvány is. Ezek tehát bármely, szintén akkreditált külön szóbeli/írásbeli bizonyítvánnyal kombinálva komplex vizsgával egyenértékűek itthon (tekintet nélkül arra, hogy honnan származik amásik félbizi, amennyiben szintén akkreditált).

A Nyelvizsga Akkreditációs Központ honlapjáról idézett közlemény arról tájékoztat, hogy a NYAK álláspontja szerint a Telc vizsgarendszerben csak komplex bizonyítvány kiadására van lehetőség. Ennek következményeiről sajnos a vizsgaközpont nem csak a vizsgázókat, de a Telc vizsgahelyeket sem kényezteti el információval...

Kedves Csillag!
Ahogy a Gyakori Kérdések alatt, illetve a Vizsgaszabályzatban is megtalálod, az eredményről a vizsgakódod alapján a honlapon, illetve a vizsgahelyen (ahol jelentkeztél, illetve ahova jelentkezésedet küldted) tudsz tájékozódni. Külön értesítést általában nem kapsz. Ha nincs meg a vizsgakódod, akkor személyesen, igazolvánnyal felszerelkezve érdeklődhetsz a vizsgahelyen. Hasonlóan, a bizonyítványok érkezéséről sem küldünk külön értesítést, azonban itt ahonlapon azonnal jelezzük.

Kedves Paperdoll!
A célzottan sikeres (tehát a jelentkezés szerinti vizsgatípuson sikeres) vizsgák bizonyítványai meglesznek időben a felvételi eljárás határideje előtt. Ha a bizonyítvány átvétele július első napjaiban problémás lenne, akkor sincs ok aggodalomra. A felvételi adatpótlás során elegendő a vizsgád adatait megadnod és annak alapján a Felvi közvetlenül lekéri vizsgád adatait a Nyelvvizsga Akkreditációs Központtól. Amennyiben tehát a májusi vizsgán sikerel jártál, akkor azt mindenképpen érvényesíteni tudod az idei felvételin (a vizsga időpontját ennek figyelembe vételével határozzuk meg minden évben).

Üdv:
Euroexam

Nekem mikor a szóbeli sikerült annyi történt, hogy a nyelvsulitól, ahová jártam kaptam egy egy sms-t, hogy megérkezett a bizi, mehetek átvenni.
Szerintem nem kapsz hivatalos levelet!

Kedves Euroexam és mindenki!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a nyelvvizsga eredményéről ill. átvételéről küldenek valamilyen hivatalos levelet, hogy sikerült? Vagy csak az interneten kóddal lehet megnézni?

Megkérdzetem ECL-nél minden rendben, köszi Csenge

Attila amire hivatkozol az nem az euróról ÉS a telcről hanem csak a telcről szól. Azt írják hogy ott idén már nem lehet külön írásbelit tenni. Arra egészen pontosan emlékszem, hogy ha van külön szóbeli meg írásbeli bizonyítvány akkor azokat akárhol szerezted biztos komplexet ér. Csak ehhez persze kell a két bizonyítvány és akkor ez a bökkenő mert nyak oldal amit küldtél azt mondja hogy telcen ilyet nem lehet szerezni csak komplexet.

Tisztelt Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy megjönnek-e a nyelvvizsga bizonyítványok júl.7-ig ??, mivel továbbtanuláshoz kellene..

akkor ez rohadt nagy szíváááss!!!