márc 21 angol B2 nyelvvizsga - 1. oldal

nagyon szépen köszönöm!

Kedves sofia!
A két külön bizonyítványod átvételéhez két meghatalmazást kell írnod. A meghatalmazáson szerepelni kell a vizsga típusának (Euro B2 szóbeli és Euro B2 írásbeli) és időpontjának, valamint a meghatalmazott és meghatalmazó adatainak, valamint a két tanú aláírásának.
Üdv, Euroexam

kiegészítés:
Tehát ha B2 egynyelvű szóbelit és B2 egynyelvű írásbelit tettem le külön, akkor pontosan mit kell írni a meghatalmazásba?

Kedves Euroexam!
Ne haragudjatok,de nekem is lenne egy fontos kérdésem: Ha külön tettem le a szóbeli és írásbeli vizsgát,(azonos nyelvizsgahelyen) és most küldök egy meghatalmazottat, hogy vegye át a vizsgahelyen midkettőt, akkor a meghatalmazásban milyen vizsgatípust kell írnom pontosan?
És ilyenkor elég egy meghatalmazás???
Kérlek válaszoljatok nagyon fontos lenne!
Köszönöm

Köszi :)

köszönöm:)igérem többet nem zavarok:D

Kedves Atsger, Géza és Mind!
Megpróbáljuk tisztázni a terminológiát:

A Vizsgaközpont (ebből csak eg van) található a Moszkva téren (ld térkép balra). Itt végzik a vizsgák országos adminisztrációját, egyúttal magára a vizsgára is lehet helyben itt jelentkezni. Ha a Vizsgaközpontban jelentkeztél (vagy on-line jelentkezés esetén azt választottad ki), akkor a vizsga helyszine rendszerint valamelyik közeli, budai gimnázium. Ide azonban csak a vizsgát letenni mész, semmi más előtte, utána nem történik ott (illetve dehogynem, rendes tanítás a gimiben). Minden a vizsgáddal kapcsolatos ügyintézés a Vizsgaközpontban magában zajlik, tehát a bizonyítványt is itt veheted majd át személyesen (a Moszkva téren, pontosabban Vérmező út 4.)

Ha jelentkezésedet valamely VIZSGAHELY-re adtad le (oda küldted, azt jelölted meg az űrlapon), akkor minden további ügyintézés is ott zajlik számodra. A Vizsgahelyek tehát azok az intézményel (rendszerint nyelviskolák, néha középiskolák vagy egyetemi részlegek) amelyeket a Vizsgahelyek Országszerte linkre (kis térkép) kattintva is megtalálsz. Akárcsak a Vizsgaközpont, az esetek többségében ők sem helyben, saját irodáikban, tantermeikben bonyolítják a vizsgát, hanem külső helyszinen (középiskolában, egyetemi előadóban, de volt már vizsga a Vista Cafeban is). Értelemszerűen a bizonyítványokat ebben az esetben is a Vizsgahelyen, vagyis a jelentkezéskor megjelölt intézményben tudod átvenni.

A Vizsgahelyek nyitvatartása iránt náluk kell érdeklődni közvetlenül, de nyelviskolák jellemzően legalább 6-ig nyitva tartják ügyfélszolgálatukat. A Vizsgaközpontban 10 és 18 óra között tudod átvenni a bizonyítványt munkanapokon.

Üdvözlettel:
Euroexam

annee: Köszi, gondoltam, hogy akkor lehet átvenni amikor nyitva van... A kérdés arra irányult, hogy mikor is van nyitva? (Egyszerű szövegértés...) Tudom, hogy két évig átlehet még venni, nem feltétlen CSAK aznap, de én hétfőn akarok érte menni, és gondolom/lehet, hogy különböző napokon különböző időpontokban van nyitva...

Azt írtátok,hogy 15-étől lehet átvenni a bizonyítványokat a vizsgaközpontban (madách tér) és,hogy 18-tól a vizsgahelyen!Ha én holnap azaz 18-án megyek el érte akkor melyik helyre menjek??az iskolába ahol vizsgáztam avagy a vizsgaközpontba?Előre is köszönöm:)

Géza: mivel valószínűleg a vizsgaközpont rendesen nyitva lesz, addig lehet átvenni, míg be nem zárnak... és 18-tól, nem feltétlen CSAK aznap...

atsger: oda kell menni, ahol befizetted a nyelvvizsgát... ha valaki nem tudja am, rákattint a jobb oldali hírre idézem "A márciusi vizsgák..." és a személyesennél van egy szép kék link, Euro nyelvvizsgahelyek címmel, és rákattint. Egyszerű szövegértés.

Kedves Euroexam!
Lilke korábbi kérdéséhez csatlakoznék. Én is on-line jelentkeztem a márciusi vizsgára, nekem is szerencsére sikerült. Ami érdekes, hogy máshova hívtak be vizsgázni, mint amit bejelöltem az űrlapon. Most akkor melyik iskolába menjek el a bizonyítványért? Az Euroexam főépületbe?
Köszönöm a választ!
atsger

Hello, megtudnátok mondani, hogy hétfőn (18.-án), a vizsgaközpontban, hány órától és meddig lehet a bizonyítványokért menni?

Hello, megtudnátok mondani, hogy hétfőn (18.-án), a vizsgaközpontban, hány órától és meddig lehet a bizonyítványokért menni?

Kedves Evelyn!
A Vizsgaközpont és a vizsgahelyek a vizsgától számítva 2 évig őrzik meg a bizonyítványokat. Az átvételhez egy érvényes, fényképes igazolványra (személyi, útlevél, jogosítvány) lesz szükséged.
Üdv, Euroexam

köszi,hogy értesítettetek:)nagyon rendes dolog:)

Kedves Euroexam!
Azt szeretnem megtudni, hogy a bizonyitvanyokat meddig lehet atvenni? mi a hatarido? Koszonom a valaszt, Evelyn

Kedves Mindenki!

Megérkeztek a 2009. márciusi ANGOL Euro B2-es és B1-es, EuroPro B2-es, valamint a német B2-es és C1-es vizsga bizonyítványai.

Az angol Euro C1 szinten vizsgázók, akik sikeres vizsgát tettek a jelentkezéskor megadott (komplex, írásbeli vagy szóbeli) vizsgán, már szintén át tudják venni bizonyítványaikat. Azon angol C1-es vizsgázók, akik komplex vizsgára jelentkeztek, de csak az írásbelijük, vagy a szóbelijük lett sikeres, az erről szóló bizonyítványt jövő héten csütörtöktől tudják majd átvenni.

Ha a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztál, mától átveheted a bizonyítványodat. A vizsgahelyeken a megérkezést követően, várhatóan május 18-ától vehetők át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról, kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen.

Üdv, Euroexam
Megjegyzés: Bár a bizonyítványok vizsgaszabályzat szerinti határidőre most is elkészültek, a korábbi gyakorlatnál ezúttal valóban többet kellett várni. Ennek oka, hogy a január óta érvényes állami szabályozás értelmében a bizonyítványokat a fellebbezési határidő előtt (ez 14 nap) a Vizsgaközpont nem adhatja át a Pénzjegynyomdának nyomtatásra. Ez a korábbiakhoz képest sajnos közel két héttel meghosszabbítja az átfutási időt.

Szerintem vasárnap reggel érkeznek...:)

figyeljétek meg, péntek du. jönnek meg a bizik :D :D

Kedves Lilke!
Az on-line jelentkezési lapon is található egy olyan sor, hogy 'Hol szeretnél vizsgázni?'. Az ott kiválasztott helyen tudod majd átvenni a bizonyítványodat.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Én on-line jelentkeztem a márciusi vizsgámra, ami szerencsére sikerült. Ha megjönnek a bizonyítványok, akkor hova kell mennem majd érte? Ahol szóbeliztem?
Köszönöm a választ!
Lilke

Kedves Marcee és Krissz!
Amint a bizonyítványok megérkeznek, azonnal kiírjuk a friss hírek közzé. Pontos időpontot még sajnos nem tudunk mondani.

Kedves suffertilludie!
Efféle privát kérésekkel kérlek keress meg minket e-mailben.
Üdv, Euroexam

T.Euroexam!
Valahogyan meg lehet tudni így utólag az írásbeli feladatoknál jelen levő Hölgy nevét?
(csak azért érdekel,mert valahonnan ismerem,de nemtudom honnan..:D:D)

Kedves Euroexam!

A het melyik napjan erkeznek meg a bizonyitvanyok?Csatlakozok Marcee kerdesehez :)

Elore is koszonom! Udv. Krissz

lehet tudni hogy a hét melyik napján érkeznek meg a bizonyítványok várhatóan?

Kedves sofia!
A bizonyítványok együtt fognak megérkezni, tehát ha a friss hírek közé kiírjuk, hogy a bizonyítványok átvehetőek, akkor mindenki mehet is értük személyigazolvánnyal.
Mivel a két fél bizonyítványt komplexként kezelik, semmi szükség kiállítani azt. További információt a www.nyak.hu oldalon találsz ezzel kapcsolatban.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy jövőhéten érkeznek e a szimpla szóbeli/írásbeli bizonyítványok(márc 21/B2 angol) is, vagy csak a komplexek?
Ezenkívül: ha megvan az írásbelim és a szóbelim is,de külön-külön tettem le, akkor nem lehetséges, hogy kiállítanak a kettőre együtt egy komplexet? Vagy egyszerűen örökre két bizonyítványom marad,amit majd egy komplexnek számítanak mindig?!?

Kedves csaknorrisz!
A bizonyítványok valószínűleg a jövő héten megérkeznek a Vizsgaközpontba és a vizsgahelyekre. Amint átvehetőek lesznek, azonnal jelezzük a friss hírek között (a honlap jobb oldalán).
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy itt lesz a fórumon kiírva ha megérkeztek a bizonyítványok, vagy kapok értesítést email-ben?

Azért lenne fontos, mert vidéki vagyok és a héten Bp-en vagyok és elvileg ez a 3. hét az eredményhirdetés óta.

Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Dante!
A felvételi eljárás során (és az összes magyarországi bizonyítványokat felhasználó szervezethez) a keményfedeles állami bizonyítvány másolatát kell elküldeni.
Üdv, Euroexam