Német B2 augusztus 29.

én is készülök letenni ezt, min 2. nyelvvizsga.
nincs tapasztalatom, a diktálástól félek főleg.
jól értem, hogy minden feladatrésznek (mind az öt+egy-nek) meg kell lennie 40%-nak, vagy az írásbelinek (5rész egybe) a szóbelinek?

Kedves tami!
Az ilyen jellegű, mindennapi szóhasználatban előforduló szókincsre gondolj.
Olyasmire, mint "jogász, ügyvéd, bíró, bíróság, gyanúsított, vádlott gyanú, feljelentés, áldozat, gyilkosság, rablás, csalás, büntetés, törvény; gyanús, bűnös, ártatlan, felelős; nyomoz, képvisel, lop, " stb.
Üdv, Euroexam

Igen, arra én is kíváncsi volnék.Ilyen témával eddig még nem találkoztam.

Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy a jog témaköréhez mégis milyen szavakat, kifejezéseket gyűjtsek?

örülök hogy tudtam segíteni :) tényleg nem kell parázni, gyakorold a feladatokat, amik itt vannak, én megvettem az egyik könyvet is, abból is megcsináltam többé kevésbé a feladatokat, nyelvtanoztam és lááám most már van nyelvvizsgám, ez is azt bizonyítja, hogy tanár nélkül sem lehetetlen a felkészülés :P augusztus 29-ig meg még amúgy is egy csomó idő van, menni fog :) Hajráhajrá :D

Nagyon parázok a vizsga miatt, de Regi most egy kicsit megnyugtattál...x)köszi:)

Regi!

Teljes mértékig egyetértek veled, mintha csak az én sztorimat olvastam volna :) 2 hónap készülés, vizsga után para (nekem csak a szóbeli után és sírás nélkül :P) és végül meglett a komplex (a leveles rész nekem is 77%). A szóbelihez meg annyit, hogy tényleg már annak örülnek, ha mondasz egy értelmes mondatot a témához :P

Eredményes készülést Nektek! :)

nah, mégiscsak él ez a fórumrész is :)
voltam német b2es vizsgán májusban, mikor kijöttem írásbeliről sírtam, mert úgy éreztem hogy nagyon rossz lett, szóbeli után pedig már inkább fel voltam dobódva, nem azért mert olyan jól sikerült, hanem mert tudtam hogy úgysem lesz meg, minek stresszeljem akkor magam :D tanári segítség nélkül mentem el, előtte kb két hónapot tanultam, akkor már nagyon paráztam...de sikerült :D el se akartam hinni, mikor megláttam, hogy komplex vizsgám lett :) szóval sztem a vizsga nem szivatós, a szóbelin nagyon kedvesek a vizsgáztatók, igaz hogy nincs sok időnk fejben összerakni a mondanivalónk, de úgy látszik, elég ha már egy német mondadot hozzászólsz a témához :D
jah és én összvissz két levelet írtam itthon, gyakorlásképpen, attól féltem a legjobban, hogy majd pontot se kapok rá, nagyon kapkodtam...és a levél lett a legjobb vizsgarészem, az írásbeliből, 77%-al :)

bocsi a kisregényért :P

Sziasztok! Én már voltam egyszer németen tavaly májusban, akkor 4%-on múlt a nyelvvizsga sikere.
A szóbeliztető nő kedves volt, a segédje cseppet sem (rosszul lettem, s csak annyit bírt kinyögni, hogy ez nem vicces) - teljesen tisztában voltam vele.
A hallgatás része nem nehéz, ha a ember elég sok németet hallgat.
Az olvasás hasonlóképpen - csak ugye itt is olvasni, olvasni, olvasni.
Nekem a Nyelvtan és a diktálás volt nehéz. Kicsit elvesztem a német nyelvtan útvesztőjében.
A nyelvvizsga természetesen nem szivatós - szerintem. Készülés - előtte 3 hónapig jártam az Universitasba némettanfolyamra. Ha szorgosan készülsz, sikerül. :)

Sziasztok! Én is angolról fogok beszélni:), ugyanis azt próbáltam már. Valóban stresszmentes volt, máramennyire lehet. Mindenkinek szívből ajánlom, mert felszabadultan éreztem magam a szóbelin is!!! Most németre fogok menni és csak remélem, hogy a tanárok ott is ugyanolyan segítőkészek lesznek!!! Kitartást mindenkinek! Ja és az angol meg is lett=)

úgy látom igen aktív ez a fórum is :S pedig én is örülnék ha vki válaszolna, mert német nyelvvizsgával kapcsolatosan senki nem mond semmit, hogy mégis mire számíthatunk :(
csak az angol nyelvvizsga olvasható mindenhol.. :D

Sziasztok!
Milyen tapasztalaitok vannak, a korábbi vizsgákról?
Szívatós a vizsga vagy nem? Mennyit tanultatok rá?

Sziasztok!
Milyen tapasztalaitok vannak, a korábbi vizsgákról?
Szívatós a vizsga vagy nem? Mennyit tanultatok rá?