Német B2 nyelvvizsga November 27.

köszönöm szépen!!! holnap megyek is érte:)

Kedves sajtkukacocska,
a Baár-Madas Gimnázium csupán egy vizsgahelyszín. A bizonyítványod az Euro Nyelvvizsga Központban, a Vérmező út 4. sz. alatt vehető át (munkanapokon 10 és 18 óra között személyi igazolvánnyal).
Üdv, Euroexam

azon a nyelvvizsgahelyen vehetők fel a bizonyítványok ahol vizsgáztunk? tehát a Baár-Madas gimnáziumban? mert én elmentem a katedra központjába és ott csak az angolok voltak ott és nem tudták megmondani hogy hova menjek érte...

Nekem nagyon tetszett, a grammatik mindig is gyengém volt hát gyengén is sikerült viszont a többi teljesen korrekt volt. És sikerült szerencsére, osztályomból most mindenki ide jön =) csak ajánlani tudom :) a szóbelin meg nagyon kedvesek voltak és pozitív volt h egész nap ott ültek de mikor bement az ember vizsgázni nem látszott rajtuk semmi negatív fáradtság és unalom :)

Kedves Vizsgázók!

A 2010. november 27-i német Euro B2-es vizsgázók bizonyítványai megérkeztek a Vizsgaközpontba. Amennyiben a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztál, mától (január 31-től) átveheted a bizonyítványodat. A vizsgahelyeken várhatóan szintén a mai naptól vehetőek át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen!

Üdv, Euroexam

Kedves Timi84!
Igen, meghatalmazott is átveheti az igazolást. Az illető mindenképpen hozzon magával egy szabályos, írásos (két tanú aláírásával hitelesített stb.) meghatalmazást és személyi igazolványt.

Letölthető meghatalmazásmintánk ugyan nyelvvizsgabizonyítványra szól, de igazolás átvételénél is elfogadjuk: http://www.euroexam.org/files/file/download/meghatalmazas.doc
Üdv, Euroexam

Kedves tomy001!
Az előzőekhez képest sajnos nem tudok újat mondani a fellebbezéssel kapcsolatban. A megfelelési küszöbhöz közel eső dolgozatok az eredmény véglegesítése előtt ismételt értékelésen és alapos ellenőrzésen esnek át, méghozzá mindkét javító részvételével. Ők tehát már minden pontot "összevadásztak", amit lehetett. Ezenkívül csak ismételni tudom a vizsgadolgozat megtekintésének lehetőségét.
Üdv, Euroexam

Azt szeretném kérdezni, hogy az igazolást a nyelvvizsgáról átvehetné-e egy meghatalmazottam, mert nehezen tudom megoldani a felutazást.
Köszönöm.

Kedves Euroexam! A Gyakori kérdések menüpontban elolvastam a "Hogyan lehet benyújtani fellebbezést, felülvizsgálati kérelmet?" pontot.

Előző hozzászólásomban kicsit rosszul fogalmaztam, felülvizsgáltatni szeretném az eredményemet, amit szerintem ez alapján lehet is:

"A vizsgaeredménnyel szemben a vizsgaeredmények közzétételét követő 10 munkanapon belül felülvizsgálati kérelemmel lehet élni a vizsga értékelésére (...) történő hivatkozással."

Kedves Beri!
A Levizsgáztam fül alatt, a vizsgakódod segítségével láthatod a százalékos eredményeidet.
Lehetőséged van arra is, hogy megtekintsd a dolgozatodat, mikor is az írásban teljesített vizsgafeladataid (a feladatok megadásával és az értékelési útmutatóval), valamint szóbeli teljesítményed értékelő lapját nézheted át. A megtekintés időtartalma max. 30 perc.
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva tudsz:
http://www.euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes
Üdv, Euroexam

Kedves tomy001!
Természetesen lehet fellebbezést benyújtani, de csak akkor, ha úgy látod, hogy a vizsgáztatás szabályait nem tartotta be a vizsgaszervező vagy a vizsgaközpont. (Önmagában azzal az okkal, hogy "szerintem jobb lett, nézzék meg újra" tehát nem.)
Amennyiben adsz be fellebbezést, akkor ezt a Vizsgaközpont fogja kivizsgálni. Ha ennek eredményét nem fogadod el, akkor a Nyelvvizsga Akkreditációs Központhoz lehet fordulni (de mást a NYAK sem tesz, mint hogy megkérdezi a vizsgaközpontot, majd az adatok ismeretében eldönti, hogy helyesen és jogszerűen járt-e el vagy sem).
Röviden tehát, fellebbezni csak akkor érdemes, ha valami szabálytalanság volt, pontkeresési célból biztos nem.

Az eredményekről tudni kell, hogy eleve 2 párhuzamosan dolgozó, független javító tanárt javítja. Egy 57% körüli eredményű dolgozatban legalább 7-8 hibásnak értékelt, ám helyes válaszelemet kellene találni ahhoz, hogy a végeredmény változzon (miközben fordítva egyet se).
Tökéletesen érthető, hogy ezt az ember nem szívesen fogadja el és az is igaz, hogy tényleges tudásban egy 60 vagy egy 57%-os eredményt produkáló vizsgázó között kicsi a különbség. Bárki aki kéri éppen ezért megtekintheti a vizsgadolgozatát. Ilyenkor egy 45 perces konzultáció keretében egy vezető vizsgáztatóval mentek végig a kérdéseken és válaszokon, mi volt jó, mi nem és miért. Ez abban is segít, hogy mivel és hogyan érdemes foglalkozni a továbbiakban (lényegében függetlenül attól, hogy legközelebb milyen vizsgát választasz). Az elején nem kekeckedésből említettem a Vizsgaszabályzatot. Ott pontosan megtalálod a fentiek részleteit, kérem nézd meg (letölthető a Jelentkezem/Vizsgaszabályzat alatt).

Sajnálom, hogy ezúttal nem sikerült a vizsga és külön is, hogy ilyen bosszantó módon.
Üdv, Euroexam

helloka,

kapunk errol részletes %-os bontású postai levelet is?
Mert arra én is nagyon kiváncsi vagyok.

Hmm.. hát sajna nekem nem lett meg, de mindenképp kíváncsi vagyok a javításra, mert számomra elég érthetetlenek a %-aim...

A szóbelimet sejtettem hogy nem lett meg, de az írásbeli :( 57 % lett, lehet külön vmelyik részre fellebbezni?

És pontosan mi a fellebbezés menete? Van hozzá vmi formanyomtatvány? Én Zalaegerszegen vizsgáztam, ott érdeklődjek inkább?

Sikerült!! Egyéni felkészüléssel, az euroexam-os anyagokkal. Nagyon köszönöm a korrekt vizsgáztatást, angolból is ide jövök!! Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!

Kedves Vizsgázók!
A 2010.november 27-i német B2 és C1 vizsga eredményei lekérdezhetőek a vizsgakódokkal a Levizsgáztam fülre kattintva.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Ti nem tudjátok,hogy az pontlevonás-e,ha túl sokat írtam a levélben/fogalmazásban?

üdv!

Szerintem nem volt annyira vészes, bár most voltam én először, szóval nincs nagyon viszonyítási alapom. Viszont ami feladatsor fennvan honlapon, az szerintem nehezebb vmivel, ami az Euro-s könyvben vannak vizsgafeladatok, azok pedig még nehezebbek.

Leseverstehennél tényleg a 3. volt ami kicsit nehezebb, de szerencsémre a másik 2 vel hamar végeztem, így arra sok időm volt.

A Hörverstehen nem volt olyan vészes összességében, bár a 2. feladat az nehéz volt szerintem, de a fodrászos interjú meg a kép-párosítás nem volt vészes.

A levél + véleményírás szokásos nehézségű.. kb erre számítottam.

A Grammatik und Wortschatz diktálás könnyű volt, viszont a másik 2 feladat nem annyira...

Én kétnyelvűn voltam, azaz volt Sprachmittlung is, a közvetítés nem volt vészes, meg szerintem a fordítás sem.

Bár hogy a 60% meglesz e összesítve, az jó kérdés. Csak nem vonnak le annyit a nyelvtani hibák miatt. :)

NEKEM A LESEVERSTEHENNÉL AZ UTOLSÓ FELADAT, A HÖRVERSTEHENNÉL A BEHELYETTESÍTŐS FELADAT VOLT NEHÉZ,SZINTE VÉGIG TIPPELTEM. TI HOGY VAGYTOK VELE? A TÖBBI ARÁNYLAG KÖNNYŰ VOLT SZÁMOMRA. A LEVÉLTÉMÁK IS JÓK VOLTAK.

Nekem a Leseverstehennél az utolsó feladat, a Hörverstehennél a behelyettesítős feladat volt nehéz,szinte végig tippeltem.
Ti hogy vagytok vele?
A többi aránylag könnyű volt számomra. A levéltémák is jók voltak.