Német nyelvvizsga - 1. oldal

Szuper, már meg is rendeltem! :) Köszönöm! És drukkolok, hogy őszig kész legyetek az e-learninggel is, nagy segítség volt az angolnál is!

Ruszil

Kedves Ruszil!

Ha az első kérdésed óhajnak minősül, akkor ez már be is teljesült. A héten érkeztek meg a Testbuch Euro C1-es könyvek az irodába, és már kaphatók is. Az e-Shopba legkésőbb jövő héten kerül fel, így már rendelhető is lesz.

Vagyis tesztkönyv már van :) A többin dolgozunk, de nem biztos, hogy készen leszünk őszre.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődni szeretnék, hogy tervezitek-e, hogy német C1-es vizsgára is kiadtok gyakorló könyvet és/vagy tankönyvet, illetve indul-e e-learning tanfolyam ezen a szinten is németből? Egyelőre csak érdeklődöm, a novemberi vizsga van becélozva. :)

Köszönöm,
ruszil

Kedves Judit!
Köszönjük érdeklődésedet próbanyelvizsgáink iránt. A legközelebbi próbanyelvvizsga lehetőség március 16. és 27. között lesz a Libra Nyelvkönyvesboltban, mely egy többnapos rendezvény keretein belül kerül megrendezésre. Bővebb tájékoztatót, jelentkezési lapot Főoldalunkon "Ingyenes próbavizsgák márciusban" találsz.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Német nyelvből szeretnék írásbeli próbanyelvvizsgát tenni felsőfokon , de a honlapon sajnos csak a szóbeli próbanyelvvizsgát találtam. Ha esetleg tudna mondani egy időpontot esetleg egy helyszínt vagy egyáltalán , hogy csinálnak-e írásbeli próbanyelvvizsgát nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdv , Judit

Kedves Euroexam!
Köszönöm a választ, de továbbra is egy kicsit bizonytalan vagyok. A kérdéses vizsgaleírást ugyan megtaláltam, viszont ezzel ellentmondó információkat is, úgymint:
- http://www.euroexam.org/node/277 : „Íráskészség
A vizsgarész a jövőben elkülönül a Olvasott szöveg értése résztől, és a következő feladatokból áll:
Írásbeli interakció (30 perc), elvárt terjedelem: Angol: kb. 200 szó, Német: 150-180 szó.
Választható téma kifejtése (30 perc), elvárt terjedelem: Angol kb. 200 szó, Német: 150-180 szó.”
- Továbbá ugyan úgy 150-180 szót ír elő a próbanyelvvizsga (http://euroexam.org/files/private/Letoltheto_vizsgaanyag/Nemet/EuroC1/40... ), valamint a heti gyakorlófeladatok is (http://www.euroexam.org/node/1211 )
- Továbbá szerintem így is életszerű, ugyanis egy 150-180 szavas német levél bőven van olyan hosszú, mint egy kb. 200 szavas angol. (Írtam már ilyet is, pl. pont nyelvvizsgán)
Üdv,
Zsombi

Kedves kiszsombi!

Vizsgaleírásainkban egyetlen egy szám szerepel a C1-es vizsga íráskészségmérő részének leírásában: kb. 200 szó

Íme:
1. feladat – Írásbeli interakció
Irányított ügyintéző levél írása 200 szó terjedelemben a feladatban meghatározott cél elérésére.

2. feladat – Választható téma kifejtése
Három téma és szövegtípus közül lehet választani. A feladat kifejtő írásmű kb. 200 szó terjedelemben a következő műfajok egyikében: esszé, műkritika, újságcikk, olvasói levél, jelentés.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
A kérdés ugyanaz, csak C1-es nyelvvizsgával kapcsolatban. Tehát a leveleknek kb. 200, vagy 150-180 szavasnak kell lennie?
Üdv,

Kedves Euroexam!

A kérdésem az lenne, hogy a levélnél és a témaválasztásnál hány szavas legyen az írás? Egynyelvű vizsgára megyek és több helyen olvastam pl a támaválasztásnál 150szót máshol a leírásnál pedig 110-130szót.
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Betti!

Az egyik legfontosabb anyagunk az Euroexpress tankönyv: http://euroexam.org/e-shop/euroexam-kiadvanyok/tankonyvek/euroexpress-ni...

A másik az egyedülálló ingyenes német b2-es online vizsgafelkészítő tanfolyamunk: http://euroexam.org/elearning

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Tanácsot szeretnék kérni! Jelentkeztem Német Egynyelvű B2 írásbeli nyelvvizsgára, és érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok tankönyvek amelyeket tudnék használni a felkészüléshez?
Előre is köszönöm! :)

Kedves Mindenki:)!

Német B2 nyelvvizsgára készülök, és érdeklődnék, hogy a szóbelire részéhez nincs-e valakinek valamilyen felkészülési anyaga, melyet eladna, vagy továbbítana számomra?:)
Előre is köszönöm:)!

Kedves tothil1978!

A német Euro B2 nyelvvizsgára két online felkészítő tanfolyamtípust kínálunk. Alaptanfolyamunkhoz bármikor tudsz csatlakozni a www.elearning.euroexam.org oldalon, 6 leckéjében 6 hét alapos tanulásra elegendő tananyag visz végig a középfokú vizsgák követelményrendszerén.
Négy hetes Expressz tanfolyamunk október 29-én indul, ennek során végig tanári segítség támogatja a felkészülést, miközben a B2-es vizsga minden egyes feladatára felkészültök. Az Íráskészség vizsgafeladatokat vezető vizsgáztatóink javítják és küldik vissza rövid értékeléssel, sőt most már élő próbaszóbelit is tud tenni minden résztvevő.

Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor lesz a következő, B2 német nyelvvizsgára felkészítő online tanfolyam?

Köszönöm!

Kedves Anita!

Jól látod, legközelebb december 1-én lesz, ami teljesen természetes, ez az évi 4. németes időpontunk, a legutóbbi egy hete szombaton volt.

Reméljük, jössz decemberben!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Az létezik, hogy a következő nyelvvizsga időpont Német/B2, csak decemberben lesz?!

Köszönöm:

Anita

Tisztelt Cím!
Kérdés akart lenne, hogy létezik-e a német felsőfokú nyelvvizsgához online felkészítő tanfolyam?
Elnézést, köszönöm:
Marcsi

Tisztelt Cím!
Német felsőfokú nyelvvizsgához létezik az ingyenes online felkészítő tanfolyam!
Köszönöm:
Marcsi

Kedves Judit!
Jól tetted, hogy rákérdeztél, hiszen ez nem csak neked fontos, több vizsgázónkat is érinti.
A Felvételi Tájékoztatóból idézett figyelmeztetés arra vonatkozik, hogy az Oktatási Hivatal vállalja, hogy mindazon vizsgák adatait, amelyek május 15-éig befejezettek, továbbítja a Felvinek, amennyiben a bizonyítványok nem készülnek el a hiánypótlási határidőig.
A májusi vizsgák időpontjainak meghatározása előtt egyeztettünk az Oktatási Hivatallal, akik megerősítettek bennünket abban, hogy ha az állami bizonyítványok kiállításra kerülnek a hiánypótlás határidőig, akkor természetesen beszámíthatóak a felvételi eljárásban.
Mi azt bizonyosan garantáljuk, hogy a bizonyítványok meg fognak ékezni időben, hiszen a német vizsgák létszáma alacsonyabb, mint az angol vizsgáké, így előbb fogunk tudni eredményt hirdetni, tehát az eljárási rend is rövidebb lesz.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Már el is felejtettem visszanézni, mert egy ideje valóban nem érkezett válasz - gondoltam, túlságosan is egyértelmű dolgot kérdeztem, amit válaszra sem méltatnak. :-D

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltak, ugye addigra már írtak is a változásokról hírt. Igaz, csak az angol nyelvvizsgák esetében, mert én így mé nem vagyok teljesen nyugodt, mert a felvételi tájékoztatóban azért ott van:

"Figyelem! A 2012. május 15. után befejezett nyelvvizsga-eljárások (ahol valamely részvizsga május 15. utánra esik) – miután a nyelvvizsga-bizonyítványok kiadása 60 nap – már nem fogadhatóak el a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban. "

Láttam, hogy erről szó volt a "B" májusi nyelvvizsga" topicban, ahol Traumin érdeklődött efelől.
Most nem tudom, ilyen esetben is "garantálják" a dolgot? Mert ugye az angol nyelvvizsgák 12-ére mentek át, azokkal biztosan nem lesz gond, míg a német nyelvvizsgák 19-én kerülnek sorra.

Elnézést kérek, ha túlságosan is aggódó vagyok, és a kérdésem nem aktuális.

Tisztelettel: Judit

Kedves Judit!
Természetesen nem okkal válaszolunk késve a kérdésedre, puszta figyelmetlenségből. Ezúton is elnézést kérünk.
Igen, az általad idézett válaszunk a német vizsgákra is igazak. A májusi vizsgák határidejét mindig úgy határozzuk meg, hogy még beleszámítsanak a felvételi eljárásba, tehát a bizonyítványok is bizonyosan meg fognak érkezni a július 10-i hiánypótlásig.
Üdv, Euroexam

Nyilvánvalóan okkal tűnt el feledésbe a lenti kérdésem, de akkor egy másik topicban adott választ tekinthetem itteni válasznak is? http://euroexam.hu/forum/tema/b2-dec17-angol-nyelvvizsga

"Az első jó hír, hogy a márciusi Euroexam vizsgák mellett, a májusban sikeresen letett vizsga is időben ad bizonyítványt az idei felvételihez."

Tisztelt Euroexam!

(Nem tudtam, melyik topicba írjak, mert valahogy egyikbe sem passzolt a kérdés, remélem, itt jó helye lesz.)

Önmagában nagyon buta kérdésem lesz, mert nem szokásom mindent az utolsó percre hagyni. Aggódom, hogy a 2012. február 25-ei (német B2) nyelvvizsgám sikertelen lesz, így logikusan a következőre mennék, amire 2012. május 12-én kerül sor.
A dolog csak annyiban kínos, hogy a felvételinél a dokumentumok végső beküldési határideje 2012. július 10-e.
A kérdésem az, hogy vajon addigra kiállíthatják-e a sikeres nyelvvizsgáról szóló bizonyítványt a májusi alkalomról? Így még nem késnék le a felvin lévő végső határidőről, hogy bemutassam leendő nyelvvizsgámat.
Természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy a soron következő vizsga sikerüljön, de mégis ott lebeg az ember feje fölött a "mi lesz, ha..." kérdés.
Végtelen türelmüket előre is megköszönöm.

Kedves soulchicken!
A márciusi vizsga bizonyítványai előreláthatóan holnaptól átvehetőek lesznek a Vizsgaközpont szervezésében vizsgázók számára, a vizsgahelyeken pedig jövő hét szerdától.
Természetesen pontosan fogunk tájékoztatni mindenkit itt, a honlapunkon a Levizsgáztam/Bizonyítványok átvétele menü alatt.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Érdeklődni szeretnék hogy márciusi német nyelvvizsga bizonyítványokat mikor és hol lehet átvenni?!

KÖszönettel
soulchicken

Kedves Dia!
A német nyelvvizsgákra is ugyanaz vonatkozik, mint az angolra. Részletes válaszunkat lásd korábbi fórumbejegyzésünkben itt:
http://euroexam.org/forum/tema/dec-18-b2-angol-nyelvvizsga
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
A 2010. novemberi nyelvvizsga bizonyítványa mikor vehető át?

üdv
Dia

Sziaztok!
Láttam az online felkészítő tanfolyam hirdetését, de it a honlapon csak az angol B2es szintű felkíszítőt látom. esetleg indul német felkészítő tanfolyam is C1 vagy B2 szinten?
Előre is köszönöm!

Végre fent vannak az eredmények. B1-en voltam, de szerintem nagyon nehéz volt, de ennek ellenére sikerült. Így meg van végre a diplomám is. Nagyon boldog vagyok remélem ti is.:)

Kedves Vizsgázók!
A május 8-i német vizsgák eredményei lekérdezhetőek az Eredményt nézek fül alatt.
Üdv, Euroexam