Német nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Vizsgázók!

A 2017. november 25-i német vizsgák bizonyítványai a vizsgahelyeken átvehetők.
Üdv, Euroexam

Tisztelt Euroexam!

A 2017 novemberi német nyelvvizsgákkal kapcsolatban lenne kérdésem. Előreláthatólag mikor lesznek átvehetők?

Előre is köszönöm!

Sziasztok!

Ha valaki esetleg - velem együtt - tervezné a március 24-ei C1-es vizsgát, akkor ajánlom figyelmébe a Bonus Nyelviskola felkészítő tanfolyamát. Én és a barátnőm már jelentkeztünk, de ahhoz, hogy elinduljon a csoport, szükség lenne még 1-2 jelentkezőre. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem egyedül nem megy túl hatékonyan a felkészülés, szóval nagyon szuper lenne, ha el tudna indulni ez a tanfolyam. :-)
http://www.bonusnyelviskola.hu/form?formID=tanfolyamkereso&city=budapest...

Kedves július 29-i B1-es és B2-es német Vizsgázók!

A bizonyítványok minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam,

Egy speciális kérdéssel fordulok Önökhöz. Szegeden jelentkeztem a vizsgára, azonban a kevés jelentkező miatt átirányítottak Kiskunfélegyházára. A vizsgám sikeres lett, így elvileg Kiskunfélegyházán átvehetem majd a várva várt bizonyítványomat. Esetleg van rá lehetőség, hogy a nyelvvizsgámat Szegeden vegyem át? Ha nem muszáj ezért nem utaznék több kilométert.

Köszönöm szépen előre is válaszukat!
Üdvözlettel:

Fülöp Henrietta

Kedves pipacsszirom!

Még egy kis türelmet, mindent megteszünk, hogy a héten legyenek eredmények :)

Üdv:Euroexam

Kedves Euroexam,

Érdeklődni szeretnék a júniusi német nyelvvizsgáról. Tudom, hogy ma még csak a 11. nap van, de esetleg van rá némi esély, hogy a héten kiderüljön az eredmény?
Köszönöm szépen előre is a választ!

Kedves május 6-i B2-es és C1-es Vizsgázók!

A májusi vizsgák célzottan sikeres bizonyítványai minden vizsgahelyen átvehetők.

Üdv: Euroexam

Kedves Marci, Zoltán és Többiek!

Értjük aggodalmatokat, és egyben köszönjük a türelmeteket. Amint a május 6-i és 13-i célzott vizsgák bizonyítványai mind beérkeznek hozzánk, azonnal küldjük a dokumentumokat a vizsgahelyeknek és persze itt a Központban is azonnal elérhetők lesznek. Pár nap türelmet kérünk még.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
A német bizonyítvány számunkra is egyre sürgetőbb, a Katedra Vizsgaközpontban vennénk át.
Mielőbbi jelzésüket köszönjük.

Kedves Euroexam!

A máj. 6-i német vizsgáról a bizonyítványt jövőhéten kellene bemutatnom a felvételi és a diploma kiadása miatt. Utána a határidő lejár. Addig van rá esély hogy elkészül?

Köszönöm a segítséget.

Kedces Euroexam!

A május 6-i vizsga eredményeinek a megtekintésére hány órától van lehetőség június 7-én? Emailben csak címet kaptam.

Köszönöm a választ!

Kedves május 6-i németes vizsgázók!

A vizsgaeredmények már megtekinthetők. Ezúttal 14 napi is elég volt ;)

http://www.euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Elő a kódokkal és klikk!

Üdv: Euroexam

Kedves feher008!

A helyes válasz egy ilyen kérdésre a hivatalos vállalásunk: max. 20 munkanap. Persze, szerencsére ennél mindig sokkal hamarabb eredményt szoktunk hirdetni, és ez így lesz most is. A mai nap még csak a 11. munkanap, és igyekszünk nagyon felpörgetni a dolgokat.

Köszi a türelmet, üdv: Euroexam

Érdeklődni szeretnék, hogy a május 6-ai német nyelvvizsgának várhatóan mikor lesz eredménye? A vizsgán azt közölték velünk, hogy 20-a körül lesz!
Köszönettel.

Kedves Vizsgázók!

A március 4-i német B2 és C1-es eredmények vizsgakóddal lekérdezhetők!

Üdv, Euorexam

Tisztelt Euroexam!
Érdeklődni szeretnék, hogy a március 04-i német vizsgák eredményei a mai vagy a holnapi nap folyamán már elérhető lesz? Csak mert itt a határidő vége, illetve a munkanapok vége is, és könnyebb lenne így elmenni a hétvégére. :)
Várom válaszukat!
Üdvözlettel: Rádi Kristóf (16)

Kedves Adrienn!

A héten biztosan lesznek németes eredmények, akkor is, ha márc. 15-e miatt ki is tolódik a 20 munkanap.

Köszönjük a türelmet, üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
A márciusi német B2-es nyelvvizsgák eredményei mikorra várhatóak ?
Köszönettel:
Adrienn

Kedves rain91!

A Hörverstehen vizsgarész semmi másról nem szól, mint arról, hogy miként vagy képes hallott szövegekkel megbirkózni. Például, megérteni egy szöveg lényegét a bekezdések kulcsszavain keresztül, megtalálni a megadott információkat egy szövegben, vagy éppen beazonosítani részleteket egy elhangzó beszélgetésben.

Mint nyilván már alaposan megnézted, a 3 feladatból 2 ikszelős, és csak a második feladatban, a Jegyzetelés címűben kell bármit is írnod, de itt is az a lényeg, hogy kihalld a beírandó információkat, mert mi ezt értékeljük, mást nem.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Köszönöm.

Még annyi kérdésem lenne, hogy a "beszédértés" résznél ténylegesen csak a beszédértést figyelik, vagy a szókincs-stílus-nyelvtant is?

Kedves rain91!

Az eredményes nyelvvizsgához mindig minden körülmények közt az adott vizsga változatban egy adott vizsgaidőpontban elért legalább 60%-ra van szükség. Tehát a következő próbálkozásod eredményét nem befolyásolja, hogy a külön sikerrel vett írásbeli vizsgádon milyen eredményt értél el.

A 40% pedig - jelen esetben - külön-külön vonatkozik a Hallott szöveg értése és Beszédkészség vizsgarészekre. Erről a GYIK-ban ezt írjuk: "A sikeres vizsga egyik feltétele, hogy valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 5, az egynyelvű változatban 4 vizsgarész van) külön is meglegyen legalább 40%. Az írásbeli vizsga részei: Olvasott szöveg értése, Íráskészég, valamint kétnyelvű vizsga esetén a Közvetítés. A szóbeli vizsga részei: Hallott szöveg értése, Beszédkészség. A 40%-os megfelelési küszöb a vizsgarész feladatainak átlagából adódik, tehát a vizsgarészen belül, az egyes feladatokra külön nincs megfelelési küszöb."

Üdv: Euroexam

Üdv,
ha egy másik vizsgarendszerben van egy sikeres írásbelim (70%), és csinálok egy euróexam szóbelit, akkor is 40% a küszöb a szóbelire, vagy így 60%-t kell elérnem, mivel nem komplexet csinálok? Köszönöm.

Kedves Vizsgázók!

A 2016. július 30-i B2 és C1 német vizsgák bizonyítványai a vizsgahelyeken átvehetők.

Üdv, Euroexam

Sziasztok!

Német nyelvtanárként B1, B2, C1-es vizsgára felkészítést vállalok.

Üdv, Zoli

Kedves Rebucci!

Egyetlen forrásból érdemes rólunk tájékozódnod: erről a honlapról ;) Itt pedig ezt olvashatod a B2-es vizsgánkról (mindegy, hogy német vagy angol) : http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/b2-kozepfok

Magyarról németre fordítás helyett mi információ közvetítést mondanánk, ez is csak akkor, ha kétnyelvű vizsgát választasz. Amit hallás utáni fordításnak hívsz,az az említett Közvetítés vizsgarész második feladatára hasonlít, ahol a magyarul hallott szöveg tartalmi elemeit németre, a németül hallottakat magyarra kell "közvetítened", kicsit úgy, mintha két egymást nem értő beszélőnek tolmácsolnál. Így világos?

Viszont, ha egynyelvű vizsgát választasz - amit szabadon megtehetsz (http://www.euroexam.org/fooldal/vizsgatipusok-es-szintek/egy-vagy-ketnyelvu) -, akkor egyik fenti feladatot sem kell megcsinálnod.

Jó felkészülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Mindenfélét olvastam a német b2 írásbelivel kapcsolatosan.
Az lenne a kérdésem hogy végül a 30.-i vizsgában lesznek-e ilyen feladatok:
1. Magyar fogalmazást németre fordítani
2. Hallás alapján fordítani... (magyarról németre és fordítva)
Előre is köszönöm a segítséget!

Kedves Vizsgázók!

A 2016. május 7-i B2 és C1 német vizsgák bizonyítványai a vizsgahelyeken átvehetők.

Figyelem! Ha a komplex vizsgád egyik része sikerült csak, akkor a bizonyítványra még várnod kell!

Üdv, Euroexam

Kedves Szabi!

Alapesetben az eredményhirdetést követő 4. héten szoktuk megkapni a bizonyítványokat és az azt követő hét hétfőjétől minden vizsgahelyen át is lehet venni őket. Így számoljatok :)

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Azt szeretnem tudni, hogy a majusi bizonyitvanyokat kb. mikor lesz lehetseges atvenni?