német nyelvvizsga - szept 3 - 1. oldal

Kedves Euroexam, küldtem emailt, köszönöm a segítséget!

Kedves Barczy!
A vizsgáról szóló értesítőket kedden küldtük ki e-mailben és aznap adtuk postára is őket.
Kérlek írj nekünk egy e-mailt az info@euroexam.org címre és elküldjük neked az információkat.
Üdv, Euroexam

Nem akartam egy új topikot nyitni csak ennek a kérdésnek, remélem azért elolvassátok mihamarabb.

Nem kaptam még se emailt, se levelet a december 10-i nyelvvizsgára. Az volna a kérdésem, hogy mikorra várhatom? A szeptember 3-i vizsgán (ami persze nem sikerült... :( ) ilyenkorra, azaz 10 nappal a vizsga előtt már megkaptam a kódot, és az értesítőlevelet.

Tudnátok egy időpontot mondani? Előre is köszönöm.

Egy hülye kérdés....Hogyan lehetséges az, hogy én 39 %-ot kaptam a Gramm. und Wortschatz-omra....
25 pont az elérhető pontszám, ha 9 pontot érek el az 36%, ha 10et akkor pedig 40%....
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy hogyan lehet 9,75 pontot kapni!

fELTÉVEDTEM A NYELVVIZSGA HONLAPJÁRA, ÉS LÁTOM, HOGY TÖBB, MINT 1 HÉTTEL HAMARABB MEGVANNAK AZ EREDMÉNYEK!!! 83% ELSŐRE!!!! KÖSZÖNÖM EUROEXAM!!!

MEGVAN!!! Köszönöm!!! :DDDDD
És külön köszönöm, hogy ennyivel előbb kijavították a dolgozatainkat! 10 nappal kevesebb izgalom (így legalább még maradt pár körmöm)... XD

Kedves Vizsgázók!
A 2011. szeptember 3-i német vizsgák eredményei lekérdezhetőek a Levizsgáztam fül alatt a vizsgakódok segítségével.
Üdv, Euroexam

Kedves neked_csak_nori!
Kérjük, az info@euroexam.org-ra írj nekünk. Jó lenne, ha az e-mail tartalmazná az elírt és természetesen a korrekt nevedet is.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam,
Nekem elirtak a nevem, es amikor vizsgazni voltam mondtak hogy irasban kell jeleznem. Pontosan hova kene irnom?

Kedves R.!
Ha egyértelműen beazonosítható, hogy melyik megoldást gondoltad jónak, akkor azt elfogadjuk - a javítás vagy a satírozás ellenére is.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

A vizsgán kicsit összecsúsztam a sorokban és volt, amit félre-x-eltem, ha ezeket kisatíroztam és beikszeltem a szerintem helyes megoldásokat, akkor ezt a gép, amikor javítja el fogja fogadni (természetesen, ha jó)?

Előre is köszönöm a választ!

R.

Kedves Bence!
Mindenekelőtt örülünk a felszabadult hangvételnek, ez csak jót sejtet... Kérdésedet illetően: A vizsgán szereplő feladatok nem publikusak, így a megoldások ellenőrzésére csak vizsgamegtekintés keretében van mód, honlapunkon keresztül nem. A megtekintést azonban mindenképpen melegen ajánljuk, mert sokat lehet tanulni belőle. Az ezzel kapcsolatos részleteket (időpontok, bejelentkezés módja stb.) hamarosan itt fogod megtalálni: http://euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes
Addig is szép, immár felhőtlen vasárnapot kívánunk!
Üdv, Euroexam

Húúú! Túl vagyunk rajta!!!!

Kedves Euroexam!!!!!
A feladatokat illetve azok megoldásait nem lehetne valahogy megnézni vagy feltenni az internetre?
Nagyon szuper lenne!!!
Remélem mindenkinek jól sikerült!!!

Üdv
Bence

Kedves Németes Vizsgázóink!
Múlt szombati tapasztalataink mondatják velünk: Aki a Vizsgaközpontba jelentkezett, még nem kapott értesítőt és nem tudja, hová van beosztva szeptember 3-án, az sürgősen érdeklődjön telefonon (1) 225-87-55 vagy az info@euroexam.org-on, mert a központi szervezésű vizsga NEM a Vérmező úton lesz.
Ezúton kívánunk mindenkinek sok sikert!
Euroexam

Kedves Wellyn!
A Diktálás feladatban mindegy egyes elhangzott szót kell leírnod helyesen. A mondatközpontozás (vesszők, pontok, kettőspontok, mondat eleji nagy betű stb.) nem számít az értékelésbe, hiszen nem is teljes mondatokat, hanem mondattöredékeket diktálunk, illetve értékelünk.
A válaszlapon a számozott sorokba kell írnod az elhangzott szövegrészeket, amit a hanganyagon is jelezni fognak.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a levélírásnál kell-e címzés, vagy elég megszólítással kezdeni a levelet. Ha kell, az beleszámít-e a szavak számába?
Illetve fogalmazás/esszé esetén kell-e cím, és azt nekem kell adnom szabadon, vagy a feladatban szereplő címet kell felírni és a cím beleszámít-e a szavak számába?

Köszönöm!
Üdvözlettel

Wellyn

Kedves Euroexam!

Azt szeretném kérdezni, hogy a német B2 szintű nyelvvizsgánál a diktálás résznél a helyesen leírt szavak számítanak, vagy az is számít, hogy ami egy mondat, az egy mondatként legyen leírva is? Pl. írhatom-e úgy a hallottakat, hogy minden bekezdést külön sorba írok?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Wellyn

Kedves Gorky!
A vizsgán kék vagy fekete színű tollal lehet írni.
Üdv, Euroexam

A vizsgán tollal vagy ceruzával kell írni?

Kedves Sz.Bettina!
Igen, lehet még jelentkezni a szeptemberi német vizsgákra, ma 18:00-ig. A jelentkezési lapodat kitöltheted személyesen a Vizsgaközpontban vagy on-line is. Fontos, hogy ma be is kell fizetned a vizsgadíjat és a különeljárási díjat, különben nem tudjuk fogadni a jelentkezésed.
Üdv, Euroexam

Tényleg lehet még jelentkezni a szept. 3-i német B2-re augusztus 19-ig?
Ha igen, hány óráig?

Előre is köszönöm!

Kedves Amynona!

A rövidtávú felkészülés sikerességét így látatlanban nehéz megítélni, mert az egyrészt emberfüggő (nyelvérzék, más idegennyelv ismerete, tanulási stratégiák stb.), másrészt pedig a már meglévő tudásszint kérdése is. Ez utóbbit azonban te magad is "megmérheted".

A legegyszerűbb módja ennek az, hogy letöltöd a honlapról a középfokú Modelltestet (http://euroexam.org/modelltest-b2) és a feladatlapokon megadott időre! megoldod azokat. A megfelelési küszöb összességében 60% (ÉS készségenként minimum 40%). Mivel azonban otthoni körülmények között az ember nyugodtabban dolgozik, mint egy éles vizsgán, így az az eredmény, amivel bátran nekivághatsz a nyelvvizsgának kb. 65-70% körül van.

Ha mondjuk 50-60% között teljesítesz, (intenzív tanulással) még akkor is elég jó eséllyel fel lehet tornázni a tudásszintet a következő 3 hétben.

Konkrét javaslataink: A Start + Unterwegs kötetek ugyan nagyon hasznosak a szókincs és a nyelvtan miatt, de az Eurós típusfeladatok megismerése elengedhetetlen a sikeres vizsgához. Ezért mindenképpen rágd át magad az Euroexpresszen és a Német nyelvvizsga hajrá (http://euroexam.org/hajra) kommentált, megoldási stratégiákkal "tálalt" feladatain is. Ez utóbbi keretében ráadásul beküldheted a fogalmazásodat és mi vizsgakritériumoknak megfelelően részletesen értékeljük azt.
Honlapunkon ezen felül találsz még egy gyakorlófeladatbankot (http://euroexam.org/lepesrol-lepesre) és Heti gyakorlófeladatokat (http://euroexam.org/felkeszulok/heti-gyakorlofeladatok).
Felkészülési anyagban tehát nincs hiány.

Ezen kívül jövő héten tartunk német írásbeli és szóbeli próbavizsgákat is a vizsgadíj töredékéért. Erről itt találsz bővebb tájékoztatást: http://euroexam.org/felkeszulok/proba-szobeli

Reméljük, mindez segít neked a döntésben.
Üdv, Euroexam

Jó napot!

Egy nagyon sürgős kérdésem lenne Önökhöz.
Angolból középfokú nyelvvizsga szintjén vagyok, úgy volt, hogy októberben emelt szintű érettségit tettem volna (ami ugye egyenértékű egy középfokú nyelvvizsgával), de úgy alakult, hogy ez nem jön össze.
Lényeg a lényeg, hogy ezokból a szeptember 3-i középfokú német nyelvvizsgára kellene mennem (amire különeljárási díj ellenében augusztus 19-ig lehetne jelentkezni), erre pedig a Start Neu, az Unterwegs Neu A és B és az Euroexpress Niveau B2 - NÉMET könyveket ajánlották.

Jelenlegi tudásom az Unterwegs Neu A 3. leckééig tart (összesen 38 lecke van a könyvekben, ez a 25.).

Önök szerint lehetséges lenne felkészülni a szeptember 3-i középfokú német nyelvvizsgára, ha naponta tanulok? (Más dolgom mostmár nincs, CSAK a némettel foglalkoznék)
Ezekből a könyvekből fel lehet készülni egyáltalán?

Előre is köszönöm!

Kedves Péter!
Angol illetve német vizsgánál is, vizsgarészenként 40%-t kell elérni, de a teljes vizsgának a 60%-t kell elérni ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga.
Illetve azt, hogy sikerült-e a nyelvvizsgája az alábbi honlap címen tudja kideríteni:
http://euroexam.org/levizsgaztam#block-otnet-viszgaer

Üdv,
Euroexam

Kedves Eurexam!

Az lenne az én ,,problémám", hogy legutóbbi vizsgámon, az írásbeli résznél, mindenhol meghaladtam az 50%-ot. Sajnos egyértelmű leírást nem találtam az oldalon, miszerint hány százaléktól tekinthető sikeresnek egy adott vizsgarész.
Arra lennék kíváncsi, hogy most van egy fél bizonyítványom, vagy legközelebb is le kell vizsgáznom írásban is?

Kedves Adél!

Ezek a témák minden B2 szintre felkészítő tankönyvben megtalálhatóak. Nem kell pl. jogi kérdésekről beszélni, de például meg kell érteni egy szövegben, hogy valakit mondjuk börtönbüntetésre ítéltek, holott ártatlan; vagy a szóbelin lehet olyan kérdés, hogy mi a véleménye pl. az egyetemi tandíjról, a gyorséttermekről vagy a válásról.
Javaslom a honlapról letölthető vizsgateszteket, az Euroexpress B2 tankönyvet és Modelltest-et. Emellett mindenképpen nézd meg a Heti gyakorlófeladatokat, valamint a nyelvvizsga előtt három héttel induló Nyelvvizsga-hajrát. Tudsz még jelentkezni Próbaszóbelire is, ahol az éleshez hasonló helyzetben tudod kipróbálni magad.
Továbbá sokféle szókincsfejlesztőt találsz a könyvesboltokban. Azt ajánljuk, hogy olvass sokat, például a Deutsche Welle oldalon (itt hanganyag is van), biztosan találsz olyat, ami érdekel.
http://www.dw-world.de/

Üdv, Euroexam

Kedves Sz.Bettina!

A próbaszóbeli nem teljes próbavizsga, csak a szóbeli részét tudod az "éles" helyzet szerint kipróbálni. Ennek időpontja német nyelvből augusztus 27. A részleteket megtalálod itt: http://euroexam.org/felkeszulok/proba-szobeli
A vizsgán mindig egy napon van az írásbeli és a szóbeli rész.

Üdv, Euroexam

Lesz német nyelvből próbanyelvvizsga szeptember 3 előtt? Az igazi és a próbanyelvvizsga alkalmával is egy napon van raz írásbeli és a szóbeli?

A megadott témakörökhöz lehet felkészítő könyvet venni? Vagy honnan tudom ilyen irányban a szókincsemet fejleszteni?

Család
Történelem/kultúra, történelmi/kulturális események és tárgyak
Társas kapcsolatok
Természet, földrajz, állatok, környezet
Foglalkozások, munkahelyi pozíciók
Vélemény, értékelés, műalkotások leírása, írás, előadás, film stb.
Mindennapi élet, napi rutin
Szabadidő, hobbi, szórakozás
Vita, meggyőzés, előnyök/hátrányok, következtetés kifejezései
Egészség, orvosi kezelés, egészségi állapot
Ételek és italok, főzés, vendéglő
Városrészek, kerületek, országrészek, épületek, utcai tárgyak
Média, szórakozás, zene, sajtó
Házak, szállás, szobák, tárgyak, bútorok
Számítógép, technika, kommunikáció
Országok, nemzetiségek, világrészek,
Cselekvések, mozgások, folyamatok kifejezései
Oktatás, tantárgyak, tanórák nyelvezete
Személyiség, viselkedés
Érzések, érzelmek
Feladatleírások nyelvezete
Életszakaszok, életrajz
Politika, társadalom, kormányzat, állami intézmények
Utazás
Jog

A középfokú német Euroexam nyelvvizsgára jók ezek a könyvek? Nagyon nehéz a vizsga? Hogy zajlik a szóbeli? Start Neu és Unterwegs Neu A ès B a nyelvtan megtanulásához, a szókincshez Egy híján húsz elég? Csak mert megnéztem a honlapon a témaköröket, és hát olyan is van hogy Jog. . . Attól mondjuk félek. . . :S