nyelvvizsga jótanácsok - 1. oldal

Nabavite službeni IELTS / TOEFL certifikat.
Svjetski najpopularniji test engleskog jezika za visoko obrazovanje i globalnu migraciju, s više od 3 milijuna testova prošle godine. Prihvaćeno od preko 10.000 organizacija širom svijeta, to može biti vaš ključ za postizanje vaših akademskih i profesionalnih ciljeva.

Izdamo samo legitiman IELTS certifikat s rezultatima po vašem izboru, koji se mogu provjeriti na internetu, za one koji iz nekog razloga ne mogu proći test ili dobiti rezultate koje zahtijevaju institucije, poslodavci ili veleposlanstva.

Kontaktirajte nas putem pojedinosti u nastavku kako biste saznali više o našim uslugama;

Telegram: ........ Registraboard
E-mail: ............ cservices.uk@protonmail.ch

Kedves Anita!

Szeretnénk megnyugtatni, hogy a EuroPro B2-es vizsgánk egy általános üzleti vizsga, aminek során nem célunk, hogy speciális üzleti szókincset várjunk el. Meggyőződésünk, hogy a B2-es szinten elég egy általános szótár, mert nem fordulnak elő szuper-bonyolult szakkifejezések. Lehet, hogy a szakszótár csak az idődet rabolná. Ha valami nincs benne, akkor még az általános szótárt is meg kellene nézned.

Bízz a megszerzett általános üzleti szókincsedben, és elég, ha egy általad jól ismert általános szótárt hozol a vizsgára. De annak használatát gyakorold be jól, például ezekkel a játékos gyakorlatokkal: http://www.euroexam.org/szotarral-a-nyelvvizsgan/szotarhasznalati-gyakor...

Jó felkészülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Segítséget szeretnék kérni szótárhasználattal kapcsolatban. EuroPro B2 nyelvvizsgát szeretnék tenni angol nyelven. Szeretném tudni, hogy ehhez melyik szótár lenne a legalkalmasabb. Próbáltam keresgélni a neten üzleti magyar-angol / angol-magyar szótárra, de nem jártam sikerrel. Tudnátok ajánlani olyan szótárat, ami a gazdasági nyelvvvizsgában nagyobb segítségemre lehet, mint a hagyományos szótárak?
Üdvözlettel,
Anita

Kedves Kata!

A szabályzatunk eléggé megengedő:
"(...) vizsgázóink valamennyi vizsgarészen vagy teljesen szabadon, vagy minimális korlátokkal használhatnak bármilyen nyomtatott szótárt. A szótár lehet egy- vagy kétnyelvű, sőt, akár többet is hozhatsz magaddal.” ( http://www.euroexam.org/gyakori-kerdesek#t55n245 ).
Ezzel a szótárral még nem találkoztunk vizsgán, de nyilván a mintalevelek vagy egyéb nem szótár jellegű tartalmak használata a vizsga közben nem preferált.
Javasoljuk, hogy szerezz be a vizsgára "sima" egy- vagy kétnyelvű szótárt, és előtte azzal gyakorolj ( tippek ehhez itt találhatók: http://www.euroexam.org/szotarhasznalat )

Üdvözlettel:
Euroexam

Sziasztok!

Ezt a szótárt lehet vajon használni a vizsgán?

Magyar–angol munkahelyi szótár
Szerző: Mozsárné Magay Eszter – P. Márkus Katalin

http://www.grimm.hu/kiadv%C3%A1ny/magyar%E2%80%93angol-munkahelyi-sz%C3%...

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sziasztok,

Lehet, hogy off, de segítsetek kérlek. Jól látom, hogy az írásbeli vizsgában nincs behelyettesítőt feladat? Tehát van három (párosító, feleletválasztós)?
Köszönöm,
Zsolt

Kedves Andi!

A honlapról letölthtő EuroPro B2-es Webcoursebook-ban minden feladatra találsz anyagot (másold be a linket a böngésződbe): http://www.euroexam.org/europro-b2-web-coursebook

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
Középfokú üzleti angolra készülök fel és a szóbeli résznek a szituációs feladatára nem igazán találok olyan témákat amivel tudnék készülni. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Köszönöm szépen.
Üdvözlettel: Andi

Kedves siposelmira!
Az hasznos, ha a gyakorlás során nagyjából tisztában vagy vele, milyen hosszú szövegeket írsz, de csupán tájékozódás céljából. Egyedül arra kell figyelned, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a feladatban megadott célú és témájú levelet, esszét, cikket stb. írj. Nagyon fontos, hogy az írás kerek egész legyen, más szóval, hogy legyen időd átgondolni mit, milyen felépítésben fogsz írni, és utána befejezni! Szintén jó dolog az, ha hagysz magadnak a végén még időt arra, hogy átolvasd, ellenőrizd, ha kell javítsd, amit leírtál. A megadott szöveghossz csupán jelzés, javaslat - ennyibe általában belefér, amit kérünk, és ennyit biztosan kényelmesen le lehet írni a rendelkezésre álló idő alatt. A dolgozatokban szereplő szövegek hosszát senki nem számolja, így neked sem kell. Az értékelés kizárólag arra terjed ki, hogy a feladatot (tartalmilag) sikerült-e, és milyen minőségben teljesíteni.
Üdv és sok sikert!

Köszönöm szépen! :)

Tisztelt Euroexam!

Most szombaton, novermber 28-án megyek vizsgázni,(német komplex vizsga B2). Kis segítséget szeretnék kérni, az írásbeli feladatokkal kapcsolatban. Azt szeretném megkérdezni, hogy a levélírásnál minden leírt szó beleszámít amikor megszámoljuk? vagy pl. a névmások nem számítanak, vagy vonzatok, vagy egy szó ami szerepel mondjuk 5 ször a fogalmazásomban, csak egyszer számolható? Valamint ,hogy a címzés beleszámít a szavak számába? Vagy egyáltalán szükséges címzést írni, ha nem írja a feladt?Sok dolgot hallottam, most elbizonytalanodtam. Pedig angolból már voltam vizsgázni, ott viszont nem emlékszem, hogy így számoltuk volna a szavakat.
Előre is köszönöm válaszukat.

Kedves Reni!

Távirati stílusban a válaszaink:

1. Számmal vagy bárhogy jelölheted, melyik témát választottad. De ha ezt elmulasztanád, semmi gond. Nekünk akkor is kötelességünk, hogy ezt magunknak megjelöljük.
2. A választható témáknál hasznos, ha saját címet adsz, vagy átveszed a mi téma megjelölésünket. Az olvasói levélnél ez kevésbé fontos, a másik három esetében jól mutat a cím.
3. Az olvasói levél valóban ritkán kerül be a gyakorló anyagok közé, de azért már fordult elő vizsgán. Egy érvelő szövegről van szó, amelyben vissza kell utalnod arra az eredeti - ebben az esetben fiktív - cikkre, melyben az általad igazságtalan kritikát megfogalmazó szöveget "olvastad". A neten biztos találsz a "Leserbrief" keresésre hasznos német oldalakat.
4. Mi úgy gondoljuk, hogy a tippekben ha sablonokat nem is, de a szövegtípusok legfontosabb szerkezeti jellemzőit megtalálod, ebben nincs eltérés az angon és a német nyelvű szövegek közt.

Jó felkészülést!

Üdv: Euroexam

Sziasztok!

A német B2 íráskészség feladattal kapcsolatban lennének kérdéseim, pontosabban a választható téma kifejtésével kapcsolatban.
Az első az lenne,hogy a vizsgán milyen formában kell a megoldólapon jelölnöm,hogy a három választható téma közül,melyiket fejtettem ki?
A második kérdésem, pedig az lenne,hogy a lehetséges műfajok közül (esszé, műkritika, újságcikk és olvasói levél) melyik az amelyiknek formai követelménye, hogy a készítő címet is adjon a szövegnek?
A német gyakorló feladatok között, sem könyv, sem online még nem találkoztam olvasói levéllel, én voltam figyelmetlen vagy tényleg nincs?
Esetleg hol találok a különböző választható szövegtípusokhoz, kész megbízható sablonokat, amikről a formai követelményeket jobban tudom értelmezni?
Elnézést,hogy ilyen valószínűleg egyértelmű dolgok után érdeklődök, de az "Íráskészség: felkészülési tippek a nyelvvizsgára" lap leírásai alapján ezekre a kérdésekre nem kaptam választ.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Kedves Sophie!

Az izgalmad érthető, de fontos, hogy tudd kezelni a stresszt.

Emellett azért még az utolsó pillanatban is segítenek az íráskészség és beszédkészség vizsgatippek:

http://www.euroexam.org/iraskeszseg-tippek
http://www.euroexam.org/beszedkeszseg-tippek

Ha ezeket útmutatásnak tekinted és eszedbe jutnak, amikor szöveget kell alkotnod, akár szóban, akár írásban, az a feszültségedet is biztosan csökkenteni fogja.

Üdv: Euroexam

Sziasztok!

Szombaton (május 16-án), fogok vizsgázni (B2 angol egynyelvű komplex), de egyre jobban izgulok. Hiába kezdek neki a levélírás gyakorlásának, teljesen lefagyok, nem jut semmi az eszembe. Az egész vizsgától rettegek, hiszen ezen a többletponton múlik, hogy felvesznek-e főiskolára. Kérlek adjatok valami tippet, hogy túllendülhessek ezen!
Nagyon köszönöm!

Kedves Zsolt!
Örülünk, hogy közel érzed, és bízol az Euroexam vizsgáiban. A vizsgával kapcsolatosan részletes információkhoz juthatsz itt a honlapunkon a Főoldal/Vizsgatípusok és szintek menüpont alatt. Sok sikert a felkészüléshez és majd a vizsgához:)
Üdv, Euroexam

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a szóbeli vizsga milyen feladatokból áll? Ezt valaki letudná nekem írni itt vagy akár elküldeni nekem e-mail címre? kelemen.logisztika@gmail.com

Nyelvvizsgát szeretnék tenni, és a euroexam-et tartom a legmegfelelőbbnek, viszont külön-külön szeretném letenni mind a szóbeli és mind az írásbeli vizsgát.

Először a szóbeli az, amire szükségem van.
Viszont nem tudom mik a pontos feladatok szóbelin.

Előre is köszönöm!

Sziasztok!
B2 angol nyelvvizsgára készülök. Az a kérdésem, hogy hol találom meg a listeningek megoldásait, amelyek alapján ellenőrizni tudom a megoldásaimat?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szia

14 alkalommal??
Nem a nyelvi környezet a lényeg,hanem gondolkoz itthoni ésszel.Nálunk vizsgafeladatokra kell gyakorolni ,amit meg kell oldani vizsgán.Én kb 2.5év alatt lett meg a nyelvizsgam,igaz 0-ról indulva,és bő 3 tanárt fogyasztottam el.Sőt első nekiugrás Telc ,ami nem sikerült elsőnek,mert valójában nem voltam azon a tudásszinten.A második alkalom elsőre meglett az irásbeli de a szóbeli nem.De nem gondolkoztam sokat és rögtön jellenkeztem a decemberi nyelvizsgára ami sikerült is.Mi a titok?Iratkozz be egy nyelviskolába ahol tudsz is vizsgázni és vegyél magánórát náluk és ha azt mondják okés akkor ott ahol készültél(nem 10órát stb) jellenkez nyelvizsgára.Ne feled emelett érdemes még órát venni olyan tanártól aki vizsgáztató.A második szóbelin meg nagyon rendesek voltak a vizsgáztatók ami külön dicséret az euroexam csapatának! sok sikert

Tisztelt Euroexam!

Kérem segítsenek a következő problémámon.
14 alkalommal tettem már sikertelen komplex B2 típusú angol nyelvvizsgát. Ilyenkor mit lehet tenni? Próbálkozzak még? Természetesen nem felkészületlenül megyek el nyelvvizsgázni. Másfél évig dolgoztam nyelvi környezetben, Londonban. Részt vettem felkészítő tanfolyamokon, magán tanárhoz(tanárokhoz) járok, folyamatosan 3 éve. Kérem adjanak tanácsot!
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Kedves v3331a!

Van egy oldal a honlapunkon, amit a vizsgák előtt szoktunk beizzítani, de most megosztjuk Veled és mindenkivel, akit hasonló kérdések foglalkoztatnak.

Itt mindent megtalálsz ahhoz, hogy rendszeresen és tartalmasan gyakorolhass a Listening vizsgarészre:

http://www.euroexam.org/fooldal/gyakori-kerdesek/a-het-kerdese-3

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy hol, hogyan tudok az angol B2 nyelvvizsgára listeningre gyakorolni?

Kedves Euroexam!
Az iránt érdeklődnék, hogy le tudom e tölteni valahogy az mp3 lejátszómra a B2-es vizsga audio fájlait?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Julcsi001!

Kérlek, küldd el a személyes- és vizsgaadataidat az info@euroexam.org címre, mert csak így tudunk utánanézni.

Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam !
Lenne egy kérdésem a jelentkezéssel kapcsolatban , már négy napja elküldtük a pénzt a vizsgára de még most sem írták jóvá , és már lassan lejár a határidő , ilyenkor mit kell tenni ??
Válaszát előre is köszönöm .

Sziasztok. Nekem nagyon bejöttek az Oxford és a Penguin Readers könnyített olvasmányai. A közép nyelvvizsgára is sokat segítettek - szavak, nyelvtan begyakorlása. Azóta is a szenvedélyem az olvasásuk.

Ha esetleg van valaki akinek megvannak ezek a könyvek Oxfordból:
S5
The Dead of Jericho
The Bride price
David Copperfield

S6
Cold Comfort Farm
Cry Freedom
Deadheads
Night Without End
The Woman in White
Meteor and Other Stories

Akkor szóljon, mert megvenném, vagy esetleg cserélném őket. Nekem ezek a könyveim vannak:

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Oxford_Bookworms_angol_konyvek_C...

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Penguin_Readers_angol_konyv_CD_v...

Előre is köszi.

Köszönöm szépen,hasznomra fognak válni! :)

Kedves Adél!

A C1-es Beszédkészség vizsgarész alapvetően interaktív, vagyis a két vizsgázó minden feladatban kommunikál egymással, kérdéseket tesz fel egymásnak, hozzászól társa megnyilvánulásaihoz.

Könyveket nem szoktunk ajánlani, ahhoz szerencsére elég sokszínű a tankönyvpiac, hogy bármit kiemeljünk belőle.

Viszont több anyagot szoktunk ilyenkor javasolni, főleg a BBC Learning English anyagai közül.

A 2. feladathoz ajánljuk a hatékony prezentációknál fontos "signpost"-okat: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/business/talkingbusine...

A 3. feladathoz - Discussion - pedig az ezzel a témával foglalkozó oldalak lesznek segítségedre, nyelvi mintákkal: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/radio/specials/1756_ho...

Ezeket a linkeket be kell másolnod a böngészőbe, úgy éred el az oldalakat.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!
C'-es angol nyelvvizsgára készülök és azt szeretném kérdezni,hogy a szóbeli részére milyen anyagokat vagy könyveket ajánlatok amiben mindent megtalálhatok ami a vizsgára szükséges.Természetesen megveszem a Euroexam-os felkészítőkönyvet,de azt nem tudom,hogy az elég-e szóbeli szinten.

Előre is köszönöm válaszukat! :)

Kedves Euroexam!
C'-es angol nyelvvizsgára készülök és azt szeretném kérdezni,hogy a szóbeli részére milyen anyagokat vagy könyveket ajánlatok amiben mindent megtalálhatok ami a vizsgára szükséges.Természetesen megveszem a Euroexam-os felkészítőkönyvet,de azt nem tudom,hogy az elég-e szóbeli szinten.

Előre is köszönöm válaszukat! :)