on-line gyakorlás, gyakorló tesztek - 1. oldal

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az írásbeli résznél a 2. feladatnál, minden teszt könyvnél az jön ki, hogy némelyik szöveghez több megoldás is van, a letölthetőnél a megoldási kulcsban viszont csak egy. A vizsgán melyik változat fog élni, illetve ha igen lesz-e jelzés, hogy több megoldás is jó? Köszönöm!

Üdvözöllek!

Hadd ajánljam figyelmedbe online felkészítő kurzusomat, amit a Webunival közösen csináltunk.

https://webuni.hu/kepzes/euroexam-nyelvvizsgafelkeszito

Varázsolj az otthonodba egy teljes, nyelvvizsgára felkészítő kurzust!
Menj biztosra és lásd a vizsgát úgy, ahogy egy nyelvvizsgáztató látja.

Ezzel a tanfolyammal sokkal tudatosabban, célirányosabban tudsz felkészülni a vizsgára és olyan eszköztárat kapsz a kezedbe, ami hatékonyan használható a gyakorlatban.

MIÉRT HASZNOS SZÁMODRA EZ A KURZUS?

- rengeteg gyakorlatias tudásanyagot beépíthetsz, ami sikert hoz neked a vizsgán
- egy olyan szakember vezet körbe a vizsgán, aki belülről látja azt, ráadásul sikerorientált, célirányos látásmóddal rendelkezik
-olyan gyakorlatias jótanácsokat kapsz, amit máshol nem hallhatsz
-könnyen követhető, a saját tempódban feldolgozható
-ár-érték aránya verhetetlen

A KÉSZÜLÉS MELYIK SZAKASZÁBAN ÉRDEMES BEIRATKOZNI?

Ha fél év múlva vizsgázol, akkor azért érdemes megvenni, mert ezzel elkerülheted azt a sok zsákutcát, ami feleslegesen elveszi az idődet, energiádat. Így célirányosan készülhetsz és felvértezed magad azzal, ami sikert hoz neked. A befektetett munka nagyban megtérül.

Ha már csak egy heted van a vizsgáig, akkor is érdemes végignézned az anyagot, hiszen olyan azonnal alkalmazható megközelítést kapsz, ami segít megmutatni tudásod legjavát. Ezenkívül a buktatókat is kiismered.

Szekeres Gyula
nyelvvizsgáztató
30 417 1467

Kedves Euroexam csapata!

Általános C1 típusú nyelvvizsgára készülök, amihez szívesen veszem igénybe a heti gyakorlófeladatok oldalt. Idén azonban ha megnyitom az "archívum" feladatokat, csak B2 típusú feladatsor jelenik meg. Amikor kiválasztom a C1-et, akkor eltűnik az B2 és üresen marad az oldal. Érdeklődöm, feltöltés alatt áll, vagy más oka van annak, hogy nem jutok újabb feladatokhoz ezen a szinten?

Válaszukat várva,
Tisztelettel:
Harka Gabi

Tisztelt Euroexam!

A heti gyakorlófeladatoknál az archivumból eltűntek a felsőfokú angol gyakorló feladatsorok. Ha lehetséges kérem töltsék fel újra őket. Köszönöm

 Sziasztok!

A honlapon azt olvastam, hogy az euroexam "online világában" lehet találni olyan feladatokat (írásbelieket) amelyeket beküldök és kijavítanak. Átkutattam a teljes honlapot és a kapcsolódó linkeket, de sehol sem találtam rájuk. Ha valaki tudja, hogy hol vannak (ha tényleg vannak), akkor légyszíves írja meg.

 

Előre is köszönöm mindenki segítségét!

Kedves Ivcsy88!

A 'Felkészülök' fül alatt a 'Letölthető vizsgatesztek" menüpontban, minden tesztben találsz 'Picture Story' feladatot is.

Üdv, Euroexam

 Lehet az oldalon a Picture Story-hoz feladatokat találni?

 

Tisztelt Euroexam!

Az augusztusi Angol B2 gyorstanfolyam 1-ben feltöltöttem két írásomat is, amire az volt az ígéret, hogy: "submit...before 11th August 2011 You will get feedback within a week." Most már nem is tudom megtekinteni, amit írtam, és fontos lenne az értékelés a vizsgára való készülésben. Lehet, hogy én nem veszem észre, hogy hol kell megnézni.

Köszönettel:
Nóri

Sziasztok!

Most regisztráltam és olvastam, hogy van egy bizonyos online felkészítő tanfolyam. Nekem egy olyan kérdésem lenne(igazából bárki aki tud segíteni nyugodtan válaszolhat), hogy van itt állítólag egy bizonyos ingyenes online felkészítő tanfolyam az augusztus végi angol középszintű nyelvvizsgára, s ezzel kapcsolatban szeretném azt megtudni, hogy ezeket a gyakorló példákat a megadott e-mail címemen keresztül, vagy pedig hol máshol tudom gyakorolni? Igen és még annyit, hogy szerintetek ezzel az online felkészítő tanfolyammal inkább egyenlőre csak az írásbelit próbáljam-e meg, vagy esetleg milyen más alternativa van, mellyel a szóbelire is feltudnék készülni?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kedves Euroexam!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy szeretném letölteni az angol középfokú feladatsorokat, ehhez regisztrálnom kell, amit meg is tettem, de azóta sem kaptam az email címemre jelszót! Minden adatomat helyesen adtam meg, szóval nem tudom mi lehet a probléma, de nagyon fontos lenne...

Kedves Hartie,Barbi,

A feladatírás komoly munka, az elkészült feladatok sok-sok szűrőn mennek át, mire a vizsgázók elé kerülhetnek. Ha 1-1 vizsgán már felhasználták őket, akkor egyes részeket újraírnak és a feladat újra bekerül a rendszerbe. Azokat a gyakorló anyagokat, amelyek már kikerültek belőle, felhasználják a Practice Set-ekben és a felkészítő könyvekben - ezeket megvásárolhatod.
Az már igazán nem is lenne elvárható, hogy ezen felül gyakorló oldalt is létrehoztak, ahol egyrészt ingyen hozzáférsz teljes vizsgasorokhoz ill hetente frissülő (bár időről időre valóban ismétlődő) feladatokhoz is.
Röviden szerintem ennyi, bár az apró részleteket tekintve talán nem pont így működik a dolog.

Kedves Riiiita!

Ha nem sikerült elindítanod a honlapon az mp3 fileokat, akkor lehet, hogy könnyebben fog menni, ha letöltöd a saját számítógépedre és úgy nyitod meg egy erre alkalmas lejátszóval.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy a kis kék mp3 jelre jobbklikkel kattintasz és a "Hivatkozás mentése más néven..." vagy a "Save target as" pontot választod ki.
Ha letöltötted a filet, akkor már bármelyik, mp3 lejátszására alkalmas zenelejátszóval (Media Player, iTunes stb.) meg tudod nyitni.

Üdvözlettel,
Euroexam

Sziasztok!
Nem tudjatok hogyan lehet beinditani a alisteningeket, mert nekem egy sem megy...koszike

Eszter, az egyben és a feladatonként letölthetők összesen azt hiszem 3 teljes feladatsort adnak ki. Ezeket már kivégezted? Szerintem a feladatsorok alapvetően arra jók, hogy előbb megismerd a vizsgát, utána meg kipróbáld magad rendesen időre megírva őket. Ha elmarad az eredmény, akkor lehet, hogy segítség kell, lehet, hogy önállóan is pótolni tudod amit még kell (ehhez rengeteg tankönyv van) de a vizsgafeladatok írása önmagában ehhez kevés. Azt viszont jól megmutatják, hogy milyen készségből vagy erős és esetleg mit kellene fejleszteni (utóbbira viszont nem igazán alkalmasak).

Sziasztok!
Angol B2 vizsgára készülök és sokat segítene, ha régebbi feladatsorokat valaki küldene e-mailben(pindur-pandur24@freemail.hu)nekem vagy megírná honnan lehet letölteni!
Köszönöm

Kedves barbie, hartie és csenge!

Most nem a frissítésekkel kapcsolatban szeretnék hozzászólni, hanem a korábbi vizsgák anyagainak nem publikálásával kapcsolatban. Ez a vizsga attól akkreditált, és ad valakinek plusz pontot, egy másiknak diplomát, egy harmadiknak nyelvvizsgapótlékot, mert megfelel a külső és belső minőségbiztosítási elvárásoknak. Ennek az egyik eleme, hogy bár folyamatosan új és még újabb feladatsorokat fejlesztünk, közben a régieket egy bankban őrizzük, és az újakat szigorú paraméterek szerint folyamatosan összehasonlítjuk a régiekkel. Csak így lehet garantálni, hogy a feladatok, az azokban található szövegek, a kérdések megfelelnek a B2 vagy C1 szintek leírásainak. Így elmondhatjuk, hogy a most szeptemberben esedékes vizsga feladatai nehézségükben megegyeznek a 207 márciusi vizsga feladataival. Tehát ez azzal jár, hogy a vizsgaanyagokat meg kell őriznünk, és ez ugyanúgy érdeke a vizsgázóknak, mint a Vizsgaközpontnak. Ezzel együtt a honlapra kikerülő anyagok végül is olyan feladatok, amelyek régebbi vizsgákból származnak, vagy bemért új feladatok, amiket kifejezetten erre a célra fejlesztettünk. Azt gondolom, hogy összességében a B2 szinten létező 2 Practice book, a Eurocity könyv és a letölthető anyagok elégségesek a felkészüléshez, hiszen nem a "vizsgát" kell betanulnotok - nyilván nem is ezt teszitek -, hanem a nyelvi készségeiteket fejlesztitek, miközben a feladattípusokkal is tisztában akartok lenni! Jó készülést Nektek és Mindenkinek!

Szerintem ami most megy az nem ugyanaz mint ami a májusi vizsga előtt volt. vagy csak ennyire nem emlékszem, de nem hinném.

Egyetértek Barbival. Nem csak arról van szó, hogy akinek nem sikerül, hanem hogy alapban kevés a feladat. Többen javasolták, kérték hogy legyenek fenn a már lezajlott vizsgák feladatai. Erre természetes az volt a válasz, hogy "Nem áll módunkban". De hogy MIÉRT, azt még mindig nem lehet tudni.

Körülbelül féle éve ugyanaz a gyakorló feladat van fenn. Arra nem gondoltok, akinek nem sikerült a nyelvvizsgája? Főleg ha már vett is nyelvvizsgakönyvet a készüléshez...

Köszönöm szépen, máris nekilátok a további gyakorlásnak.
Köszönöm a tankönyv ajánlót is, egyelőre elegendőnek tartom ezt az online teszt lehetőséget és azt, hogy fél éve Londonban vagyok :) De a későbbiekben bizonyára hasznát veszem annak is.

Kedves AnnaMira!
A Készülök fül alatt megtalálható Heti Gyakorlófeladatok hetente frissülnek. Ekkor egy-egy eredeti Euroexam feladatot teszünk közzé, majd rá egy hétre a megoldásokat. Ezen a héten már megtalálod az új feladatokat a Készülök fül alatt.
Egyébként múlt héten indítottuk el a Heti Gyakorlófeladatok újabb évadját. (Az aktuális feladatsor régebbi feladatait megtalálod az Achívumban.) Jelenleg összesen 5 feladatsor érhető el tehát, 3 nyomtatott füzetben CD-vel, egy a komplett letölthető tesztek oldaláról, valamint a Heti Gyakorlófeladatok új évadja. Az itteni feladatok a hetek múlásával bekerülnek az Archívumba, így később is elérhetők lesznek azoknak akik később csatlakoznak. A mostani feladatok nem azonosak az előző, nyári évad feladatival, régebbi ismerőseink előtt ugyanakkor nem titok, hogy ezt megelőzően, korábban már találkozhattak ezek közül többel is.
Az online feladatlapokon kívül a további gyakorlást segítik a Vizsgaközpontban és a vizsgahelyeken vagy az online könyvesboltban megvásárolható tankönyvek, Practice Testek.
Üdv, Euroexam

Körülbelül milyen időközönként frissülnek a feladatlapok itt online? Két hete ugyanaz van fönt és szeretnék minél többet gyakorolni. Az Euroexam-et nem próbáltam, csak az online feladatlapokat csinálom meg, de nekem szimpatikusnak tűnik.

Kedves Laci!
A honlapunkról letölthető feladatsorokat már megoldottad? A Nyelvvizsga Központban is vehetsz gyakorló anyagot. Nagyon hasznos lehet az Eurocity Student's Book, amely a vizsgán előforduló feladatokat tartalmazza, magyarázatokkal együtt. Továbbá kapható három mintafeladatsor (Practise Test 1,2,3). Ezekből tényleg láthatod, milyen feladatokkal találkozhatsz a vizsgán.
Egy jótanács: a szótanulás önmagában nem túl hatékony. Rövid távon be lehet vágni sok szót, ezekből hosszabb távon azonban kevés marad meg. Ahhoz, hogy használni is tudd, önmagában a szószedet bevágása keveset segít. A szókincs bővítéshez legfontosabb minél többet olvasni - sokat és sokfélét, előszőr jegyzetelve, szótározva, majd anélkül, többször is. Utána az olvasott témához kapcsolódóan írni (azaz használni a szavakat). De mindenek előtt várd meg az eredményt, hátha jobb lett mint gondolod!
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem, angol tanulással kapcsolatban. Van nekem egy kb. 2000 szavas szószedetem, amit úgy 90%-ban tudok. Már másodszor voltam vizsgázni, és úgy érzem most sem lesz meg, mert még most is egy csomó idegen szóval találkoztam. Tudnátok ajánlani egy módszert, vagy tananyagot, vagy bármit amivel nagyobb eséllyel vághatok bele a vizsgába. Lehet, hogy a hozzáállásommal van baj? Pedig úgy érzem, hogy a lelkem kitettem.

Azt szerentném kérdezni, tudja-e valaki a "livemoch"-án pontosan hol találhatók szóbeli témák?

Mindenkinek tudom ajánlani a kövi linket, ahol anyanyelvű angolokkal lehet beszélgetni, mikrofonon keresztül, sőt feladatok és gyakorlatok is vannak fent!
Minden témakör fel van dolgozva ami szükséges egy középfokú nyelvvizsgához! Listeningtől elkezdve mindent lehet gyakorolni, tehát a link a kövi:
http://www.livemocha.com/
Jó tanulást mindenkinek!!!!

Letöltöttem, de nekem 4perc 23 mp az egész.
Nem értem miért nem jön át. Próbálkozom. Köszönöm :)
Stassy

Kedves Stassy!

Leellenőriztük és a letölthető hanganyaggal minden rendben.

A könyvben a Unit 7 5. oldalától olvashatod a hanganyag szöveges leírását, amely megegyezik az audio fileban elhangzókkal.

Javaslom, hogy próbáld meg újra letölteni az mp3-at, és ellenőrizd, a tejes hanganyag 10 perc 50 másodperc hosszú.

Üdv:
Euroexam

Sziasztok!
Szeretném jelezni, hogy a EuroPro online könyv listening (unit 7) részében a szöveg nincs végig az mp3-on, így a feladat nem megoldható. :(
Üdv.

Kedves Anna!
A decemberi német vizsgáig B2-es szinten két komplett gyakorlóvizsga (egy letölthető és egy próbavizsga füzet), C1 szinten a Modelltest áll rendelkezésre. A felkészüléshez további segítséget jelent az ajánlott gyakorlófeladatok listája. Ezeket közismert német nylevkönyvekből válogattuk, az Euroexam követelményeinek megfelelően. A felkészítő tanárok most kapják kézhez, hamarosan viszont innen a honlapról is letölthető lesz.
Üdv és sok sikert!
Euroexam