Pontozás - 1. oldal

Kedves ginny94!

A C1 listening feladatainak mindegyikében egyértelmű a megszerezhető pontok száma. Az 1. és 3. feladatban 8-8 pontot szerezhetsz, ezek ikszelős feladatok. A Making Notes feladatban pedig 9 pont szerezhető, de ez egy kicsit bonyolultabb, mivel 3-3 rövid szöveges választ kell adnod a 3 fő kérdés mindegyikére. Mindez összesen 25 elem, és ebből súlyozás nélkül lesz 25 pont.

Ha további részleteket szeretnél tudni az eredmények kiszámításáról, itt találod őket: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/c1-felsofok

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Azt szeretném megkérdezni, hogy angol C1-es nyelvvizsga esetén, a hallgatásos feladatrésznél, egyes feladatrészek hogyan kerülnek pontozásra, súlyozásra? :)

Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv

Kedves helibad!

Ha kétnyelvű komplex vizsgára jelentkezel, akkor az 5 részből áll, és a Mediation nem egy leválasztható elem. Vagyis annak eredménye is beleszámít a 60%-os eredményességbe, és minimum 40%-ot kell azon is elérned. Ha bizonytalan vagy abban, hogy a kétnyelvű vizsgán sikeres lehetsz, válaszd az egynyelvű változatot, értékben semmi különbség a kettő között.

Üdv: Euorexam

T. Euroexam, érdeklődnék, hogy kétnyelvű vizsga esetén ha a mediation rész nem sikerül, de anélkül sikeres lenne, mint egynyelvű vizsgaként, akkor egynyelvű vizsgaként kiadható a bizonyítvány? köszönöm

Kedves Patrick!

Bár kérdésed a EuroPro B2-s vizsgára vonatkozik, fontos a válasz elején leszögezni, hogy minden Euroexam vizsga pontozási rendszere azonos: minden vizsgarész végső pontszáma max. 25 pont, illetve az ebből megszerzett százalékos eredmény.

Ez a lehető egyszerűbben megfogalmazva annyit jelent, hogy egy adott vizsgarész feladataiban elért pontszámokat - amelyek többféle számítási módon alakulnak ki, ahogy te is pontosan és helyesen utaltál rá - százalékos eredményre konvertáljuk, ezt pedig 0-25 pontban jelenítjük meg. Egynyelvű vizsga esetén 4x25, kétnyelvűnél 5x25 pontból áll a 100%-os vizsgaeredmény.

Ha ennél jobban is el szeretnél merülni az eredményszámításban, akkor ezt az oldalunkat olvasd végig: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Az EuroPro B2 pontozásának módja nem világos számomra. A táblázatban azt írják, hogy mindegyik vizsgarész 25 pontos, viszont próbavizsgákban a reading-nél 20 feladat van, míg a writing-nál 6 szempont alapján adnak 5-5 pontot. Akkor a reading-gel 20 pontot míg a writting-gal 30-at lehet kapni, vagy valahogy arányosítanak?

Köszönettel:
Marti Patrick

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy a listening vizsgarész, making notes feladatot hogyan javítják? Gépi javítással történik? Az érdekelne, hogy javításnál lehet- e hiba lehetőség?

Köszönöm.

Kedves Euroexam!
Kérem, segítsen nekem tisztán látni, mert a példákkal illusztrált sikeres-sikertelen vizsgáknál nem találtam ilyet:
ha valakinek az írásbelije pl. reading 65%, writing 65%, a szóbeli pedig pl. listening 45%, speaking 65%, akkor ugye az írásbeli 65% sikeres, a szóbeli 55%, vagyis sikertelen, az overall azonban 60%. Ebben az esetben megvan a vizsgázó komplex nyelvvizsgája, vagy feltétel az írásbelin is a sikeresség és a szóbelin is?
Köszönöm, Helga

Kedves MizseiErika és tusor.kinga.eva!
A fellebbezési nyomtatvány a Levizsgáztam_Vizsgadolgozat megtekintése és jogorvoslat fül alatt található. A nyomtatványt kitöltve,e-mailben az info@euroexam.org címre kell elküldeni, legkésőbb október 31-ig.
Üdv, Euroexam

Ez engem is érdekelne, mert nekem is épp az írásbelim lett, szintén 56%.

Jó napot! Hol tehetem meg a fellebbezést? Mert 56% lett az írásbelim. Illetve hol láthatnám a részpontjaimat?

Kedves Judit!
Kérlek, hogy a teljes neveddel, születési dátumoddal írj egy e-mailt az info@euroexam.org címre és elküldöm a kódot.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeptember 26-án voltam nyelvizsgázni és az eredmény megtekintéséhez szükséges kódot nem kaptam meg. Hogyan tudnám ezt megszerezni, vagy másképp megtekinteni az eredményem?
Köszönöm a választ!

Kedves exkluziv.lom!
Kérlek, hogy neveddel, születési adataiddal írj egy e-mailt az info@euroexam.org címre és elküldöm a vizsgakódodat.
Üdv, Euroexam

Tisztelt EuroExam!

szeretném megkérdezni, hogy a vizsga eredmény lekérdezéshez szükséges vizsga kódot hol találom, e-mailben nem került kiküldésre korábban ha jól látom.

Köszönöm!

Kedves Veronika!

Az egyik értékelő valóban 4 szempont szerint pontoz (4x5 pontot ad), de a vizsgát irányító vizsgáztató is ad egy ún. összbenyomás pontszámot, amit az értékelési kritériumokat tartalmazó pdf fájl második oldalán találsz: http://www.euroexam.org/files/file/download/ertekelesi_kriteriumok_magya...

Így már 5x5 a pontszám.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam-team!

A szóbeli B2 angol nyelvvizsga pontozás vonatkozásában lenne kérdésem. Nem teljesen értem hogyan állapítják meg a maximálisan elérhető 25 pontot.
A scoring in the speaking test táblázatukban 4 szempontot értékelnek 1-5-ig terjedő skálán.

Köszönöm előre is!

Kedves Moncsika85!
A sikeres vizsga egyik feltétele, hogy valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 5, az egynyelvű változatban 4 vizsgarész van) külön is meglegyen legalább 40%.
Az írásbeli vizsga részei: Olvasott szöveg értése, Íráskészég, Nyelvismeret és szókincs, valamint kétnyelvű vizsga esetén a Közvetítés.
A szóbeli vizsga részei: Halott szöveg értése, Beszédkészség.
A 40%-os megfelelési küszöb a vizsgarész feladatainak átlagából adódik, tehát a vizsgarészen belül, az egyes feladatokra külön nincs megfelelési küszöb.
Üdv, Euroexam

Szép napot! Most szombaton voltam nyelvizsgázni és úgy érzem jól sikerült egy feladat kivetelével ahová szinte semmit nem irtam, az biztos hogy nem lesz 40% -os! Azt szeretném kérdezni hogy így akkor elbuktam az egèszet? Vagy a többi felhúzhatja annyira hogy jó legyen?

Kedves euroexam !
Az lenne a kérdésem , hogy ha az egynyelvű b2 vizsgára jelentkeztem akkor is van mediation rész ?

Továbbá az lenne a problémám , hogy a heti gyakorolo feladotknál a hallásertest nem játssza se a telefonom se a gépem .. Eddig ilyen problémám nem volt .
Válaszukat előre is köszönöm !

Kedves yossarian14!

A javítóknak pontosan meg van adva, hogy milyen választ fogadhatnak el a javítás során.
Szinonímákat, jelentésükben ugyanolyan válaszokat természetesen elfogadunk és a helyesírási hibákat sem vesszük figyelembe abban az esetben, ha az nem változtatja meg az adott szó jelentését.

Üdv,
Euroexam

A Listening részen belül a Making Notes esetén mennyire objektív a pontozás? A javítóknak konkrétan meg van adva mit fogadhatnak el válaszként, vagy csak egy iránymutatás?

Például ennek a feladatnak a 9-es pontja:
http://www.euroexam.org/files-private/Heti_gyakorlofeladat/01_b2_set_1_q...

Mr Hemingway wore ___.

A megoldókulcsban ez van megadva: (his) best suit.
De el lehet fogadni például ha azt írom, hogy "a suit"?

Nagyon szépen köszönöm a gyors vàlaszt. Azt hiszem akkor teljesen tisztàba lett téve a dolog. :)

Kedves brianhun!

Az Euro Nyelvvizsga vizsgarészei a Mediation, a Reading, a Writing, a Listening és a Speaking. Ezeken belül további feladatok találhatóak, hogy pontosan milyenek arról a honlap 'Vizsgatípusok' és szintek menüpontjában részletes tájékoztatást adunk.
A vizsga kritériumai, hogy vizsgarészenként elérjetek minimum negyven százalékot, összességében pedig hatvanat. Ennek értelmében tehát nem szükséges a minden feladatnál elérni a minimális százalékot abban az esetben, ha a vizsgarészen belüli többi feladat annyira jól sikerül, hogy afölé emelje az eredményt.
Hasonlóan működik a másik kritérium, tehát az összességében 60%-os eredmény elérése. Amennyiben valamelyik rész, pl. az írásbeli nem éri el a küszöböt, de a szóbeli annyival jobban sikerült, hogy a kettő átlaga már igen, akkor a komplex vizsga sikeresnek minősül.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt "EuroExam",

Lehet rosszul értem a lent leírtakat: Gabi szerintem arra gondol amikor "vizsgarészenként" szót említi: az írásbeli egésze legyen legalább 40% és a szóbeli is legyen 40 % legalább, majd az egész értékelése 60 %.

Illetve arra gondol amikor azt mondja feladatonként: akkor a listening legyen 40%, writing 40%, reading 40% akkor lesz értékelhető az írásbeli rész. A szóbeli részen ugyanezt az elvet követve érvényesítve.
Ebben az esetben az érvényes nyelvvizsgához a 60% külön külön is meg kell, hogy legyen az írásbelin és szóbelin, illetve ez már csak a 2 egészére vonatkozik ?

Kérem segítsen ebben, akkor most melyik is az igazi ?
Köszönöm

Kedves Gabi96!

A negyven százalékos kritérium vizsgarészenként értendő!
Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
A szombati nyelvvizsgán részt vettem és a listening résznél sajnos elnéztem az időt és csak egyes válaszokat írtam rá a válaszlapra. Azt szeretném kérdezni, hogy a minimális 40%-ot feladattípusonként vagy vizsgarészenként kell értelmezni? (pl-Írásbeli, szóbeli) Csak azért, mert attól félek hogy amit ráírtam a válaszlapra nem éri el a 40%-ot.

Előre is köszönöm!

Kedves Zsadanka!

A vizsgák megtekintésére Budapesten, az Euro Nyelvvizsga Központban van lehetőség, jelentkezni a nyomtatvány elküldésével tudsz, melyet honlapunkról itt tölthetsz le: http://euroexam.org/levizsgaztam/vizsgamegtekintes. (A lehetséges időpontokat szintén a nyomtatványon tudod megtekinteni és kiválasztani.)
A vizsgaanyagok szigorúan titkosak, így a dolgozatok megtekintésére kizárólag a Központban van lehetőség, Miskolcon sajnos nincs.

Üdv,
Euroexam

Csenge, sajnos egy cipőben járunk a speaking részt illetően! Döbbenten állok az eredmény előtt, soha sehol nem pontozták még ennyire alul a szóbeli teljesítményem, sőt! És én sem érzem jogosnak természetesen a csekély 44%-ot! Úgy gondolom teljesítettem az elvárásokat, azonban ha mégsem, szeretnék látni egy értékelő lapot a hiányosságokról. Már csak azért is, mivel jelen állás szerint márciusban újra vizsgáznom kell a szóbeli részből és szeretnék tisztán látni.

Kedves Euroexam!
December 14-én vizsgáztam, Miskolcon. A szóbeli rész azonban a kapott értesítés alapján eredménytelen lett, ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Kérdésem az lenne, hogy mikor, illetve hol lenne lehetőség megtekinteni a szóbeli vizsga kiértékelő lapját, illetve az értékelés szempontjait? Miskolcon lehetséges e ez?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Csenge!

Sajnáljuk, hogy elnézted az időt a Mediation vizsgarésznél. A Speaking vizsgarész „lepontozásával” kapcsolatban: a vizsgaeredményt egymástól függetlenül két kiképzett vizsgáztató állapítja meg, előre meghatározott kritériumok alapján, amelyeket egyébként a honlapunkon is megtalálsz. A vizsgáztatók értékelését külső, – a vizsgán nem jelen levő – harmadik személy nyilvánvalóan nem módosíthatja. Így a beszédkészség vizsgarész tekintetében nincs lehetőség „javításra”.

Üdv:
Euroexam