Pontozás - 1. oldal

Kedves Euroexam!
Olyan kérdésem lenne, hogy az emelt angol érettségi írásbeli pontjaim 30/27 lett,tehát mondhatom azt, hogy jól ment. Az érdekelne, hogy a c1 nyelvvizsgánál ha ilyen szinten megy milyen pontszámra számítsak? Mivel nincsen minta a levelekhez (Szabó Péter euroexam es könyvében gyakorlok), így nehéz eldöntenem, hogy jó e amit írtam, a nyelvezet megfelelő e stb. Amiket eddig megírtam úgy érzem jól mentek, de sajnos fogalmam sincs, hogy pontosan mennyi pont is jár érte. Olvastam az oldalon lévő kritériumokat amiknek meg kell felelnie a levélnek, de nem tudom magamnak eldönteni.
Szóval! Picit hosszúra sikeredett. A kérdésem az lenne, hogy ha ilyen pontszámot értem el az emelten,akkor számíthatok e arra, hogy a c1 nyelvvizsga is jól fog menni, vagy nem?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Viktória!

Az eredményszámításunk részleteit a lenti oldalunkon találod, ahol elmagyarázzuk, hogy melyik számot hogyan kell értelmezni. Itt annak magyarázatát is megtalálod,hogy mi a különbség az éles vizsga és a gyakorló feladatok (pl. a Practice Test Book feladatsoraiban) eredményszámítása között: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

De a jelek szerint ezt az oldalt te elolvastad :)

Abban igazad van, hogy az éles vizsgán súlyozunk válaszokat, de a lényeg minden esetben az, hogy a lehetséges maximális pontszámnak hány százalékát szerezted meg az összes kérdésre adott válaszaiddal. Ez jelenti az eredményedet. Hogy ez a % adott esetben 25 pontból kiszámítva jelenik meg, az teljesen irreleváns, mert a szám lehetne 60 vagy 75 is, a lényeg, a százalékos eredmény.

Reméljük, ez így logikus.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Meg szeretném kérdezni hogy az írásbelinél a reading részre hogy jön ki a 25 pont ha csak 20 kérdés volt összesen? Van amelyik kérdés többet ér? Az eredményszámításnál olvastam ha például a 20 kérdésből 11 kérdésre jót válaszoltam akkor az ott leírtak alapján 55 % lett az eredményem de a 25 pontot még mindig nem értem így.

Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves ginny94!

A C1 listening feladatainak mindegyikében egyértelmű a megszerezhető pontok száma. Az 1. és 3. feladatban 8-8 pontot szerezhetsz, ezek ikszelős feladatok. A Making Notes feladatban pedig 9 pont szerezhető, de ez egy kicsit bonyolultabb, mivel 3-3 rövid szöveges választ kell adnod a 3 fő kérdés mindegyikére. Mindez összesen 25 elem, és ebből súlyozás nélkül lesz 25 pont.

Ha további részleteket szeretnél tudni az eredmények kiszámításáról, itt találod őket: http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek/c1-felsofok

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam!

Azt szeretném megkérdezni, hogy angol C1-es nyelvvizsga esetén, a hallgatásos feladatrésznél, egyes feladatrészek hogyan kerülnek pontozásra, súlyozásra? :)

Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv

Kedves helibad!

Ha kétnyelvű komplex vizsgára jelentkezel, akkor az 5 részből áll, és a Mediation nem egy leválasztható elem. Vagyis annak eredménye is beleszámít a 60%-os eredményességbe, és minimum 40%-ot kell azon is elérned. Ha bizonytalan vagy abban, hogy a kétnyelvű vizsgán sikeres lehetsz, válaszd az egynyelvű változatot, értékben semmi különbség a kettő között.

Üdv: Euorexam

T. Euroexam, érdeklődnék, hogy kétnyelvű vizsga esetén ha a mediation rész nem sikerül, de anélkül sikeres lenne, mint egynyelvű vizsgaként, akkor egynyelvű vizsgaként kiadható a bizonyítvány? köszönöm

Kedves Patrick!

Bár kérdésed a EuroPro B2-s vizsgára vonatkozik, fontos a válasz elején leszögezni, hogy minden Euroexam vizsga pontozási rendszere azonos: minden vizsgarész végső pontszáma max. 25 pont, illetve az ebből megszerzett százalékos eredmény.

Ez a lehető egyszerűbben megfogalmazva annyit jelent, hogy egy adott vizsgarész feladataiban elért pontszámokat - amelyek többféle számítási módon alakulnak ki, ahogy te is pontosan és helyesen utaltál rá - százalékos eredményre konvertáljuk, ezt pedig 0-25 pontban jelenítjük meg. Egynyelvű vizsga esetén 4x25, kétnyelvűnél 5x25 pontból áll a 100%-os vizsgaeredmény.

Ha ennél jobban is el szeretnél merülni az eredményszámításban, akkor ezt az oldalunkat olvasd végig: http://www.euroexam.org/eredmenyszamitas

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!

Az EuroPro B2 pontozásának módja nem világos számomra. A táblázatban azt írják, hogy mindegyik vizsgarész 25 pontos, viszont próbavizsgákban a reading-nél 20 feladat van, míg a writing-nál 6 szempont alapján adnak 5-5 pontot. Akkor a reading-gel 20 pontot míg a writting-gal 30-at lehet kapni, vagy valahogy arányosítanak?

Köszönettel:
Marti Patrick

Kedves Euroexam!

Érdeklődnék, hogy a listening vizsgarész, making notes feladatot hogyan javítják? Gépi javítással történik? Az érdekelne, hogy javításnál lehet- e hiba lehetőség?

Köszönöm.

Kedves Euroexam!
Kérem, segítsen nekem tisztán látni, mert a példákkal illusztrált sikeres-sikertelen vizsgáknál nem találtam ilyet:
ha valakinek az írásbelije pl. reading 65%, writing 65%, a szóbeli pedig pl. listening 45%, speaking 65%, akkor ugye az írásbeli 65% sikeres, a szóbeli 55%, vagyis sikertelen, az overall azonban 60%. Ebben az esetben megvan a vizsgázó komplex nyelvvizsgája, vagy feltétel az írásbelin is a sikeresség és a szóbelin is?
Köszönöm, Helga

Kedves MizseiErika és tusor.kinga.eva!
A fellebbezési nyomtatvány a Levizsgáztam_Vizsgadolgozat megtekintése és jogorvoslat fül alatt található. A nyomtatványt kitöltve,e-mailben az info@euroexam.org címre kell elküldeni, legkésőbb október 31-ig.
Üdv, Euroexam

Ez engem is érdekelne, mert nekem is épp az írásbelim lett, szintén 56%.

Jó napot! Hol tehetem meg a fellebbezést? Mert 56% lett az írásbelim. Illetve hol láthatnám a részpontjaimat?

Kedves Judit!
Kérlek, hogy a teljes neveddel, születési dátumoddal írj egy e-mailt az info@euroexam.org címre és elküldöm a kódot.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Szeptember 26-án voltam nyelvizsgázni és az eredmény megtekintéséhez szükséges kódot nem kaptam meg. Hogyan tudnám ezt megszerezni, vagy másképp megtekinteni az eredményem?
Köszönöm a választ!

Kedves exkluziv.lom!
Kérlek, hogy neveddel, születési adataiddal írj egy e-mailt az info@euroexam.org címre és elküldöm a vizsgakódodat.
Üdv, Euroexam

Tisztelt EuroExam!

szeretném megkérdezni, hogy a vizsga eredmény lekérdezéshez szükséges vizsga kódot hol találom, e-mailben nem került kiküldésre korábban ha jól látom.

Köszönöm!

Kedves Veronika!

Az egyik értékelő valóban 4 szempont szerint pontoz (4x5 pontot ad), de a vizsgát irányító vizsgáztató is ad egy ún. összbenyomás pontszámot, amit az értékelési kritériumokat tartalmazó pdf fájl második oldalán találsz: http://www.euroexam.org/files/file/download/ertekelesi_kriteriumok_magya...

Így már 5x5 a pontszám.

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam-team!

A szóbeli B2 angol nyelvvizsga pontozás vonatkozásában lenne kérdésem. Nem teljesen értem hogyan állapítják meg a maximálisan elérhető 25 pontot.
A scoring in the speaking test táblázatukban 4 szempontot értékelnek 1-5-ig terjedő skálán.

Köszönöm előre is!

Kedves Moncsika85!
A sikeres vizsga egyik feltétele, hogy valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 5, az egynyelvű változatban 4 vizsgarész van) külön is meglegyen legalább 40%.
Az írásbeli vizsga részei: Olvasott szöveg értése, Íráskészég, Nyelvismeret és szókincs, valamint kétnyelvű vizsga esetén a Közvetítés.
A szóbeli vizsga részei: Halott szöveg értése, Beszédkészség.
A 40%-os megfelelési küszöb a vizsgarész feladatainak átlagából adódik, tehát a vizsgarészen belül, az egyes feladatokra külön nincs megfelelési küszöb.
Üdv, Euroexam

Szép napot! Most szombaton voltam nyelvizsgázni és úgy érzem jól sikerült egy feladat kivetelével ahová szinte semmit nem irtam, az biztos hogy nem lesz 40% -os! Azt szeretném kérdezni hogy így akkor elbuktam az egèszet? Vagy a többi felhúzhatja annyira hogy jó legyen?

Kedves euroexam !
Az lenne a kérdésem , hogy ha az egynyelvű b2 vizsgára jelentkeztem akkor is van mediation rész ?

Továbbá az lenne a problémám , hogy a heti gyakorolo feladotknál a hallásertest nem játssza se a telefonom se a gépem .. Eddig ilyen problémám nem volt .
Válaszukat előre is köszönöm !

Kedves yossarian14!

A javítóknak pontosan meg van adva, hogy milyen választ fogadhatnak el a javítás során.
Szinonímákat, jelentésükben ugyanolyan válaszokat természetesen elfogadunk és a helyesírási hibákat sem vesszük figyelembe abban az esetben, ha az nem változtatja meg az adott szó jelentését.

Üdv,
Euroexam

A Listening részen belül a Making Notes esetén mennyire objektív a pontozás? A javítóknak konkrétan meg van adva mit fogadhatnak el válaszként, vagy csak egy iránymutatás?

Például ennek a feladatnak a 9-es pontja:
http://www.euroexam.org/files-private/Heti_gyakorlofeladat/01_b2_set_1_q...

Mr Hemingway wore ___.

A megoldókulcsban ez van megadva: (his) best suit.
De el lehet fogadni például ha azt írom, hogy "a suit"?

Nagyon szépen köszönöm a gyors vàlaszt. Azt hiszem akkor teljesen tisztàba lett téve a dolog. :)

Kedves brianhun!

Az Euro Nyelvvizsga vizsgarészei a Mediation, a Reading, a Writing, a Listening és a Speaking. Ezeken belül további feladatok találhatóak, hogy pontosan milyenek arról a honlap 'Vizsgatípusok' és szintek menüpontjában részletes tájékoztatást adunk.
A vizsga kritériumai, hogy vizsgarészenként elérjetek minimum negyven százalékot, összességében pedig hatvanat. Ennek értelmében tehát nem szükséges a minden feladatnál elérni a minimális százalékot abban az esetben, ha a vizsgarészen belüli többi feladat annyira jól sikerül, hogy afölé emelje az eredményt.
Hasonlóan működik a másik kritérium, tehát az összességében 60%-os eredmény elérése. Amennyiben valamelyik rész, pl. az írásbeli nem éri el a küszöböt, de a szóbeli annyival jobban sikerült, hogy a kettő átlaga már igen, akkor a komplex vizsga sikeresnek minősül.

Üdv,
Euroexam

Tisztelt "EuroExam",

Lehet rosszul értem a lent leírtakat: Gabi szerintem arra gondol amikor "vizsgarészenként" szót említi: az írásbeli egésze legyen legalább 40% és a szóbeli is legyen 40 % legalább, majd az egész értékelése 60 %.

Illetve arra gondol amikor azt mondja feladatonként: akkor a listening legyen 40%, writing 40%, reading 40% akkor lesz értékelhető az írásbeli rész. A szóbeli részen ugyanezt az elvet követve érvényesítve.
Ebben az esetben az érvényes nyelvvizsgához a 60% külön külön is meg kell, hogy legyen az írásbelin és szóbelin, illetve ez már csak a 2 egészére vonatkozik ?

Kérem segítsen ebben, akkor most melyik is az igazi ?
Köszönöm

Kedves Gabi96!

A negyven százalékos kritérium vizsgarészenként értendő!
Üdv,
Euroexam

Kedves Euroexam!
A szombati nyelvvizsgán részt vettem és a listening résznél sajnos elnéztem az időt és csak egyes válaszokat írtam rá a válaszlapra. Azt szeretném kérdezni, hogy a minimális 40%-ot feladattípusonként vagy vizsgarészenként kell értelmezni? (pl-Írásbeli, szóbeli) Csak azért, mert attól félek hogy amit ráírtam a válaszlapra nem éri el a 40%-ot.

Előre is köszönöm!