szept 5 angol C1 nyelvvizsga

Kedves Izi!

A "Milyen is ez az Euro vizsga?" témánál hosszan válaszoltam az itt is felvetett kérdésedre, sőt sucec, egyik sikeres B2-es vizsgázónk is.

Jó tanulást!

Kedves szeptemberi C1 vizsgázók!
Én,mint decemberi sorstársatok,szeretnélek megkérdezni Titeket arról,hogy igaz-e az az állítás,hogy az élesben kapott vizsgafeladatok nehezebbek,mint a nekünk gyakorlásra kiadottak (itt a honlapon,Sample set-ek). Én ezt hallottam,de kíváncsi vagyok a Ti tapasztalataitokra is! Írjatok kérlek,ha még egyáltalán nézegetitek ezt a fórumot... azért reménykedem... Akik sikerrel jártak,azoknak nagyon gratulálok,akiknek meg nem sikerült,azok se búsuljanak! Üdv Nektek

Kedves Vizsgázók!
A 2009. szeptemberi Euro C1 célzottan sikeres vizsgák bizonyítványai átvehetőek.
(Azoknak a vizsgázóknak, akik komplex vizsgát tettek de csak az írásbelijük, vagy a szóbelijük lett sikeres még várniuk kell, mivel az új Kormányrendelet értelmében a vizsgalapjuk csak az ún. felülvizsgálati időszakot követően zárható le. A felülvizsgálati időszak az eredményhirdetést követő 15. napon jár le. Ekkor terjeszthetők be bizonyítvány nyomtatásra!)

Amennyiben a Vizsgaközpont szervezésében vizsgáztál, november 2-tól átveheted a bizonyítványodat. A vizsgahelyeken várhatóan november 3-tól vehetők át a bizonyítványok. Az átvétel pontos időpontjáról kérjük, érdeklődj a vizsgahelyen!
Üdv, Euroexam

Kedves KB!
Az eredmények a vizsgát követő 20. munkanapot követően (várhatóan október 5-én), a vizsgázó egyéni kódja alapján az 'Eredményt nézek' fül alatt, vagy a vizsgát szervező vizsgahelyen kifüggesztett eredménylistákból tekinthetők meg.
Hasonló praktikus kérdésekre választ, a Gyakori kérdések fül alatt találsz. Érdemes átolvasni!
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam.org!

Egy kérdésem lenne:::
mikor tudjuk meg a szept.5-i C1 nyelvvizsga eredményeit?

Köszönöm előre is a válaszukat!

Kíváncsi leszek, most hol szívatnak be a középfokú angolnál.
Nekem az első vizsgám nem sikerült mert a javító tanárok lehúzták az írásbelimet, azért mert a felügyelő azt mondta hogyha túl sokat javítottam az írásba akkor inkább írjam újra!

szia!
én most elhalasztottam egy későbbi időpontra, de ha túl vagy rajta egy pár szóban elmondhatnád, h milyen volt!előre is köszi
írhatsz az e-mail címemre is róla moonik@freemail.hu

Kedves Ákos!
Magyarországon az összes államilag elismert nyelvvizsgára igaz, hogy:a külön megszerzett szóbeli nyelvvizsga bizonyítvány és külön írásbeli nyelvvizsga bizonyítvány együtt azonos értékű a komplex nyelvvizsga bizonyítvánnyal.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Felsőfokon is lehetséges külön írásbeli és szóbeli vizsgát szerezni?

Üdv.:
Ákos

Szia moonik!

Én is szept. 5-én megyek nyelvvizsgázni Budapesten.( Kispesten)

Kedves tina!
Az Íráskészség vizsgarésznél nem számoljuk a szavakat. Nem baj ha keveset írsz, az se ha kicsit hosszabbra ereszted. A lényeg, hogy alapvetően a kérdésre kell válaszolnia a szövegnek és az elvárt információkat mind tartalmaznia kell.
A megadott szómennyiség tényleg csak iránymutatás. A tapasztalat szerint
általában ilyen méretű szövegben lehet kényelmesen megfelelő választ írni,
de nem számoljuk a szavakat!
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!
Lenne egy kérdésem, amire sem a honlapon, sem a felkészítő könyvben nem találom a választ.
A fogalmazásoknál a megadott szószám hogy jön ki? Mindent beleszámolnak (névelők, személyes névmások stb.)? Illetve, mekkora eltérés a megadott szószámtól jár pontlevonással?
Előre is köszönöm,
tina

Kedves Ákos!
A vizsgák nemzetközi elfogadásával kapcsolatban érdemes elolvasni a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ tájékoztatóját (www.nyak.hu). A NYAK tájékoztatása jól fedi a tényleges helyzetet: egyetlen vizsgát sem fogadnak el az "egész világon". A magyar állami elismerésnek megfelelő formális, hivatalos nemzetközi elismerés általánosan nincs, ehelyett az országok többségében minden intézmény (egyetem, vállalat stb) maga dönt arról, hogy milyen nyelvismeretet és/vagy bizonyítványt követel meg. Európában ma már nagyon fontos viszonyítási alap az, ha egy nyelvvizsga szintje (és ennek megfelelően a bizonyítvány is) megfelel a "Közös Európai Nyelvi Keretrendszernek" (KER, vagy az angol rövidítés szerint CEF). Az egységesen megállapított szintek rendszerét éppen azért hozta létre az Európa Tanács, hogy a sokféle nyelvvizsga összevethető legyen. Az Euroexam szintjeit (és a bizonyítványon található értékelést) ennek az európai Keretrendszernek megfelelően rögzítettük illetve adjuk meg.
Érdemes tehát fenntartással fogadni azt, ha egy vizsgaközpont magáról azt írja, hogy "az egész világon" vagy akár csak "egész Európában" elfogadják. Az ilyen "pongyolaságok" benyelése helyett fontos konkrétan tájékozódnod: ha tudod előre, hogy külföldön hol, mire akarod később használni a vizsgapapírt, akkor azt előre, az adott intézménynél érdemes felmérni. Ha pl. az USA-ban akarsz tanulni, ösztöndíjat szerezni, akkor szinte biztosan TOFL vizsgát fognak kérni tőled. Az angol egyetemek egy része csak az IELTS vizsgát fogadja, mások nyitottabbak. (Ugyanakkor a TOEFL és az IELTS itthon nem akkreditált, tehát hazai felvételihez, diplomához nem jó.) Végül még egy szempont: külföldi továbbtanuláshoz szinte mindig legalább C1-es szintű (a magyar rendszerben felsőfokú) vizsgát követelnek meg. Az azonban egészen biztos, hogy nagyobb presztízsű, a KER-hez illeszkedő bizonyítványt általában jobban fogadnak mint egy külföldön teljesen ismeretlen magyar nyelvű papírt.

A másik kérdéseddel kapcsolatban szintén a www.nyak.hu-t tekinthetjük hiteles forrásnak. Az alábbi linkre kattintva találsz információkat: http://www.nyak.hu/doc/honositas/ketnyelv.asp
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Azt tudom, hogy a vizsga államilag akkreditált, de ez azt is jelenti, hogy külföldön is mindenhol elfogadott? Erre teljes biztosíték az, hogy az EU által megadott irányelvekre épül? Az lehetséges ,hogy már meglévő nyelvvizsgával ugyanazon a szinten újra vizsgázzak? (Pl.: egynyelvűt tettem, de most kétnyelvűre van szükségem/ vagy a bizonyítványomat nem fogadják el külföldön és ezért egy másik típusú vizsgát szeretnék tenni.)

Üdv.:
Ákos

Angol általános felsőfokú nyelvvizsgára készülők figyelem!

Eladó Euroexam Angol (Próbavizsga-feladatsor)!
Practice Test C1 - SET 1 & SET 2

Kifogástalan állapotban (semmi sincs beleírva),
természetesen CD-vel!

A kettőt együtt 2200 Ft-ért elviheted! Ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy az egyik ingyen van!

Ha érdekel, írj az emma1@freemail.hu email címre!

További jó felkészülést a vizsgához!

Zsó

Kedves Nori!
Az Euroexam vizsgákon egységesen, két helyen használhatsz szótárat. Az egyik a szóbelire történő felkészülés, a másik alkalom - kétnyelvű vizsga esetében - a Közvetítés vizsgarész második feladata (levélfordítás). Ezekhez (tetszőleges nyomtatott) szótárról neked kell gondoskodni. Azt bizonyára tudod, hogy a vizsga egynyelvű és kétnyelvű változata egy kivétellel azonos. Ha az utóbbira jelentkezel, akkor a Közvetítés vizsgarészt is megírod és az eredményt a 6 vizsgarész átlaga alapján számítjuk. Egynyelvű vizsga esetében 5 vizsgarészen veszel részt. Mindkét vizsgaváltozat államilag elismert bizonyítványt ad, így felvételihez, diplomához azonos értékűek. Jó tudni ugyanakkor, hogy a Közvetítés részt a hallgatók többsége szereti, jól szoktak teljesíteni rajta.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!
Ha valaki Miskolcon menne szeptember5.én C1-re akkor írjon már, mert jó lenne vkivel együtt készülni a szóbelire, hogy legyen párom akit már valamennyire ismerek. Akkor mégiscsak könnyebb.
Email címem: m.nory@freemail.hu
Még azt kérdezném, hogy a C1 írásbelin csak a 2 fordításnál lehet szótárt használni? A Reading-nél és a writting-nál?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv

szia
nekem is az euro, ami szimpatikusabb, így ezzel próbálkozom meg és remélem lesz Győrben is. de végül Pest sem gáz, ha oda kell felmennem! azt hogy majd mi lesz majd kiderül!
köszi mindegyiteknek a segítséget!

Moonik, a fő különbség hogyaz ecl rövidebb. Szerintem amúgy vegyes, az euron van nyelvtan ami elég kemény az eclen meg mindenki azt mondja hogy a listening baromi nehéz. De olyan nagyon azért nem különböznek sztem. Az meg hogy rövidebb v hosszabb szintén nem egyértelmű mert ha kevés kérdés van akkor elég egyet nagyon elnézni és ugrott a vizsga (tapasztalásból mondom) ha meg hosszabb akkor persze fárasztóbb. Nekem azért nem minden tetszett az euron de tény hogy egy csomót segítenek és szerintem ettől a hangulata eléggé más. A feladatok meg elég kiszámíthatóak azért és néha elég jópofák is. De arra sztem ne számíts h sokkal könnyebb lesz egyik v másik. Ha bírod az egyedül készülést és a rövidebb vizsgában bízol akkor talán az ecl főleg ha listeningben jó vagy. de ízlés dolga is nekem az euro azért rokonszenvesebb főleg hogy egszer már bejött.

Győrben az októberi ECL-re menek valszeg moonik,
De nem a Hatoshoz, Jedlikbe, hanem a Buda utcába a Supreme nyelvsuliba!
itt sokkal kedvesebbek:)
egy kalappal

köszi a nektek a felvilágosítást!utána néztem az ecl-nek igaz egyszerűbbnek tűnik, de most teljesen tanácstalanná váltam, h melyiket próbáljam meg!
Gergő: szeptemberben állítólag lesz a Jedlikben nyelvizsga, legalábbis a neten hirdetik. az ecl-lel csak annyi a gondom, h az októberben lesz, igaz 1 hónappal több lehetőség van a felkeszülésre, és ami szimpi neten lehet próba nyelvizsgát tenni! Te melyikre mész, ha megkérdezhetem?

Sziasztok.

Akit esetleg érdekel C1 vizsgára felkészítő nyelvtani gyakorló, szókincs- vagy egyéb készségeket (írás, hallott szövegértés, szövegértés) fejlesztő könyv írjon nekem e-mailt, mert eladnám az enyéimet, mivel most nem lesz szükségem rájuk.

Mindegyik könyv hibátlan állapotú, teljesen üres, egy aláhúzás sincs benne, szóval ki se voltak nyitva.
És a könyveket olcsóbb áron tudom odaadni (ha valaki jelentkezik:) ), tehát az átlagos könyvesbolti árakhoz képest körülbelül 30-40%-os árengedménnyel.

angol.talkingpoints@gmail.com

Megjegyzés még az előzőkhöz:

egyik ismim német felső EURO-ra jelentkezett Győrben és közölték vele hogy Pestre kell utaznia, hogy le tudjon vizsgázni...
De persze nem volt garancia hogy sikerül is a vizsga, és ahogy utólag mesélte, nem is lett meg neki.... inkább ÖSD-t választotta végül.

moonik,

ECL győrben 2 helyen lehet tenni és mindig van rá elegendő számú jelentkező, ahogyan az előttem lévő beszámolt, ECL-nél 2 olvasás értés van 2 levél, a magnó és a szóbeli.
Írásbeli össz vissz csak 2,5 óra:)

De ha tudom, hogy Győrben is tartanának EURO vizsgát, akár szaknyelvit, akkor tuti ez lenne az első, de inkább tutira megyek, mert nincs kedvem utazgatni...

Sziasztok!

Moonik: Az ECL vizsgáról többet tudhatsz meg a www.ecl.hu címen. Egyébként egyszerűbb felépítésű vizsga. Csupán 4 részből áll: Olvasás, Írás, Hallotszöveg és Beszédkészség. Ezen belül két-két feladat van.

Amúgy én májusban voltam még Euro-n és teljesen meg vagyok vele elégedve, és hála istennek elsőre sikerült. A szóbelitől egyáltalán nem kell tartani, pár ember eredményét láttam, de azoknak is 84-88-96 %-os lett, szóval nem vészes. Én kifejezetten élveztem a szóbelit. Inkább az íráskészségre kell sokat gyakorolni. Nekem a tanárom 75-80 %-ot jósolt, rengeteget gyakoroltam, és mégis csak 65 % lett, és márciusban is sokan buktak el az íráskészség miatt. Ráadásul szerintem a témák is teljesen elfogadhatóak. Ami viszont tényleg nem könnyű az a hallot szöveg értése, a Mediation pedig becsapós, azt várod hogy jó eredményed lesz, mert hát fordítani nem nehéz, aztán meg az lesz a legrosszab.

Mindenesetre, én mindenkinek ajánlom az Eurot. Egyébként Székesfehérváron vizsgáztam, és semmi gond nem volt, nem visszhagzott a terem, nem volt zaj, szóval ha valaki nem tud a saját városában vizsgázni, az szerintem jöjjön Fehérvárra.

szia
köszi a felvilágosítást!:)
és az ECL az miben hasonlít vagy kül. ettől? arról még nem hallottam! vagy hol tudok utána nézni?
köszi előre is!

moonik,

az a baj a győri vizsgahellyel, hogy nem mindig tartanak vizsgát mert nem jön össze annyi jelentkező, így automatice máshova irányítják.
Sztem ezt vhogy jobban meg kéne oldani, ugyanis azért nem igaz, hogy Győrben nem lehet EURO vizsgát tenni, nevetséges, főleg célzottan értem ez alatt az EURO PRO szaknyelvi nyelvvizsgát.
Nem mindenkinek van lehetősége, módja ha más városban kell vizsgáznia, hogy odaérjen az időpontra...
ne is beszéljünk arról, ha dolgozik az ember...
Szal ez a kérdés megoldásra vár egyelőre.
És az se garancia ha más városba utazol vizsgázni és sikerül a vizsgád, többe kerül a leves mint a hús nekem így jön le sajna!:)
úgyh lehet én az ECL felsőt választom, amit győrben tuti lehet tenni:))))
egy kalappal

sziasztok!
párnak keresnék vkit, aki szeptemberben szertne nyelvvizsgázni (angol C1), győri vagy bpi helyszínen!

sziasztok!
párnak keresnék vkit, aki szeptemberben szertne nyelvvizsgázni (angol C1), győri vagy bpi helyszínen!