szeptember 1 nyelvvizsga - 1. oldal

Kedves Rpeter!
A válszt megtalálod az Érdeklődöm/Mennyibe kerül menűpont alatt, illetve részletesen a Vizsgaszabályzatban. Kérlek, jelezd a problémát a vizsgahelyen ahol jelentkeztél, hogy ellenőrizni tudják jelentkezési lapodat és adataidat.
Amennyiben a feldolgozás során került be téves adat, akkor természetesen díjmentesen fogod megkapni a javított bizonyítványt, egyébként az újranyomtatás költsége téged terhel, ez 4500 Ft.
A hibás bizonyítványt mindenképpen le kell adnod a vizsgahelyen vagy a vizsgaközpontban. A bizonyítvány újranyomtatása helyett arra is van lehetőséged, hogy a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központtól kérj (elérhetőségeiket megtalálod a www.nyak.hu oldalon) egy ingyenes betétlapot a helyes adataiddal. Ebben az esetben a bizonyítvány ezzel a pótlappal együtt lesz érvényes.
Első körben tehát mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az illetékes vizsgahellyel.
Üdvözlettel:
Euroexam

A nyelvvizsga bizonyítványomba a születési dátumomat rosszul írták be. Milyen lehetőség van ennek helyrehozatalára? (A kapott e-mailben jól volt megadva)

Kedves Paland!
Ezek szerint a vizsgaközponthoz jelentkeztél, így itt, nálunk tudod átvenni a bizit, azaz az új helyen. Cím: 1012 Budapest Vérmező út 4. Gyakorlatilag a Moszkva tér, de balra, az "Elérhetőségeinknél" egy kis térképet is találsz.
Hétfőtől péntekig 10:00-18:00-ig van nyitva az Ügyfélszolgálat. És mindenképp hozz magaddal személyit!
Üdv:
Euroexam

Hahó! Biztos volt róla szó, de én nem találtam. Ha interneten jelentkeztem, csekkel fizettem, és nem nyelviskolába (Baár-Madas gimnázium)-ba vizsgáztam, akkor hol vehetem birtokba a bizit?

Kedves Zoli!
Ebben az esetben az EuroCom Nyelvstúdió a vizsgahelyed, náluk veheted át a bizit. Ha rákkatintasz itt balra a térképre, aztán Budapestre, akkor ki tudod keresni az elérhetőségeiket is.
Üdv:
Euroexam

Sziasztok!
Akik Gödöllőn vizsgáztak (és még nem vették át a bizonyítványukat), minden hétköznap este fél hatig lehet értemenni. üdv.

Kedves Euroexam

Interneten jelentkeztem a Euro B2 vizsgára, a pénzt utalással fizettem ki. a 3. kerületben vizsgáztam a veres péter gimnáziumban (eurocom studio)

Kérdésem az, hogy hová kell mennem a bizonyítványért.

üdv
Z

Kevdes Viktor!
Az EuroPro téma alatt találod a válaszunkat, reméljük, az e-mail is lejutott hozzád. Jó felkészülést és sok sikert a vizsgán! És köszönjük hogy másodszor is az Euroexam-et választottadl!
Üdv:
Euroexam

Kedves euroexam illetékes kolléga!

A következő összetett kérdésem lenne. Korábban írtátok, hogy az Euro Pro B2 anyagát nagyban lefedi az OUP által kiadott Profile sorozat.
A közelmultban letettem az Euro B2 nyelvvizsgát sikeresen. Kérdésem, a ProFile sorozatból melyik kötetet, pre-int, int., upper kellene átvenni ahoz, hogy sikeres felkészülést tudjak végrehajtani. Érthető módon nem szeretnék valamit újra átvenni, amit már általános jellegű könyvekből, headway sorozat elementarytól upper-intermediate-ig megtanultam többször is.

A választ előre is köszönöm.

Kedves Gábor!
Igénylehetsz igazolást telefonon is. Fontos tudnivaló az igazolásokkal kapcsolatban, hogy sikeres vizsga esetén csak a bizonyítvány elkészültéig állíjuk, tehát ha sikerült a vizsgád, akkor már nem, mert elkészültek a bizik, átveheted ott, ahol jelentkeztél vizsgázni. Az igazolás kiállításának pedig 900 Ft a díja.
Üdv:
Euroexam

Kedves Gabi!
Ha Gödölőőn vizsgáztál, az adott vizsgahelyen, azaz a Corvus Oktatási Kft-nél tudsz érdeklődni az átvétellel kapcsolatban. Elérhetőségeiket megtalálod a vizsgahelyeknél, ha a térképre és utána Gödöllőre kattintasz.
Üdv:
Euroexam

Kedves Euroexam!
Azt szeretném megtudni lehet-e telefonon igényelni igazolást a vizsgaeredményről?
Előre is köszi

Kedves Euro!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az átvétel pontos időpontját hol lehet megnézni ha Gödöllőn vizsgáztam. Köszönöm

Megérkeztek a bizonyítványok!!

Kedves Gubaági!
A biziket várhatóan jövő héten már át lehet venni, talán már előbb is. Mindenképp a honlapot érdemes figyelni, ahol azonnal jelezzük, ha jöhettek értük.
Üdv:
Euroexam

Kedves Euro!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy várhatóan mikor érkeznek meg a bizonyítványok? Előre is köszönöm!

Kedves TH!
Igen, sőt a teljes német vizsga pontosan ugyanúgy épül fel mint az angol. Így ha már voltál angolból nyelvvizsgázni nálunk, nem érhetnek meglepetések németből sem:)
Üdv:
Euroexam

Kedves Euroexam,

Azt szeretném megkérdezni, hogy a német szóbeli is ugyan úgy zajlik mint az angol? Tehát ugyan azok a feladattipusok csak németül?

Kedves asjk!
A hozzászólásokat természetesen nem töröljük, így jó eséllyel ott van a korábbi bejegyzésed is a sok oldal valamelyikén. Ritka kivétel ez alól (évente egy-két eset) ha valaki vicces kedvében csupa trágárságot ír, de ezt is jelezni szoktuk.
Ami a kérdésed lényegi részét illeti, ezzel kapcsolatban nemrégiben részletesebben is válaszoltunk, ezt megtalálod a 292-es bejegyzés alatt. Az idevágó legfontosabb rész:
"...hogy ki milyen fényesen teljesített egyik vagy másik feladatnál csak egyféleképpen lehet megtudni - ha "kívülről" látod. Ehhez általában tanár, anyag és eszköz kell. Az aki tanult csoportban (és jó tanártól, alapos felkészítést kapott) jó eséllyel írt már úgy vizsgafeladatot (vagy ahhoz hasonló feladatot), hogy következő órán több produktumot is összevetve megnéztétek. Azt pedig, hogy a szóbeli feladattal tényleg hogyan bírkóztál meg, leginkább akkor tudod felmérni, ha videóra veszitek és utána a tanárral megnézitek. Aki csinált már ilyet, az tudja, hogy vizsgaszerű helyzetben mennyire másképp működik önértékelésünk. Az Euroexam vizsgák szóbelijén sokat számít az, ha "kit tudod vágni magad", segít némi nyelvi leleményesség, talpraesettség - valószínűleg többet mint a többi vizsgán általában, ez azonban nem mindig elég..."
A szóbeli eredményt öt különböző szempont értékelése alapján kapod (ezek mindegyikéhez nagyon részletes értékelő lista tartozik, amiket ha érdekel megtalálsz a Tanári Oldalakon). A nemzetközileg is hiteles, komolyabb vizsgáknál ma már alapvető követelmény, hogy az értékelés "külső" legyen, nem véletlen tehát, hogy a pontozást nem az a vizsgáztató végzi, aki a beszélgetésben részt vesz, hanem az aki csak hallgat csendben.
Üdv: Euroexam

Én meg már csak azt nem értem, hogy miért törölték ki a hozzászólásom!?! Baj ha leírom, hogy a szóbelin ugyanannyi pontot kaptam, mint a társam és én sokkal jobb voltam nála volt amikor nem is tudott rá válaszolni. Erről ennyit!

Kappan elméletéhez csak annyit fűznék hozzá, hogy most múltam 17 és 1 év alatt tettem le a német és angol középfokot, tavasszal pedig megyek 3. nyelvből.

Kedves Kabóca!
A bizonyítványok általában a vizsgát követően cirka 6 héttel vehetők át, ami normál menetrend szerint az eredményhirdetés után 2-3 hetet jelent. A bizonyítványok postázása nem egyszerűen anyagi kérdés. Csak külön, írásos kérésre postázzuk (és ennek valóban külön költsége is van). A nyelvvizsga bizonyítvány nagy értékű, hivatalos okirat, sokféle visszaéléssel való próbálkozásra van példa minden évben (a posta megbízhatóságáról nem is beszélve). Mi azt javasoljuk, hogy csak különösen indokolt esetben kérjétek. Akadályoztatás esetén meghatalmázassal azonban más is átveheti.
Üdvözlettel:
Euroexam

Ezt nem értem... A leírásban az áll, hogy körülbelül 6 hét amíg megérkeznek a vizsgabizonyítványok, és a fórumban meg 2 két áll....Ez is igaz, hogy ha azt szeretném, hogy postai úton jusson el hozzám a bizonyítványom nekem kell kifizetni? (nem fér bele a 19000 Ft-ba?)
Én is nagyon örülök, mert 15 éves vagyok, 6 éve tanulok angolt, és elsőre sikerült a nyelvvizsgám. Még gondolkozom a felsőfokún, de így iskola mellett kicsit nehéz lenne felkészülni, így marad szünetre :)

Kedves zzz!
Az Euroexam vizsgákon nincs külön letehető szóbeli és írásbeli vizsga. A legtöbb nemzetközi vizsgához hasonlóan csak a teljes vizsga tehető le (ez a magyar állami nyelvvizsga-rendszerben a C-típusú vizsga). Tehát a szóbeli "csak" egy a többi vizsgarész közül, semmilyen szempontból nem különböztetjük meg, így külön bizonyítványt sem tudunk adni róla. A sikeres vizsgához a megfelelési küszöb egyébként 65% (mindez részletesen a vizsgaszabályzatban).
Üdv:
Euroexam

Kedves kingasinger és Reflection!
A bizikkel kapcsolatban: kb. 2 hét múlva már átvehetitek őket, addigra készülnek el. Természetesen, a vizsgaeredményekhez hasonlóan, ezt is rögtön jelezzük itt a honlapon nagy bíbor betűkkel. (Addig is lehet igazolást kérni, ennek díja 900 Ft, és előre kell jelezni az Ügyfélszolgálatunkon, mert 3 napon belül készül el.)
Üdv:
Euroexam

jah és grat mindenkinek akinek sikerült...én még mindig el vagyok keseredve! :(

Kedves Euroexam!
Azt szeretném megtudni, hogy ha nekem nem lett meg a nyelvvizsgám de a szóbeli részen elértem 40%-nál többet, akkor most megvan a szóbelim vagy sem???

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én középfokút tettem, nem tanultam rá, max kitöltöttem a gyakorlófeladatlapokat, nem voltam semmilyen angol nyelvterületen, 8. éve tanulok angolul minden erőfeszítés nélkül sikeresen és megvan a 76%
Én furcsállom, hogy ez pár embernek miért nem jött össze. Akik meg igazságtalannak érzik a szóbelit, valószínűleg a szókincs miatt vonhattak le, vagy a túlzottan kötött, sablonos beszédért...

Helló mindenki!Nekem sikerült a középfokúm.. harmadjára, de büszke vagyok rá, hogy kitartottam!! ezt mindazoknak írom, akinek esetleg elsőre nem sikerült! Megéri a kitartás!Amit javasolni tudok, hogy mindenképpen menjetek el előtte a 2×5 órás felkészítőre, mert fontos, hogy olyan dolgokat is megtudhattok, amit a nyelvvizsgán felhasználhattok!! tehát TUDÁS!! én a harmadik előtt mentem el és higyjétek el, sokat számított az a két alkalom! Mindenkinek Gratulákol akinek sikerült!! És mindenkit bíztatok, akinek nem sikerült, hogy NE ADDJÁTOK FEL!!A remény hal megutoljára:)

Az Euroexam-től meg nekem is az a kérdésem, hogy a bizonyítványt mikor kaphatjuk meg?? Cupp

Dear Euroexam:)

a nyelvvizsgabizonyítványok várhatóan mikor készülnek el, és hol lehet őket átvenni?