szeptember 4. angol B2 nyelvvizsga - 1. oldal

Milyen? Hogy néz ki?
Már úgy várom én is, hogy a kezemben tarthassam. :)
Keményen megdolgoztam érte, és sikerült. Én csak jövőhét kedden megyek érte, mert csak akkor érek rá, de már alig várom.

Ahogy p is mondta, szerintem az euro nyelvvizsga egy nagyon is ember barát nyelvvizsga. Egyik osztálytársam nyáron volt telcen, és az írásbeli részén meghúzták, ami szerintem nagyon érdekes, hogy szinte mindenkit az írásbeli részén húzzák meg. Mikor tavaly szó volt nálunk a suliban a nyelvvizsgáról, a tanárok is mondták nekünk, hogy a telccel nagyon kell vigyázni, mert ceruzával kell írni.

Tegnap vettem át a bizonyítványt, már nagyon vártam rá. :)

Irány tovább a felsőfokúra!

én is szept.4én voltam angolon, és most visszaolvastam a fórumot.
hát kedves ági, elég beszűkült a látóköröd.
ez a dolog amibe beavatták ez teljesen nyilvánvaló: azért raknak nehezebb kifejezéseket a vizsgába, h lássák h annak értelmezése nélkül is képes vagy-e megérteni a szöveget, magyarul a szövegkörnyezet alapján. ami szerintem nem baj.
és ha 92 ből 15 megy át az nem hiszem h a nyelvvizsgarendszer hibája. nekem eddig akárhány ismerősöm itt vizsgázott, mindnek sikerült. ezzel szemben telcen vizsgázó barátaim 2szer is nekifutottak.
ha meg a szóbelin nem figyeltél a feladatra az csak a te hibád, előre szólnak, h szedjétek össze a legfontosabb dolgokat ebben és ebben a témában majd vitassátok meg. (azt hiszem vmi ilyesmi a szöveg, teljesen egyértelmű)
én sokkal barátságosabbnak találtam az euroexamet, mint elbeszélés és utánaolvasás alapján bármelyik másik nyelvvizsgát.
egyébként meg ha tudsz angolul akkor tök mind1 hogy hol vizsgázol, sikerülnie kell. (azért 3adjára biztos jobban tudtad a nyelvet mint első nekifutásra)

Na, valaki már megkapta a bizijét? :)

Kedves Kovee!
Az eredménylekérdezés elérhető a Levizsgáztam menüre kattintva.
Üdv, Euroexam

Sziasztok!

Az eredmény lekérdezése opció mikortól lesz elérhető?

Kedves Stefania!
Nyugodtan kérd (írásban) a debreceni vizsgahelytől a bizonyítványod postázását az új címedre. A kérelembe mindenképpen írd bele az adataidat és a vizsga típusát, szintjét is.
Amint megérkeznek a bizonyítványok a Vizsgaközpontba és a vizsgahelyekre, a honlapunkon közzétesszük.
Üdv, Euroexam

Kedves Euroexam!

Debrecenben vizsgáztam, így elvben itt is vehetem át a bizonyítányt. 27-től Budapestre költözöm, van arra lehetőség, hogy ott vegyem át a bizonyítványt? Vagy várhatóan megérkezik addig Debrecenbe is?

Előre is köszönöm!

Kedves Zoltán!
A sikeres szeptemberi vizsgák bizonyítványait október végére várjuk a Pénzjegynyomdából. Amint megérkeznek, jól látható üzenetben fogjuk jelezni a honlap jobb oldalán.

Kedves Euroexam, a nyomtatott verziója a bizonyítványnak átvétele mikortól várható, vagy hol fogom majd megtalálni a honlapon, ha mehetek érte?

Köszönöm a választ

Kedves Tim!
Az állami nyelvvizsga bizonyítvány csak a szint megnevezését tartalmazza (és hogy sikerült), míg az Euroexam nemzetközi bizonyítvány minden egyes vizsgarészre az elért százalékos teljesítményt is. Ez túl azon, hogy összességében a tudásod megüti a B2-es szint követelményeit, világos, érthető képet ad készségeidről itthon is, külföldön is.
Üdv:
Euroexam

a nyilvvizsga bizonyítványban szerepelni fog a százalék?

Kedves Ami!
A vizsgaszervezők sokszor kihelyezett helyszíneken, iskolákban szervezik a vizsgákat, talán a szervező intézmény és a vizsgahelyszín megnevezését keverhetted össze. Máskülönben mindenkinek a pontos vizsgahelyszínt kell látnia az eredménylekérdezésnél. Ha továbbra sem vagy biztos a dologban, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk.

Kedves Zsu és Mind!
A bizonyítványok nyomtatásával meg kell várnunk a felülvizsgálati időszak végét, csak ezt követően lehet nyomtattatni az okiratokat. Várhatóan október végén lehet majd átvenni a sikeres vizsgát igazoló papírokat. Amint átvehetőek a bizonyítványok, azonnal jelezzük itt is (jobb oldalon magenta színben).
A bizonyítványok átvételéről bővebben olvashattok az Eredményt nézek / Részletek a bizonyítványok átvételéről linken.
A Manhattan Nyelvstúdió jelentkezői pedig az Euroexam Vizsgaközpontban, vagyis a Moszkva téren vehetik majd át a bizonyítványaikat.
Üdv:
Euroexam

a Manhattan nyelviskolába jártam, és ott is jelentkeztem a nyelvvizsgára. Nekem azt mondták, hogy oda nem küldik ki a bizonyítványokat, akkor be kell majd mennem a Moszkva térre érte?

Hello Bence,

te mibol keszultel az EUROPRO B2 irasbelire? mert a szobelim meg van.

Kedves Mind!
Köszönjük a sok elismerő bejegyzést és mellettük a kritikus megjegyzésekre is nagyon figyelünk.
Őszinte elismerésünk mindenkinek aki komolyan felkészült és siekrült a vizsgája, de azoknak is akik most egy hajszállal maradtak le. Tudjuk, hogy a félsiker kevés örömöt jelent, de azt mutatja, hogy a tudásotok már nagyjából ott van a B2-es követelményszint körül és csak egy-két területen kellene erősíteni.
A kérdések közül többet meg is válaszoltatok már így csak pár fontos kiegészítés:

Enti és Ami kérdezte - az eredményeket nyugodtan lehet biztosnak tekinteni. Hivatalossá csak a fellebbezési határidőt követően válnak, de eddig nem fordult elő, hogy olyan hibát találjunk az értékelésben ami miatt sikeres vizsgák eredményét kellett felülbírálni.

Béla bejegyzéseiben egy másik vizsgán szerzett tapasztalatait osztotta meg velünk. Igen, van olyan vizsga ahol a javítások száma, netán még a külalak is számíthat... (Egy közismert vizsga saját "kisokosában" olvastuk pl azt is, hogy a szóbelire érdemes jól öltözve menni, hogy a vizsgáztatóra jobb benyomást tegyél.)
Az Euroexam vizsgákon érvényes értékelési kritériumokat (mind a szóbeli mind az írásbelire) megtaláljátok a honlapon és a próbavizsga kiadványokban is. Ezek betertását, követését nagyon szigorúan ellenőrzi a vizsgaközpont. Az egyes értékelési szempontok kidolgozásánál a szubjektív elemek kiszűrése mellett az is szempont volt, hogy mindegyikkel külön, függetlenül tudjanak pontozni a vizsgáztatók. Amit Béla ír valóban nagyon fontos szempont és a tanárok, a nyelvoktató szakma véleménye szerint ebben az Euroexam vizsgák rendkívül erősek.
A külalakot illetően egyetlen dolog számít: olvasható és követhető legyen az írás. Ezen túl kizárólag az számít ami az értékelési táblázatokban szerepel.
Köszönjük, hogy felkészültetek és részt vettetek a vizsgán és még egyszer gratulálunk mindenkinek aki (akár csak a vizsga egyik felén is) sikerrel járt!
Üdv:
Euroexam

Igen, ha túl sok áthúzás, föléírás van benne, akkor levonnak. Valamivel együtt van, talán a felépítettséggel.

A leveleknél még a külalak is számít?? Örül az ember, ha valami értelemeset tud írni 30 perc alatt, nem még a külalak...

Ezt nem az írás tagolására értem, az tudom, hogy követelmény, hanem magára az írásra, annak a "szépségére".

Szerintem ez úgy működik, hogy bemész, megnézed a dolgozatodat, és ha találsz benne javítási hibát (ikszelősnél pl.), akkor kérsz egy formanyomtatványt, amin fellebbezni lehet.
Leveleken lehet még elvileg eredményesen reklamálni, sajnos a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez nem működik....Hiába van ott a pontozási útmutató, és hiába látszik, hogy beletartoznál egy magasabb pontosztályba, nem adják meg pl azért, mert valamire nagyon keveset kaptál jogosan. Valami miatt a javítók a leggyengébb pontszámhoz igazítják a többi pontot.
Nekem anno egy másik nyelv másik nyelvvizsgáján azért nem volt sikeres a fellebezésem (mondjuk meglett így is...), mert durva nyelvtani hibák voltak benne, ezért hiába tett eleget a levél minden formai követelménynek, hiába tértem ki menden kért témára, a task achivementre csak 3 pontot kaptam az 5-ből (külalakra is csak 4-et...no comment).

Néha az az érzésem, hogy akik javítják a leveleket, elfelejtik, hogy nekünk ezeket fél óra alatt kellett összeszedni, és hogy magyarul sem biztos, hogy tudnánk ennyi idő alatt egy olyan választékos nyelvezetű, és szervezett, lényegretörő felépitésű levelet írni, mint amit ők elvárnak....

Kedves Adrienn,

a következők alapján nem sok esély van a fellebbezésre..Nekem 58 % lett az irásbelim,a szóbelim sikerült.De nem fellebezek,mert nem tudom indokolni...Hogyan lehet benyújtani fellebbezést, felülvizsgálati kérelmet?
A vizsgaeredménnyel szemben a vizsgaeredmények közzétételét követő 10 napon belül felülvizsgálati kérelemmel lehet élni a vizsga értékelésére, jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számszaki hibára történő hivatkozással. A felülvizsgálati kérelmet első fokon a Vizsgaközpont vezetője/igazgatója bírálja el a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül. A fellebbezést első fokon a Vizsgaközpont vezetője/igazgatója, másodfokon pedig - a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület (NYAT) elnökével egyetértésben - a Nyelvvizsgát Akkreditáló Központ (NYAK) vezetője bírálja el. A fellebbezés benyújtására a vizsgázó (kiskorú vizsgázó esetén törvényes képviselője) jogosult. Ebben részletesen meg kell indokolni a fellebbezést. Ennek hiányában, vagy ha az indoklás hiányos, a Vizsgaközpontnak jogában áll azt figyelmen kívül hagyni. A határidő elmulasztása esetén nincs jogorvoslati lehetőség.
A szóbeli vizsgával kapcsolatosan is csak az a vizsgázó fellebbezhet, aki a vizsgára vonatkozó szabályok megszegését vélelmezi, és ezt a vizsgát követő 15 napon belül megteszi. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Egyéb esetben a szóbeli vizsgán nyújtott teljesítmény értékelése elleni panaszt nem tudunk figyelembe venni. A vizsga megismétlése nem kérhető.
A megfelelési küszöbhöz közel eső dolgozatok az eredmény kihirdetése és véglegesítése előtt ismételt értékelésre és ellenőrzésre kerülnek. A vizsga eredményére vonatkozó "méltányossági kérelmet" ezért nem tudunk figyelembe venni.

Sikerült EUROPRO B2 komplex:) 74% overall
Várom a bizonyítványt, szemeszter végén pedig a diplomámat:))))))))))))))))

Én is nagyon sajnálom akinek nem sikerült,remélem legközelebb több szerencsével járnak.
Én azt gondolom, hogy a feladatok nehézség-érzete attól is függ, hogy az adott vizsgázónak melyik területen nagyobb a jártassága, mi megy könnyebben. Például én meglepődve olvastam, hogy a reading feladatokat valaki nehéznek találta. Én sokkal könnyebbnek, mint akármelyik, korábban kiadott ilyen feladatot amit megoldottam. Nekem ez 100 % lett, viszont azt nem is álmodtam volna, hogy a grammar rész 2 utolsó feladata ennyire nehéz lesz. Legalábbis nekem az volt, viszont nem olvastam itt, hogy más nagyon kiakadt volna rajta. Szóval van elég sok szubjektív elem. Vagy pl. az írásbelim nem tudom miért lett csak 71 %, amikor azt gondoltam az az erősségem. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy vannak meglepetések egy ilyen vizsgán nagy számmal. Amellett, hogy minden feladatnak megvan az objektív nehézségi foka, mindenütt ott van a háttérben az egyéni adottságok meghatározó szerepe. az, hogy melyik vizsgázónak mi megy jobban.

nekem is sikerült elsőre!:)mondjuk épp, hogy:68%
amúgy sajnálom, akiknek nem..asszem kiborultam volna, ha nekem sem:|

Nekem is sikerült a vizsga, amelynek a színvonala a részemről vártaknak megfelelő volt és bár tartottam tőle ,de most nagyon boldog vagyok.
Dunaújvárosban vizsgáztam és meg voltam elégedve a körülményekkel és külön kiemelném a szóbeli vizsga során a vizsgáztatók barátságos hozzáállását, amellyel próbálták oldani a bennünk lévő feszültséget.
A feladatsorban voltak könnyebb és nehezebb részek is, de úgy érzem ezek arányban voltak egymással, így a korábbi próbatesztek komoly segítséget jelentettek.
Nekem ez volt az első vizsgám így nincs viszonyítási alapom, viszont több ismerősömnek is ajánlottam, akik a jövőben szeretnének vizsgát tenni, hogy bátran jelentkezzenek ide, mivel én nagyon meg voltam elégedve a vizsga lebonyolításával.
Egyetlen dolog volt ami kissé megnehezítette számunkra a vizsgát, a szóbeli vizsgák délutáni elhúzódása, ami viszont gondolom a létszámnak volt köszönhető.
A munkájukhoz továbbiakban is sok sikert kívánok!

Meg azt szeretném még mondani, hogy ami megvan jelölve nekem szóbeli helyszínnek én nem ott voltam. Most az csak egy malőr és ne is foglalkozzak vele? Valaki válaszoljon please...

Meg azt szeretném még mondani, hogy ami megvan jelölve nekem szóbeli helyszínnek én nem ott voltam. Most az csak egy malőr és ne is foglalkozzak vele? Valaki válaszoljon please...

Meg azt szeretném még mondani, hogy ami megvan jelölve nekem szóbeli helyszínnek én nem ott voltam. Most az csak egy malőr és ne is foglalkozzak vele? Valaki válaszoljon please...

Az engem is érdekelne, hogy mennyire biztosak az eredmények, mert nekem épphogy meglett a vizsgám... Most lehet h mégse kapom ki a bizonyítványt? Kérek valakit hogy nyugtasson meg, mert addig is tépni fogom a hajam míg kezembe nem lesz a bizonyítvány... -.-'

80%, elsőre. :)
Örülök. :)

Nekem nem sikerült sajna :(((( 54%

Sztem meg nem volt olyan könnyű (Angol b2 komplex), leírom mire gondolok
pl.:
-Task One: Paragraph headings A szövegben alig lehetett kihámozni hogy most melyik cím melyik, semmi logikai összefüggést nem találtam..., vagyis blokkonként olyan kulcselemet ami konkrétan arra a dologra vonatkozva..

-Task Two: Scanning for Information: Ugyan az a helyzet itt is, van olyan momentum ami szerepel többen és akkor most találja ki az ember melyik a helyes...

-Task Three: Reading for Detailed Information: Ez a legjobb feladat, egyszerűsítve lett, de a volt olyan kérdés ahol a válaszok közül több is szerepelt a szövegben(értsd. nem lehetett eldönteni mire vonatkozik a kérdés konkrétan) pl.: a kérdésre az adott bekezdésben szerepelt kettő a megoldásokból, tehát benne volt. Melyik a jó?:(

-Task Three: A Radio Programme: Ez nagyon nehéz volt, nagyon túl volt hangsúlyozva az egész beszélgetés, (értsd. érthetetlen volt, hadart benne a nő, nem értettem :( ( szinte tiszta Amerikai angol, érthetetlen hangformálással. ).

De azt nem értem, a gyakorló feladatok sokkal könnyebben mentek és az abban lévő próbavizsgát is sikerült jól megcsinálnom. (Euroexam kiadványok), meglepődtem kicsit a vizsgán, nem voltak egy súlycsoportban a b2- szintre kiadott tesztkönyvekkel.

Röviden ennyi. Remélem legközelebb sikerülni fog. :)