Vizsgaanyag

Tisztelt "Euroexam",

nagyon köszönöm szìves vàlaszukat, és azt hogy ezt németül tették, én nagyon sokat tanulok az ilyen levelekböl.
Pusztàn csak azért bàtorkodtam igényt tàmasztani arra a bizonyos megoldòkulcsra /Modelltest B2 Német, Aufgabe 2- Wahltema/, mert azt gondoltam, hogy csupàn elfelejtették csatolni. Csodàlkoztam is, amikor azt ìrtàk, hogy nem szolgàlhatnak vele, mivel az archìvumban is megtalàlhatò egy ugyanilyen tìpusfeladat /B2 Aufgabe2 Wahlthema /, amelynek mindhàrom vàlaszthatò témàjàhoz adtak mintamegoldàsokat. Szàmomra, és biztos vagyok benne, hogy màsoknak is nagy segìtség, mivel még az anyanyelvünkön is idönként nehézséget okoz egy hirtelen feldobott témàban értelmesen nyilatkozni.Ugyanilyen nagy segìtség a levélfordìtàsokhoz adott minta, én szeretem összevetni a sajàt levélfordìtàsomat és a mintàt.Engem nem rettent el, ha egy levél okosabban van megìrva, lehet belöle tanulni.
Tisztelettel
Eselsbrücke
/elnézést a helyesìràsi hibàkért, nincs hosszù ö,ü betüm/

Kedves Eselsbrücke!

A Fórumon igyekszünk magyarul kommunikálni, hogy minden hozzászólás a legszélesebb kör számára szóljon. De mivel te vetted a fáradságot, és németül írtál, mi is így teszünk. Azért, ha kérhetünk, legközelebb te is magyarul szólj hozzánk ;)

Üdv: Euroexam

Liebe Eselsbrücke,
in den meisten Publikationen haben wir zwar Musterlösungen veröffentlicht, aber mit einem Lösungsschlüssel für die Schreibaufgaben können wir nicht dienen. Diese Aufgaben können auf so viele Arten gelöst werden, dass ein Muster (von uns auf Niveau B2+, aber bewusst gewählt formuliert, und fehlerlos geschrieben) möglicherweise abschreckend wirken würde. Da bei uns in der Prüfung die Fehler überhaupt nicht gekennzeichnet werden, können wir leider auch keine bewerteten Beispiellösungen von „richtigen“ Prüfungskandidaten veröffentlichen. Deshalb findest du auf der Homepage nur die Bewertungskriterien.

Viele Grüße

Euroexam

Liebe "Euroexam",

unter Modelltest B2, Aufgabe Schreiben 2.
finde ich keinen Lösungsschlüssel /bisher/
Bitte um Nachtrag
Vielen Dank im Voraus

Kedves vr!
Betűvel, számmal, mindegy, csak helyes legyen!
Üdvözlettel,
Euroexam

kedves euroexam!
Az lenne a kérdésem hogyha a making notes - os vizsgafeladatukban a hiányzó helyre egy számot kell írni akkor azt betűvel vagy számmal írjuk-e le? Azért kérdezem mert az online 4 hetes kurzusukon nem fogadták el ha betűvel írtam le a helyes választ.
előre is köszönöm.

Kedves epron!

Három kérdést tettél fel, és mi könnyű helyzetben vagyunk. A válasz mindháromra egyértelmű "igen".

Az egynyelvű írásbeliben mostantól 2 vizsgarész lesz, 5 feladattal. A változtatás semmilyen módon nem befolyásolja az Euroexam több mint 10 éve megszerzett akkreditált nyelvvizsga státuszát. És a sikeres írásbelit szabadon párosíthatod bármely más akkreditált vizsgarendszer szóbelijével. Ahogy egy Euroexam szóbelivel is ;)

Üdv: Euroexam

tehat akkor az egynyelvű irasbeli reading (3 feladat) es writing (2 feladat)-ból áll, és államilag elismert nyelvvizsga ugye? es ha masik tipusu szóbelit teszek, akkor az attol meg komplex?
koszonom a valaszt

Kedves Gepeszgyerek!

Egyáltalán nem kérdezel hülyeséget! Korábban a diktálás, a Grammar & Vocabulary vizsgarész feladataként valóban része volt az Euro nyelvvizsgának, azonban az idei évtől érvényes változások értelmében a márciusi vizsgán már biztosan nem fogsz találkozni ezzel a feladattal. (Ha még nem olvastál változásokról, akkor részletes tájékoztatást kaphatsz róla itt: http://euroexam.org/valtozasok2013)
Habár a Nyelvismeret és szókincs ismeretét a továbbiakban nem értékeli elkülönülő vizsgarész, tervezzük, hogy a honlapon továbbra is elérhetőek lesznek a vonatkozó feladatok, ugyanis az íráskészség rész feladatainak értékelése során a nyelvtani helyesség és a szókincs helyes alkalmazása nagyobb hangsúlyt kap!

Üdv,
Euroexam

Sziasztok!

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de B2 szinten van sok diktálós feladat, ez is része a nyelvvizsgának?

Előre is köszönöm

Kedves Orsi!

Felkerült a honlapra a Német C1 Modelltest letölthető hanganyaga, így akár azonnal meg is kezdheted a gyakorlást!:)

Üdv,
Euroexam

Köszönöm a választ,és mielőbb szeretnék gyakorolni a márciusi nyelvvizsgához.
Ha már megvettem a kiadványt, szeretném a hallgatásos tesztet is gyakorolni. Azt írtátok, hogy a héten fent lesz a német C1 hanganyag.
Üdv: M.Orsi

Kedves Orsi!

Minden gyakorló könyvnek ott van az ingyenesen letölthető hanganyaga, kivéve a német C1-es Modelltest kiadványt. Köszönjük, hogy jelezted. A héten mindenképpen orvosoljuk ezt a hiányosságot, és köszönjük a türelmedet.

Üdv: Euroexam

Tisztelt Euroexam!
A Tábor utcában megvettem a német C1 Modelltest-et,de nem találom a hanganyagát a weboldalon,csak a német B2-ét.
Fent van,és csak én nem találom vagy nincs?
Köszönöm a választ: M.Orsolya

Kedves Dorina!

A "Nyelvhelyesség és szókincs" vizsgarész, vagyis a három ide tartozó feladat immár nem része a vizsgának, így a letölthető vizsgatesztben sincsenek már ilyen feladatok.

Gyakorlóanyagként azonban megtartottuk gyakorlás és nyelvhelyesség és szókincsfejlesztés céljára az ilyen feladatokat, az az ingyenes Expressz online tanfolyamban. De ott is hangsúlyozzuk, hogy mivel a nyelvhelyesség része a hatékony kommunikációnak, a gyakorlásnak is komoly szerepe lehet abban, hogy a többi vizsgarészen jól sikerüljön - ezek a feladatok azonban már nincsenek benne a vizsgában.

Reméljük, a rövidebb vizsgára, a kommunikációs készségeid fejlesztésére koncentrálva még eredményesebben tudsz felkészülni.

Üdv: Euroexam

Jajj, bocsi, azt kihagytam, hogy angol B2-es. Válaszotokat köszönöm.

Kedves Euroexam!

Megcsináltam a letölthető vizsgatesztet, de ahogy a megoldókulcsot néztem volna, már nem találtam a grammar&vocabulary részt. Én néztem el valamit, vagy tényleg eltűnt?

Válaszotokat előre köszönöm.

Kedves Helga!

A vizsga leírásánál ezt találod a Közvetítés vizsgarészről [a szögletes zárójelben a javaslatainkat találod]:

Közvetítés 1. rész - 20 perc

Egy magyar nyelvű, hivatalos levelet kell lefordítani angolra.
[A pontos fordításnál is fontosabb, hogy a magyar nyelvű levélben megtalálható kulcsinformációkat, adatokat "közvetítsd" az angol nyelvű levélben.]

Közvetítés 2. rész - kb. 15 perc

Párbeszéd: A vizsgázó egy magyarul és egy angolul beszélő párbeszédét hallja magnóról. A feladatlapon írásban kell közvetíteni, "tolmácsolni" a két beszélő között. Ebben a feladatban nem a nyelvhelyességet, hanem az információ sikeres közvetítését mérjük. [itt is a fő üzenetünk, hogy az információ közvetítésére koncentrálj és ne pontos, helyes, szép fordításra törekedj]

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

köszönöm a választ.
nekem kétnyelvű, üzleti nyelvvizsgára van szükségem. A kétnyelvűség a meditation résszel más az egynyelvűtől? Tehát fordításra lehet számítani a vizsgán?

köszönöm
Helga

Kedves helbad!

Majdnem pontos a felsorolásod. Az egynyelvű írásbeli vizsga 2 részből áll: 1.) Olvasott szöveg értés - 3 feladattal és 2.) Íráskészség - 2 feladattal (tehát a levélírás mellett ott az érvelő szöveg feladat is).

A Listening vizsgarészt az írásbeli keretein belül csinálod meg, de ugyebár az eredménye a szóbeli vizsgába számít.

Utolsó kérdésedre pedig egyértelmű igen a válasz.

Jó készülést!

Üdv: Euroexam

Kedves Euroexam !

azt írtátok, hogy márciustól rövidül az írásbeli vizsga.
Ezek szerint az írásbeli levélírásból, reading-ből és listeningből fog állni? Ez vonatkozik az üzleti nyelvi vizsgára is?

köszönöm
Helga

Kedves Euroexam !

azt írtátok, hogy márciustól rövidül az írásbeli vizsga.
Ezek szerint az írásbeli levélírásból, reading-ből és listeningből fog állni? Ez vonatkozik az üzleti nyelvi vizsgára is?

köszönöm
Helga

Köszönöm a választ, valószínüleg félreértettem valamit.

T.Euroexam!

Még mindig nem találom  a szeptemberi vizsgák anyagát, pedig ígérve lett. Kb. mikor lesz az archivumban?

Köszönettel: Huszákné

T.Euroexam!

Még mindig nem találom  a szeptemberi vizsgák anyagát, pedig ígérve lett. Kb. mikor lesz az archivumban?

Köszönettel: Huszákné