go2uni: Felkészülés külföldi egyetemen továbbtanulásra

Minden évben diákok ezrei tervezik felsőoktatási tanulmányaikat brit, dán, holland stb. egyetemek angol nyelvű képzésein. Mivel nem könnyű megfelelni az igen összetett formai és tartalmi elvárásoknak, az Euroexam International vadonatúj, modulokból álló go2uni programja rövid és/vagy hosszú távú segítséget nyújt minden érdeklődő diáknak.

Ez a 60 perces interaktív, magyar nyelvű, elsősorban 10. és 11. évfolyamosoknak szóló foglalkozás a go2uni program ismertetése mellett szuperhasznos tippeket, jó tanácsokat nyújt a részt vevő diákoknak.

Mi fér bele 60 percbe?

Szerencsére sok minden, és az is, hogy a résztvevő diákok és/vagy tanáraik kérdéseiket is feltehessék, amik remélhetőleg nem maradnak megválaszolatlanul.

Amiről biztosan szó lesz:

  • a brit vagy más egyetemre történő jelentkezés formai elvárásai és az ezekre történő felkészülés egyes tevékenységei;
  • a hosszú távú felkészülés legfontosabb állomásai;
  • a jelentkező diák érdeklődési körének, a választott szak(ok)nak megfelelő tevékenységek megtervezése;
  • a legfontosabb dokumentum, a personal statement vagy letter of motivation írásának alapelvei: tartalom, szerkesztés, stílus, szókincs stb.
  • több sikeres personal statement minta megismerése;
  • nyelvi felkészülés: elvárt nyelvvizsgák kérdése;
  • az Euroexam International által elindított go2uni program kínálata a fentiek támogatására.

Természetesen egy 60 perces foglalkozás nem ígérheti azt, hogy teljes körűen felkészíti a diákokat erre a gyakran másfél-kétéves folyamat minden elemére. Erre a go2uni program a legalkalmasabb. De az garantált, hogy minden részt vevő diák - akár elkezdte már a tervezést, felkészülést, akár nem - abszolút képbe kerül, legalább a szükséges tevékenységek tervezésének, sorrendjének és időkeretének elképzelése terén.

Kedvcsinálónak:

  • Az Euroexam International go2uni programjának, a jelentkezés részleteinek rövid ismertetése.
  • A brit felvételi rendszert működtető UCAS (University and Colleges Admissions Service – az ottani felvi.hu) honlapja, ahol minden érdeklődés, tervezés elkezdődik, majd az online jelentkezés zajlik.
  • A go2uni program egyik szolgáltatása, hogy elviszi a jelentkezést tervező diákokat egy egynapos ún. UCAS Exhibition-re, ahol első kézből szerezhetnek információkat, vagy beszélgethetnek brit egyetemek diákjaival és oktatóival.

A diák tervez, mi jövünk és segítünk

Ha a szeretnék, hogy házhoz hozzuk 10. és/vagy 11. évfolyamos diákjaik számára az ingyenes go2uni: Felkészülés külföldi egyetemen továbbtanulásra foglalkozást, jelezzék igényüket Rádai Péter kollégánknak a peter.radai@euroexam.org email címen, és mi azonnal indítjuk a szervezést.