Külföldi felvételi 2020-ban? Vágjunk bele!

Ha külföldi egyetemen szeretnél továbbtanulni, akkor ne feledd, ideális esetben 16 hónappal korábban már tudatosan kell rá készülnöd. A tudatos felkészülés nem abban merül ki, hogy tudod, mikor lesz a felvételi álmaid külföldi egyetemére, hanem abban, hogy pontosan tudod, mikor, milyen feladatok várnak rád, és nem érhet meglepetés sem a felvételin, sem az odáig vezető úton.

A go2uni programban igényeidnek megfelelően alapcsomagot és kiegészítő modulokat is választhatsz, hogy valóban felkészülten vágj a külföldi egyetemi felvételibe:

Útlevél a sikerhez program

A 16 hónapos Útlevél a sikerhez alapprogram során minden olyan segítséget megkapsz, amire a külföldi felvételihez és egyetemkezdéshez valóban szükséged lesz.  

Végre egy program nemcsak budapestieknek!

Mi történik a program során?

  • 3 angol nyelvű workshopon ismerheted meg a különböző célországok egyetemeit, felvételi követelményeit, eljárásait
  • egyéni, rugalmas időbeosztásban mentorod segít az egyetemek, szakok személyre szabott kiválasztásában
  • orientációs és szakmai konzultáció: szakmai konzulensed segít az adott tárgyban angolul elmélyülni, szakirodalmát és fontosabb kérdéseit megismerni.  
  • segítünk a felvételi dokumentumok összeállításában (motivációs levél, Personal Statement, tanári ajánlólevél, CV)
  • segítünk az egyetemi felvételi regisztrációban, a felvételi ajánlatok kezelésében, egyetemekkel való kommunikációban
  • segítünk a kiutazás előtti ügyintézésben (beleértve a diákhitelt vagy az ösztöndíj-keresést is)

Kinek ajánljuk? 

Annak, aki 2020/2021-es tanévben szeretné elkezdeni az egyetemet alap- vagy posztgraduális képzésen. Nemcsak budapestieknek! Az alapprogram minden eleme online is igénybe vehető, így rengeteg pénzt és időt takaríthatsz meg az utazásokon. 

Jelentkezési határidő: 2019.  június 1.

A program időszaka: 2019. június 8. - 2020. szeptember 30.

Részvételi díj: 195.000 Ft* 

* (részletfizetés is lehetséges). Ha részt veszel az alapprogramon, akkor az önállóan választható, kiegészítő programok árából kedvezményt kapsz.

Önállóan választható kiegészítő programok

Az alábbi modulok az Útlevél a sikerhez alapprogram mellett és külön-külön is igénybe vehetők, akár önálló modulonként 

Programleírás:

Háromnapos utazás során megismerjük Skócia két top egyetemét, a Glasgow-i és az Edinburgh-i Egyetemet, találkozunk kint tanuló magyar diákokkal, bepillantunk mindennapjaikba, meglátogatjuk a skót Parlamentet.

Az egyetemlátogatás részletes programja ITT  olvasható, a 2018-as beszámolót pedig ITT találjátok.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, akit érdekelnek a patinás skót egyetemek - akár azért, mert a közeljövőben esetleg ide is jelentkezne, akár azért, mert már több helyre is felvételt nyert és lassan döntenie kell. Alsó korhatár: 16 év.

Utazás időpontja: április 15.-17. (Az utazást a budapesti Liszt Ferenc reptéren csoportosan kezdjük és oda is térünk vissza.)

Jelentkezési határidő: március 31.

Részvételi díj: 72.500 Ft + repülőjegy*

*Az ár tartalmazza: szállás, félpanziós ellátás, helyszíni utazások, programok, mentor kísérő.

Programleírás:

Anglia legnagyobb felsőoktatási kiállítására, a UCAS Exhibition rendezvényére kísérjük el az érdeklődőket, akik a több száz egyetem képviselőivel beszélgetve és előadásokon informálódhatnak a brit felsőoktatásról. Másnap az elbűvölő Cambridge városát és világhíres egyetemét látogatjuk meg: egy felvételiztető (Admissions Officer) fogadja a diákokat, vezeti körbe a College kampuszon és mutatja be a felvételi eljárást, a College rendszert és az egyetemi tanulmányi rendszert.

Kinek ajánljuk? 

Annak, aki elmúlt 16 éves, és szeretné közelebbről megismerni a brit felsőoktatási lehetőségeket, választ kapni a kérdéseire és eldönteni, hova szeretne majd jelentkezni.

Utazás időpontja: június 17-18. (Az utazást a budapesti Liszt Ferenc reptéren csoportosan kezdjük és oda is térünk vissza.)

Jelentkezési határidő: Mivel a férőhelyek száma korlátozott, minél előbb kérjük jelezni az utazási szándékot.

Részvételi díj: 69.500 Ft + repülőjegy*

*Az ár tartalmazza: felkészítő workshop Budapesten, kiállítás belépő, szállás Cambridge-ben, félpanziós ellátás, helyszíni utazások, programok, mentor kísérő

 

Programleírás:

Az egyetemi jelentkezés sikere sokszor a felvételi dokumentumokon múlik. A felvételi lelke az esszé (Dániában és Hollandiában motivációs levél, Nagy-Britanniában Personal Statement) és a tanári ajánlólevél, de sok helyen mérvadó egy jó megírt önéletrajz is. Megismertetjük veled ezek legfontosabb tulajdonságait, majd veled és ajánló tanároddal szorosan együttműködve segítünk a megírás folyamatában. A különböző szakirányokra való esszé megírását az adott tárgyakat és egyetemeket belülről ismerő szakemberek segítik.

Kinek ajánljuk? 

Az alapprogramtól különálló csomagot önmagában csak azoknak a felvételizőknek ajánljuk, akik biztos kézzel választanak maguknak egyetemet és szakokat, és önállóan végzik az egyetemkezdés körüli teendőket is. Online is igénybe vehető.

Program időtartama: 2019. június 24-től a jelentkezés leadásáig, de legkésőbb 2020. augusztus 20-ig.

Jelentkezési határidő: 2019. június 1.

Program ára: 89.000 Ft*

*Az "Útlevél a sikerhez” alapprogram tartalmazza ezt a modult.

Programleírás:

Mivel foglalkozik a nemzetközi kapcsolatok és miben különbözik a jogtól? Milyen lehet pszichológiát tanulni, és vajon mit csinálnak a szociálpszichológusok? Mi az Academic English és hogyan segít neked megírni egy egyetemi esszét vagy összerakni egy prezentációt? Egyhetes angol nyelvű kurzuson ismerheted meg a társadalomtudományok alapjait, angol szakkifejezéseit, legizgalmasabb kérdéseit. Az órákon külföldön végzett szakemberek adják át tapasztalataikat. A kurzus végén egy részletes olvasmánylistát is kapsz, amivel a nyár folyamán felkészülhetsz a felvételire is. A tavalyi kurzus beszámolóját itt olvashatod.

Helyszín: Budapest

Kiknek ajánljuk? 

Olyan középiskolásoknak, akik legalább B2 szinten beszélnek angolul, érdeklődnek a társadalomtudományok iránt, és valószínűleg ezen a területen tanulnak tovább Magyarországon vagy külföldön.

Program időtartama: 2019. július 1-5.

Jelentkezési határidő: 2019. június 24., de a férőhelyek száma korlátozott.

Program ára: 46.900 Ft

 

Programleírás:

Mi a sejtbiológia? Hogyan lehet DNS-t másolni kémcsőben? Milyen egy egyetemi laborban, fehér köpenyben dolgozni? És mindezt angolul… egyhetes, kiscsoportos kurzuson ismerheted meg a természettudományok angol szakkifejezéseit, legizgalmasabb kérdéseit. Az foglalkozások egy része egyetemi laborban történik, ahol külföldön végzett szakemberek adják át tapasztalataikat. A tavalyi kurzus beszámolóját itt olvashatod.

Helyszín: Semmelweis Orvostudományi Egyetem, 1094 Budapest, Tűzoltó utca 37 - 47.

Kiknek ajánljuk? 

Olyan középiskolásoknak, akik legalább B2 szinten beszélnek angolul és orvosi vagy természettudományi témában szeretnének Magyarországon vagy külföldön továbbtanulni.

Program időtartama: 2019. július 8-12.

Jelentkezési határidő: 2019. június 24., de a férőhelyek száma korlátozott.

Program ára: 49.900 Ft

Programleírás:

"A teszt ismerete már fél siker!" Milyen tesztet kell majd tennem a felvételi során? Milyen típusú  kérdések lesznek, ezeknek mi a logikája, mire kell figyelnem? Hogy néz ki egy interjú, mit fognak kérdezni, hogyan kell válaszolni, viselkedni? Ezekre a kérdésekre adnak választ a felvételiben jártas szakembereink, akikkel élesben gyakoroljuk a tesztet és az interjú szituációt. A felkészítésbe két "éles" tesztírás illetve két próbainterjú tartozik, amelyekről hasznos visszajelzést kapnak a diákok. Online is igénybe vehető.

Helyszín: Euroexam International, Budapest, I. kerület.

Időpont: 2019 október-november

Két próbavizsga és visszajelzés ára: 35.000 Ft*

*Alapprogramban részt vevő diákjainknak: 33.000 Ft

Két próbainterjú ára: 35.000 Ft*

*Alapprogramban részt vevő diákjainknak: 33.000 Ft

 

Diákok és szüleik mondták:

„A go2uni Egyetemi felvételi teszt és interjúfelkészítő programja rengeteget segített az egyetemi felvételire való felkészülésben. Hasznos volt, hogy előre kipróbálhattam magamat még nem teljesen éles körülmények között, így sokkal kevésbé izgultam az igazi teszten. Emellett a feladatok közös átbeszélése is sokat segített, hogy gyakorlottabb legyek és gyorsabban menjenek a típusfeladatok. A próbainterjúk is rengeteget segítettek, hogy kényelmesebben érezzem magam ebben az új helyzetben és jól sikerüljön az éles beszélgetés. Hasznos tanácsokat és tapasztalatot kaptam a programtól.” (Kovács Levente, University of Cambridge)

„Balázsnak nagyon hasznosak voltak az írásbeli próbavizsgák és a próbainterjúk. Miután ennek kapcsán belekerülhetett egy addig ismeretlen helyzetbe, valamennyi rutint szerzett. Azonnal visszajelzést kapott arról, hogy miben jó, mire figyeljen esetleg jobban. Mi felnőttek is, hát még egy fiatal diák, félünk egy kicsit az új, ismeretlen helyzetektől. Ezek a próbafelvételik ebben nyújtottak hatalmas segítséget: hogy tudta, mire számíthat majd, ha oda kerül. Az izgulást az éles helyzetben nem lehetett elkerülni, de jelentősen csökkenthettük ezáltal.” (Dallos Csilla, szülő. Balázs a University of Cambridge természettudományi szakára nyert felvételt)

Programleírás:

Brit egyetemi felvételi tesztközpontként a go2uni lehetővé teszi számodra az Oxbridge és más egyetemek éles írásbeli felvételi tesztjeinek megírását.

Helyszín: Euroexam International, Budapest, I. kerület.

Időpont: Amint a Cambridge Assessment Admissions Testing kihirdeti a hivatalos 2019-es vizsgadátumokat, feltüntetjük őket.

További információ: www.euroexam.org/brit-egyetemi-felveteli-itthonrol

Programleírás:

Megismerkedünk a nyelvi teszt követelményeivel, gyakoroljuk a feladattípusait. Kiscsoportos intenzív kurzus, 12, 24 vagy 36 órában. 
Helyszín: Budapest, I. kerület

Program ára

  • 12 órás kurzus 20 500 Ft
  • 24 órás kurzus 39 500 Ft*
  • 36 órás kurzus 49 500 Ft**

 

*Alapprogramban részt vevő diákjainknak 37 500 Ft

**Alapprogramban részt vevő diákjainknak 47 500 Ft

 

Hogyan tovább?

 Jelentkezz be oldalunkon egy ingyenes, félórás felvételi- és tanácsadás interjúra! A félórás online vagy személyes interjú alatt megbeszélheted a céljaidat, tanulmányaidat a go2uni szakértőjével, és tanácsot kapsz arról, hogyan tovább.

 Iratkozz fel a legfrissebb Brexit hírekért go2uni hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyél a külföldi továbbtanulással, egyetemi hírekkel és a felvételit érintő változásokkal kapcsolatban!