Hol vehetem át a bizonyítványt?

A bizonyítványodat annál az Euroexam vizsgapartnernél veheted át, melynek szervezésében a vizsgát letetted. Ez általában az az intézmény, ahol a vizsgajelentkezésedet, jelentkezési lapot leadtad, illetve a vizsgadíjat befizetted. Egyes esetekben előfordul, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében másik vizsgapartner által szervezett vizsga helyszínére irányítottak, ezért a vizsga előtt kapott értesítő emailben, vagy a saját online fiókodban minden esetben külön feltüntetjük a "vizsgaszervező" iskolád nevét és címét.

Vizsgaközpont:
A Vizsgaközpont (ebből csak egy van) az I. kerületi Tábor utca 5. szám alatt található (ld. térkép balra). Itt végzik a vizsgák országos adminisztrációját, egyúttal magára a vizsgára is lehet helyben itt jelentkezni. Ha a Vizsgaközpontban jelentkeztél (vagy online jelentkezés esetén azt választottad ki), akkor a vizsga helyszíne rendszerint valamelyik közeli budai vagy erre a célra akkreditált más fővárosi gimnázium. Ide azonban csak a vizsgát letenni mész, mert sem előtte, sem utána nem történik ott semmi, ami téged érint. Minden, a vizsgáddal kapcsolatos ügyintézés a Vizsgaközpontban magában zajlik, tehát a bizonyítványt is itt veheted majd át személyesen (1012 Budapest, Tábor u. 5.).

Vizsgapartner:
Ha jelentkezésedet valamely Euroexam vizsgapartnernél adtad le (oda küldted, azt jelölted meg az űrlapon), akkor minden további ügyintézés is ott zajlik számodra. A vizsgapartnerek tehát azok az intézmények (rendszerint nyelviskolák, néha középiskolák vagy egyetemi részlegek), amelyeket a "Főoldal/Vizsgapartnereink" oldalon is megtalálsz. Akárcsak a Vizsgaközpont, az esetek többségében ők sem saját irodáikban, tantermeikben bonyolítják a vizsgát, hanem külső helyszínen (pl. egy középiskolában, egyetemi előadóban). Értelemszerűen a bizonyítványokat ebben az esetben is a vizsgapartnernél, vagyis a jelentkezéskor megjelölt intézményben tudod átvenni.

A vizsgapartner iskolák nyitvatartása iránt náluk kell érdeklődni közvetlenül, de nyelviskolák jellemzően legalább 18 óráig nyitva tartják ügyfélszolgálatukat. A Vizsgaközpontban a honlapon megadott ügyfélszolgálati időben tudod átvenni a bizonyítványt.