Mikor sikeres a vizsgám?

A sikeres vizsgához a maximális pontszám 60%-át kell elérni, ugyanakkor feltétel az is, hogy a vizsgázó valamennyi vizsgarészen (a kétnyelvű vizsgán 5, az egynyelvű változatban 4 vizsgarész van) külön-külön is elérje a 40%-ot.

Nem kötelező előírás azonban KOMPLEX vizsgán az, hogy a magyar akkreditált vizsgarendszer felosztása szerinti "írásbeli" illetve "szóbeli" részvizsgákon külön is meglegyen a 60%. Az  "írásbeli" és "szóbeli" tehát kompenzálhatja egymást, ha a fenti 40% megvan, akkor már CSAK a teljes vizsga összesített eredménye számít a komplex vizsga sikerességénél.

A komplex vizsga mellett - ha a vizsga csak részben volt sikeres - külön államilag elismert szóbeli vagy államilag elismert írásbeli bizonyítványt is lehet szerezni (ebben az esetben a fenti feltételeknek az írásbeli vagy a szóbeli vizsgák részeire kell igaznak lennie). A bizonyítványokat az eredménynek megfelelően, automatikusan állítjuk ki.

Külön írásbeli vagy szóbeli vizsgára történt jelentkezés esetén a feltételek azonosak, de természetesen csak az írásbeli, illetve szóbeli vizsgába tartozó vizsgarészekkel kell számolni.