Német nyelvvizsga–hajrá!

Online német vizsgafelkészítő tanfolyamunk októberi indulásáig új formában szeretnénk segíteni a felkészülést a német B2 középfokú nyelvvizsgára.

Ezért a nyelvvizsga hajrájában három héten át egy-egy rövid válogatást teszünk közzé legújabb publikus gyakorlóanyagainkból, kommentárokkal és háttéranyagokkal kiegészítve. Az 1. hét feladatait itt találod.

2. hét 2011 augusztus

8 Hétfő 

Nyelvtan és szókincs

11 Csütörtök

Olvasott szöveg értése

9 Kedd

Íráskészség

12 Péntek

Közvetítés

10 Szerda

Hallott szöveg értése

13 Szombat

14 Vasárnap

 

Tippek:

  • Szánj rá mostantól naponta egy órával többet a német nyelvvizsgádra!
  • Oldj meg minden nap egy-egy feladatot, és nézd meg a hozzá kapcsolódó anyagot is! Ami pedig hét közben kimaradt, hozd be a hétvégén!
  • Ha nem vagy elégedett az eredményeddel, keress további hasonló típusú feladatokat itt vagy a honlapról letölthető más vizsgafeladatok (Heti gyakorlók) között!
  • Írd meg a Schreiben feladatokat is, és küldd el a következő címre: nemet@euroexam.org. A szövegeket javító tanáraink a vizsgakritériumok szerint értékelik, és az eredményről visszajelzést küldenek. Ez a lehetőség ingyenes!
  • Írj nekünk, ha a Nyelvvizsga – hajrában kérdésed vagy problémád akad: nemet@euroexam.org vagy info@euroexam.org

Kezdjünk hozzá még ma, hogy stresszmentes legyen a nyelvvizsga! Megéri!

Végezetül egy tipp a tanár kollégáknak: A gyakorlóanyagokat a nyelvtanulók önállóan tudják használni, a gyakorláshoz nem szükséges tanári irányítás. Mindenképpen jó azonban, ha a tanár is ismeri az aktuális heti anyagot, hogy segíthesse az időbeosztás betartását, de elég, ha figyelemmel kíséri az önálló munkát, és tanácsokkal, magyarázatokkal látja el a hozzá fordulókat.