Vissza a Blog főoldalra

Fülhegyezés vizsgacentrikusan!

Hétköznapi listening vagy Hörverstehen gyakorlásra millió anyagot, videót, audiót, podcast-ot kínálnak pl. a hírportálokon vagy a videó megosztók. Viszont a legtöbb nyelvvizsga más és más feladatokkal méri a hallásértést, így ezekre mindenkinek magának kell ráhangolódnia. Épp erre a vizsgán történő eredményes szereplésre kínál szuperhasznos és szupergyakorlatias tanácsokat az Angolszalonna oldal. Nem csak a 9 tipp mindegyike hasznosítható remekül, de az egész koncepció: tervezd meg tudatosan, hogy milyen lépéseket fogsz tenni helyben a vizsgán, amikkel maximalizálhatod az esélyeidet.

Az már hab a tortán, hogy a felsorolás több pontja olyan, mintha egy euroexames tippgyűjtemény lenne. Például a 3. Puskázz, öcsi! vagy a kétszeri meghallgatáskor alkalmazható trükköket kifejtő 4. You Only Live Twice, 5. Első meghallgatás és 6. Második meghallgatás pontokat akár mi is írhattuk volna egy tutorial-ben.

Ha pedig már odakattintasz vagy kattansz az Angolszalonnára, érdemes megnézni a többi posztjukat, cikküket, például a brit és amerikai akcentus közti különbségről szólót. Rövidek, frappánsak, mosolyfakasztók és hasznosak minden nyelvtanulónak, sőt nyelvtanárnak is.

>>> Fül- és vizsgafelkészülés Angolszalonnával!

0
Hozzászólás