Heti gyakorlófeladatok - Szabolcs

Szeretnél hétről - hétre, módszeresen készülni a vizsgára és választ kapni a vizsgát érintő kérdéseidre?

Akkor jó oldalon jársz. 8-10 héttel a vizsgaidőszakok előtt hetente közzéteszünk egy-egy (esetenként heti 2-3) eredeti Euroexam feladatot és a megoldását (a Writing / Schreiben feladatok esetében egy javasolt lehetséges szöveg mintát is). Ráadásul fórumunkon ki is beszélheted magad sorstársaiddal.

 

Hogy miben más ez, mint a komplett letölthető feladatsorok? Abban, hogy a heti gyakorlás a módszeres felkészülést segíti, van idő utánanézni a dolgoknak, kérdezni. Ráadásul mindvégig külön fórumfelületet biztosítunk a feladattal, megoldással kapcsolatos észrevételeknek és kérdéseknek!

Cél a sikeres vizsga

Bármikor csatlakozhatsz, és ne feledd, újabb hét, újabb feladat, újabb megoldás!

A Heti gyakorlófeladatok fórumtéma

Ide várjuk az észrevételeket, véleményeket és kérdéseket. Írd meg, ha túl könnyű, ha túl nehéz egy feladat, ha szerinted más volt a jó válasz és azt is, hogy vajon miért. A megoldásokkal és felkészüléssel kapcsolatos kérdésekre az Euroexam feladatírói és vizsgáztatói válaszolnak. Tovább a Heti gyakorlófeladatok fórumára.

A megoldások

A feladatok megjelenésekor a megoldásokat is elérhetővé tesszük. Lehetőséged van ellenőrizni magad és harcba szállni az igazadért. Ez itt - szerencsére - még nem a vizsga, ha itt valamit nem tudsz, a feladat kibabrál veled, még időben vagy, semmi pánik. Még begyakorolhatod, hogyan olvasd ki egy szövegből a lényeges dolgokat, vagy hogyan halld ki egy szövegből azt az információt, amit éppen keresel. Eközben ismerkedsz a vizsgával, a feladattípusokkal, a szókinccsel, továbbá az elvárásokkal és a vizsgaértékeléssel.

Heti gyakorlófeladatok eredményének kiszámítása

A megoldott heti gyakorlófeladatokat a megoldókulcsok segítségével magad is kiértékelheted. Ha összeszámolod a pontjaidat, akkor egy jó közelítő eredményt kaphatsz arról, hol tartasz a felkészülésben.

Az éles vizsgák utáni eredményszámításról itt olvashatsz részletesen.

Archívum

Hogy ne maradj le semmiről, az archívumba kerül minden feladat és megoldás a hetek múlásával. Így bármikor csatlakozhatsz vagy később újra előveheted az adott 8-10 hetes időszakban korábban felkerült feladatokat.

Felkészülési tippek

Minden feladatnál találsz néhány hasznos tippet, melyet felkészítő tanárok és vizsgáztatók adnak a készülésedhez. 

Technikai segítség

Előfordulhat, hogy a listening hanganyagok lejátszása akadozik a számítógépeden. Ez esetben a következőket teheted:

1. Frissítsd az Adobe Flash Playert, - https://get.adobe.com/flashplayer/ - valamint töröld a böngésződben az előzményeket és a sütiket.

2. Ha az előző nem oldja meg a problémát, akkor jobb klikk és mentés. A letöltött mp3 fájlt bármelyik, a gépeden található médialejátszóval (pl. vlc) meghallgathatod.